Hotel Montenegro Beach Resort ****

Montenegró, Montenegro tengerpart utazás

Sajnos ez az utunk inaktív, nem rendelkezik egyetlen aktív indulási időponttal, árral sem!
Kérjük, válasszon egy másik utazást, vagy kérjen irodánktól ajánlatot!
Utazás azonosító:1510288
Utazás típus:Nyaralás
Szállás:Szálloda * * * *
Utazás módja:Egyénileg
Ellátás:All inclusive
Az utazás ára tartalmazza:* elhelyezés
* megadott ellátás
* idegenvezetõ
* utazás (repülõs vagy buszos csomagár esetén)
Az utazás ára nem tartalmazza:* repülõtéri illeték (repülõs csomagár esetén)
* útlemondási biztosítás
* helyszínen fizetendõ költségek
* fakultatív BBP biztosítás
Ajánlatot kérek (kötelezettség nélkül)
Ingyenes visszahívást kérek

Montenegró Nyaralás, Hotel Montenegro Beach Resort ****

Becici egyik legjobb szállodája a  homokos aprókavicsos parttól kb. 30 m-re található.

Jellemzõi:
Strand: Homokos, aprókavicsos.

Szolgáltatások:
Nyitott medence, fedett medence, masszázs, szépségszalon, jacuzzi, fodrászat, szauna, törökfürdõ, egészségközpont, aperitif bár, pool-bár, kávézó, tequila-bár, étterem, internet, konferenciaterem, mosoda és üzletek.

Szobák:
Kétágyas pótágyazható szobákban, melyekben Tv, telefon, fürdõszoba, hajszárító, széf, mini-bár, légkondicionáló és franciaerkély található.

Ellátás:
All inclusive.

Montenegró leírás

Montenegró, illetve lakói nyelvén Crna Gora Fekete Hegyeket jelent, s bár a hegyek valóban sötétek az õket benövõ fekete fenyõk lombjától, csak éjszaka feketék, ám a rájuk húzódó komor felhõk alatt nappal is elég morcnak mutatkoznak, tehát a név találó. Montenegró jelenleg egyenrangú társállam Szerbiával, fõvárosa Podgorica. Azért észrevehetõen nem annyira idilli a viszony a két állam között. Csak érdekességként: Szerbiában még dinár a hivatalos pénznem, Montenegróban - bár nem hivatalosan -, de az Euró.

Búvárok közül szinte mindenki merült már az Adrián. A közeli Krk-sziget, Isztriai-félsziget és a távolabbi szigetek számos merülöhelye nem ismeretlen számunkra. Mégis egy kissé délebbre utazva, új területeket fedezhetünk fel.


Montenegró tengerpartja némiképp eltér a tõle északra húzódó dalmát vidékekétõl. A part kevésbé tagolt, már nincsenek nagy, hosszan elnyúló szigetek. Itt található az Adriai part egyik legszebb tengeröble, a Kotori-öböl. A hegyek között helyenként kiszélesedõ, másutt összeszûkülõ, négy részre tagolódó öblöt hatalmas, meredek hegyek ölelik körül.


Cetinje Montenegró legnagyobb városa, mely a Nemzeti Múzeumnak helyet adó egykori királyi palotáról nevezetes. Érdemes még felkeresni a Cetinje Apátságot és a közelben található Lovcen Nemzeti Parkot.

Podgorica város és kerületi székhely Montenegróban, 24 km.-nyire Cettinyétõl a Ribnica mellett, a Skutari-tótól É-ra elterülõ síkságon, 6000 lak. A Lim és Zeta mentén a fejedelemség belsejébe vezetõ utak mellett feküdvén, kereskedelmi és sztrategiai szempontból egyaránt fontos hely. Körfalainak romjai maig is láthatók. Közelében vannak Diocleiának, Diocletianus császár szülõvárosának romjai.


Pénznem: 1 új jugoszláv dinár = 100 para.

Hivatalos nyelv: szerb.

Egyéb beszélt nyelvek: albán, magyar, horvát.

Népek: szerb, montenegrói, albán, magyar, horvát, román.

Vallások: ortodox, mohamedán, római katolikus, református, evangélikus.

Terület: 93,036 km2


Gasztronómia:

A szerb konyha finomságai a szerb kebab, a marhasültek, a különbözõ hússal töltött zöldségek és a grillezett sertés, máj és kolbász.
Utazás megosztása: