Utazás ID: 97637007Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

DÉL-OLASZORSZÁGI KALANDOZÁSOK: A FÉLTVE ŐRZÖTT PUGLIA - Világörökségek nyomában a ´csizma sarkában´ fürdőzéssel

Olaszország | Dél-Olaszország akciós utazás

DÉL-OLASZORSZÁGI KALANDOZÁSOK: A FÉLTVE ŐRZÖTT PUGLIA - Világörökségek nyomában a ´csizma sarkában´ fürdőzéssel
DÉL-OLASZORSZÁGI KALANDOZÁSOK: A FÉLTVE ŐRZÖTT PUGLIA - Világörökségek nyomában a ´csizma sarkában´ fürdőzéssel DÉL-OLASZORSZÁGI KALANDOZÁSOK: A FÉLTVE ŐRZÖTT PUGLIA - Világörökségek nyomában a ´csizma sarkában´ fürdőzéssel DÉL-OLASZORSZÁGI KALANDOZÁSOK: A FÉLTVE ŐRZÖTT PUGLIA - Világörökségek nyomában a ´csizma sarkában´ fürdőzéssel DÉL-OLASZORSZÁGI KALANDOZÁSOK: A FÉLTVE ŐRZÖTT PUGLIA - Világörökségek nyomában a ´csizma sarkában´ fürdőzéssel DÉL-OLASZORSZÁGI KALANDOZÁSOK: A FÉLTVE ŐRZÖTT PUGLIA - Világörökségek nyomában a ´csizma sarkában´ fürdőzéssel DÉL-OLASZORSZÁGI KALANDOZÁSOK: A FÉLTVE ŐRZÖTT PUGLIA - Világörökségek nyomában a ´csizma sarkában´ fürdőzéssel

Kiemelt ajánlatunk

7 éjszaka
Reggeli
Autóbusszal
Program szerint
2 ágyas szoba
Indulás: Budapest
2024. jún 16. vasárnap
Visszaút: Dél-Olaszország
2024. jún 23. vasárnap
Részvételi díj:
284 500 Ft
Teljes ár 2 főre:
586 070 Ft
További időpontok / Foglalás

Leírás

1. nap: Szeged - Budapest - Szlovénia - Rimini (990 km)


Elutazás a kora reggeli órákban Szegedrõl Budapestre. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelõ), Olaszországba, útközben pihenõkkel, étkezési lehetõséggel. Az esti órákban érkezünk Rimini környéki szálláshelyünkre. 


2. nap: Urbino - Loreto - Bari (600 km)


Reggelinket elfogyasztva dél felé indulunk, látogatást teszünk Urbino érseki székhelyen, a Világörökség részét képezõ városban, Raffaello szülõhelyén. A dombra épült városban sétálunk szûk utcáin, megtekintjük az egyik legszebb itáliai reneszánsz hercegi palotát, a Palazzo Ducale-t és Raffaello szülõházát (kívülrõl). Elhagyva a várost, Loreto vallási központ következõ állomásunk, élvezzük hangulatos utcáit, tereit. Szállásunk a következõ 3 éjszakán át Bari környékén lesz. Repülõs utasaink részére transzfer a szállodába, ahol csatlakoznak a csoporthoz. 


3. nap: Matera - Polignano a Mare és Bari (240 km)


Reggeli után Matera világörökségi barlangvárosba indulunk. Sassi di Matera (Matera kövei) a Passio film forgatási helyszínén teszünk sétát, ahol meglátogatjuk a sziklába vájt templomot is. Sassi di Matera barlangváros komplexumának hangulata sokáig emlékünkben marad! Továbbutazunk a pugliai tengerpart egyik legvonzóbb kisvárosába Polignano a Mare-ba, amely Domenico Modugno szülõvárosaként minden olasz számára ismerõs volt, de csak egy amerikai Tv sorozatban való felbukkanása után lett nemzetközileg ismert nyaralóhely. Nyári idõszakban rövid fürdésre nyílik lehetõség az évente sziklaugró versenynek is színhelyet biztosító keskeny tengeröbölben. A tengerparti sétányon hamar megismerhetõk az óváros nevezetességei, utána következhet egy fagylalt vagy ,,caffe speciale" (különleges kávé, a recept szupertitkos) Campanella, egy helyi mester által 1935-ben alapított, ,,Fagylalt Szuper Mágusa" cukrászdában, mely napi 23 órában tart nyitva. Bariba, Puglia tartomány székhelyére utazunk tovább, mely a Római Birodalom jelentõs kikötõje volt, majd a középkorban longobárd, szaracén, bizánci, végül normann uralom alá került, és Szent Miklós hamvainak 1087-ben való ideérkezésével lett az egyik legjelentõsebb európai keresztény vallási központ és zarándokhely, melyet sok más nevezetes személy mellett a magyar Nagy Lajos király is felkeresett. Meglátogatjuk a San Nicola templomot, az óváros sikátorain keresztül elsétálunk II. Frigyes várához, a város Dómjához, végül elvegyülünk az újváros nyüzsgõ forgatagában. Szálláshelyünkre térünk vissza. 


4. nap: Pihenés a szállodában, vagy jöjjön velünk...


Reggelit követõen kedvére pihenhet, napozhat vagy fürdõzhet a szálloda medencéjénél, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: egész napos kirándulásra indulunk a Gargano félszigeten: meglátogatjuk Szent Mihály barlangtemplomát Monte Sant'Angeloban, ahonnan utunk a 118 ezer hektáron elterülõ, 2200 növényfaj, 80 orchidea és 170 madárfaj otthonát jelentõ Gargano Nemzeti Park erdõs területén keresztül, 800 méter tengerszint feletti magasságban vezet és Viestébe érkezünk. Hajókirándulásunk (hajójegy külön fizetendõ!) során felfedezhetjük a partszakasz különleges barlangjait és szikláit, és nyári idõszakban fürödhetünk a Gargano félsziget legszebb strandján (idõjárás függvényében). Az esti órákban térünk vissza szálláshelyünkre.


5. nap: Trullok útján: Alberobello - Locorotondo - Ostuni (250 km)


Reggeli után Alberobelloba, a népi építészet egyedi formájú házát legnagyobb számban õrzõ településre, a trullok hazájába utazunk. Sétát teszünk a Monti negyed hangulatos utcáin, ajándéküzletekbe és kávézókba betérve belülrõl is megismerkedhetünk az épületek sajátosságaival. Utunkat folytatva a festõi Locorotondo utcáin sétálunk, ahol lehetõségünk adódik a bor és olíva termesztésérõl híres vidék ,,gyümölcseinek" megízlelésére (felár ellenében). A tenger irányba utazunk, ahol elõször Ostunit, a legfehérebb ,,fehér várost" keressük fel. Láthatjuk a város ,,társkatedrálisát" (nem püspöki székhely), a Sant Oronzo oszlopot. Az esti órákban foglaljuk el szálláshelyünket Puglia szívében, ahol a következõ 2 éjszakát töltjük.


6. nap: Pihenés és wellness! Vagy jöjjön velünk: Lecce és Brindisi! Otranto türkízkék öble fürdõzéss


Reggelinket elfogyasztva pihenhetünk a szálloda medencéjénél egy finom Aperollal vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: a ,,Barokk Firenze vagy Apulia Athénje" felfedezésére Lecce-be érkezünk: Santa Croce bazilika, a római színház romjai, a Porta Napoli, Dóm, Püspöki Palota és a Papi Szeminárium terén sétálva érezzük a római idõk varázsát. Olaszország legkeletibb városa Otranto a következõ úticélunk. Ferenc pápa 2013-ban avatta szentté azt a 800 embert, akik a törökökkel szemben kiálltak a keresztény hitükért, és a csontjaik megtöltenek egy kápolnát az Otranto-i dómban, melyet sétánk során felkeresünk. Otrantóban olyan gyönyörû a víz, mint sehol máshol Pugliában! A fehéren szegélyezett öbölben türkízkék hullámok csalogatnak bennünket! Idõjárás függvényében megmártózunk a hûsítõ habokban. Brindisibe, az ókor legjelentõsebb kikötõvárosába érkezünk. Megtekintjük a keresztesek körtemplomát (nyitvatartás függvényében), a Rómából idevezetõ Via Appia végét jelzõ oszlopot, mely a város jelképévé vált. A városnézést követõen sétálunk a hangulatos Via Taranto sétálóutcán, ahol egy csésze kávé mellett élvezzük a város varázsát. A kora esti órákban érkezünk vissza szálláshelyünkre.


7. nap: Castel del Monte - Bologna (890 km)


Repülõs utasainknak menetrendtõl függõen transzfer a repülõtérre, hazautazás Budapestre. Reggeli után Castel del Monte vára vár bennünket! II. Frigyes császár extravagáns alkotása, ,,Apulia kõkoronája" a Világörökség része! A várhoz vezetõ sétaúton emelkedünk a környék fölé, élvezzük panorámáját. Nyolcszáz éve épült egy nyolcszög alakú, nyolc darab nyolcszögletû tornyú erõdnek minden emeletén nyolc egyforma terem található. Az épület sosem szolgált védelmi célokat, de akkor minek építette a német-római császár? Castel del Monte számmisztikájának rejtélyét kutatjuk. Autópályán észak felé indulunk, majd az Appenninek hegyvonulatán áthaladva útközben pihenõkkel érkezünk a Bologna környéki szálláshelyünkre.


8. nap: Duino kastély - Szlovénia - Budapest - Szeged (900 km)


Kora reggel indulunk hazafelé. Útközben megállunk a festõi elhelyezkedésû Duino kastélynál, mely 400 éve a Della Torre olasz család tulajdonában van. Meglátogatjuk pompás kertjét és a kastélyba is betekintünk. A kastélyból csodálatos kilátás nyílik a meredek sziklákkal övezett tengerre. Szlovénián (Tornyiszentmiklós határátkelõ) keresztül utazunk hazafelé, útközben többszöri pihenõkkel, étkezési lehetõséggel. Érkezés Budapestre a késõ esti órákban, továbbutazás Szegedre.


A részvételi díj nem tartalmazza


- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendõ)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülõ programok költségeit

- belépõjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendõ)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendõ)

- kötelezõ jellegû helyi idegenvezetõ költségeit

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülõ költségeket (pl. személyes jellegû kiadásokat)

- útlemondás szolgáltatást

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


A részvételi díj tartalmazza


- utazást korszerû, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 7 éjszaka jó minõségû szállodai elhelyezést 3* kategóriában , 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 7x reggelis ellátást

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvû idegenvezetést a programokon


Bevezetõ


Puglia? Ez az a hely, ahol a történelem minden sziklafalnál visszaköszön: Otrantoban a "magyarok kútja", Polignano a Mareban Domenico Modugno szülõvárosa, Brindisiben a Via Appia végsõ oszlopai - mind olyan helyek, melyekrõl már mindenki tud, de látni csak kevesen látták! Tartson velünk ezen a csodálatos 8 napon, s több olyan emléket is felidézhet, melyekrõl talán már megfeledkezett! "Féltve õrzött" hely ez, mely csak a legelszántabbaknak nyílik meg! Legyen köztük Ön is!

 


Szerzõdés


KÉRJÜK A NEVEK PONTOSÍTÁSÁT AZ ÚTLEVÉL VAGY SZEMÉLYIGAZOLVÁNY SZERINT (ebbõl eredõ problémák az utasokat terheli)! A ZÖKKENŐMENTES HATÁRÁTKELÉS ÉS KÜLFÖLDI TARTÓZKODÁS ÉRDEKÉBEN A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM JAVASOLJA AZ ÉRVÉNYES ÚTLEVÉL HASZNÁLATÁT (RÉGI TÍPUSÚ SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY (BARNA) NEM ALKALMAZHATÓ KÜLFÖLDÖN VALÓ TARTÓZKODÁSHOZ - ÚJ TIPUSÚ KÁRTYÁS IGEN). KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK EGYÉNILEG INTÉZIK AZ EGYES ORSZÁGOKBA TÖRTÉNŐ BEUTAZÁSHOZ SZÜKSÉGES ENGEDÉLYEKET (VÍZUMOKAT)! NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK VÍZUMKÖTELEZETTSÉGÉT IRODÁNK AZ ÉRINTETT PROGRAM VONATKOZÁSÁBAN NEM VIZSGÁLJA. AZ EBBŐL ADÓDÓ KELLEMETLENSÉGEKÉRT NEM VÁLLALUNK FELELŐSSÉGET.
A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!
A MEGHIRDETETT MINIMÁLIS LÉTSZÁMNÁL KISEBB CSOPORTLÉTSZÁM ESETÉN FELÁR FIZETENDŐ: 22.000 FT/FŐ. (autóbusszal) 27.000 Ft/fõ (repülõvel)
EURÓS VISSZAIGAZOLÁS ESETÉN A LÉTSZÁMFELÁR 61 Euro/fõ (autóbusszal) 74 Euro/fõ (repülõvel)
Belépõk és jegyek tájékoztató árai: Kb. 75 EUR/fõ
Egyéb helyszínen fizetendõ költségek: 30 EUR/fõ
Viestébõl hajókirándulás: hajójegy a helyszínen fizetendõ: 40 Euro/fõ - min. 20 fõ esetén!
(Kevesebb utaslétszám esetén a hajójegy ára a létszámtól függõen változik)


További információk


Utazás: autóbusszal vagy repülõvel
Elhelyezés: 7 éjszaka szálloda*** , 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 7x reggeli

Belépõk és jegyek tájékoztató árai: 75 EUR
Egyéb helyszínen fizetendõ költségek: 30 EUR

Bővebben Kevesebb
Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?
Utazás megosztása:
Weboldalunk sütiket (cookie) használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez, továbbá azért, hogy weboldalunkon minél relevánsabb utazási ajánlatokat nyújtsunk Önnek. Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónk