Tisztelt Utasaink! Április 19.-én pénteken irodánkban a személyes ügyfélfogadás szünetel! Ajánlatkéréseiket ezen a napon e-mailen várjuk, telefonon csak sürgős esetben vagyunk elérhetőek! Megértésüket köszönjük!

Általános információk

1.) Biztonság

A közelmúlt eseményei bizonyították, hogy természeti katasztrófák, valamint terrorfenyegetettség a világ bármely pontján előfordulhat. Természetesen mindent megteszünk annak érdekében, hogy az Ön nyaralása biztonságosan és gondtalanul teljen. Amennyiben az Ön úticéljával kapcsolatban bármilyen figyelmeztetést kapunk, értesítjük Önt, illetve az utazási irodáját.

A választott célországra vonatkozó beutazási feltételekről, illetve a biztonsági állapotról az aktuális információt a Külügyminisztériumtól szerezheti be.

 

2.) Célország

Indulás előtt gyűjtsön információkat (szükséges útiokmányok, vízum, védőoltások, biztonság, stb.) arról az országról, ahova utazni fog, és ne hagyja figyelmen kívül a vendéglátó ország vallási és kulturális hagyományait, szokásait, törvényeit és előírásait. Kérjük, vegye tekintetbe az állat- és növényvilágot és annak veszélyeit is. Az éghajlat következtében előfordulhatnak rovarok, jelenlétük a szállodák területén még rovarriasztó szerek használata ellenére sem zárható ki. Amennyiben rovarokat észlel, kérjük, azonnal jelentse, hogy a szálloda személyzete haladéktalanul intézkedhessen. Javasoljuk ezen kívül, hogy vigyen magával rovarirtó sprayt vagy elektromos szúnyogriasztót. Sok országban tapasztal majd más életszemléletet és életritmust, és gyakran a mindannyiunk számára oly fontos tisztaság és pontosság is mást jelent, mint amit megszoktunk.

Kérjük, feltétlenül olvassa el az egyes országokról szóló tájékoztatást is ebből a katalógusból.

 

3.) Az utazáshoz feltétlenül szükséges dokumentumok

Minden külföldi utazáshoz érvényes útiokmányra van szüksége, melynek érvényessége általában minimum 3 hónap kell, hogy legyen! Utazás előtt kérjük tájékozódjon a Külügyminisztérium honlapján az érvényben lévő szabályokról!

Bővebb információk

Utasaink (amennyiben,a teljes részvételi díj kiegyenlítése megtörtént) az utazás megkezdése előtt 5-7 nappal szállásutalványt vagy részvételi jegyet (vouchert) kapnak. Ezzel a dokumentummal tudják igazolni az utazáson való részvétel jogosságukat. Kérjük, hogy a vouchert figyelmesen olvassák át, és semmiképpen ne felejtsék otthon, mert e

nélkül nem tudnak részt venni az utazáson!

 

4.) Egyénileg, személygépkocsival történő utazások

Személygépjárművel történő utazás esetén érvényes vezetői - és forgalmi engedély szükséges, ezeken kívül a zöld kártyát és a nemzetközi jogosítványt (a helyileg illetékes rendőrségen lehet intézni), mert előfordulhat, hogy a határon történő átkeléskor vagy közúti ellenőrzés során kérhetik! Az Európai Unió tagállamaiba történő utazás esetén az EU szabvány fényvisszaverő védőmellény megléte ajánlott, illetve Ausztriában kötelező. Ellenőrzés során a mellény hiánya büntetést von maga után!

 

5.) Repülős utazások

Repülős utazások esetén Utasainkat 5-10 nappal az utazás megkezdése előtt tájékoztatjuk a gép pontos menetrendjéről és arról, hogy melyik repülőtérről indul az adott járat. Kérjük, hogy minden esetben indulás előtt minimum 2 órával legyenek a repülőtéren!

A gépre feladott csomagok összsúlya maximum 20 kg/fő lehet. Ha ezt csomagjuk súlya meghaladja, túlsúlyt kell fizetniük, melynek összegét az adott légitársaság határozza meg! Kérjük, csomagjaikat ne hagyják őrizetlenül, fokozottan ügyeljenek azokra!

Menetrendváltozás: Technikai vagy szervezési okból változhat a repülőgép típusa és útvonala, de megtörténhet az is, hogy a kiírt desztinációk között szükség esetén le kell szállnia a repülőgépnek.

A menetrend- és más változtatások jogát mind az utazásszervező mind a légitársaság fenntartja magának.

Amennyiben a fenti esetek valamelyike előfordulna, kérjük szíves megértését.

Késés: Rossz idő, sztrájk vagy a légtér túlterheltsége miatt előfordulhatnak késések. Az utazásszervező ilyen estekre nincs befolyással. Ezen okok miatt nem tudjuk vállalni a felelősséget a késésből eredő többletköltségekért, a célterületen elmulasztott szolgáltatásokért és más egyéb kárért sem.

 

6.) Autóbuszos utazások

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az autóbuszok csomagterében csak korlátozott számban van hely poggyászaik elhelyezésére, így személyenként egy bőrönd és egy kézitáska a megengedett. Ha ezeken felül rendelkeznek még csomaggal, azok berakását csak akkor tudjuk biztosítani, ha még marad számukra hely. Hűtőtáskát és egyéb nagyobb méretű csomagot az üléssorok közötti folyosón tárolni balesetveszélyes és TILOS! Javasoljuk, hogy saját és többi Utastársuk kényelme érdekében az utastérbe csak kis méretű táskát, kézipoggyászt vigyenek fel, melyek őrzéséről mindenki önmaga gondoskodik az utazás során! Kérjük, ügyeljenek a pihenők idejének pontos betartására! Érdemes valutában némi aprópénzt vinni (WC használat, üdítő vásárlás…)! Buszjáratainkon a dohányzás TILOS!

Induláskor a részvételi jeggyel (voucherrel) kell jelentkezni az autóbusznál, általában indulás előtt 30 perccel. Késés esetén az autóbusz a kijelölt indulási időponton túl maximum 20 percet tud várni, majd írásos jegyzőkönyv felvételét követően elindul. Az autóbusz utolsó sorában az ülések általában nem, vagy csak kis mértékben dönthetők. Hosszabb utakra célszerű takarót, kispárnát vinni.

 

7.) Elhelyezés

Az oldalunkon szereplő szállodák kategóriába sorolása eltérő lehet a magyarországi normáktól, az adott országénak megfelelő előírások szerint. Az egyes szálláshelyeken a szobák elosztása kizárólag a szálloda hatásköre, ezt befolyásolni sajnos nem áll módunkban. Külön kívánságokat természetesen továbbítunk, de azok teljesítését nem tudjuk garantálni.

* A szállodákra jellemző, hogy közös helyiségeik tágasak, kényelmesek a szobák, azonban nem a nappali tartózkodást szolgálják. Ablakaik nem feltétlenül a tengerre, ill. medencére néznek. Ezek az esetek többségében (mindig külön jelöljük!) felár megfizetése mellett rendelhetők.

* Egyágyas elhelyezés felár ellenében szintén rendelhető, de sok esetben csak korlátozott számban. Az egyágyas szobák általában kisméretűek, felszereltségük egyszerűbb, gyakran kedvezőtlenebb fekvésűek.

A kétágyas szobák általában egy, jórészt gyermekek részére alkalmas ággyal (2-12 éves korig) pótágyazhatók.

Víz- és áramszolgáltatás:

Hosszú ideig tartó szárazság, hőség esetén előfordulhat, hogy problémák adódnak a vízés áramszolgáltatásban. A szálláshely ilyen esetekre sajnos nincs befolyással. Sok országban a melegvizet napenergia segítségével állítják elő.

Légkondicionálás:

A légkondicionáló berendezés meglétére és működési idejére vonatkozó információ az adott szálláshely leírásában olvasható. Megtörténhet, hogy a klímaberendezést központilag és csak időszakosan, az uralkodó hőmérséklethez igazodva működteti a szálloda vezetése. Az esetleges áramkimaradás vagy feszültségingadozás okozta problémákat a szálláshelyek általában helyi áramfejlesztővel orvosolják, amelynek teljesítménye a klímaberendezések működtetéséhez rendszerint már nem elegendő. Ezen túlmenően több létesítményben úgy alakították át a légkondicionáló berendezéseket, hogy csak zárt ajtók és ablakok mellett és a szobakulcs használatával működjenek. A berendezés tehát nyitott ajtó/ablak mellett ill. a szoba elhagyásakor automatikusan kikapcsol. Sajnos nem zárható ki, hogy a klímaberendezések működés közben zajt adnak.

Műholdas TV:

Légköri zavarok miatt előfordulhat, hogy bizonyos adók nem foghatók tökéletesen. A magyar adók nem foghatók.

Éjszakai nyugalom:

Kérjük tekintetbe venni, hogy a szálloda vagy a klub területén - a szórakoztató programokra vonatkozó szerződésekben foglalt szabályozások alapján - 22 óra után hangerő korlátozás lép életbe. A déli országokban az élet csak este kezdődik és akár a kora reggeli órákig is tarthat. A szállodák környékén - különösen a nyaralóhelyeken - bárok, diszkók és más szórakozóhelyek is vannak, amelyek a helyi hatóságok által kiadott engedélyek alapján tartanak nyitva. Higiéniai szempontból a szemétszállítás a kora reggeli órákban zajlik, hogy elkerüljék a napközbeni magas hőmérséklet okozta kellemetlen szagokat. Megértését kérjük,hogy nem mindig tudják a szemétszállítást zajmentesen megoldani. A célterületekre a turisták nagy többsége repülőgéppel utazik, azért a repülőterek nagy forgalmat bonyolítanak. Nem kizárható tehát, hogy repülőgép zaja hallható. A repülőtér és a szálláshely hozzávetőleges távolságát a szálloda leírásában feltüntetjük. Kérjük, legyen arra is tekintettel, hogy a szálloda üzemeltetetésével is járhat zajhatás (pl. teherautók, aggregátorok, stb.)

Animáció:

A programokon való részvétel minden esetben saját felelősségre történik, a szálloda vezetősége nem vállal felelősséget semmiféle sérülésért vagy balesetért. Kérjük, csak olyan programokon vegyen részt, amelyeket otthon is gyakorol, és ügyeljen arra, hogy a szokatlan klíma miatt a megszokottnál hamarabb elfáradhat és több folyadékra lesz szüksége. Kérjük, hogy használat előtt ellenőrizze a sporteszközöket, kerékpárokat. Hiba esetén a sporteszközt hibátlanra cserélik. A sportrendezvények és más programok közben történt balesetekért csak akkor vállalunk felelősséget, ha vállalatunk mulasztása egyértelműen bizonyítható. Javasoljuk, kössön balesetbiztosítást. A gyermekek számára szervezett animációs programok és a gyermekklub szolgáltatásai nem azonosak az óvodában megszokottakkal. A gyermekek akaratuk ellenére nem kényszeríthetők a részvételre.

Kérjük, vegye tekintetbe, hogy a nemzetközi klubok és szállodalétesítmények szórakoztató programjai és az animáció több nyelven (többnyire angolul, németül, és az adott ország nyelvén) folynak. Hetenként legalább egy program nélküli nappal kell számolni. Bizonyos programokat csak megfelelő létszámú jelentkező esetén tartanak meg.

Járulékos költségek:

Az italok és a különböző szolgáltatások árait a szálloda vezetősége határozza meg, általában a szálloda kategóriájának megfelelően. Mind a pénzváltás, mind a telefonálás költségei a szállodában magasabbak. A szállodákban kialakított üzleteket magánvállalkozók bérlik, az árak kialakítását nem tudjuk befolyásolni. A szálláshelyek házirendje megtilthatja a szállodán kívül vásárolt élelmiszerek és italok bevitelét a létesítmény területére.

Öltözködés:

A legtöbb szálloda éttermében alkalomhoz illő öltözék viselése ajánlott, ezért azt javasoljuk, hogy a férfiak legalább egy hosszú nadrágot vigyenek magukkal.

Karbantartás/építkezések:

Még gondos odafigyelés és rendeltetésszerű használat ellenére is előfordulhat, hogy bizonyos berendezések és a létesítmény egyes részei folyamatos karbantartást, javítást igényelnek. Az ilyen jellegű munkálatokból eredő kellemetlenségek miatt szíves elnézését és megértését kérjük.

Több turisztikai régió még építés alatt áll, fejlesztik az infrastruktúrát vagy új szállodákat építenek, ezért a foglalt szálláshelyen kívül építkezéssel találkozhat, amelyre nem vagyunk befolyással, és meggátolni sem tudjuk. Az is előfordul, hogy építkezéseket egy időre abbahagynak, majd egyik pillanatról a másikra újra folytatnak. Igyekszünk azonban minden ezzel kapcsolatos információt beszerezni, hogy Önt időben tájékoztatni tudjuk.

Biztonság:

Feltétlenül őrizze értékeit, készpénzét, útlevelét és repülőjegyét széfben (a szobában vagy a recepción). Ha mégis megtörténne, hogy szabadsága alatt kirabolják, mindenképpen forduljon a helyi rendőrséghez, és jegyzőkönyvben rögzíttesse a lopás tényét. Kérjük, ilyen esetben hívja haladéktalanul helyi képviselőnket. Készpénzért és olyan értékes tárgyakért, amelyek nyaraláshoz nem feltétlenül szükségesek (pl. nagy értékű technikai felszerelések, speciális eszközök, ékszerek, stb.), sem vállalatunk, sem a szálláshely nem vállal felelősséget.

Képanyagok:

Miután képeink jóval az Ön utazása előtt készülnek, előfordulhat, hogy időközben végrehajtott átalakítás, hozzáépítés vagy más változtatások miatt a fotók nem pontosan az aktuális állapotot tükrözik.

Weboldalunk sütiket (cookie) használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez, továbbá azért, hogy weboldalunkon minél relevánsabb utazási ajánlatokat nyújtsunk Önnek. Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónk