Utazás ID: 97637072Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

KUALA LUMPUR - SZINGAPÚR - BORNEO - HONGKONG ÉS MAKAÓ - Modernizáció és kultúra. Ikonikus nagyvárosok és természetvédelmi parkok ***

Malajzia | Kuala Lumpur akciós utazás

KUALA LUMPUR - SZINGAPÚR - BORNEO - HONGKONG ÉS MAKAÓ - Modernizáció és kultúra. Ikonikus nagyvárosok és természetvédelmi parkok ***
KUALA LUMPUR - SZINGAPÚR - BORNEO - HONGKONG ÉS MAKAÓ - Modernizáció és kultúra. Ikonikus nagyvárosok és természetvédelmi parkok *** KUALA LUMPUR - SZINGAPÚR - BORNEO - HONGKONG ÉS MAKAÓ - Modernizáció és kultúra. Ikonikus nagyvárosok és természetvédelmi parkok *** KUALA LUMPUR - SZINGAPÚR - BORNEO - HONGKONG ÉS MAKAÓ - Modernizáció és kultúra. Ikonikus nagyvárosok és természetvédelmi parkok *** KUALA LUMPUR - SZINGAPÚR - BORNEO - HONGKONG ÉS MAKAÓ - Modernizáció és kultúra. Ikonikus nagyvárosok és természetvédelmi parkok *** KUALA LUMPUR - SZINGAPÚR - BORNEO - HONGKONG ÉS MAKAÓ - Modernizáció és kultúra. Ikonikus nagyvárosok és természetvédelmi parkok *** KUALA LUMPUR - SZINGAPÚR - BORNEO - HONGKONG ÉS MAKAÓ - Modernizáció és kultúra. Ikonikus nagyvárosok és természetvédelmi parkok ***

Kiemelt ajánlatunk

11 éjszaka
Program szerint
Repülővel
Szálloda * * *
2 ágyas szoba
Indulás: Budapest
2024. nov 01. péntek
Visszaút: Kuala Lumpur
2024. nov 14. csütörtök
Részvételi díj:
1 975 000 Ft
Teljes ár 2 főre:
4 068 500 Ft
További időpontok / Foglalás

Leírás

1. nap: Budapest - Kuala Lumpur


Elutazás Budapestrõl átszállással Malajzia fõvárosába. A repülõn többszöri étkezés kerül felszolgálásra utasaink kényelme érdekében. Éjszaka a repülõn.

 


10. nap: Pihenés Borneón


Egész napos pihenés Borneó vadregényes, hófehér homokos tengerpartján és élvezzük a szálloda kényeztetõ szolgáltatásait.

 


11. nap: Borneóból Hong Kongba


Repülõvel Hongkongba érkezünk, ahol autóbuszos és gyalogos városnézés során próbáljuk értelmezni a modernizáció jelenét. Megnézzük a Man Mo templomot, Kowloonban a híres Nathan Roadot, majd felmegyünk a Victoria-csúcsra siklóval, ahonnan megcsodáljuk a gyönyörû panorámát. Vacsorát követõen metróval a Hong Kong extravaganciájához és páratlan éjszakai fényeihez méltó világhíres lézershow-t tekintünk meg a kikötõ partjáról, melyet az egyik legkülönlegesebb fényjátékként aposztrofálnak a világon. Szállásunk 2 éjszakán át Hong Kongban lesz.

 


12. nap: Hong Kong és Makaó


Reggelit követõen egyénileg ismerkedhet Hongkong ultramodern városával vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: egész napos kirándulás komppal a kaszinóiról híres Makaóba. Makaói városnézésünket a névadó A-Ma templommal kezdjük, majd az ország legrégibb székesegyházát, a Szent Pált nézzük meg. Ezt követõen egy kellemes séta következik az óvárosban, amely méltán került be az UNESCO Kulturális Világörökségei közé. Napközben elfogyasztjuk finom ebédünket, majd szabadidõ a kaszinó negyedben (megfelelõ öltözet). Az esti órákban visszautazás komppal Hongkongba, a szállodánkba.

 


13. nap: Hong Kong és hazautazás


Reggelinket elfogyasztva repülõmenetrend szerint még ismerkedünk a várossal, majd transzfer a repülõtérre. Útközben kitérõt teszünk Lantaun, a ,,zöld szigeten" magasodó Tien Tan Buddha-szoborhoz, mely a világ legnagyobb bronz Buddha szobra. Repülõ menetrend szerint elutazás átszállással. 

 


14. nap: Érkezés Budapestre



2. nap: Putrajaya és Kuala Lumpur


A kora délutáni órákban érkezünk Kuala Lumpurba. A repülõtér a várostól igen messze helyezkedik el, így a transzferünk során útba ejtjük Malajzia hipermodern kormányzati negyedét, a nemrég felépített Putrajaya-t. Rövid buszos és gyalogos városnézés során megtekintjük a Putrajaya mecsetet, és a Miniszterelnöki Palotát is. Transzfer a városi szállodánkba. Szállodánk a modern felszín feletti ,,metro" (Monorail) megálló közelében lesz, így kellõ motiváltsággal rendelkezõ utasainkkal idegenvezetõnk rögtön a helyiek között elvegyülve a Monorail fedélzetén érkezik az ikonikus Petronas ikertornyokhoz, ahol az esti fényjátékkal egybekötött szökõkút játékot tekintjük meg. A szállodánkba szintén a Monorail fedélzetén utazunk vissza.

 


3. nap: Batu Caves + Madár Park és Kuala Lumpur


Reggelit követõen a Batu barlangokhoz autóbusszal érkezünk, mely a maláj indiaiak legszentebb helye. A barlangban levõ szentélyekhez és az ott élõ majmokhoz 272 lépcsõ megtétele után érünk fel ahonnan a visszatekintés a városra megéri a fáradtságot. A barlang elõtt lévõ árusoknál megpihenünk, majd a méltán híres KL Madárpark vár bennünket, ahol számtalan egzotikus madárfaj között sétálva lebilincselõ élmény a madarak közelsége (aki nem ,,szimpatizál" a madarakkal, a helyben lévõ Orchidea park egzotikus virág és növényparkjában ismerkedhet a szebbnél-szebb virágokkal). A nap további részében megismerkedünk Malajzia fõvárosának a történelmével: megállót tartunk a város hatalmas parkjában a Lage Gardens-ben, ahol megtekintjük a Nemzeti Emlékmûvet, s láthatjuk a maláj Parlamentet is. Tovább haladva az egykoron volt Királyi Palota díszes bejárata elõtt tartunk egy kis pihenõt. Délutánunk egyik csúcspontja, a Petronas Ikertornyok meglátogatása, ahol a 41 es 42. emeletek között épült ,,Skybridge"-rõl az egész város a lábunk alatt hever. A nap további részében Kuala Lumpur brit gyarmati emlékeivel ismerkedünk egy séta során (Függetlenség tere, Sultan Abdul Samad Building, Royal Selangor Club...), majd a Gombak és Klang folyó keresztezõdésénél épült Jamek Mecset mellett elhaladva érkezünk a kínai negyedbe. A védettség alatt álló Central Market épületében megismerkedünk Malajzia legérdekesebb szuvenír tárgyaival, majd szabadidõ a kínai negyedben, vásárlási és vacsora lehetõséggel. Este visszatérünk a szállodába.

 


4. nap: Kuala Lumpur - Melakka


Reggelinket elfogyasztva visszatérünk a mindig nyüzsgõ Bukit Bintang városrészbe és kielégítjük vásárlási igényeinket (fontos tudni, hogy a térségben Kuala Lumpurban kedvezõ áron tudunk vásárolni!), élvezhetjük a hatalmas Pavilion beváráslóközpont számtalan üzletének lehetõségét, vagy elvegyülhetünk a forgalmas utcákon, üzletek között. Szabadidõt követõen autóbusszal déli irányba utazunk az ország történelemben egyik leggazdagabb városába: Melakkába. Gyalogosan és virágokkal feldíszített riksákon járjuk be a várost, miközben holland, portugál és angol megszállásról itt maradt emlékeivel ismerkedünk: Famosa-val, Szent Pál templommal, Holland térrel: Stadhuysttal és Christ Church-csel, régi szultáni palotával, Melaka-folyóval, Jonker Streettel. Szállásunk és vacsoránk Melakkában lesz.

 


5. nap: Melakka - Szingapúr


Megreggelizünk, majd autóbuszunkkal folytatjuk utazásunkat Szingapúr ultamodern nagyvárosába. Sétánkat az indiai és arab negyed kultikus utcáin kezdjük, ahol érezhetõ közelségbõl leszünk tanúi, miként fér meg egymás közelségében a különbözõ vallások sokszínûsége, társadalmi rétegei. Szállásunkra érkezve megpihenünk. Vacsoránkat elfogyasztva taxival javasoljuk Orchard Road fényárban úszó bevásárlóutcájának felfedezését egyénileg, ahol a világmárkák sorakoznak több kilométeren keresztül... szabad idejében elvegyülhet az esti indiai vagy a kínai negyed forgatagában, vásárolhat történelmi környezetben, vagy éppen a patinás Raffles hotelben megkóstolhatja a világhírû "singapore sling"-et. Szállásunk 2 éjszakán át Szingapúrban lesz.


6. nap: Szingapúr egész nap


Mai napunkat Szingapúr történelmének szenteljük. Sétánkat a Marina Bay szemet gyönyörködtetõ üveg felhõkarcolóinak árnyékában kezdjük, ahonnan fenséges rálátás nyílik a Hotel Marina Bay luxus szállodára, mely napjainkban Szingapúr ikonikus jelképévé vált. A fehér vízköpõ oroszlán, a Merlion árnyékából indul hajónk (hajójegy) mely történelmi betekintést ad a városról végig haladva a Clarke Quay-ig. Éttermek, bárok érnek egymásba fedett utcákon, majd a kínai negyedbe sétálunk, ahol a színek kavalkádjában érkezünk Sri Mariamann templomhoz, mely Szingapúr legrégebbi hindu temploma. A díszítések látványosak, színpompásak és finoman kidolgozottak. Sétálunk a környékén, ahol nyüzsgõ piacok, templomok, pagodák, kínai finomságokat kínáló éttermek és utcai árusok népesítik be a negyedet. Sétánkat a modern városrészen keresztül folytatjuk, ahol csak ámulunk és bámulunk. Csillogó felhõkarcolók, öltönyös emberek között érkezünk vissza a Marina Bay öbölhöz, ahonnan autóbusszal a szállodánkba tartunk egy kis pihenésre. Fakultatív ajánlatunk az estére: autóbuszunkkal a Hotel Marina Bay Sands szálloda többsávos (!) 2. kapujához, érkezünk és besétálunk a luxus birodalmába. A szálloda mûszaki megoldásai belülrõl is lenyûgözõek. Lifttel a szálloda tetején, 55 emelet magasságban megálmodott, a világ leghosszabb 250 méter hosszú medencéjéhez érkezünk. Kilátóteraszáról pillantunk le Szingapúr városára majd a szálloda mögött elhelyezkedõ esti fény és zenejátékot élvezzük a tengertõl elhódított mesterséges kertben. Az élmény garantált! Szállodánkba térünk vissza.

 


7. nap: Szingapúr - Borneó: Kuching


Reggeli a szállodában, majd repülõmenetrend függvényében szabad program Szingapúrban: kedvére látogathat el az indiai vagy a kínai negyedbe... A repülõtérre igyekszünk és a célpontunk Borneo! Az "Oroszlánvárosból" "Macskavárosba" repülünk, hiszen "Kuching" nevének a jelentése "Macska". Borneó a világ harmadik legnagyobb szigete, melynek területén három ország is osztozik: Indonézia, Malajzia és Brunei. Elfoglaljuk a tengerparti szállodánkat, ahol 4 éjszakát tartózkodunk. Délután Sarawak fõvárosával Kuchinggal ismerkedünk. Felkeressük a város névadójának, a Macskának szobrait, a Szent Péter templomot, a kínai pagodát és a Fõtér közelében a piacot. A modern felhõkarcolók árnyékában meghúzódó és az angol gyarmati idõkre emlékeztetõ városrész, az egymáshoz épült színes házaival különleges, varázslatos hangulatot áraszt. A folyóparti korzón a kikötõbe sétálunk és a jellegzetes tutaj taxival átkelünk a Sarawak folyón a Kormányzói Palotához, majd onnan a Margherita Erõdhöz érkezünk. Szállodánkba térünk vissza.


8. nap: Borneó: orángután rehabilitációs központ és a dajak hosszú házak a dzsungelben!


Reggeli után Borneó felfedezését, a nagy kedvenccel, a kihagyhatatlan Semenggoh Orángután Rehabilitációs Központtal kezdjük, ahol évtizedek óta nagy sikerrel fáradoznak a kihalással fenyegetett orángutánok megmentésén. Legfontosabb feladatuknak azt tekintik, hogy a megmentett egyedeket visszaszoktassák természetes környezetükbe. A megszokott élelemért és hálából azért vissza-visszajárnak az innen szabadon engedett egykori növendékek. Etetésük minden kétséget kizáróan mindenkinek felejthetetlen élményt nyújt. Ezt követõen egy izgalmas kalandban lesz részünk, a hagyományos borneói dajak hosszúházba látogatunk, ahol a titokzatos fejvadász törzs kultúrájával és szokásaival ismerkedünk. A dajákok Borneó fejvadászai voltak az 1970-es évekig. Testüket ma is jellegzetes tetoválással ékesítik, egy-egy falu lakói (20-22 család is akár) pedig közösen élnek egy úgynevezett "hosszúházban". Késõ délután érkezünk vissza a tengerparti szálláshelyünkre.


9. nap: Pihenés Borneón vagy fakultatív Bako Nemzeti Park


Szabadidejében kedvére pihenhet Borneo vadregényes, hófehér homokos tengerpartján vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: a sajnálatos erdõirtások következtében Borneón maradt meg Földünk legnagyobb, összefüggõ, hamisítatlan esõerdõ takarója a Bako Nemzeti Parkban. A dzsungel növény és állatvilágának megfigyelésére itt kínálkozik a legjobb alkalom a számunkra.  Az esõerdõirõl és szép partszakaszairól ismert nemzeti parkot kishajóval közelítjük meg. Majd egy igazi dzsungeltúra alatt hegyes-dombos terepen az esõerdõ jellegzetes növényeivel és állataival ismerkedünk. Szerencsés esetben láthatunk nagyorrú majmot, makákót, ezüstös langúrt, borneói erdei disznót és bambuszviperákat.    

 


A részvételi díj nem tartalmazza


- repülõtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendõ)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülõ programok költségeit

- belépõjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendõ)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendõ)

- kötelezõ jellegû helyi idegenvezetõ költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendõ)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülõ költségeket (pl. személyes jellegû kiadásokat)

- útlemondás biztosítást

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


A részvételi díj tartalmazza


- utazást repülõvel, helyben korszerû, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- program szerint 11x éjszaka jó minõségû szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 11x félpanziós ellátást (reggeli és fõétkezés)

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvû idegenvezetést a programokon


Bevezetõ


Bővebben Kevesebb
Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?
Utazás megosztása:
Weboldalunk sütiket (cookie) használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez, továbbá azért, hogy weboldalunkon minél relevánsabb utazási ajánlatokat nyújtsunk Önnek. Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónk