Törökország még mindig ... lenyűgözõ

Az idei nyári szezon során számtalan alkalommal kérdezték tõlünk, biztonságos-e Törökországba utazni, a rengeteg kétkedõ, habozó telefonhívás vagy tekintet mindennapos volt. Hiszen többször hallhattuk a hírekben a mediterrán ország nevét, a magyar utazóközönség egy része számára Törökország neve egybeforrt a terrorizmussal, félelemmel, veszéllyel.

Törökország

Mára már biztosan állíthatjuk, alaptalanul. Irodánk munkatársa tegnap érkezett haza egy felejthetetlen hét után a gyönyörû Török Riviéráról, és elsõ kézbõl cáfolhatjuk a híreszteléseket, továbbá aki idén kihagyta Törökországot, nagyot veszített. A török tengerparton ugyanis nyomát, morzsáját se találtuk a veszélynek. Napsütés, csodálatos tengerpart, számtalan kulturális érték, vendégszeretõ nép keresésére pedig semmiféle szükség nem volt, ugyanis nagy mennyiségben jöttek velünk szembe, ahogy a felhõtlen pihenés és szórakozás is. E sorok írója több alkalommal járt már ebben az elragadó országban, melynek nagy csodálója kultúrájával és természeti értékeivel egyetemben, ennek ellenére nem múlhatott el a hazaindulás a visszatérés fogadalma nélkül. Ráadásul a strandolás, napfürdõzés mellett jutott idõ városlátogatásra, mecset látogatásra, hajókirándulásra is.

Török tengerpart

Mi is Törökország? Egy gyönyörû tengerparttal, minden igényt kielégítõ hotelekkel rendelkezõ mediterrán ország, ahol a nyaralás örök élmény marad, nem beszélve arról, hogy a magyarok által elérhetõ úti célok közül az egyik legjobb ár-érték aránnyal büszkélkedhet. Ha bármikor kétség merülne fel, hogy utazzunk-e valahová, vagy sem, a kérdés megválaszolását bízzuk inkább a nagy tapasztalattal rendelkezõ utazási szakemberekre, és semmiképp sem a reklámbevételekre utazó tévé- vagy rádióadásokra.

Néhány, most készült képpel szeretnénk mindenkinek kedvet csinálni Törökországhoz, ahol az idei szezon közel sem ért még véget.

Esti fények a hotelben Side

Side Side óvárosa

Tengerpart a naplementében Török tengerpart

Török tengerpart Török tengerpart

Naplemente Utcakép Side óvárosában

Mustafa Kemal Atatürk szobra Side óvárosában Side óvárosa

Side kikötõje Side kikötõje

Manavgat-vízesés Manavgat-folyó

Mecset Manavgatban Mecset Manavgatban 

- K.I.

2016. szeptember 29. csütörtök
Bejegyzés megosztása: