[r] repülõvel, menetrend szerinti járattal
4*-os, belvárosi szállodákban
program szerint
Spanyolországban, a baszk régióban a legnagyobb az egy négyzetméterre jutó Michelin-csillagos éttermek koncentrációja, így joggal nevezhetjük a világ gasztronómiai központjának, ahová minden, fõzni és enni szeretõ ember szeretne eljutni. Az ízek mellett a táj is lélegzetelállító: hullámzó tenger, homokos partok, zöldellõ hegyvidék és gazdag történelem zsúfolódott össze ezen a vidéken.
Euskal Herrira, azaz Baszkföld a Pireneusok nyugati részén, a Vizcayai-öböl partjainál helyezkedik el, és megoszlik Franciaország és Spanyolország között. A baszk nyelv eredete ismeretlen és nem hasonlít egyik ismert nyelvhez sem, így utunk felér egy nyelvleckével is, amikor "pintxos"-kat vagy éppen "chacoli"-t kóstolunk egy "bodega"-ban.
Nem bortúrára indulunk. Emberekhez megyünk. A serrano sonkában érezhetjük a családi kötõdést, a Camerano sajtban rejlõ generációról generációra szálló tudást, a frissen fogott halban pedig a sós tengeri szélben átvirrasztott éjszakákat. Kóstolunk bort hagyományos és modern pincészetben; egy helyi szakáccsal bevásárolunk a piacon, majd egy zárt gasztroklubba is betekinthetünk.
Baszkföld a lelkét tárja elénk. Szeretne csatlakozni hozzánk?
Ízletes helyi konyha, díjnyertes borászatok és fõzés egy zárt Sociedadban.
4*-os szálloda, kóstolók, piaclátogatás
5 nap boldogság: gyönyörû tájak, friss ételek, barátságos helyiek.
Max. 15 fõ - Kis, jó hangulatú csoport, ahol mindenkire egyéni figyelem jut.
UNESCO Világörökségi helyszín