Utazás ID: 97637015Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

SVÁJC NAGYKÖRUTAZÁS - KÖNNYED GYALOGTÚRÁKKAL - Túrázunk a Mont Blanc és a Matterhorn lábánál valamint a vízesések völgyében: Laute

Svájc akciós utazás

SVÁJC NAGYKÖRUTAZÁS - KÖNNYED GYALOGTÚRÁKKAL - Túrázunk a Mont Blanc és a Matterhorn lábánál valamint a vízesések völgyében: Laute
SVÁJC NAGYKÖRUTAZÁS - KÖNNYED GYALOGTÚRÁKKAL - Túrázunk a Mont Blanc és a Matterhorn lábánál valamint a vízesések völgyében: Laute SVÁJC NAGYKÖRUTAZÁS - KÖNNYED GYALOGTÚRÁKKAL - Túrázunk a Mont Blanc és a Matterhorn lábánál valamint a vízesések völgyében: Laute SVÁJC NAGYKÖRUTAZÁS - KÖNNYED GYALOGTÚRÁKKAL - Túrázunk a Mont Blanc és a Matterhorn lábánál valamint a vízesések völgyében: Laute SVÁJC NAGYKÖRUTAZÁS - KÖNNYED GYALOGTÚRÁKKAL - Túrázunk a Mont Blanc és a Matterhorn lábánál valamint a vízesések völgyében: Laute SVÁJC NAGYKÖRUTAZÁS - KÖNNYED GYALOGTÚRÁKKAL - Túrázunk a Mont Blanc és a Matterhorn lábánál valamint a vízesések völgyében: Laute SVÁJC NAGYKÖRUTAZÁS - KÖNNYED GYALOGTÚRÁKKAL - Túrázunk a Mont Blanc és a Matterhorn lábánál valamint a vízesések völgyében: Laute

Kiemelt ajánlatunk

6 éjszaka
Reggeli
Autóbusszal
Program szerint
2 ágyas szoba
Indulás: Budapest
2024. jún 23. vasárnap
Visszaút: Svájc
2024. jún 29. szombat
Részvételi díj:
263 500 Ft
Teljes ár 2 főre:
542 810 Ft
További időpontok / Foglalás

Leírás

1. nap: Szeged - Budapest - Salzkammerguti tavak - Innsbruck (820 km)


Elutazás Szegedrõl a kora reggeli órákban. Utazás a Budapest-Hegyeshalom-Gmunden útvonalon a Salzkammerguti tavakhoz. Megállunk a Traunsee gyöngyszeménél Gmunden közelében, ahol egy kellemes sétát teszünk a tó partján miközben gyönyörködünk a tó felszíne felett szinte lebegõ Orth kastélyában. Utunkat a Salzkammerguti tóvidéken folytatjuk és az esti órákban érkezünk Innsbruck környéki szálláshelyünkre.


2. nap: A Rajna-vízesés és Gruyéres (560 km)


Reggeli után Schaffhausen közelében a híres Rajna-vízesést látogatjuk meg. A vízesés feletti kilátóteraszokról érezhetõ a víztömeg ereje, a vízpára, melyet a bátrabbak a legalsó teraszról egészen a lezúduló folyó közelébõl érezhetnek. Tovább utazva a francia nyelvû Svájc egyik kedves városkáját, a középkori kastélyáról és sajtjáról híres, hegytetõn megbúvó Gruyérest keressük fel. A várfalak közé érkezve elbûvölõ középkori hangulat kerít hatalmába bennünket és kedvünk támad egy kis sajtot kóstolni. Ezután Les Mosses környékére utazunk, ahol 4 éjszakai szálláshelyünk lesz gyönyörû svájci hegyek között.


3. nap: Chamonix-ból a Mont Blanc panoráma expresszel utazunk! Mer de Glace gleccser (260 km)


Elfogyasztjuk reggelinket, majd a Forclaz-hágón átkelve utazunk, az Alpok fõvárosába, Chamonix-ba. A Mont Blanc lábánál meghúzódó városkából fogaskerekûvel közelítjük meg kontinensünk leghíresebb gleccserét, a Mer de Glace-t. Vonattal kapaszkodunk fel a Montenvers kilátóteraszig, ahol csodálatos látvány tárul elénk. A vad hegygerincek között alattunk ott kanyarog Európa legnevezetesebb jégfolyama, melynek belsejébe mesterséges alagutat vájtak. A Montenvers vasútállomás teraszáról gyalog ereszkedünk le, egészen a gleccser bejáratához. A gleccser belsejében testközelbõl érezhetjük e rideg, de mégis oly magával ragadó világot. ELSŐ GYALOGTÚRÁNK: a Mer de Galce állomásától felsétálunk a Signal Forbes párkányára, útközben nagyszerû rálátással a gleccserre és a valószínûtlenül hegyes gránit csúcsokra, majd onnan visszaereszkedünk a fogaskerekû állomásáig (kb. 2 óra pihenõkkel). Visszatérve Chamonix városát tekintjük meg: városnézés és szabad idõ. Fakultatív ajánlatunk: Vegyen részt egy élményteli panoráma utazáson Chamonixból Martignybe, a híres Mont Blanc Express-szel. Érintetlen hegyoldalakon, völgyeken keresztül utazunk, utunk során páratlan kilátás nyílik a Mont Blanc csoportra, a Vallée Blanche-ra és a Martigny környéki szõlõskertekre. Hazafelé megállunk Montreux tóparti sétányán, élvezzük a svájci riviéra hangulatát. A nap végére visszatérünk szálláshelyünkre. (Akik a fakultatív programon nem vesznek részt, Chamonix-ból autóbusszal utaznak vissza a szálláshelyre.)


4. nap: A ,,Svájci Riviéra":Nyon, Lausanne, a Genfi-tó és Genf (260 km)


Ezen a napon a ,,Svájci Riviéra" felfedezésére indulunk. Nyon felé továbbhaladva gyönyörû kilátás nyílik kontinensünk legmagasabb csúcsára, a Mont Blancra. Azért, hogy a fenséges látványt zavartalanul élvezhessük, hajóra szállunk, így utazunk át a tó másik oldalára Yvoire-ba, Franciaország egyik legbájosabb településére. Európa legvirágosabb településének utcái, házai a középkor hangulatát árasztják. Visszahajózunk Nyonba, majd (már autóbusszal) a tó nyugati csücskéhez, Genfbe érkezünk. Élményt jelent a város gazdag szállodasora, híres szökõkútjai, történelmi emlékhelyei. Hazafelé megállunk Lausanne-ban, ahol Svájc legszebb gótikus katedrálisával ismerkedünk.


5. nap: Zermatt és a Matterhorn (310 km)


Reggeli után kedvére pihenhet az Alpokban, a szállodában, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: az Alpok legtisztább városába, Zermattba utazunk. Lebilincselõ látvány a város fölé büszkén magasodó Matterhorn hófödte csúcsa. A városból ,,kötelezõ" kirándulást tenni a Gornergrat-vasúttal (vonatjegy a helyszínen fizetendõ), amely a legkülönlegesebb, leglátványosabb havasi világba viszi el látogatóit, melynek a Monte Rosával szemben 3090 m magasan fekvõ végállomásáról a panoráma, a havasok arénája leírhatatlan (29 négyezres hegycsúcsot láthatunk 360 fokos körpanorámában). MÁSODIK GYALOGTÚRÁNK: visszaútban gyalogtúrát teszünk e fenséges környezetben: Rotenboden állomástól a Riffelseehez (melynek vizében a Matterhorn tükrözõdik), majd innen tovább ereszkedünk a Riffelalp állomásig (kb. 2 óra, szintkülönbség 600 méter lefelé). Itt szállunk fel újra a vonatra. E gyönyörû képekkel, zermatti séta után térünk vissza szálláshelyünkre.


6. nap: Lauterbrunnental völgykatlana (560 km)


Reggel rövid pihenõt tartunk a Gruyeres-i tó mellett. Tovább utazva Svájc híres völgykatlana, a Lauterbrunnental lesz HARMADIK GYALOGTÚRÁNK helyszíne: Lauterbrunnenbõl indulva elõbb a 300 méteres magasságból alázúduló Staubbachfällét keressük fel, a vízesést elõször alulról, majd rövid, de meredek séta után a sziklába vájt galériából is megszemléljük. A völgyben tovább haladva csodálhatjuk a gleccserek vájta 6-700 méteres függõleges sziklafalakat, és a róluk lezúduló kisebb-nagyobb vízesések tucatjait.  A következõ vízesés, amelyet megszemlélünk, a Buchenbachfall. Innen folytatjuk utunkat a egy patakparti szabadtéri pihenõhelyig, majd rövid pihenõ után térünk vissza Lauterbrunnenbe. Sétánkat a Jungfrau fenséges látványa koronázza (kb. 2 óra). A vízesések völgye után továbbutazunk tiroli szállásunkra.


7. nap: Innsbruck - Budapest - Szeged (730 km)


Megreggelizünk, majd Innsbruck belvárosával ismerkedünk, sétálunk hangulatos óvárosában. Autópályán hazaindulunk, útközben pihenõkkel. Érkezés Hegyeshalom határátkelõn keresztül Budapestre a kora esti órákban, majd utunkat folytatjuk Szegedre.


A részvételi díj nem tartalmazza


- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendõ)

- 6x vacsora felárat

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülõ programok költségeit

- belépõjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendõ)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendõ)

- kötelezõ jellegû helyi idegenvezetõ költségeit

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülõ költségeket (pl. személyes jellegû kiadásokat)

- útlemondás biztosítást

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


A részvételi díj tartalmazza


- utazást korszerû, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 6 éjszaka jó minõségû szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 6x reggeli ellátást

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvû idegenvezetést a programokon


Bevezetõ


A vad természet szerelmeseinek ez az út maga a csoda a hegyek közvetlen közelségével. A Nyugati- Alpok a természeti szépségek rendkívüli kincseit õrzi számunkra: az egészen valószínûtlen formájú Matterhorn karvalycsõrre emlékeztetõ csúcsát, a Mer de Glace gleccserfolyamának hatalmas jégtermeit, a Mont Blanc szikrázó fehér vonulatát Chamonix fölött, a Lauterbrunnental völgyének 7-800 méter magas, függõleges sziklafalait, melyekrõl vízesések tucatjai zúdulnak alá. Utunk során a fönn és lenn ugyanolyan fontossá válik számunkra, mint a kelet és a nyugat, hiszen látni fogjuk Európa legmagasabban fekvõ lakott völgyét (Mattertal), kontinensünk második legmagasabban fekvõ vasútállomását (Gornergrat 3089 méter), legmagasabb csúcsát (Mont Blanc, 4810 méter) vagy éppen legnagyobb szintkülönbségû vízesését (Staubbachfälle). Látogatást teszünk Franciaország legnagyobb gleccserének, a Mer de Glace-nak a belsejében, ahol a jégbe vájt folyosókon a gleccser valószínûtlenül kék színe kápráztatja el a látogatót, vagy éppen egy hegy gyomrában, ahol egy bõvízû patak tört utat magának évszázezrek alatt. De utunk során nagyszerû településeket is megismerhetünk: pl. Yvoire középkori városát, mely Franciaország tündérkertje, vagy éppen Lausanne gótikus katedrálisát. Aki szeret reggel tehénkolompolásra ébredni, közben háromezer méter fölötti havas hegycsúcsokat látni a felkelõ nap fényében, aki szereti a friss, szinte harapható hegyi levegõt, annak ez az út ideális választás. A pihenés fogalma átértelmezõdik ezen az alpesi tájon. A fondue, a gruyere-i sajt, a svájci csokoládé már csak a ráadás.

A zökkenõmentes határátkelés és külföldi tartózkodás érdekében a Külügyminisztérium javasolja az érvényes útlevél vagy új típusú kártyás személyi igazolvány használatát! (régi típusú személyi igazolvány - barna színû - nem alkalmas külföldön való tartózkodáshoz)


További információk


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 6 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 6x reggeli

 

Belépõk és jegyek tájékoztató árai: 200 CHF+ 60 EUR
Egyéb helyszínen fizetendõ költségek: 20 CHF + 18 EUR

A belépõk ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, elõzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépõjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezetõ, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)

 

Minimális létszám: 35 fõ

Az elõzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás elõtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendõ, melynek mértéke:

*25-34 fõ esetén: 19.500 Ft / 54 EUR/fõ

Ezen "létszám felár" az elõzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az elõzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (idõközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!

 

Csatlakozási lehetõség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya (pálya)-Gyõr-Hegyeshalom (határ) útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetõségeirõl információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

x
Bővebben Kevesebb
Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?
Visszalépés ide:
Utazás megosztása:
Weboldalunk sütiket (cookie) használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez, továbbá azért, hogy weboldalunkon minél relevánsabb utazási ajánlatokat nyújtsunk Önnek. Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónk