Utazás ID: 97636972Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

CSILLAGTÚRÁK KORZIKÁN - TENGERPARTI PIHENÉSSEL - Barangolás a szépség, az illatok és a napfény szigetén ***

Franciaország | Korzika akciós utazás

CSILLAGTÚRÁK KORZIKÁN - TENGERPARTI PIHENÉSSEL - Barangolás a szépség, az illatok és a napfény szigetén ***
CSILLAGTÚRÁK KORZIKÁN - TENGERPARTI PIHENÉSSEL - Barangolás a szépség, az illatok és a napfény szigetén *** CSILLAGTÚRÁK KORZIKÁN - TENGERPARTI PIHENÉSSEL - Barangolás a szépség, az illatok és a napfény szigetén *** CSILLAGTÚRÁK KORZIKÁN - TENGERPARTI PIHENÉSSEL - Barangolás a szépség, az illatok és a napfény szigetén *** CSILLAGTÚRÁK KORZIKÁN - TENGERPARTI PIHENÉSSEL - Barangolás a szépség, az illatok és a napfény szigetén *** CSILLAGTÚRÁK KORZIKÁN - TENGERPARTI PIHENÉSSEL - Barangolás a szépség, az illatok és a napfény szigetén *** CSILLAGTÚRÁK KORZIKÁN - TENGERPARTI PIHENÉSSEL - Barangolás a szépség, az illatok és a napfény szigetén ***

Kiemelt ajánlatunk

9 éjszaka
Reggeli
Autóbusszal
Program szerint
2 ágyas szoba
Indulás: Budapest
2024. jún 21. péntek
Visszaút: Korzika
2024. jún 30. vasárnap
Részvételi díj:
372 000 Ft
Teljes ár 2 főre:
766 320 Ft
További időpontok / Foglalás

Leírás

10.nap: Montecatini - Udine - Budapest - Szeged (970 km)


Reggeli után Udine felé indulunk, majd Szlovénián (Tornyiszentmiklós határátkelõ) keresztül utazunk hazafelé, útközben többszöri pihenõkkel, étkezési lehetõséggel. Érkezés Budapestre a késõ esti órákban, továbbutazás Szegedre.


2. nap: Livornóból hajóval Korzikára, Bastia és a tengerpart! (170 km)


Reggeli után Livornóba utazunk, ahonnan az olasz félszigetet magunk mögött hagyva behajózunk a franciák által csak L'Ile de Beauté (Szépség szigete) néven emlegetett Korzikára. Hajónk Bastiába érkezik, ahonnan dél felé indulva Aléria ókori római romjai között ismerkedünk a sziget történetével. A szikrázóan azúrkék, lassan mélyülõ homokos tengerpart által övezett szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk, ahol 7 éjszakán keresztül a szállásunk és a gondtalan pihenésünk központja lesz.


3. nap: Egész napos pihenés a lassan mélyülõ homokos tengerparton


Reggelit követõen kedvére pihenhet a lassan mélyülõ homokos tengerparton vagy a medencénél - egész napos pihenés és fürdõzés. 


1. nap: Szeged - Budapest - Udine - Montecatini (970 km)


Elutazás a kora reggeli órákban Szegedrõl Budapestre. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelõ), Olaszországba, útközben pihenõkkel, étkezési lehetõséggel, majd Montecatinibe, elsõ szálláshelyünkre érkezünk.


4. nap: Pihenés a tengerparton vagy Bastia és Cap Corse (280 km)


Egész napos pihenés a tengerparton, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: a sziget észak-keleti csücskébe kalandozunk, a ,,sziget fõvárosába" Bastiába és a Cap Corse-ra. Programunkat Bastiában kezdjük, mely település Franciaország kulturális és történelmi városa címmel büszkélkedhet. Megismerkedünk a város nevezetességivel: a fõtér Napóleon szobrával, a városházával, a Keresztelõ Szent János templommal, a régi kikötõ sárkány mólójával, citadellával. Ezt követõen eleget téve a mondásnak miszerint ,,Nem ismeri Korzikát, aki nem járt a Cap Corse-on", végig járjuk a sziget ujjaként is ismert északi területet. Elsõ megállónk Erbalunga, mely a romos genovai õrtornyával, barokk homlokzatú templomával és szûk, mediterrán utcáival igazi gyöngyszeme a szigetnek. Utunk Marine de Pietracorbarán halad át, majd a tengerpart kacskaringós, öblökkel tarkított vonalát követve, a szép állapotban megmaradt genovai õrtornyokat, mint a Tour de Losse és a Tour de Meria csodálhatjuk meg. Az ,,ujj" végéhez közeledve Pinót, a tengerpart csaknem függõleges sziklafala fölött, füge- és olajfaültetvények között megbúvó, csodálatos fekvésû falucskáját láthatjuk. Nonza, Korzika védõszentjének, Szent Júliának az emlékhelye, temploma a középkori falu közepén található. A csodatévõ Szent Júlia -forráshoz 54 lépcsõn juthatunk le. Hangulatos utcák és házak között érhetõ el a romos, 160 m magas hegykiszögellésen álló genovai õrtorony, ahonnan gyönyörû a kilátás. Utolsó állomásunk a minõségi borokról és gitár fesztiváljáról híres Patrimonio. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.


5. nap: Egész napos pihenés a lassan mélyülõ homokos tengerparton


Reggelit követõen kedvére pihenhet a lassan mélyülõ homokos tengerparton vagy a medencénél - egész napos pihenés és fürdõzés. 


6. nap: Pihenés a tengerparton vagy Porto Vecchio, Bonifacio és Sarténe (280 km)


Egész napos pihenés a tengerparton, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: kirándulásra hívjuk a sziget déli látnivalóinak megismerésére Porto Vecchioba, Bonifacioba és Sarténebe! Porto Vecchio dombtetõre épült fellegvára még ma is rendületlen õrzi az alatta elterülõ várost és kikötõt. Délelõtt megcsodáljuk a várból nyíló kilátást, bejárjuk hangulatos utcáit és átérezzük a különleges hangulatot, amit az õsi falak árasztanak magukból. Napunkat Korzika legdélebben fekvõ városában Bonifacioban folytatjuk. Az óvárost és a citadellát bejárva rácsodálkozhatunk az elénk nyíló látványra, melyet a mészkõfalakra épült város nyújt. A tenger felõl azonban még ámulatba ejtõbb a látvány. Fakultatív ajánlatunk: A kikötõben hajóra szállunk és hajókázunk a várost övezõ vizeken. A tenger sós illata, a vízen megcsillanó napfény és a sziklaormokon elterülõ város látványa feledhetetlen élményt nyújt. Ha nem jön a hajókirándulásra, sétálhat Bonifacio utcáin, vagy akár egy kávézóban élvezheti a helyi ízeket. A várost elhagyva a sziget belseje felé vesszük utunkat. Sarténe különleges látványt nyújt a dombok között megbújó monumentális erõdfalaival és szûk utcáival. Szálláshelyünkre az esti órákban érünk vissza.


7. nap: Egész napos pihenés a lassan mélyülõ homokos tengerparton


Reggelit követõen kedvére pihenhet a lassan mélyülõ homokos tengerparton vagy a medencénél - egész napos pihenés és fürdõzés.


8. nap: Pihenés a tengerparton vagy Corte, Calvi és Ile Rousse


Egész napos pihenés a tengerparton, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: e szép napon Corte-ba, Calviba és Ile Rousse tengerparti gyöngyszeméhez látogatunk. Corte felé haladva megismerkedünk Korzika eddig még nem látott hegyeivel és völgyeivel. A szigeti egykori fõvárosába érve kisvonatra pattanunk, mely a fellegvárba visz bennünket. Szép idõben gyönyörû kilátás nyílik a hegyekre, melyek között húzódik a sziget legmagasabbika a Monte Rotondo is. A városba visszasétálva ismét buszra szállunk, hogy ez alkalommal a sziget északi részét fedezzük fel. A homokos tengerparton elnyúló Calvi városa hamisítatlan mediterrán hangulatot sugároz patinás épületeivel és citadellájával. A partszakasz egy másik városkájában folytatjuk utunkat. Il Rousse fõterén kisvonatra szállunk (vonatjegy!) és a képeslapokról jól ismert Pietra-félsziget világító tornyánál szállunk ki. A világítótorony sziklájáról körül nézve pazar látványban lesz részünk. Hogy visszatérjünk a városba ismét kisvonatra szállunk. Buszra szállva a szállásunk felé vesszük az irányt.


9. nap: Bastia - Livorno belvárosa - Montecatini Terme (170 km)


Megreggelizünk majd a délelõtti órákban hazafelé indulunk. Bastiában kompra szállva búcsút intünk a Szépség szigetének, hogy Toszkána legnagyobb tengerparti városában Livornóban újra Itália földjére léphessünk a délutáni órákban. Livorno hatalmas kompkikötõjébõl a csendes és csatornákkal szabdalt óvárosába érkezünk. Délutáni városnézésünk során láthatjuk a sokat megélt város régi erõdfalait (Fortezza Vecchia), a 4 mór emlékmûvét, a tengeri akadémia épületét és a Venezia Nuova Medici korabeli régi belváros csatornákkal, ,,velencei kishidakkal" szabdalt óvárosát. Megtekintjük a Terazza Mascagni impozáns fekete-fehér mintás ,,teraszát" és a Coperta, azaz a 95 méter széles központi piac épületét.  Sétánkat követõen szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk.


A részvételi díj nem tartalmazza


- 2x vacsora felárat

- 7x vacsora felárat

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendõ)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülõ programok költségeit

- belépõk és jegyek árait

- audioguide/fülhallgató árát, ha a létszám indokolja (helyszínen fizetendõ)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendõ)

- kötelezõ jellegû helyi idegenvezetõ költségeit

- Colonnade baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülõ költségeket (pl. személyes jellegû kiadásokat)

- útlemondás szolgáltatást


A részvételi díj tartalmazza


- utazást korszerû, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 2 éjszaka jó minõségû szállodai elhelyezést 3* kategóriában (helyi 4*), 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában, 7 éjszaka üdülõfalu / 2ágyas tus/WC-s apartmanban

- 9x reggeli

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvû idegenvezetést a programokon


Bevezetõ


A nem éppen csöppnyi sziget méltán viseli a Szépség szigete elnevezést! Én magam (Zsebõk Tamás irodavezetõ) több alkalommal jártam a szigeten és minden egyes alkalommal úgy indulok hazafelé, hogy rövidesen visszatérek! És így is van! A sziget éppúgy rejt számtalan kulturális célpontot, mint természeti látványosságot - egyszerûen nem lehet megunni! Korzika és Szardínia programunk ugyan már hosszú évek óta szerepel a Z(s)eppelin kínálatában, azonban ott nem sok idõ van pihenni a tengerparton .... így engedve kedves Utasaink kérésének, összeállítottunk egy tengerparti pihenésre fókuszáló, Korzikán egy szálláshelyrõl kalandozó programot, mely teret enged a fürdõzés örömeinek és ugyanakkor lehetõség van egyes napokon kirándulni, Korzika báját felfedezni. A korzikai tartózkodásunk célpontjának egy olyan üdülõközpontban foglaltunk csoportjainknak szállást, ahol kényelmes és szépen kialakított villákban/apartmanokban lesznek utasaink elhelyezve, ahol étterem, medence, sportolási lehetõségek állnak a vendégek szolgálatára és mindez Korzika szikrázóan szép, selymes, lassan mélyülõ, homokos, azúrkék tengerpartján! Tartson velünk!


Szerzõdés


A ZÖKKENÖMENTES HATÁRÁTKELÉS ÉS KÜLFÖLDI TARTÓZKODÁS ÉRDEKÉBEN A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM JAVASOLJA AZ ÉRVÉNYES ÚTLEVÉL HASZNÁLATÁT! (RÉGI TÍPUSÚ BARNA SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY NEM ALKALMAZHATÓ KÜLFÖLDÖN VALÓ TARTÓZKODÁSHOZ - ÚJ TIPUSÚ KÁRTYÁS IGEN). KÉRJÜK A NEVEK ÉS UTAZÁSI IGAZOLVÁNYOK SZÁMÁNAK PONTOSÍTÁSÁT AZ IGAZOLVÁNY TÍPUSA SZERINT (ebböl eredö problémák az utasokat terheli)! KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK EGYÉNILEG INTÉZIK AZ EGYES ORSZÁGOKBA TÖRTÉNÖ BEUTAZÁSHOZ SZÜKSÉGES ENGEDÉLYEKET (VÍZUMOKAT)!
A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!
A MEGHIRDETETT MINIMÁLIS LÉTSZÁMNÁL KISEBB CSOPORTLÉTSZÁM ESETÉN FELÁR FIZETENDÖ: 29.000 FT/FÖ
EURÓS VISSZAIGAZOLÁS ESETÉN A LÉTSZÁMFELÁR 80 Euro/fö
Belépök és jegyek tájékoztató árai: Kb. 55 EUR/fö
Egyéb helyszínen fizetendö költségek: 21 EUR/fö
Corte kisvonat jegy: 8 EUR/fö


További információk


Utazás: autóbusszal és komphajóval (2 ágyas tus/wc-s szobában)
Elhelyezés: 2 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában, 7 éjszaka üdülõfalu/ 2 ágyas tus/wc-s apartmanban
Ellátás: 9x reggeli

Belépõk és jegyek tájékoztató árai: 55 EUR
Egyéb helyszínen fizetendõ költségek: 21 EUR

Bővebben Kevesebb
Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?
Utazás megosztása:
Weboldalunk sütiket (cookie) használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez, továbbá azért, hogy weboldalunkon minél relevánsabb utazási ajánlatokat nyújtsunk Önnek. Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónk