Rena Apartman ** - Paralia busszal

Görögország, Paralia és Olymposi Riviéra, Paralia last minute utazás

Rena Apartman ** - Paralia busszal
Rena Apartman ** - Paralia busszal Rena Apartman ** - Paralia busszal Rena Apartman ** - Paralia busszal Rena Apartman ** - Paralia busszal Rena Apartman ** - Paralia busszal
Legolcsóbb utazás:
Last minute utazás:44 920 Ft/fő (07.03)
Legolcsóbb akciós ár:44 920 Ft/fő (07.03)
Utazás azonosító:447445
Utazás típus:Nyaralás
Szállás:Apartman
Utazás módja:Autóbusszal
Ellátás:Önellátás / Félpanzió
Az utazás ára tartalmazza:* szállás
* utazás
Az utazás ára nem tartalmazza:* útlemondási és BBP biztosítás
* ellátás
Ajánlatot kérek (kötelezettség nélkül)
Ingyenes visszahívást kérek

Görögország Nyaralás, Rena Apartman ** - Paralia busszal

Rena Apartman **


Paralia központjától kb. 500 méterre, a homokos tengerparttól kb. 160 méterre épült apartmanház.

Központtól való távolság: kb.: 500 m
Tengerparttól való távolság: kb.: 160 m
Strandtól való távolság: kb.: 160 m

Szállás: 2 és 3 fõs stúdiókban, valamint 4 ágyas családi stúdiókban, melyek felszerelt konyhasarokkal, TV-vel, légkondicionálóval (a helyszínen igényelhetõ 5 EURO/stúdió/nap áron), zuhanyzó/WC-vel és terasszal vagy balkonnal rendelkeznek.

Felszerelés: Recepció, társalgó TV-vel, lift, kis közös terasz az apartmanáz bejárata elõtt.

Ellátás: Önellátás. Reggeli (kontinentális), vacsora (menü) vagy félpanzió befizethetõ.

Besorolás: **+

Tipp: Csendes, nyugodt helyen épült apartmanház szépen berendezett szobákkal. A központban üzletek, éttermek, kávézók, várják a Vendégeket. A családi stúdiókban a két felnõttel együtt utazó két gyermek szállását ingyenesen biztosítjuk (maximum 16 éves korig)!

családi kedvezmény (2+2):
4 fõs családi stúdióban (2 felnõtt+1 vagy 2 gyermek). A felnõttek a 2 fõs stúdió árát fizetik.

gyermekkedvezmény (2+1):
3 fõs stúdióban 3. ágyon érvényesíthetõ (2 felnõtt+1 gyermek). A felnõttek a 2 fõs stúdió árát fizetik.

Paralia és Olymposi Riviéra fakultatív programok

Athén Paraliaról
Athén (görög: Αθήνα, Athína) Görögország, valamint a görög Attika prefektúra fõvárosa.Az autóbusz szombat éjfélkor indul. Útközben oda is, vissza is rövid pihenõt tartunk. Athén leghíresebb látnivalója az Akropolisz, ahol lehetõségünk van megismerkedni az ókori világ legszebb épületegyüttesével. Az Akropoliszról letekintve látható többek között a Dionüszosz színház, Herodes Atticus színháza, az Areoszpagosz, a Lykabettosz dombja, az Agora és tiszta idõben még Pireusz is. Az autóbuszos városnézés során megtekinthetik a fõváros legszebb épületeit (pl. Egyetem, Akadémia, nemzeti Könyvtár, Parlament és az Elnöki Palota, Stadion, Zappion, Zeusz-templom, Hadrianusz-diadalíve). A sok élmény után kellemes idõtöltést kínál a Plaka, az óváros, vendégcsalogató üzleteivel, kávéházaival és éttermeivel. 

A délutáni órákban indulunk vissza, és rövid idõre megállunk a Thermopülei-emlékmûnél is.

Ára: kb. 45 euro + helyszínen fizetendõ kombinált belépõ ára: 12 euro/fõ

Megjegyzés:
Az állami kézben lévõ ásatási terültekre pl. Akropolisz, Mükéné, Epidavrosz ingyen mehetnek be azok, akik nem töltötték be a 19. éltetévüket ill. a nemzetközi diákigazolvánnyal rendelkezõk (életkortól függetlenül).  A 65 év felettiek 50%-os kedvezményben részesülnak.

Csúszdapark - Thessaloniki

A Waterland Aquapark Észak-Görögország legnagyobb aquaparkja, Thessaloniki külvárosi részében található. A szabadidõközpont kb. 100 km-re található meg Paraliától. Utasaink egyszeri belépõ megfizetése után szabadon használhatják a park területén lévõ csúszdákat, hullámfürdõt, napozóterületet nyugággyal és napernyõvel. Egész napos program.

Ára: kb. 35 euro

Kalózhajó - Paralia

Napozóprogram, mely során vendégeinknek alkalma nyílik megismerni Litochoro partszakaszát is.
Az út során a hajó elõször dél felé veszi útját, majd rövid hajókázás után kiköt az Olymposz lábánál, ahol a hajóról leugrálva lubickolhatnak a tengerben. Visszafelé kikötnek egy tengerparti szakaszon is, ahol folytathatják a fürdõzést, napozást. Délben a kapitány megvendégeli Önöket különféle finomságokkal, majd ezután visszaindulnak a kikötõbe.
Ára: Paraliáról: kb. 20 euro

Meteora Paraliaról

A Meteorák a legnevezetesebb látnivalók egyike Görögországban. A világ nyolcadik csodájaként emlegetett, sziklára épült kolostorváros. A vidék és a hegység elnevezése sajátságos környék tele gigantikus torony- és csipkealakú sziklákkal. Maguk a sziklák egyenként 100-150 m magasak. A Meteora "levegõben lebegõt" jelent. A sziklák elnevezése nem véletlen, valóban az égbolt közelében keresendõk a csúcsok. A Meteorák sziklakolostorai 200 km-re találhatók meg Paraliától. A csendes és fenséges sziklaóriások tetején alakult és virágzott keresztény szerzetesi állam kolostorai közül utasaink két kolostort belülrõl, míg a többit kívülrõl tekinthetik meg. Utána ellátogatunk egy ikonfestõ mûhelybe, ahol megismekedünk az ikonfestészet minden titkával.

Egész napos program

Ára: kb. 25 euro

Olymposz

Katerinitõl délre található Litochoro, mely az Olymposz-hegy egyik menedékházához vezetõ útnak a kiindulópontja. Az Olymposz felhõkbe veszõ csipkés csúcsai a hegyvonulat és a tenger közti keskeny síkságról törnek az ég felé. Az Olymposz erdõs lejtõit tisztán látni az Athén - Thessaloniki autópályáról. Délen az út a szárazföld belseje felé, a Tempi buja völgyébe kanyarodik, itt választja el a Piniosz-folyó az Olymposzt társától, az Ossza-hegytõl. Bár az Olymposz név az egész hegyvonulatra utal, legmagasabb csúcsát - egyben Görögország legmagasabb hegyét -, a Mitikaszt is rendszerint Olymposzként emlegetik. A hegy volt a görög istenek mitikus lakóhelye, 1913-ig ember nem is mászta meg.

Kirándulásunk során ellátogatunk egy igazi görög kis hegyi faluba - Agios Panteleimonaszba. Innen Litochoroba megyünk, ahonnan az Enipeasz-folyó mentén elsétálunk a Vythosi vízesésig. A gyalogtúra kb. 1,5 órát vesz igénybe.
Majd ezután Stavrosz menedékházig megyünk föl (944 m), ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. Az út során lehetõségük lesz egy fakultatív ebéd keretében megkóstolni a görög "mézet" és "ouzot".

Ára: Paraliaról: kb. 15 euro


Görög est
 A többfogásos, görög specialitásokat tartalmazó vacsorára egy hangulatos étteremben kerül sor. A vacsorához felnõtteknek bort, gyerekeknek üdítõt ingyenesen szolgálnak fel. A vacsora alatt görög zenészek szórakoztatják vendégeinket. Az est kitûnõ alkalom a görög gasztronómia és kultúra megismeréséhez. Az esten lehetõség van tánctanítás keretében a görög tánclépések elsajátítására is. A vacsora után kezdõdik a folklórmûsor, amely után a vendégeknek is lehetõségük van beletanulni a görög szirtaki lépéseibe.
A programnak éjfél után van vége.
Ára: kb. 25 euro

Skiathos
A sziget egész évben zöld. Talán az egész Égei szigetvilágban Skiathoson van a legtöbb homokos partrész. A dombos vidéket fenyvesek, gyümölcsöskertek és több mint félmillió olajfa borítja. A sziget egyetlen nagyobb városa Szkiathos, Görögország egyik legszebb kikötõjébõl épült. A sziget csúcsánál fekszik a sokat hirdetett Koukounaries strand, melynek hosszú, homokos szakaszai alacsony fák között húzódnak.Utunk elsõ felét autóbusszal tesszük meg a kikötõig, ahol hajóra szállva elérjük úticélunkat, Skiathos szigetét. Elõször a sziget fõvárosában köt ki a hajó, ahol szabadprogram keretében indulhatnak a festõi szépségû városka felfedezésére. A szabadidõ letelte után hajóval a Koukounaries strandhoz megyünk, ahol fürdõzés, napozás, pihenés a program. A délutáni órákban indulunk vissza a kikötõbe, majd onnan ismét autóbusszal érkezünk vissza Paraliára. Ára: kb. 40 euro

Paralia és Olymposi Riviéra akciók

Akciós görög utazások

GÖRÖGORSZÁG BUSSZAL vagy EGYÉNILEG - AKCIÓS UTAZÁSOK 2017. nyarán is!

Foglaljon akciós görög utazásaink közül, naponta frissülõ last minute és akciós ajánlatok az egész nyári szezonra.

Görög akciós utazás egyénileg, last minute buszos görög utak, olcsó görög apartmanok, kedvezményes görög szállás

 

Az akciók más kedvezménnyel nem vonhatók össze, és csak a megjelölt, 2017-es nyári szezonban induló görögországi egyéni vagy autóbuszos utazásokra érvényesek, a kijelölt apartmanokra/szállodákra. A változtatás jogát fenntartjuk! A weboldalunkon megjelenõ árak nem minõsülnek ajánlatnak, azok kizárólag tájékoztató jellegûek. Irodánk munkatársai e-mailben küldik vissza a pontos díjkalkulációt. Az e-mailben kapott akciós utazási ajánlat és utazási irodánk weboldala árai közötti különbségek nem képezik tárgyát reklamációnak!

Paralia és Olymposi Riviéra leírás

Paralia Észak-Görögországban, Pieria megyében található, 70 km-re délre Thessalonikitõl és 7 km-re Katerini várostól. Évek óta nagyon népszerû, fejlett, jól kiépült nyaralóhely. Szép természeti környezetben, az Olympos-hegy lábánál fekszik, hosszan elnyúló, homokos tengerpartja van, amely már több alkalommal is elnyerte az "Európa egyik legtisztább tengerpartja" kitüntetõ címet. Paralia a régió legnagyobb tengerparti nyaralóhelye. Üzletek, tavernák, bárok, kávézók, szórakozóhelyek nagy választéka áll rendelkezésre. A tengerparton számos vízisport lehetõség közül lehet választani. A szórakozni vágyókat pezsgõ éjszakai élet fogadja. A történelem és a nevezetességek iránt érdeklõdõknek ajánljuk a fakultatív programokat, a fürdõzést, és az önfeledt kikapcsolódást kedvelõknek javasoljuk, hogy látogassanak el a Waterland-ba, amely Thessaloniki közelében található. Paralián búvárközpont mûködik.

Görögország leírás

Beutazási feltételek


Beutazáshoz érvényes útlevél, vagy Uniós tagságunk révén új típusú kártyás személyi igazolvány is elegendõ. Az útlevélnek a visszaúttól számítva még 3 hónapig érvényesnek kell lennie. Görögországot, amely a nyugati kultúra bölcsõjeként mindig is az igényes, kultúra iránt érdeklõdõ utazók klasszikus célpontja volt, az utóbbi idõben már mint igen vonzó nyaralóhelyet is felfedezték a turisták. Már nemcsak az európai kulturális és szellemi élet gyökereihez visszavezetõ ókori helyszínek vonzzák a külföldieket, hanem a fantasztikus táj, a szigetvilág mediterrán bája, a görög emberek vendégszerete, valamint a számos kiváló strand is.


Országnév: Görögország


Népesség: 10 300 000 fõ


Kiterjedés: 131 957 km2


Fõváros: Athén


Lakosság: görög (98%), török (1%), albán, macedón, aromun, egyéb (1%).


Hivatalos nyelv: görög.


Vallás: görög ortodox.


Idõeltolódás: +1 óra.


Pénznem: euró. 1 EUR =100 cent.


Nemzetközi hitelkártyák a legtöbb helyen elfogadottak, de éttermeknél és üzleteknél csak az elegánsabb helyeken lehet vele fizetni. A belföldi és külföldi fizetõeszközök be- és kivitele nem korlátozott.


Vízum: vízum nem szükséges.


Az útlevélnek a hazautazástól számított további 3 hónapig még érvényesnek kell lennie.


Egészségügyi elõírások: kötelezõ védõoltás nincs.


A vezetékes ivóvíz iható, de az érzékenyebb gyomrú utasoknak inkább a palackozott víz fogyasztása javasolt. Idõjárás, éghajlat: Általában a tipikus mediterrán éghajlat uralkodik: száraz forró nyárral és nedves, hûvös téllel. A Földközi-tenger nyugati felén lévõ üdülõhelyekkel ellentétben Görögországban sokkal erõsebbek a kontinentális hatások, itt lényegesen nagyobbak a napi és az évi hõmérséklet-ingadozások. A görögök csak három évszakot ismernek: a kizöldülés, virágzás és érés idejét, (március-június), a száraz idõszakot (június-október) és az esõs idõszakot (október -március).


Öltözködés: Nyáron lenge, természetes anyagból készült ruházatot, a hûvösebb estéken, tavasszal és õsszel egy könnyû kabátkát vagy dzsekit, illetve átmeneti öltözéket javasolunk. A vacsorához sok szálloda alkalomhoz illõ öltözködést ír elõ (hosszú nadrág, takart vállak). Templomok és kolostorok látogatásakor ügyeljünk a megfelelõ öltözékre (hosszú nadrág vagy szoknya, takart vállak)!


Étkezés: A görög konyhára nagy hatással volt a négyszáz éves török uralom, s ma ez különösen az elõételekben érezhetõ (ilyen a tzatziki és a citromlében és olivaolajban pácolt polip). Olcsóbb harapnivalókat, mint például a szuvlaki és spanikopita bárhol találunk. Népszerû fõétel a pastitsio (makaróni darált hússal sütve, bechamel mártással), a töltött paradicsom és a frissen grillezett tengeri finomságok. A görög ételek fõ velejárója a görög saláta.


Közlekedés: Az Olympic Airlines és Aegean légitársaságok sok város és sziget között indítanak járatokat. A legnépszerûbb közlekedési eszköz az autóbusz, mivel a vasút csupán kevés területen jár. Sokan kerékpároznak, de ehhez rendkívül izmos lábak szükségesek, mivel hegyvidéki a terület. Kiterjedt hajójárat-rendszer köti össze a szigeteket és a szárazföldet.


Elektromosság: 220 V.


Ünnepek, rendezvények: Az állami ünnepeken kívül sok egyházi és egyéb ünnepet ülnek. Január 8. az ország északi részén fordított nap. A nõk töltik napjukat kávézóban, élnek társasági életet és a férfiak maradnak otthon, hogy elvégezzék a házimunkát. A görög karneváli idõszak három hétig tart februárban, vagy márciusban. Legjelentõsebb ünnepük a Húsvét, amikor díszmeneteket rendeznek, és tûzijátékok szórakoztatják az oda látogatókat. Mivel a hangsúlyt nem a keresztre feszítésre, hanem a feltámadásra helyezik, ez örömteli ünnepnek számít. Leghíresebb fesztiváljuk az Athéni Fesztivál (júniustól szeptemberig), amikor drámai és zenei elõadások szórakoztatják a résztvevõket.


Sportolási lehetõségek: Hegyvidékes tájai tökéletesek a hegyi túrákhoz. A tájat csapások, kitaposott ösvények szelik keresztül-kasul, s a falvakat bizánci kövezett ösvények kötik össze. A szörfözés kedvelõi is bõven találnak a sportjukhoz megfelelõ körülményeket. Habár a búvárpalack nélküli merülés, pipás természetfigyelés lehetõségei tágak, a palackos búvárkodás tiltott (csak egyes területeken engedélyezett). Európa egyik legolcsóbb síelésre alkalmas helye. Megközelítõleg 20 kiépült síterülete van pl. Olympos Parnassos stb. Fõbb látnivalók: Athén Az ország fõvárosa. Érdekes múltjának köszönhetõen Athén Rómával és Jeruzsálemmel vetekszik. Különös egyvelege keletnek és nyugatnak. Rekedt utcai árusaival, színes piacaival helyenként kavargó bazárra emlékeztet. Az Akropolisz csodás Parthenónjával, mint vigyázó õr magasodik a város fölé, s annak szinte bármely pontjáról látható. Épületei valaha páratlan színeikkel, arany díszítéseikkel, márvány szobraikkal kápráztatták el látogatóit. Ma, romjaiban még mindig páratlan látványosság. A Parthenón a szûzies Athéné temploma. Mellette találjuk az Erektheiont, ahol Erektheiusz király sírja található. Oldalán hat nõalak szobra helyettesíti az oszlopokat. A Dionüsszosz Színház az Akropolisz déli lejtõjén épült, ma is rendeznek benne elõadásokat. A domb északkeleti oldalán találjuk az egykori kis falut, amelynek neve Plaka. Keskeny, labirintusszerû utcácskái kellemes, barátságos hangulatot árasztanak rengeteg ""beülõs"" étteremmel. Az agora volt az ókori Athén társadalmi központja, ám ma már az eseti zsibvásár helyszíne. A Nemzeti Régészeti Múzeumban Mükénébõl származó csodás tárgyakat, s az ország különbözõ tájairól, szigeteirõl idekerült leleteket láthatunk. Peloponnészosz A görög szárazföld legdélibb része és eljutni a Korinthoszi csatornát átszelõ hídon keresztül lehet, amelyet egy magyar katona-mérnök tervezett. A félsziget keleti részén található Epidaurosz, Korinthosz és Mükéné, mind könnyen megközelíthetõ Nafplionból. A bizánci Misztrasz a Taigetosz oldalába épült. Délebbre találjuk Manit, amely érintetlen tájaival kitûnõ helyszíne lehet egy kirándulásnak. Ellátogathatunk az ókori Olümpiába, ahol megtekinthetjük Zeusz templomának romjait, mely az olimpiai láng meggyújtásának helyszíne. Meteora-kolostorok Thesszália északnyugati részén 300 méteres sziklák emelkednek, tetejükön kolostorok állnak. Különleges látvány, a látogató fel nem foghatja, hogyan tudták a sziklák csúcsira felépíteni ezeket az épületeket. Kikládok-szigetcsoport A szigetek legtöbbje már frekventált turista célpont: Mikonosz, Szantorini, Párosz, Iosz, míg néhány kevésbé zsúfolt: Androsz, Kea, Kithnosz, Szerifosz és Szifnosz. Mikonosz a leglátogatottabb és egyben a legdrágább sziget. Festõk, nudisták, millomosok, újgazdagok, prominens személyiségek mind megtalálhatók a szigeten. Szantorini egyedi, megkapó és gyönyörû. Alakját a közel 3500 évvel ezelõtti vulkánkitörésnek köszönheti. Ha nem kívánunk a fõszezoni turisták tömegével tartani, menjünk inkább Szikinoszra, Anafira, vagy Naxoszba. Kréta Görögország legnagyobb szigete, s az országba látogatók egynegyedét látja vendégül. Ennek ellenére lehet nyugodtabb partszakaszokat és településeket találni. A mínoszi kultúra központja volt, így ennek a kornak számtalan emlékét találjuk itt. A Knosszoszi Palota Kréta legnagyobb városától, Irakliontól mindössze 5 kilométerre található. Haniában, Rethimnonban csodálatos velencei épületeket találunk. Élvezetes túralehetõségeket rejt magában a sziget, amelyek révén megismerhetjük a természeti és a kultúrális értékeket. A déli fekvésének és éghajlatának köszönhetõen áprilistól novemberig fürödhetünk a tengerben. Dodekaniszosz-szigetek Rodoszt kivéve a kultúrtörténetileg Görögországhoz, geológiailag az anatóliai szárazföldhöz tartozó szigetek édes vízben szegények és többnyire kopárak.


Legjelentõsebb szigetek: Kósz, Lipszi, Szimi, Patmosz, Tilosz, Kasztellorizon, Kasszosz. Jón-szigetek Hét fõ szigete: Korfu, Paxi, Kefallónia, Zakinthosz, Ithaki, Lefkada és Kithira. Itt sok olyan emlék található, amely az olasz kultúra nyomait viseli. A legszebb szigetnek sokan Korfut tartják, ami nem alaptalan, hiszen déli részének lankás zöld dombjai, északi részének sziklás meredélyei lenyûgözõ látványt nyújtanak. Északkeleti Égei-szigetek Nagyobb szigetek: Szamosz, Chíosz, Ikaria, Leszbosz, Límnosz, Szamothráki és Thászosz. Hatalmas távolságra vannak egymástól, nem könnyû rövid idõ alatt több szigetet is bejárni. Minden szigetnek sajátos arculata van. Szporádok Az ókorban kapták ezt a nevet azok a szigetek, amelyek a Kükládok körül szétszórtan helyezkednek el (a név jelentése: szétszórt). Ma megkülönböztetjük egymástól az Északi- Szporádokat és a Déli-Szporádokat. Fontosabb északi szigetek: Szkopelosz, Alonnisszosz és Szkirosz. Drága, zsúfolt helyek ezek. Néhány szigeten a pezsgõ éjszakai életen kívül nincs is más különlegesség. Szaróni-szigetek A Szaróni-öbölben található szigeteket nevezik így. Szalamisz, Aegina, Poroszt, valamint még számtalan kisebb sziget és sziklazátony tartozik ide. Legnagyobb sziget Szalamisz, amelynek partja igen tagolt.

Utazás megosztása: