Utazás ID: 97637068Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

A SVÁJCI ALPOK LEGSZEBB CSÚCSAI - A Pilátus és a Jungfrau világa, Ticino mediterrán tóvidéke: Luganoi, Comoi- és a Garda-tó ***

Svájc akciós utazás

A SVÁJCI ALPOK LEGSZEBB CSÚCSAI - A Pilátus és a Jungfrau világa, Ticino mediterrán tóvidéke: Luganoi, Comoi- és a Garda-tó ***
A SVÁJCI ALPOK LEGSZEBB CSÚCSAI - A Pilátus és a Jungfrau világa, Ticino mediterrán tóvidéke: Luganoi, Comoi- és a Garda-tó *** A SVÁJCI ALPOK LEGSZEBB CSÚCSAI - A Pilátus és a Jungfrau világa, Ticino mediterrán tóvidéke: Luganoi, Comoi- és a Garda-tó *** A SVÁJCI ALPOK LEGSZEBB CSÚCSAI - A Pilátus és a Jungfrau világa, Ticino mediterrán tóvidéke: Luganoi, Comoi- és a Garda-tó *** A SVÁJCI ALPOK LEGSZEBB CSÚCSAI - A Pilátus és a Jungfrau világa, Ticino mediterrán tóvidéke: Luganoi, Comoi- és a Garda-tó *** A SVÁJCI ALPOK LEGSZEBB CSÚCSAI - A Pilátus és a Jungfrau világa, Ticino mediterrán tóvidéke: Luganoi, Comoi- és a Garda-tó *** A SVÁJCI ALPOK LEGSZEBB CSÚCSAI - A Pilátus és a Jungfrau világa, Ticino mediterrán tóvidéke: Luganoi, Comoi- és a Garda-tó ***

Kiemelt ajánlatunk

5 éjszaka
Reggeli
Autóbusszal
Szálloda * * *
2 ágyas szoba
Indulás: Budapest
2024. júl 02. kedd
Visszaút: Svájc
2024. júl 07. vasárnap
Részvételi díj:
249 800 Ft
Teljes ár 2 főre:
514 588 Ft
További időpontok / Foglalás

Leírás

1. nap: Szeged - Budapest - Kufstein - Innsbruck (730 km)


Elutazás Szegedrõl a kora reggeli órákban. Utazás Budapesten keresztül Ausztriába. Útközben sétálunk az Inn felett magasodó Kufstein várában, ahova felvonóval jutunk fel. Innsbruck környéki szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk.


2. nap: Sankt Gallen, schaffhauseni Rajna-vízesés, Zürich és Luzern (390 km)


Feldkirchbõl a Bodeni-tó irányába utazunk a Rajna völgyében. St. Gallenben pihenõt tartunk, megtekintve katedrálisát (Svájc legszebb barokk temploma) és a hozzá tartozó kolostori könyvtárat (a világörökség része). Továbbutazva a schaffhauseni Rajna-vízeséshez érkezünk, ahol kishajóval behajózunk a vízesés közepén emelkedõ sziklához, majd felkapaszkodunk a kilátóteraszára is. Zürich felé vesszük utunkat, városnézés e tavak és dombok övezte, szép fekvésû városban. Az újabb városrészekben modern irodaházakat, elegáns butikokat és üzleteket találunk. Ezzel szemben az óváros és a Grossmünster megõrizte õsi jellegét. Továbbutazunk a Svájc szívében, a hegyek között a Luzerni-tó északi csücskében megbúvó Luzernbe, mely város több mint egy évszázada az ország legkedveltebb úticélja. Sétálunk belvárosban: a Reuss folyó felett fából épített Kápolna hídon , 11 festményt láthatunk szentekrõl, várostörténeti eseményekrõl (Európa legrégebbi fahídja!), víztorony, Oroszlános emlékmû és a régi városháza. Estére Luzern környéki szálláshelyünkre érkezünk (3 éj).


3. nap: A Pilátus-csúcs, Mürren és a Trümmelbach vízesés (170 km)


Egy jó reggeli után a Luzerni-tó partján a kis dombon található Wagner Múzeum közelében haladunk el, ahol egykoron a híres zeneszerzõ is élt. Fakultatív kirándulást ajánlunk: tartson velünk a Pilátus hegycsúcs meghódítására, ahová a Luzerni-tó partjáról világ legmeredekebb (48 fokos) hegyi vasútján jutunk fel (felvonójegy). Fogaskerekû vonattal, sziklafalak mellett emelkedünk az apró települések fölé. A felhõk felett 2128 méter magasságban tornyosuló csúcsok közül a legmagasabb a Tomlishorn-hegycsúcs. Felkapaszkodunk kilátóteraszára, sétálunk a kialakított sétautakon. E gyönyörû túra után továbbutazunk Lauterbrunnenbe. Láthatjuk a 300 m mélyre zuhanó Staubach-vízesést, mely a környéket ezüstös vízpárával borítja be. A Jungfrau vidékének egyik gyöngyszeme Mürren, az autómentes település. Megpihenünk a hegyteraszon fekvõ üdülõfaluban, melynek bájos házait virágözön borítja. Innen nézve kéznyújtásnyira vannak a Jungfrau, Eiger és Mönch havas csúcsai, lecsúszó gleccserei. Séta és fotózás után siklóval jutunk fel az Almundhubel kilátóteraszára, ahonnan a Schilthorn havas csúcsait láthatjuk (2973 m). Felvonóval visszatérünk a Lauterbrunnen-völgybe, ahonnan pár perc alatt érjük el a Trümmelbach vízesést. A hegy gyomrában szinte tomboló pokol van. A Trümmelbach belsejét liften és lépcsõkön közelíthetjük meg (belépõjegy). Felejthetetlen élmények után estére szálláshelyünkre térünk vissza.


4. nap: Gleccserek világa, a Jungfrau-csúcs fogaskerekûvel (170 km)


Ezen a napon a Sarner-tó partján utazva elõször a két tó partján fekvõ Interlaken felé indulunk. Eleinte nyaralni érkeztek ide a turisták, késõbb egész éves turista központtá avanzsálódott a gyönyörû fekvésû város, melynek minden évszakban megvan a maga szépsége. Szabadidõ és pihenés a városban: kedvére sétálhat a fényûzõ szállodák és üzletek között, egyénileg ellátogathat Interlaken kastélyához és az Aare-folyó partjára vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: A Berni-Alpok leghíresebb gleccservidékére, a Jungfrau világába utazunk. Elõször Grindelwaldba érkezünk - a települést a gleccserek falujának is nevezik. Utunkat az Eiger, Mönch és a Jungfrau meseszép panorámája kíséri, örök hófedte csúcsaival. Grindenwaldból felejthetetlen élmény a fogaskerekû vonattal a Jungfrau csúcsára feljutni (a részvételt már jelentkezéskor kérjük jelezni a / vonatjegy a helyszínen fizetendõ)! Vonatunk részben a hegy belsejében haladva jut fel a Jungfrau csúcsára, útközben kilátópontokon megállva aklimatizálódunk a szemet gyönyörködtetõ magasságokhoz. A Jungfrau, az Aletsch-gleccser, az Eiger és a Mönch csúcsai mind a világörökség része. A 3454 m-en lévõ obszervatóriumhoz, a Sphinx-kilátóhoz és a hegy gyomrában lévõ jégpalotához az örök hó birodalmában könnyed sétával jutunk el. A jégpalotában számtalan szebbnél-szebb jégszobor található. Fakultatív étkezési lehetõségeket, butikokat, csokoládéboltot találunk fent a csúcson. (A kiránduláshoz réteges, meleg öltözék, vízálló sportcipõ ajánlott.) Késõ délután visszaindulunk kiindulási helyünkre, Grindelwaldba. (Ha nem kíván a fakultatív programon résztvenni, szabadidejét pl. Interlakenben töltheti.) Autóbuszra szállunk, majd szálláshelyünkre utazunk.


5. nap: Altdorf - Locarno - Lugano - Como (440 km)


Reggelit követõen Altdorfban teszünk egy kis kitérõt, megtekintjük Tell Vilmos emlékmûvét, majd elhagyjuk a Berni-Alpok vidékét és a Gotthard-hágón át a Ticino völgyében haladva a táj egyre délibb hangulatúra vált. A svájci Riviérán, Locarnói Filmfesztivál helyszínén megpihenünk. A vonzó üdülõhely olaszos belvárosa, festõi sikátorai világszerte ismertek, sétálunk a tóparton. Svájc legdélebbi részére, a mediterrán hangulatú tó partján fekvõ Luganóba utazunk. Lugano, Svájc egyik legszebb városa, melyet turisták ezrei kedvelnek teraszos fekvése, mediterrán növényzete, virágos parkjai és panorámája miatt. Sétálunk a történelmi óvárosban, a híres bevásárló utcán, a Via Nassán, ahol érezhetõ Milánónak, a divat fõvárosának közelsége. Luganót elhagyva a tó mentén gyönyörû útvonalon utazunk, mediterrán vízparti települések mentén. A felettük magasodó hegyormok és a Melidei-híd látványát sokáig emlékünkbe zárjuk. Utunkat folytatva a Dolomitok hátterében elnyúló Comói-tó kanyarulataival, fenséges látványával üdvözöl bennünket. Fakultatív ajánlatunk: buszunkat hajóra cseréljük és a tó déli oldalán fekvõ, egyik legkedveltebb, fenséges településére, Como városába érkezünk. Ez az Észak-olasz tóvidék legnagyobb városa, mely leginkább a víz felõl közelítve kápráztat el bennünket látványával. A temérdek látnivalón túl, fekvése is lebilincseli az idelátogatót. Como városa a XII. sz.-ban a híres kõfaragók, dinasztia, a ,,comacinik" õsi fészke volt. Munkáikat láthatjuk az óvárosban is, ahol megnézzük a városházát és a dómot, sétálunk a szûk utcácskákban. Sok kis kávézó, étterem és hangulatos terek várnak itt ránk, igazi olasz hangulat. Estére a Dolomitok vidékén lesz szállásunk.


6. nap: Garda-tó - Sirmione - Szlovénia - Budapest - Szeged (940 km)


Reggeli után a Dolomitok hegyvonulatait magunk mögött hagyva a Garda-tóba hosszan benyúló félsziget ékkövébe, a festõi Sirmionébe utazunk. Lenyûgözõ a kisváros panorámája, a római kori villa maradványaival, szûk utcácskáival és üzleteivel mediterrán hangulatot áraszt. Sirmionéból hazafelé indulunk az Szlovénia-Budapest útvonalon. Érkezés az esti órákban, majd tovább utazás Szegedre. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest-Hegyeshalom útvonalon csatlakozó utasaink ezt kérjük, vegyék figyelembe!)


A részvételi díj nem tartalmazza


- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendõ)

- 5x vacsora felárat

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülõ programok költségeit

- belépõjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendõ)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendõ)

- kötelezõ jellegû helyi idegenvezetõ költségeit

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülõ költségeket (pl. személyes jellegû kiadásokat)

- útlemondás szolgáltatást

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


A részvételi díj tartalmazza


- utazást korszerû, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 5 éjszaka jó minõségû szállodai /gasthof elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 5x reggeli ellátást

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvû idegenvezetést a programokon


Bevezetõ


Csúcsokra törünk, és meghódítjuk Svájc két felhõkig érõ pontját! A Pilátus-csúcsra a világ legmeredekebb hegyi vasútjával, a Jungfrau-csúcsra fogaskerekûvel kapaszkodunk fel. Nyárból indulunk, és 2 óra múlva a gleccservasút az örök télbe repít bennünket. Hó mindenütt, kék ég, szikrázó napsütés, káprázatos körpanoráma vár ránk! Programunkon a havas hegycsúcsokról a Comói-tó és a Garda-tó partjára ereszkedünk alá. Még hajókázásra is lehetõségünk lesz a fenséges comoi tavon!  Egy programba mennyi természeti szépség belefér!


Szerzõdés


KÉRJÜK A NEVEK PONTOSÍTÁSÁT AZ ÚTLEVÉL VAGY SZEMÉLYIGAZOLVÁNY SZERINT (ebböl eredö problémák az utasokat terheli)! A ZÖKKENÖMENTES HATÁRÁTKELÉS ÉS KÜLFÖLDI TARTÓZKODÁS ÉRDEKÉBEN A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM JAVASOLJA AZ ÉRVÉNYES ÚTLEVÉL HASZNÁLATÁT (RÉGI TÍPUSÚ SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY (BARNA) NEM ALKALMAZHATÓ KÜLFÖLDÖN VALÓ TARTÓZKODÁSHOZ - ÚJ TIPUSÚ KÁRTYÁS IGEN). KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK EGYÉNILEG INTÉZIK AZ EGYES ORSZÁGOKBA TÖRTÉNÖ BEUTAZÁSHOZ SZÜKSÉGES ENGEDÉLYEKET (VÍZUMOKAT)! NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK VÍZUMKÖTELEZETTSÉGÉT IRODÁNK AZ ÉRINTETT PROGRAM VONATKOZÁSÁBAN NEM VIZSGÁLJA. AZ EBBÖL ADÓDÓ KELLEMETLENSÉGEKÉRT NEM VÁLLALUNK FELELÖSSÉGET.AZ ODA-ÚT ÚTVONALA NEM AZONOS A VISSZAÚT ÚTVONALÁVAL. KÉRJÜK A SZOMBATHELY-GYŐR-TATABÁNYA-BUDAPEST ÚTVONALON CSATLAKOZÓ UTASAINKAT, HOGY HAZAUTAZÁSUKRÓL GONDOSKODNI SZÍVESKEDJENEK!
A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!
A MEGHIRDETETT MINIMÁLIS LÉTSZÁMNÁL KISEBB CSOPORTLÉTSZÁM ESETÉN FELÁR FIZETENDÖ: 19.500 FT/FÖ.
EURÓS VISSZAIGAZOLÁS ESETÉN A LÉTSZÁMFELÁR 54 Euro/fö
Pilatus hegy fogaskereküvel (helyszínen) 60 CHF
Jungfrau csúcs fogaskereküvel, a Jégpalota és a Sphinx kilátó 170 CHF
Trümmelbach vízesés belépö kb: 15 CHF
Belépök és jegyek tájékoztató árai: Kb. 70 CHF + 15 EUR/fö
Egyéb helyszínen fizetendö költségek: 12 CHF/fö


További információk


BBP biztosítás: részletek: ITT.
730 Ft/nap/fõ (Classic)
950 Ft/nap/fõ (Premium BBP)
1200 Ft/nap/fõ (Privileg BBP)

Bővebben Kevesebb
Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?
Visszalépés ide:
Utazás megosztása:
Weboldalunk sütiket (cookie) használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez, továbbá azért, hogy weboldalunkon minél relevánsabb utazási ajánlatokat nyújtsunk Önnek. Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónk