Elena apartmanház egyénileg

Görögország, Stavros utazás

Sajnos ez az utunk inaktív, nem rendelkezik egyetlen aktív indulási időponttal, árral sem!
Kérjük, válasszon egy másik utazást, vagy kérjen irodánktól ajánlatot!
Elena apartmanház egyénileg
Elena apartmanház egyénileg
Utazás azonosító:136499
Utazás típus:Nyaralás
Szállás:Apartman
Utazás módja:Egyénileg
Ellátás:Önellátás / Félpanzió
Az utazás ára tartalmazza:- elhelyezés
Az utazás ára nem tartalmazza:- BBP és sztornó biztosítás
- foglalási díj
Ajánlatot kérek (kötelezettség nélkül)
Ingyenes visszahívást kérek
Hasonló utazások:
Görögország Stavros Nyaralás Kereső

Görögország Nyaralás, Elena apartmanház egyénileg

Elhelyezkedés:
A 2003-ban épült apartmanház a fõúttól kb. 50 méterre, a tengerparttól és a központtól egyaránt kb. 150 méterre található. Jó elhelyezkedése miatt egy könnyû sétával szinte minden elérhetõ, amire nyaralásunk alatt szükségünk lehet (pékség, szupermarket, ajándékbolt stb.). Az apartmanházat ajánljuk mindazoknak, akik a nyugodt pihenésre vágynak, ugyanakkor, ha kedvük támad, pár perc séta után a nyüzsgést is könnyen el tudják érni.

Apartmanok:
A 2-3 ágyas barátságosan berendezett, stúdió jellegû apartmanok mindegyikéhez fürdõszoba, hûtõszekrény, konyhasarok és erkély (vagy terasz) tartozik.

Stavros fakultatív programok

METEORA

Egész napos autóbuszos kirándulás Görögország egyik legismertebb nevezetességéhez, melynek jelentése: "ég és föld között lebegõ kolostorok". Az odaúton elhaladunk Görögország legmagasabb hegye valamint a 12 ókori görög isten lakóhelye, az Olümposz mellett majd elsõ megállónk az orszáng legnagyobb ikonfestõmûhelyénél tartjuk Kalambakában,ahol megismerkedünk a szerzetesek fõ foglalkozásával az ikonfestészettel.Itthol lehet , majd 2 kolostort tekintünk meg. A hölgyeknek hosszú szoknya és zárt felsõrész, az uraknak pedig hosszú nadrág a kötelezõ viselet. Hazafelé megállunk a Tempi völgyében a híres Apollón forrásnál, ahol a Szt. Paraszkevi sziklatemploma található.

KISHAJÓ

Félnapos fürdõzési lehetõség a Stavrostól kb. 15 km-re található lakatlan szigeten, mely során egy könnyû helyben készített BBQ ebédet( grill kishalak és görögsaláta) is elfogyaszthatunk a kapitány jóvoltából. A Kishajó Stavros kikötõjébõl indul reggel és kora délután érkezik vissza.

THESSALONIKI

Egész napos autóbuszos kirándulás Észak-Görögország legnagyobb városába, melynek során megtekintjük a Szent Demetriosz Bazilikát,Galeriusz császár idejébõl fentmaradt emlékmûveket:Rotundat,Galriusz Diadalívét. Majd folytatjuk a látnivalókat a török idõk emlékeivel a Hamam Bay és Hamsa Bay megtekintésével,végül az autóbusz a város szimbolumánál a Fehér Toronynál áll meg buszos városnézés keretében.Közös séta a Fehér Toronytól az Arisztotelész térig, majd kb. 2-3 órás szabadidõ során lehetõség van a bazár bebarangolására és vásárlásra.

CSÚSZDAPARK

Egész napos idõtöltés a Thessalonikitõl néhány kilóméterre található Waterlandban. Itt minden korosztály megtalálja a magának megfelelõ elfoglaltságot. Különbözõ csúszdák, animációs programok és sportolási lehetõségek között válogathatnak az édesvízû medencék között.

GÖRÖG EST

Egy hangulatos zenés vacsoraest, ahol megismerkedhetnek a görög szokásokkal, megkóstolhatják a híres görög konyha ételeit és elsajátíthatják a görög táncok alaplépéseit. A vacsorát élõ zene és táncbemutató kíséri.

KAVALA-THASSOS

Egész napos autóbuszos kirándulás Észak-Görögország gyöngyszemébe, Kavalába, melyet épitészetileg a legszebb fekvésû görög városként tartanak számon.Kavalában a mûemlékké nyílvánított óváros és Mihamed Ali emlékmûveit tekintjük meg, majd nyílik egy 1,5 órás szabad program a város szûk utcáinak bebarangolására vagy akár egy hûsítõ reggeli Frappéra. A városnézés után komppal ellátogatunkÉszak- Görögorszég legnagyobb szigetére Thassosra, ahol bebarangoljuk a sziget ókori antik település részét mely után félnapos szabad program keretében: strandolás, vásárlási és fakultatív ebédelési lehetõség is nyílik a kedves utasok számára.

ATHOS

Az autóbusszal a tenger part mentén utazunk a Chalkidiki-félsziget egyik halászfalujába a gyönyörû Ouranopolisba ahonnan félnapos hajókirándulás veszi kezdetét ,mely során a félsziget nyugati partja mentén a titokzatos és kizárólag férfiak által lakott Athos kolostor-köztársaságot tekintjük meg. Késõbb a nap folyamán érintjük Arisztotelész szülõhelyét, Stagirát és egy szerb szerzetesek által lakott kolostor kertjébe is elkirándulunk ahol találkozhatunk még ott élõ idõs szerzetesekkel.

Halkidiki Túra (Sithonia)

Egésznapos strandolás a Chalkidiki-félsziget egyik "lábán" a Sithonian,  egy érintetlen, gyönyörû tengerparton, ahol lehetõség van búvárkodásra is...

Stavros leírás

A Chalkidiki-félszigeten, Thesszalonikitõl 80 km-re található népszerû üdülõhely. Szép természeti környezetben helyezkedik el. Homokos, helyenként aprókavicsos tengerpartján rengeteg lehetõség várja a pihenni vágyókat. A magyar utazóközönség körében egyre népszerûbb nyaralóhely sok szórakozási és vizisportolási lehetõséggel várja az odalátogatókat. Pezsgõ éjszakai élet, tavernák, bárok éttermek sokaságát találhatják itt. Fakultatív programok során ellátogathatunk Görögország nevezetességeihez, buszos és hajós programok közül egyaránt válogathatunk. Mindenki megtalálja a számára megfelelõ pihenési és szórakozási lehetõséget. Stavros ideális nyaralóhely minden korosztály számára.

Görögország leírás

Beutazási feltételek


Beutazáshoz érvényes útlevél, vagy Uniós tagságunk révén új típusú kártyás személyi igazolvány is elegendõ. Az útlevélnek a visszaúttól számítva még 3 hónapig érvényesnek kell lennie. Görögországot, amely a nyugati kultúra bölcsõjeként mindig is az igényes, kultúra iránt érdeklõdõ utazók klasszikus célpontja volt, az utóbbi idõben már mint igen vonzó nyaralóhelyet is felfedezték a turisták. Már nemcsak az európai kulturális és szellemi élet gyökereihez visszavezetõ ókori helyszínek vonzzák a külföldieket, hanem a fantasztikus táj, a szigetvilág mediterrán bája, a görög emberek vendégszerete, valamint a számos kiváló strand is.


Országnév: Görögország


Népesség: 10 300 000 fõ


Kiterjedés: 131 957 km2


Fõváros: Athén


Lakosság: görög (98%), török (1%), albán, macedón, aromun, egyéb (1%).


Hivatalos nyelv: görög.


Vallás: görög ortodox.


Idõeltolódás: +1 óra.


Pénznem: euró. 1 EUR =100 cent.


Nemzetközi hitelkártyák a legtöbb helyen elfogadottak, de éttermeknél és üzleteknél csak az elegánsabb helyeken lehet vele fizetni. A belföldi és külföldi fizetõeszközök be- és kivitele nem korlátozott.


Vízum: vízum nem szükséges.


Az útlevélnek a hazautazástól számított további 3 hónapig még érvényesnek kell lennie.


Egészségügyi elõírások: kötelezõ védõoltás nincs.


A vezetékes ivóvíz iható, de az érzékenyebb gyomrú utasoknak inkább a palackozott víz fogyasztása javasolt. Idõjárás, éghajlat: Általában a tipikus mediterrán éghajlat uralkodik: száraz forró nyárral és nedves, hûvös téllel. A Földközi-tenger nyugati felén lévõ üdülõhelyekkel ellentétben Görögországban sokkal erõsebbek a kontinentális hatások, itt lényegesen nagyobbak a napi és az évi hõmérséklet-ingadozások. A görögök csak három évszakot ismernek: a kizöldülés, virágzás és érés idejét, (március-június), a száraz idõszakot (június-október) és az esõs idõszakot (október -március).


Öltözködés: Nyáron lenge, természetes anyagból készült ruházatot, a hûvösebb estéken, tavasszal és õsszel egy könnyû kabátkát vagy dzsekit, illetve átmeneti öltözéket javasolunk. A vacsorához sok szálloda alkalomhoz illõ öltözködést ír elõ (hosszú nadrág, takart vállak). Templomok és kolostorok látogatásakor ügyeljünk a megfelelõ öltözékre (hosszú nadrág vagy szoknya, takart vállak)!


Étkezés: A görög konyhára nagy hatással volt a négyszáz éves török uralom, s ma ez különösen az elõételekben érezhetõ (ilyen a tzatziki és a citromlében és olivaolajban pácolt polip). Olcsóbb harapnivalókat, mint például a szuvlaki és spanikopita bárhol találunk. Népszerû fõétel a pastitsio (makaróni darált hússal sütve, bechamel mártással), a töltött paradicsom és a frissen grillezett tengeri finomságok. A görög ételek fõ velejárója a görög saláta.


Közlekedés: Az Olympic Airlines és Aegean légitársaságok sok város és sziget között indítanak járatokat. A legnépszerûbb közlekedési eszköz az autóbusz, mivel a vasút csupán kevés területen jár. Sokan kerékpároznak, de ehhez rendkívül izmos lábak szükségesek, mivel hegyvidéki a terület. Kiterjedt hajójárat-rendszer köti össze a szigeteket és a szárazföldet.


Elektromosság: 220 V.


Ünnepek, rendezvények: Az állami ünnepeken kívül sok egyházi és egyéb ünnepet ülnek. Január 8. az ország északi részén fordított nap. A nõk töltik napjukat kávézóban, élnek társasági életet és a férfiak maradnak otthon, hogy elvégezzék a házimunkát. A görög karneváli idõszak három hétig tart februárban, vagy márciusban. Legjelentõsebb ünnepük a Húsvét, amikor díszmeneteket rendeznek, és tûzijátékok szórakoztatják az oda látogatókat. Mivel a hangsúlyt nem a keresztre feszítésre, hanem a feltámadásra helyezik, ez örömteli ünnepnek számít. Leghíresebb fesztiváljuk az Athéni Fesztivál (júniustól szeptemberig), amikor drámai és zenei elõadások szórakoztatják a résztvevõket.


Sportolási lehetõségek: Hegyvidékes tájai tökéletesek a hegyi túrákhoz. A tájat csapások, kitaposott ösvények szelik keresztül-kasul, s a falvakat bizánci kövezett ösvények kötik össze. A szörfözés kedvelõi is bõven találnak a sportjukhoz megfelelõ körülményeket. Habár a búvárpalack nélküli merülés, pipás természetfigyelés lehetõségei tágak, a palackos búvárkodás tiltott (csak egyes területeken engedélyezett). Európa egyik legolcsóbb síelésre alkalmas helye. Megközelítõleg 20 kiépült síterülete van pl. Olympos Parnassos stb. Fõbb látnivalók: Athén Az ország fõvárosa. Érdekes múltjának köszönhetõen Athén Rómával és Jeruzsálemmel vetekszik. Különös egyvelege keletnek és nyugatnak. Rekedt utcai árusaival, színes piacaival helyenként kavargó bazárra emlékeztet. Az Akropolisz csodás Parthenónjával, mint vigyázó õr magasodik a város fölé, s annak szinte bármely pontjáról látható. Épületei valaha páratlan színeikkel, arany díszítéseikkel, márvány szobraikkal kápráztatták el látogatóit. Ma, romjaiban még mindig páratlan látványosság. A Parthenón a szûzies Athéné temploma. Mellette találjuk az Erektheiont, ahol Erektheiusz király sírja található. Oldalán hat nõalak szobra helyettesíti az oszlopokat. A Dionüsszosz Színház az Akropolisz déli lejtõjén épült, ma is rendeznek benne elõadásokat. A domb északkeleti oldalán találjuk az egykori kis falut, amelynek neve Plaka. Keskeny, labirintusszerû utcácskái kellemes, barátságos hangulatot árasztanak rengeteg ""beülõs"" étteremmel. Az agora volt az ókori Athén társadalmi központja, ám ma már az eseti zsibvásár helyszíne. A Nemzeti Régészeti Múzeumban Mükénébõl származó csodás tárgyakat, s az ország különbözõ tájairól, szigeteirõl idekerült leleteket láthatunk. Peloponnészosz A görög szárazföld legdélibb része és eljutni a Korinthoszi csatornát átszelõ hídon keresztül lehet, amelyet egy magyar katona-mérnök tervezett. A félsziget keleti részén található Epidaurosz, Korinthosz és Mükéné, mind könnyen megközelíthetõ Nafplionból. A bizánci Misztrasz a Taigetosz oldalába épült. Délebbre találjuk Manit, amely érintetlen tájaival kitûnõ helyszíne lehet egy kirándulásnak. Ellátogathatunk az ókori Olümpiába, ahol megtekinthetjük Zeusz templomának romjait, mely az olimpiai láng meggyújtásának helyszíne. Meteora-kolostorok Thesszália északnyugati részén 300 méteres sziklák emelkednek, tetejükön kolostorok állnak. Különleges látvány, a látogató fel nem foghatja, hogyan tudták a sziklák csúcsira felépíteni ezeket az épületeket. Kikládok-szigetcsoport A szigetek legtöbbje már frekventált turista célpont: Mikonosz, Szantorini, Párosz, Iosz, míg néhány kevésbé zsúfolt: Androsz, Kea, Kithnosz, Szerifosz és Szifnosz. Mikonosz a leglátogatottabb és egyben a legdrágább sziget. Festõk, nudisták, millomosok, újgazdagok, prominens személyiségek mind megtalálhatók a szigeten. Szantorini egyedi, megkapó és gyönyörû. Alakját a közel 3500 évvel ezelõtti vulkánkitörésnek köszönheti. Ha nem kívánunk a fõszezoni turisták tömegével tartani, menjünk inkább Szikinoszra, Anafira, vagy Naxoszba. Kréta Görögország legnagyobb szigete, s az országba látogatók egynegyedét látja vendégül. Ennek ellenére lehet nyugodtabb partszakaszokat és településeket találni. A mínoszi kultúra központja volt, így ennek a kornak számtalan emlékét találjuk itt. A Knosszoszi Palota Kréta legnagyobb városától, Irakliontól mindössze 5 kilométerre található. Haniában, Rethimnonban csodálatos velencei épületeket találunk. Élvezetes túralehetõségeket rejt magában a sziget, amelyek révén megismerhetjük a természeti és a kultúrális értékeket. A déli fekvésének és éghajlatának köszönhetõen áprilistól novemberig fürödhetünk a tengerben. Dodekaniszosz-szigetek Rodoszt kivéve a kultúrtörténetileg Görögországhoz, geológiailag az anatóliai szárazföldhöz tartozó szigetek édes vízben szegények és többnyire kopárak.


Legjelentõsebb szigetek: Kósz, Lipszi, Szimi, Patmosz, Tilosz, Kasztellorizon, Kasszosz. Jón-szigetek Hét fõ szigete: Korfu, Paxi, Kefallónia, Zakinthosz, Ithaki, Lefkada és Kithira. Itt sok olyan emlék található, amely az olasz kultúra nyomait viseli. A legszebb szigetnek sokan Korfut tartják, ami nem alaptalan, hiszen déli részének lankás zöld dombjai, északi részének sziklás meredélyei lenyûgözõ látványt nyújtanak. Északkeleti Égei-szigetek Nagyobb szigetek: Szamosz, Chíosz, Ikaria, Leszbosz, Límnosz, Szamothráki és Thászosz. Hatalmas távolságra vannak egymástól, nem könnyû rövid idõ alatt több szigetet is bejárni. Minden szigetnek sajátos arculata van. Szporádok Az ókorban kapták ezt a nevet azok a szigetek, amelyek a Kükládok körül szétszórtan helyezkednek el (a név jelentése: szétszórt). Ma megkülönböztetjük egymástól az Északi- Szporádokat és a Déli-Szporádokat. Fontosabb északi szigetek: Szkopelosz, Alonnisszosz és Szkirosz. Drága, zsúfolt helyek ezek. Néhány szigeten a pezsgõ éjszakai életen kívül nincs is más különlegesség. Szaróni-szigetek A Szaróni-öbölben található szigeteket nevezik így. Szalamisz, Aegina, Poroszt, valamint még számtalan kisebb sziget és sziklazátony tartozik ide. Legnagyobb sziget Szalamisz, amelynek partja igen tagolt.

Utazás megosztása: