Utazás ID: 97637011Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

SZLOVÁKIA-A FELVIDÉK TÖRTÉNELMI VÁROSAI - A természet szépségei, világörökségi helyszínek és gótikus szárnyas oltárok

Szlovákia akciós utazás

SZLOVÁKIA-A FELVIDÉK TÖRTÉNELMI VÁROSAI - A természet szépségei, világörökségi helyszínek és gótikus szárnyas oltárok
SZLOVÁKIA-A FELVIDÉK TÖRTÉNELMI VÁROSAI - A természet szépségei, világörökségi helyszínek és gótikus szárnyas oltárok SZLOVÁKIA-A FELVIDÉK TÖRTÉNELMI VÁROSAI - A természet szépségei, világörökségi helyszínek és gótikus szárnyas oltárok SZLOVÁKIA-A FELVIDÉK TÖRTÉNELMI VÁROSAI - A természet szépségei, világörökségi helyszínek és gótikus szárnyas oltárok SZLOVÁKIA-A FELVIDÉK TÖRTÉNELMI VÁROSAI - A természet szépségei, világörökségi helyszínek és gótikus szárnyas oltárok SZLOVÁKIA-A FELVIDÉK TÖRTÉNELMI VÁROSAI - A természet szépségei, világörökségi helyszínek és gótikus szárnyas oltárok SZLOVÁKIA-A FELVIDÉK TÖRTÉNELMI VÁROSAI - A természet szépségei, világörökségi helyszínek és gótikus szárnyas oltárok

Kiemelt ajánlatunk

2 éjszaka
Reggeli
Autóbusszal
Program szerint
2 ágyas szoba
Indulás: Budapest
2024. jún 07. péntek
Visszaút: Szlovákia
2024. jún 09. vasárnap
Részvételi díj:
71 800 Ft
Teljes ár 2 főre:
147 908 Ft
További időpontok / Foglalás

Leírás

1. nap: Alföldrõl a Magas-Tátrába: Besztercebánya - Csorba-tó - Szepesszombat - Poprád (300 km)


Indulás Szegedrõl a kora reggeli órákban. Kecskemét és Budapest érintésével Parassapuszta határát­kelõnél lépjük át a magyar-szlo­vák határt. Utunk az egykori leggaz­dagabb bányavárosok egyikébe, Besztercebányára vezet. A törté­nelmi városrészben sétálva felkeressük a Várnegyedet, amely nem nagy kiterjedésû. Az erõdítésrendszerbõl a bástyatornyon kívül a barbakánnal ellátott gótikus kapuzat és 3 bástya maradt fenn, valamint az egyik bástyához épült királyház. Az itt álló ún. német templom külsõ falán üveg alatt nagyméretû késõgótikus szoborcsoport köti le figyelmünket. A központi tér emeletes reneszánsz, barokk polgárházain kívül megcsodáljuk a Püspöki székesegyházat, a Thurzó házat, valamint az Alsó utcában Bethlen Gábor királlyá választásának épületét és Bél Mátyás lakóházát. Az Alacsony-Tátra fenyvesei közt kanyargó hágón át vezet utunk a Magas-Tátrába, ahol a Csorba-tó partján élvezzük a csodálatos magashegyi panorámát. Majd Szepesszombat meseszerû hangulatot idézõ fõterével, kontyos tímárházaival, reneszánsz harang­tornyával, Mátyás király szálláshe­lyével, Szt. György templom gótikus szárnyas oltáraival ismerkedünk (amelyeket II. Erzsébet angol királynõ is meg­csodált). Szállásunk 2 éjszakán át Poprád környékén lesz. 


2. nap: Világörökségi helyszínek: Késmárk - Lõcse - Szepeshely (100 km)


Reggeli után két szepesi volt sza­bad királyi várost keresünk fel. Elõször Késmárkot látogatjuk meg. Megtekintjük az UNESCO jegyzéké­be felvett evangélikus fatemplomot, az új evangélikus templomban Thököly Imre mauzóleumát majd a Thököly várat (egyes idõpontokban a templomok vagy a vár zárva tartása miatt helyettesítõ progra­mot biztosítunk). Lõcsén megtekintjük a Szent Jakab templomban a világ legmagasabb gótikus faoltárát (UNESCO), a Mátyás király által adományozott Vir Dolorum szárnyasoltárt, a vá­rosházát, szégyenketrecet és Pál mester házában közelrõl láthatjuk mûvei­nek másolatait. Majd a Szepesi vár közelében fekvõ Szepeshelyre indu­lunk. IV. Béla a tatárjárás után alapí­totta a Szepesi várispánság mellett a püspökséget. A gazdag múlttal rendelkezõ egyházi erõdítmény (UNESCO) kiemelkedõ épülete az 1245 és 1273 között épült kéttornyú Szent Márton katedrális. Szepes­hely történelmi képének formálását a prépostság késõ reneszánsz püs­pöki palotává alakításával (1652) az óratorony megépítésével (1739) va­lamint a barokk kert és a kanono­kok házainak átalakításával fejezték be. Szepeshelyrõl gyönyörû kilátás nyílik Közép-Európa legnagyobb várára a Szepesi várra. Estére visszatérünk szálláshelyünkre. 


3. nap: Andrássyak nyomában: Gömör - Betlér - Krasznahorkaváralja és Kassa (400 km)


Reggelink után indulunk Gömör­be, ahol kastélyok, kúriák, ódon templomok sora tanúskodik az egykori jólétrõl. Betléren festõi szépségû parkban áll az Andrássy nemzetség egykori székhelye. Az eredeti gótikus várkastély története a XV. század közepe tájára nyúlik vissza. Az Andrássy család tagjai a második világháború végéig lakták a fényûzõ, de mégis otthonosan berendezett szobákat. A kastélyban a ,,Nemesi lakáskultúra a XVIII. és XIX. században" címet viselõ, a fõúri Andrássy család mûvészettörténeti gyûjteményét bemutató tárlatot tekinthetjük meg. A gyûjtemény alapját kiváló képzõmûvészeti alkotások, gyönyörû bútorok, kerámia-, üveg- és porcelán tárgyak, tálalóeszközök, környékbeli és külföldi vadásztrófeák képezik, valamint itt látható az Andrássyak nemzedékei által létrehozott ritkaságszámba menõ történelmi könyvtár. A Kassára vezetõ út mellett Kraszna­horkaváralján meg­tekintjük az egyedülálló szecessziós és bizánci hatású Andrássy mauzóleumot. Azon kevés 20. század eleji felvidéki építmények egyike, amely a müncheni jugendstil képviselõinek munkája. A mauzóleum építésekor a világ csaknem valamennyi márványfajtáját felhasználták. Utunk következõ állomása a 2013-ban, Európa Kul­turális Fõvárosa címet viselõ szép fekvésû, mûemlékekben gazdag Kassa. Városnézõ sétánk keretében keressük fel a város legnevezete­sebb látnivalóit. Megcsodálhatjuk a gótikus építészet remekmûit a Szent Mihály kápolnát, Or­bán tornyot, Szent Erzsébet székesegyházat s benne a lenyûgözõ szépségû Szent Erzsébet oltárt, a gótikus királylépcsõt, II. Rákóczi Ferenc fejedelem és társai sírboltját. A Fõ utcán sétálva megállunk a színház elõtti zenélõ szökõkút, a régi városháza, vármegyeháza, Jezsuita templom, Lõcsei ház, Márai Sándor lakóháza és szobra elõtt. Az esti órákban érkezünk Budapestre, majd tovább utazunk Szegedre.


A részvételi díj nem tartalmazza


- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendõ)

- 2x vacsora felárat

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülõ programok költségeit

- belépõjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendõ)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendõ)

- kötelezõ jellegû helyi idegenvezetõ költségeit

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülõ költségeket (pl. személyes jellegû kiadásokat)

- útlemondás biztosítást

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


A részvételi díj tartalmazza


- utazást korszerû, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 2 éjszaka jó minõségû szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 2x reggeli ellátást

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvû idegenvezetést a programokon


Bevezetõ


Közeli, ám mégis "idõben távoli" helyekre utazunk! Programunkon történelmünk nagyjai nyomába indulunk Késmárkon, Lõcsén, Szepeshelyen és Kassán. Felkeressük õsi nemeseink: a Thurzó család, ThököIy Imre, II. Rákóczi Ferenc és társai sírhelyét, valamint az Andrássy mauzóleumot. Az irodalom is megérint bennünket, Felvidék legszebb városaiban sétálva követjük Jókai és Mikszáth történeteit, valamint Márai Sándor gondolatait. Élje át velünk történelmünk varázsát ezen a csodálatos Felvidéki utazáson!


Szerzõdés


A ZÖKKENÖMENTES HATÁRÁTKELÉS ÉS KÜLFÖLDI TARTÓZKODÁS ÉRDEKÉBEN A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM JAVASOLJA AZ ÉRVÉNYES ÚTLEVÉL HASZNÁLATÁT! (RÉGI TÍPUSÚ BARNA SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY NEM ALKALMAZHATÓ KÜLFÖLDÖN VALÓ TARTÓZKODÁSHOZ - ÚJ TIPUSÚ KÁRTYÁS IGEN). KÉRJÜK A NEVEK PONTOSÍTÁSÁT, AZ ÚTLEVÉL SZERINT ! (az ebböl eredö problémák az utas(okat) terheli!) KÉRJÜK A NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGGAL/ÚTIOKMÁNNYAL RENDELKEZÖ UTASAINKAT, GONDOSKODJANAK AZ ÉRINTETT PROGRAMUNK SZERINTI VÍZUMKÖTELEZETTSÉGEINEK TELJESÍTÉSÉRÖL. NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK VÍZUMKÖTELEZETTSÉGÉT IRODÁNK AZ ÉRINTETT PROGRAM VONATKOZÁSÁBAN NEM VIZSGÁLJA. AZ EBBÖL ADÓDÓ KELLEMETLENSÉGEKÉRT NEM VÁLLALUNK FELELÖSSÉGET.
A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!
A MEGHIRDETETT MINIMÁLIS LÉTSZÁMNÁL KISEBB CSOPORTLÉTSZÁM ESETÉN FELÁR FIZETENDÖ: 5.500 FT/FÖ
EURÓS VISSZAIGAZOLÁS ESETÉN A LÉTSZÁMFELÁR 15 Euro/fö
Belépök és jegyek tájékoztató árai: kb. 50 EUR/fö
Egyéb helyszínen fizetendö költségek: kb. 8 EUR/fö


További információk


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 2 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 2x reggeli

 

Belépõk és jegyek tájékoztató árai: 50 EUR
Egyéb helyszínen fizetendõ költségek: 8 EUR

A belépõk ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, elõzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépõjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezetõ, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.

Minimális létszám: 35 fõ

Az elõzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás elõtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendõ, melynek mértéke:

*25-34 fõ esetén: 5.500 Ft / 15 EUR/fõ

Ezen "létszám felár" az elõzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az elõzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (idõközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!

 

Csatlakozási lehetõség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Parassapuszta (határ) útvonalon. Transzfer csatlakozás lehetõségeirõl információ a programfüzet elején és honlapunkon. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

 

 

x
Bővebben Kevesebb
Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?
Visszalépés ide:
Utazás megosztása:
Weboldalunk sütiket (cookie) használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez, továbbá azért, hogy weboldalunkon minél relevánsabb utazási ajánlatokat nyújtsunk Önnek. Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónk