Utazás ID: 97636994Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

CSILLAGTÚRÁK HORVÁTORSZÁGBAN - TENGERPARTI PIHENÉSSEL - Világörökségek, védett óvárosok és tengeröblök

Horvátország last minute utazás

CSILLAGTÚRÁK HORVÁTORSZÁGBAN - TENGERPARTI PIHENÉSSEL - Világörökségek, védett óvárosok és tengeröblök
CSILLAGTÚRÁK HORVÁTORSZÁGBAN - TENGERPARTI PIHENÉSSEL - Világörökségek, védett óvárosok és tengeröblök CSILLAGTÚRÁK HORVÁTORSZÁGBAN - TENGERPARTI PIHENÉSSEL - Világörökségek, védett óvárosok és tengeröblök CSILLAGTÚRÁK HORVÁTORSZÁGBAN - TENGERPARTI PIHENÉSSEL - Világörökségek, védett óvárosok és tengeröblök CSILLAGTÚRÁK HORVÁTORSZÁGBAN - TENGERPARTI PIHENÉSSEL - Világörökségek, védett óvárosok és tengeröblök CSILLAGTÚRÁK HORVÁTORSZÁGBAN - TENGERPARTI PIHENÉSSEL - Világörökségek, védett óvárosok és tengeröblök CSILLAGTÚRÁK HORVÁTORSZÁGBAN - TENGERPARTI PIHENÉSSEL - Világörökségek, védett óvárosok és tengeröblök

Kiemelt ajánlatunk

7 éjszaka
Félpanzió
Autóbusszal
Program szerint
2 ágyas szoba
Indulás: Budapest
2024. sze 28. szombat
Visszaút: Horvátország
2024. okt 05. szombat
Részvételi díj:
237 000 Ft
Teljes ár 2 főre:
488 220 Ft
További időpontok / Foglalás

Leírás

5. nap: Tengerparti fürdõzés vagy jöjjön velünk: Katamaránnal Hvar-szigetére és Split városnézés (6


Reggelinket elfogyasztva egész nap pihenhet a tengerparton, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Splitbõl katamaránnal utazunk Hvar szigetére. A VII. században emelt városfallal védett Hvar városa emlékezetes sétát ígér! Délelõtt megtekintjük a város fõbb nevezetességeit, sétánkat Dalmácia legnagyobb terének bebarangolásával kezdjük: Szent István katedrális, Velencei-gótikus paloták, lakóházak, Szent Márk templom, valamint a Benedek-rendi kolostor, ahol szigorúan õrzik az agave-csipke készítésének fortélyát az itt élõ apácák. Ez a legkeresettebb és legdrágább suvenir, melyet akár meg is vásárolhatunk! Sétálunk a mindig nyüzsgõ kikötõben, megcsodálhatjuk a XIII. században épült Loggiát és óratornyot is. Hvar szigeti tartózkodásunk során megtekintjük az i.e. IV. századból származó színházat is, majd ebéd keretében (fakultatív) ízelítõt kaphatunk a helyi specialitásokból. Hvar erõdjéhez felkapaszkodva csodálatos kilátás nyílik a városra és a kéklõ tengerre. Szabadidõben válogasson a roskadozó tengerparti árusok bõséges kínálatában, vagy üljön be egy jegeskávéra valamely étterem teraszára, ahonnan gyönyörködhet e régi város friss lendületességében! A délutáni órákban búcsúzunk a szigettõl és katamaránnal térünk vissza Splitbe, Dalmácia második legnagyobb városába. Történelmi jelentõségét Diocletianus császárnak köszönheti, majd a Velencei Köztársaságnak, ahová majd 400 évig tartozott. A város fõ nevezetessége Diocletianus palotája, benne Szent Dujmó templomával, a császári mauzóleummal. Sétálunk a macskaköves ódon utcáin, melyet követõen árnyékos helyen megpihenünk egy csésze kávé mellé és élvezzük a nagyváros hangulatát. Szálláshelyünkre térünk vissza.


6. nap: Tengerparti fürdõzés vagy jöjjön velünk: Cetina kanyon hajózás Omissal (100 km)


Reggelinket elfogyasztva egész nap pihenhet a tengerparton, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Omisba autóbusszal érkezünk, ahonnan hajózunk a Cetina folyó kristálytiszta vizének torkolata elõtt, a hegyek közt vezetõ szakaszán - a festõi és szinte érintetlen kanyon 1963 óta természetvédelmi övezet, itt forgatták a legendás Winnetou filmeket is! Radman malmainak zöld oázisánál kötünk ki, ahol megtekintjük a XV. századból fennmaradt malomkerekeket, a molnár házát és a Cetina folyó utolsó vad zubogóit, mely számos vadvízi túrázót vonz a szépséges tájra (a hajón fakultatív módon házi sütésû kenyeret és finom dalmát sonkát kóstolhatunk). Pihenõ után visszahajózunk, és közelebbrõl is felfedezzük a középkorban hírhedt kalózvárost, a sajátos fekvésû Omist, ahol szabadidõnkben az óvárosban barangolhatunk, vagy idegenvezetõnkkel felkapaszkodunk az alsó erõdhöz, ahonnan lenyûgözõ panoráma nyílik a városra, a Cetina és a tenger találkozására. A kora esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.


7. nap: Tengerparti fürdõzés, pihenés az apró kavicsos tengerparton.


Kényelmesen megreggelizve élvezze a finom dalmát tengerpart nyújtotta élményeket, kedvére fürödhet a tenger kellemes hullámaiban.


1. nap: Szeged - Budapest - Ogulin - Trogir (körny.) (640 km)


Elutazás a kora reggeli órákban Szegedrõl. Utazás Budapest-Nagykanizsa-Letenye-Zágráb-Karlovac útvonalon a dalmát tengerpartra. Útközben pihenõt tartunk Ogulinban, a XV. században a Frangepán család által alapított ,,mesés" városkában. Történelmét számtalan legenda övezi. Egyiknek utána is járunk (varázs-forrás). Sétát teszünk a városka fõterén, a Tomislav parkban (Szent Kereszt templom, Cesarovec-forrás, Tomislav király emlékmû), majd megtekintjük az 1500-as évek elején épült Frangepán várat a festõin szép Dobra folyó feletti szurdokon. Az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre, mely végig Trogir környéki tengerparton lesz.


2. nap: Tengerparti fürdõzés, pihenés az apró kavicsos tengerparton.


Kényelmesen megreggelizve élvezze a finom dalmát tengerpart nyújtotta élményeket, kedvére fürödhet a tenger kellemes hullámaiban.


3. nap: Tengerparti fürdõzés vagy jöjjön velünk: Sibenik és a Krka Nemzeti Park (230km)


Reggelinket elfogyasztva egész nap pihenhet a tengerparton, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Šibenik UNESCO által is védett világörökségi óvárosával ismerkedünk. Sétálunk a hamisítatlan tengermelléki hangulatot tükrözõ óvárosában, ahol láthatjuk a magyar múltat is idézõ ferences kolostort, a gyönyörû reneszánsz városházát és a Szt. Jakab dómot. Szabadidõ a belvárosban, majd továbbutazunk a közeli Krka Nemzeti Parkhoz. Skradinból hajóval érkezünk a vízesésekhez, amely minden Dalmáciába látogató turista számára kötelezõ látványosság, felejthetetlen élmény. A nemzeti park terültén kellemes vegetációban sétálunk a szebbnél-szebb vízesés formálta képzõdmények között. Érdemes törölközõt is hozni magunkkal, hogy megmártózhassunk a vízesés alatti tóban. Este a szálláshelyünkre térünk vissza.


4. nap: Tengerparti fürdõzés vagy jöjjön velünk: Klissza vára és Trogír (60 km)


Reggelinket elfogyasztva egész nap pihenhet a tengerparton, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: utunk az egykori horvát fejedelmi székhelyre, Klisszára vezet. Az egykoron Zrínyi család kezén is lévõ hármas falrendszerrel körülvett várat tekintjük meg (Klissza várában született Szent Margit, valamint IV. Béla a tatárjárás idején ide menekült). A délutáni órákban a minden oldalról tenger által ölelt Trogir óvárosa vár bennünket. Fõterére hidakon és szûk utcácskákon jutunk el, a XIII. századbeli Szent Lõrinc dóm Dalmácia egyik legszebb román stílusú mûemlék székesegyháza, a lenyûgözõ pálmafás sétányon pedig örömmel "korzózik" minden turista. Szabadidõ a városban, majd szálláshelyünkre térünk vissza.


8. nap: Trogir - Karlovac - Budapest - Szeged (800 km)


Reggelit követõen hazafelé indulunk. Útközben kitérõt teszünk a Dinári-hegység lábánál elterülõ Karlovacban (Károlyváros). Az egykoron török támadásoknak ellenálló várak megmaradt sáncai mai meghatározó képe a belvárosnak. A vár körüli 2,5 km hosszú sétány Európában is egyedülálló, legszebb része a Nagy Promenád. Hazafelé indulunk, érkezés Budapestre a késõ esti órákban, majd továbbutazás Szegedre.


A részvételi díj nem tartalmazza


- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendõ)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülõ programok költségeit

- belépõjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendõ)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendõ)

- kötelezõ jellegû helyi idegenvezetõ költségeit

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülõ költségeket (pl. személyes jellegû kiadásokat)

- útlemondás szolgáltatást


A részvételi díj tartalmazza


- utazást korszerû, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 7 éjszaka jó minõségû szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 7x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvû idegenvezetést a programokon


Bevezetõ


Mediterrán hangulat, dalmát vendégszeretet várja Trogir melletti szállásunkon, közvetlenül az Adria partján! Fürdõzés a tengerben vagy a medencében, esti séták Trogír óvárosában, finom vacsorák a szálloda teraszán! Most minden összejön, ami az igazi nyaraláshoz kell. Sõt! Ha elég volt a napozásból, jöjjön velünk fakultatív programokra: Split, Sibenik, Krka Nemzeti Park, Hvar-sziget és kanyonhajózás a Cetina-folyón is szerepel kínálatunkban! 


Szerzõdés


A ZÖKKENÖMENTES HATÁRÁTKELÉS ÉS KÜLFÖLDI TARTÓZKODÁS ÉRDEKÉBEN A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM JAVASOLJA AZ ÉRVÉNYES ÚTLEVÉL HASZNÁLATÁT! (RÉGI TÍPUSÚ BARNA SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY NEM ALKALMAZHATÓ KÜLFÖLDÖN VALÓ TARTÓZKODÁSHOZ - ÚJ TIPUSÚ KÁRTYÁS IGEN). KÉRJÜK A NEVEK PONTOSÍTÁSÁT, AZ ÚTLEVÉL VAGY SZEMÉLYIGAZOLVÁNY SZERINT! (az ebböl eredö problémák az utas(okat) terheli!) KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK EGYÉNILEG INTÉZIK AZ EGYES ORSZÁGOKBA TÖRTÉNÖ BEUTAZÁSHOZ SZÜKSÉGES ENGEDÉLYEKET (VÍZUMOKAT)! NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK VÍZUMKÖTELEZETTSÉGÉT IRODÁNK AZ ÉRINTETT PROGRAM VONATKOZÁSÁBAN NEM VIZSGÁLJA. AZ EBBÖL ADÓDÓ KELLEMETLENSÉGEKÉRT NEM VÁLLALUNK FELELÖSSÉGET.
A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!
A MEGHIRDETETT MINIMÁLIS LÉTSZÁMNÁL KISEBB CSOPORTLÉTSZÁM ESETÉN FELÁR FIZETENDÖ: 18.000 FT/FÖ
EURÓS VISSZAIGAZOLÁS ESETÉN A LÉTSZÁMFELÁR 50 Euro/fö
Belépök és jegyek tájékoztató árai: kb. 80 EUR/fö
Egyéb helyszínen fizetendö költségek : 30 EUR/fö


További információk


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 7 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 7x félpanzió

Belépõk és jegyek tájékoztató árai: 80 EUR
Egyéb helyszínen fizetendõ költségek: 30 EUR 

Bővebben Kevesebb
Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?
Utazás megosztása:
Weboldalunk sütiket (cookie) használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez, továbbá azért, hogy weboldalunkon minél relevánsabb utazási ajánlatokat nyújtsunk Önnek. Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónk