Utazás ID: 97637029Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

SVÁJC NAGYKÖRUTAZÁS - A SVÁJCI ALPOK LEGSZEBB ÚTJAIN - A svájci Riviéra, a gleccserek világa. Európa teteje, a Mont Blanc panoráma ***

Svájc akciós utazás

SVÁJC NAGYKÖRUTAZÁS - A SVÁJCI ALPOK LEGSZEBB ÚTJAIN - A svájci Riviéra, a gleccserek világa. Európa teteje, a Mont Blanc panoráma ***
SVÁJC NAGYKÖRUTAZÁS - A SVÁJCI ALPOK LEGSZEBB ÚTJAIN - A svájci Riviéra, a gleccserek világa. Európa teteje, a Mont Blanc panoráma *** SVÁJC NAGYKÖRUTAZÁS - A SVÁJCI ALPOK LEGSZEBB ÚTJAIN - A svájci Riviéra, a gleccserek világa. Európa teteje, a Mont Blanc panoráma *** SVÁJC NAGYKÖRUTAZÁS - A SVÁJCI ALPOK LEGSZEBB ÚTJAIN - A svájci Riviéra, a gleccserek világa. Európa teteje, a Mont Blanc panoráma *** SVÁJC NAGYKÖRUTAZÁS - A SVÁJCI ALPOK LEGSZEBB ÚTJAIN - A svájci Riviéra, a gleccserek világa. Európa teteje, a Mont Blanc panoráma *** SVÁJC NAGYKÖRUTAZÁS - A SVÁJCI ALPOK LEGSZEBB ÚTJAIN - A svájci Riviéra, a gleccserek világa. Európa teteje, a Mont Blanc panoráma *** SVÁJC NAGYKÖRUTAZÁS - A SVÁJCI ALPOK LEGSZEBB ÚTJAIN - A svájci Riviéra, a gleccserek világa. Európa teteje, a Mont Blanc panoráma ***

Kiemelt ajánlatunk

6 éjszaka
Reggeli
Autóbusszal
Szálloda * * *
2 ágyas szoba
Indulás: Budapest
2024. jún 15. szombat
Visszaút: Svájc
2024. jún 21. péntek
Részvételi díj:
247 000 Ft
Teljes ár 2 főre:
508 820 Ft
További időpontok / Foglalás

Leírás

1. nap: Szeged - Budapest - Salzkammerguti tavak - Innsbruck (820 km)


Elutazás Szegedrõl a kora reggeli órákban. Utazás a Budapest-Hegyeshalom-Gmunden útvonalon a Salzkammerguti tavakhoz. Megállunk a Wolfgangsee gyöngyszeménél, St.Wolfgangban. Gyönyörû festett falak között érjük el a hangulatos fõterét, majd érkezünk a WolgangSee partjára, ahol - általában - gyönyörû hófehér, kecses hattyúk köszöntenek bennünket. Betekintünk búcsújáró templomába és annak gyönyörû oltárára. Rövid pihenõt követõen utunkat folytatjuk Innsbruck környéki szálláshelyünkre.


2. nap: A Rajna-vízesés és Gruyéres (560 km)


Reggeli után Schaffhausen közelében a híres Rajna-vízesést látogatjuk meg. Továbbutazva a francia nyelvû Svájc egyik kedves városkáját, a középkori kastélyáról és sajtjáról híres, hegytetõn megbúvó Gruyéres-t keressük fel. A várfalak közé érkezve elbûvölõ ókori hangulat kerít hatalmába bennünket és kedvünk támad egy kis sajtot kóstolni. Ezután Aigle környékére utazunk, ahol 4 éjszakai szálláshelyünk lesz gyönyörû svájci hegyek között.


3. nap: Chamonix-ból a Mont Blanc panoráma expresszel utazunk! Mer de Glace gleccser és Montreux tóp


Elfogyasztjuk reggelinket, majd a Forclaz-hágón átkelve utazunk, az Alpok fõvárosába, Chamonix-ba. A Mont Blanc lábánál meghúzódó városkából fogaskerekûvel közelítjük meg Franciaország leghíresebb gleccserét, a Mer de Glace-t. Vonattal kapaszkodunk fel a Montenvers kilátóteraszig, ahol csodálatos látvány tárul elénk. A vad hegygerincek között alattunk ott kanyarog Európa legnevezetesebb jégfolyama, melynek belsejébe mesterséges alagutat vájtak. Leereszkedünk a gleccserre és testközelbõl érezhetjük e rideg, de mégis oly magával ragadó világot. Visszatérve Chamonix városát tekintjük meg: városnézés és szabad idõ. Fakultatív ajánlatunk: Vegyen részt egy élményteli panoráma utazáson Chamonixból Martignybe, a híres Mont Blanc Express-szel. Érintetlen hegyoldalakon, völgyeken keresztül utazunk, utunk során páratlan kilátás nyílik a Mont Blanc csoportra, a Vallée Blanche-ra és a Martigny környéki szõlõskertekre. Utunkat hazafelé folytatva Montreux tóparti sétányán élvezzük a ,,svájci Riviéra" hangulatát. Sétánk során egy közös ismerõssel is találkozunk, Freddie Mercuryval (egykori Queen rockegyüttes frontembere) készíthetünk közös képet. A nap végére visszatérünk szálláshelyünkre. (Akik a fakultatív programon nem vesznek részt, Chamonix-ból autóbusszal utaznak)


4. nap: A ,,svájci Riviéra": Nyon, Lausanne, a Genfi-tó és Genf (260 km)


Ezen a napon a ,,svájci Riviéra" felfedezésére indulunk. Nyon felé továbbhaladva gyönyörû kilátás nyílik kontinensünk legmagasabb csúcsára, a Mont Blancra. Azért, hogy a fenséges látványt zavartalanul élvezhessük, hajóra szállunk, így utazunk át a tó másik oldalára Yvoire-ba. Savoya egyik legbájosabb településére Franciaország legvirágosabb településének utcái, házai a középkor hangulatát árasztják. A hajókikötõben szabadidõben leülünk egy csésze kávéra és élvezzük a mediterrán hangulatot. Visszahajózunk Nyonba, majd (már autóbusszal) a tó nyugati csücskéhez, Genfbe érkezünk. Élményt jelent a város gazdag szállodasora, híres szökõkútjai, történelmi emlékhelyei. A parton egymást érõ hangulatos kávézók, valamint a tavat körülölelõ táj szépsége varázsol igazán el bennünket. Hazafelé Megállunk Lausanne-ban, ahol Svájc legszebb gótikus katedrálisát csodáljuk. Visszatérünk szálláshelyünkre.


5. nap: Zermatt és a Matterhorn és a svájci csokoládé (310 km)


Reggeli után kedvére pihenhet az Alpokban, a szállodában, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: az Alpok legtisztább városába, Zermattba utazunk. Lebilincselõ látvány a város fölé büszkén magasodó Matterhorn hófödte csúcsa. A városból ,,kötelezõ" kirándulást tenni a Gornergrat-vasúttal (vonatjegy a helyszínen fizetendõ), amely a legkülönlegesebb, leglátványosabb havasi világba viszi el látogatóit, melynek a Monte Rosával szemben 3089 m magasan fekvõ végállomásáról a panoráma, a havasok arénája leírhatatlan. Rövid sétát teszünk Zermattban és ismerkedünk a messze földön híres svájci csokoládé ízvilágával, ahol vásárolhatunk is a finomságokból kedvünkre. E gyönyörû emlékkel, ízekkel a szánkban térünk vissza szálláshelyünkre.


6. nap: Bern és Lauterbrunnental völgykatlana (560 km)


Kora reggel elindulunk ausztriai szálláshelyünk, Innsbruck felé. Útközben Svájc ,,fõvárosában", Bernben idõzünk, ahol ismerkedünk a várossal: Óváros (az UNESCO Világörökség része), a híres Árkádok, Medvepark. Tovább utazva Svájctól a híres völgykatlanban, Lauterbrunnentalban búcsúzunk: itt zúdul alá 300 méteres magasságból Lauterbrunnen település közelében a Staubbachfälle. A vízesést elõbb a völgy aljáról, majd a hegyoldalból is megcsodáljuk, miközben a ,,nagy hármas" Mönch, Eiger, Jungfrau fenséges magaslatai vesznek körül bennünket. Ezzel a festõi látképpel köszönünk el a Berni-Alpoktól. Tiroli szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk.


7. nap: Innsbruck - Budapest - Szeged (730 km)


Megreggelizünk, majd Innsbruck belvárosával ismerkedünk, sétálunk hangulatos óvárosában. Autópályán hazaindulunk, útközben pihenõkkel. Érkezés Hegyeshalom határátkelõn keresztül Budapestre a kora esti órákban, majd utunkat folytatjuk Szegedre.


A részvételi díj nem tartalmazza


- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendõ)

- 6x vacsora felárat

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülõ programok költségeit

- belépõjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendõ)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendõ)

- kötelezõ jellegû helyi idegenvezetõ költségeit

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülõ költségeket (pl. személyes jellegû kiadásokat)

- útlemondás biztosítást

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


A részvételi díj tartalmazza


- utazást korszerû, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 6 éjszaka jó minõségû szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 6x reggeli ellátást

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvû idegenvezetést a programokon


Bevezetõ


A hegyek, a vad természet szerelmeseinek ez az út maga a csoda. A Nyugati- Alpok a természeti szépségek rendkívüli kincseit õrzi számunkra: az egészen valószínûtlen formájú Matterhorn karvalycsõrre emlékeztetõ csúcsát, a Mer de Glace gleccserfolyamának hatalmas jégtermeit, a Mont Blanc szikrázó fehér vonulatát Chamonix fölött, a Lauterbrunnental völgyének 7-800 méter magas, függõleges sziklafalait, melyekrõl vízesések tucatjai zúdulnak alá. Utunk során a fönn és lenn ugyanolyan fontossá válik számunkra, mint a kelet és a nyugat, hiszen látni fogjuk Európa legmagasabban fekvõ lakott völgyét (Mattertal), kontinensünk második legmagasabban fekvõ vasútállomását (Gornergrat 3089 méter), legmagasabb csúcsát (Mont Blanc, 4810 méter) vagy éppen legnagyobb szintkülönbségû vízesését (Staubbachfälle). Látogatást teszünk Franciaország legnagyobb gleccserének, a Mer de Glace-nak a belsejében, ahol a jégbe vájt folyosókon a gleccser valószínûtlenül kék színe kápráztatja el a látogatót, vagy éppen egy hegy gyomrában, ahol egy bõvízû patak tört utat magának évszázezrek alatt. De utunk során nagyszerû településeket is megismerhetünk: pl. Yvoir középkori városát, mely Franciaország tündérkertje, vagy éppen Bern óvárosát, mely maga a változatlanság. Aki szeret reggel tehénkolompolásra ébredni, közben háromezer méter fölötti havas hegycsúcsokat látni a felkelõ nap fényében, aki szereti a friss, szinte harapható hegyi levegõt, annak ez az út ideális választás. A pihenés fogalma átértelmezõdik ezen az alpesi tájon. A fondue, a gruyere-i sajt, a svájci csokoládé már csak a ráadás.


További információk


Belépõk és jegyek tájékoztató árai: 200 CHF+ 60 EUR
Egyéb helyszínen fizetendõ költségek: 20 CHF + 18 EUR

A belépõk ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, elõzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépõjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezetõ, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)

 

Minimális létszám: 35 fõ

Az elõzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás elõtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendõ, melynek mértéke:

*25-34 fõ esetén: 19.500 Ft / 54 EUR/fõ

Ezen "létszám felár" az elõzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az elõzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (idõközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!

 

Csatlakozási lehetõség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya (pálya)-Gyõr-Hegyeshalom (határ) útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetõségeirõl információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

x
Bővebben Kevesebb
Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?
Visszalépés ide:
Utazás megosztása:
Weboldalunk sütiket (cookie) használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez, továbbá azért, hogy weboldalunkon minél relevánsabb utazási ajánlatokat nyújtsunk Önnek. Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónk