Utazás ID: 97637061Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

A BALTIKUM FŐVÁROSAI ÉS FINNORSZÁG - REPÜLŐVEL - Litvánia - Lettország - Észtország és a Finn-öböl: Helsinki hajóval ***

Finnország akciós utazás

A BALTIKUM FŐVÁROSAI ÉS FINNORSZÁG - REPÜLŐVEL - Litvánia - Lettország - Észtország és a Finn-öböl: Helsinki hajóval ***
A BALTIKUM FŐVÁROSAI ÉS FINNORSZÁG - REPÜLŐVEL - Litvánia - Lettország - Észtország és a Finn-öböl: Helsinki hajóval *** A BALTIKUM FŐVÁROSAI ÉS FINNORSZÁG - REPÜLŐVEL - Litvánia - Lettország - Észtország és a Finn-öböl: Helsinki hajóval *** A BALTIKUM FŐVÁROSAI ÉS FINNORSZÁG - REPÜLŐVEL - Litvánia - Lettország - Észtország és a Finn-öböl: Helsinki hajóval *** A BALTIKUM FŐVÁROSAI ÉS FINNORSZÁG - REPÜLŐVEL - Litvánia - Lettország - Észtország és a Finn-öböl: Helsinki hajóval *** A BALTIKUM FŐVÁROSAI ÉS FINNORSZÁG - REPÜLŐVEL - Litvánia - Lettország - Észtország és a Finn-öböl: Helsinki hajóval *** A BALTIKUM FŐVÁROSAI ÉS FINNORSZÁG - REPÜLŐVEL - Litvánia - Lettország - Észtország és a Finn-öböl: Helsinki hajóval ***

Kiemelt ajánlatunk

6 éjszaka
Reggeli
Repülővel
Szálloda * * *
2 ágyas szoba
Indulás: Budapest
2024. aug 03. szombat
Visszaút: Finnország
2024. aug 09. péntek
Részvételi díj:
407 500 Ft
Teljes ár 2 főre:
839 450 Ft
További időpontok / Foglalás

Leírás

1. nap: Szeged - Budapest - Varsó (740 km)


Elutazás a kora reggeli órákban Szegedrõl. Utazás Budapesten és Parassapusztán keresztül Szlovákiába, útközben többszöri pihenõkkel, étkezési lehetõséggel. Utunkat a Zólyom-Jablonka útvonalon folytatjuk tovább Lengyelországba. A lengyel fõvárosba Varsóba a kora esti órákban érkezünk. A világháború után egységes barokk stílusban újjáépített történelmi belvárosában sétálunk. Megtekintjük a Királyi Palotát, a Tudomány és Kultúra palotáját (kívülrõl). A varsói városnézés   Szálláshelyünkre az esti órákban térünk, ahol vacsorával várnak bennünket.


10. nap: Katowice és Zsolna - Budapest - Szeged (390 km)


Reggelink elfogyasztása után Katowicével ismerkedünk. Katowice fiatal város, nem hasonlítható össze Krakkóval, Varsóval vagy Wroclaw-val! Az alig 1500 éves iparvárosban városban teljesen egyedülálló ötletet valósítottak meg: modern múzeumot a föld alatt természetes fénnyel körülötte múzeumparkot kialakítva. A régi bányához tartozó vörös téglás épületeket is felhasználták a múzeum céljainak megfelelõen. Sétálunk a belváros szecessziós épületei között, majd hazafelé indulunk. Útközben Zsolnán tartunk pihenõt, ismerkedünk a város gyönyörûen felújított fõterével. Hazaérkezés Parassapusztán át Budapestre az esti órákban, utazás tovább Szegedre.


2. nap: Varsóból Vilniusba (460 km)


Reggeliket elfogyasztva Litvánia fõvárosába, Vilniusba utazunk. A délutáni órákban városnézés során ismerkedünk a litván fõvárossal. Vilniusban sétálunk a hangulatos óváros barokk épületei között: Szent Szaniszló és Szent László katedrális a harangtornyával, Gediminas-torony, a városkapu (világörökség). Szállásunk Vilniusban vagy környékén lesz. Repülõvel érkezõ utasainknak transzfer a szállodába (a repülõn való utazás egyénileg történik, majd Vilnius repülõterérõl irodánk gondoskodik Utasaink transzferérõl a szállodába).


3.nap: Trakai vízivára és nemzeti parkja - Kaunas


Reggelinket elfogyasztva, a litván hercegek középkori rezidenciájához, Trakai lovagvárához gyönyörû 200 tóból álló tórendszer és parkok között érkezünk. A litván nagyhercegség egykori központjában teszünk sétát. Igazán fotogén látvány a vízzel körülvett téglagótika jegyében emelt vízivár látványa, ahova mi is betekintünk. Elbúcsúzunk Vilniustól, Kaunas felé vesszük utunkat, mely Litvánia második legnagyobb városa.Estére térünk szálláshelyünkre.


4.nap: Kaunas és a balti Versailles: Rundale kastélya


Sétálunk a belvárosban, mely egykoron Litvánia fõvárosa is volt. Láthatjuk a város ikonikus téglagótika stílusú Perkunas házát, a Városházát (Fehér Hattyúház) és a Vytautas templomot. Rundale kastélya felé teszünk kitérõt. A háromszárnyú épület ma állami rendezvényeknek ad otthont. Látogatást teszünk a kastély termeiben és szépen rendezett parkjában is. Lettországba utazunk tovább, útközben Rundale kastélyánál teszünk kitérõt. A gyönyörû barokk kastélyt a Baltikum Versailles-ának is szokták nevezni. Lettország egyik legszebb épülete. A kastély tervezõje ugyanaz az olasz származású építész, Rastrelli volt, aki Szentpéterváron a Téli Palotát tervezte. Szállásunk 2 éjszakán át Rigában vagy környékén lesz.


5.nap: Riga titkai | Turaida várkastélya és Jurmala tengerparti üdülõhelye


Reggeli után a lett fõvárossal, a Baltikum legszebb városával ismerkedünk. Számtalan építészeti mûemlék található a városban a legkülönbözõbb korokból. Láthatjuk a Dóm épületét, Európa második legnagyobb orgonájával. A XIV. századi kastély és a középkori óváros a lõportoronnyal, kereskedõházakkal a világörökség része. Sétánkat követõen egyénileg keresheti fel Riga rejtett titkait, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: a méltán híres és kedvelt kiránduló célpont felé vesszük az irányt! Turaida szépen restaurált várkastélya gyönyörû 42 hektáron elterülõ fenyõerdõ közepén található, mely ma múzeum és természetvédelmi terület is egyben, tele történelmi, kulturális és régészeti emlékekkel. A történelmi emlékeket magunk mögött hagyva az olasz Riviérát idézõ, hangulatos tengerparti üdülõhelyre, Jurmalára látogatunk. Sétálunk hangulatos tengerpartján, a bátrabbak megfürödhetnek az északi-tenger vizében. Szálláshelyünkre térünk vissza.


6.nap: Tallinn, az észt Hanza-város


Megreggelizünk, majd Észtország fõvárosa, Tallinn felé utazunk tovább. A városba érkezve ismerkedünk a festõi Finn-öbölben fekvõ várossal. Tallinn megõrizte hajdani, gazdag Hanza-város jellegét. Sétálunk látványos felsõvárosában, ahonnan szép rálátás nyílik a városra és a kikötõre. Felkeressük a gótikus városkápolnát, ahol Európa második legnagyobb orgonáját láthatjuk. Szállásunk 2 éjszakán át Tallinn-ban vagy környékén lesz.


7.nap: Tallinn vagy Helsinki hajóval


Reggeli után szabadidõben egyénileg ismerkedhet az észt fõvárossal vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Egész napos hajókirándulásra hívjuk a Finn-öbölészaki partjára. Utunk célja Helsinki, a finn fõváros. Olyan fõvárosba toppanunk, ahol biciklizõ, sétáló emberekkel találkozhatunk, kellemes parkokban sétálhatunk és minden utcasarkon élvezzük, hogy itt vagyunk! Igazi gyöngyszem Helsinki ahol helyi idegenvezetõ kíséretében ismerkedünk a város nevezetességeivel: dóm, parlament, szikla-templom, Sibelius emlékmûve. Szabadidõ a városban. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.


8.nap: Tallinn-Riga-Keresztek hegye és Kaunas


Reggeli, majd az észt fõvárosból Rigán keresztül Kaunas felé utazunk. Repülõs utasainknak menetrendtõl függõen szabadidõ, majd transzfer a Tallin repülõterére, hazautazás. Autóbuszos utasainkkal a Rigai-öbölmentén haladva élvezzük a végtelen tenger látványát. Meglátogatjuk a Keresztek hegyét (kívánságok ezreinek keresztje), mely hívõknek és nem hívõknek egyedülálló élményt nyújt. A kb. 10 méter magas dombon több, mint százezer különbözõ méretû kereszt található. Szállásunk Kaunasban vagy környékén lesz.


9. nap: Czestochowán át Katowicéig (730 km)


Reggeli után Kaunastól Lengyelország, Krakkó felé indulunk. Útközben a keresztény világ egyik legfontosabb zarándokhelyét, ,,Lengyelország lelki fõvárosát", Czestochowát keressük fel. Évente 4-5 millióan keresik fel a híres Fekete Madonnát. A magas dombon emelkedõ, védõfalvakkal és parkkal övezett egyházi együttest nevezik Jasna Górának (Fényes Hegynek) ahová érkezünk. Sétánk során betekintést kapunk avárfalak mögé: láthatjuk a czestochowai Fekete Madonnát a szentéllyel, mely a lengyel nemzet kultuszhelye. Szállásunk Katowicében vagy környékén lesz.


A részvételi díj nem tartalmazza


- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendõ)

- 9x / 6x vacsora ellátást

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülõ programok költségeit

- belépõjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendõ)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendõ)

- kötelezõ jellegû helyi idegenvezetõ költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendõ)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülõ költségeket (pl. személyes jellegû kiadásokat)+

- útlemondás szolgáltatást


A részvételi díj tartalmazza


- utazást korszerû, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 9 / 6 éjszaka jó minõségû szállodai elhelyezést 3-4* kategóriában , 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 9x / 6x reggelis ellátást

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvû idegenvezetést a programokon


Bevezetõ


Európa északkeleti részén található ez a páratlanul, sajátos szépségû terület. Erdõkkel, gazdag vadállománnyal, tavak százaival csábítja az utazókat. Három kis területû és kis népességû ország várja az újdonságokra vágyó turistákat. A történelem viharai hol nyugatra, hol keletre sodorták az itt élõ népeket. Már a középkor folyamán az itt élõ emberek a nyugati kereskedelmi és kulturális folyamatok és hatások befolyása alá kerültek. A mai balti fõvárosok a Hanza Szövetség fontos láncszemei voltak. Híd szerepét töltötték be Kelet és Nyugat között. Az itt élõk életmódja a hûvös északi eleganciát viseli magán. Ez a megállapítás fõleg a lettekre, de méginkább az észtekre illik. A litvánok a lengyelekkel éltek egy államközösségben többszáz éven át. Ez a közös múlt mély nyomokat hagyott a litván épített kultúrában, a városok arculatán. A Baltikum már a római korban is fontos szerepet játszott. A zöldarany vagyis a borostyán innen került Rómába, hogy a belõle készült ékszerek tegyék még vonzóbbá a római hölgyeket. A Német Lovagrend uralma után a Lengyel-Litván Unió volt a térség meghatározó ereje. Az orosz, majd szovjet fennhatóság alatt az itt élõ nemzetek az önállóságukért és a függetlenségükért nagy küzdelmet vívtak. A két világháború között már egyszer bebizonyították, hogy mire képesek, ha a maguk urai lehetnek. Ma az EU tagjaként hatalmas utat jártak be, hogy felzárkózzanak az Európai Unió országaihoz. Mindezt Önök is megtapasztalhatják személyesen a Baltikum utunk során! A 10 napos utunk alatt a Lengyelországon áthaladva Varsóban tartunk pihenõt. A városnézés során megcsodáljuk az új felhõkarcolókat, valamint a világ legfiatalabb óvárosát. A lerombolt, de újjáépített Varsó a lengyel nemzet élni akarásának jelképe is egyben.  Utazásunk Litvánia fõvárosa felé folytatódik. A Könyvtárak Városa, Neris Gyöngye, Észak Athénje jelzõket nem véletlenül kapta ez csodás barokk Vilniusz. Litván földön még további izgalmas látnivalók várnak ránk. A Trakai tavak szépsége és az itt található vizivár páratlan egyedisége nagy hatást gyakorol az ide látogató utazókra!  Megismerkedünk még Kaunas volt litván fõvárossal. Évrõl- évre egyre több középkori épületet hoznak rendbe! Litvánia misztikus és kultikus helyszíne a Keresztek Hegye. A litvánok legerõsebb nemzeti szimbóluma, Katolikus zarándokhely!  A kereszténység és a függetlenség melletti elkötelezõdés jelképe. A Litván Golgota. Utunk folyamán Lettországot is megismerjük! A lett Versailles: Rundale kastélya és kertje egy más világba utaztat bennünket. A gazdag orosz cárok világába. Lettország ékszere a csodálatosan felújított Riga városa. A Baltikum Mûhelye névvel illették. Egykor Hanza város volt, majd a térség pénzügyi központja volt. Ezt a szerepét igyekszik újra visszanyerni. A harmadik sokak által a legszebb balti városnak tartott Tallinba látogatunk utunk során.

Egy gótikus sziget Kelet határán. Várfalak, bástyák, gótikus épületek, az utazó alig hiszi, hogy nem Nyugat- Európa valamely mesebeli városában, hanem Észtország fõvárosában van. Fakultatív kirándulásunk keretében komppal átszeljük a Balti tengert, hogy megismerjük Helsinki városát: a Sziklatemplom, a Sibelius emlékmû mellett számunkra Helsinki a 16 olimpiai aranyért is megér, ha nem is egy misét, de egy kirándulást mindenképpen. Hazafelé tartva pedig olyan lengyel városokat tekintünk meg

Ez a gazdag program rem?ljük felkelti az Őnök érdeklõdését! 


Csatlakozhat körutazásunkhoz repülõvel is!


Érkezés a 2. napon a vilniusi repülõtérre, transzfer a szállodába. 3-7. nap reggelig a leírás szerinti programon vesznek részt. Visszafelé: Transzfer a Tallin repülõterére a 8. napon, hazautazás Budapest/Ferihegyre


Szerzõdés


A REPÜLŐTÉRI ILLETÉK A CSOPORT REPÜLŐJEGY KIÁLLÍTÁSAKOR KERÜL PONTOSÍTÁSRA (megadott ár irányár)! A PONTOS REPÜLŐJEGY FOGLALÁS ÉRDEKÉBEN KÉRJÜK ÚTLEVELÉNEK/SZEMÉLYI IGAZOLVÁNYÁNAK MÁSOLATÁT (AMELYIKKEL AZ UTAZÁS FOG TÖRTÉNNI!) IRODÁNKHOZ A FOGLALÁST KÖVETŐEN ELJUTTATNI SZÍVESKEDJEN! A ZÖKKENŐMENTES HATÁRÁTKELÉS ÉS KÜLFÖLDI TARTÓZKODÁS ÉRDEKÉBEN A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM JAVASOLJA AZ ÉRVÉNYES ÚTLEVÉL VAGY ÚJ TIPUSÚ KÁRTYÁS SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY HASZNÁLATÁT! (RÉGI TÍPUSÚ SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY (BARNA) NEM ALKALMAZHATÓ KÜLFÖLDÖN VALÓ TARTÓZKODÁSHOZ). KÉRJÜK A NEVEK PONTOSÍTÁSÁT, AZ ÚTLEVÉL SZERINT ! (ebbõl eredõ problémák az utas(okat) terheli!). KÉRJÜK A NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGGAL/ÚTIOKMÁNNYAL RENDELKEZŐ UTASAINKAT, GONDOSKODJANAK AZ ÉRINTETT PROGRAMUNK SZERINTI VÍZUMKÖTELEZETTSÉGEINEK TELJESÍTÉSÉRŐL. NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK VÍZUMKÖTELEZETTSÉGÉT IRODÁNK AZ ÉRINTETT PROGRAM VONATKOZÁSÁBAN NEM VIZSGÁLJA. AZ EBBŐL ADÓDÓ KELLEMETLENSÉGEKÉRT NEM VÁLLALUNK FELELŐSSÉGET.A PROGRAMVÁLTOZÁS JOGÁT FENNTARTJUK. A MEGHIRDETETT MINIMÁLIS LÉTSZÁMNÁL KISEBB CSOPORTLÉTSZÁM ESETÉN FELÁR FIZETENDŐ: 25.000 Ft/fõ
EURÓS VISSZAIGAZOLÁS ESETÉN A LÉTSZÁMFELÁR 69 Euro/fõ
A repülõgép csomagterébe és utastérbe felvihetõ poggyász méret és súlykorlátokról az utastájékoztatóban tájékoztatjuk!
Belépõk és jegyek tájékoztató árai: 60 EUR
Egyéb helyszínen fizetendõ költségek: 40 EUR


További információk


Utazás: autóbusszal vagy repülõvel
Elhelyezés: 9/6 éjszaka szálloda*** , 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 9/6x reggeli

BBP biztosítás: részletek: ITT.
730 Ft/nap/fõ (Classic)
950 Ft/nap/fõ (Premium BBP)
1200 Ft/nap/fõ (Privileg BBP)

Bővebben Kevesebb
Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?
Utazás megosztása:
Weboldalunk sütiket (cookie) használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez, továbbá azért, hogy weboldalunkon minél relevánsabb utazási ajánlatokat nyújtsunk Önnek. Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónk