Máltai hosszú hétvégék

Málta utazás

Sajnos ez az utunk inaktív, nem rendelkezik egyetlen aktív indulási időponttal, árral sem!
Kérjük, válasszon egy másik utazást, vagy kérjen irodánktól ajánlatot!
Utazás azonosító:8200028
Utazás típus:Körutazás
Szállás:Apartman
Utazás módja:Repülővel
Ellátás:Program szerint
Az utazás ára tartalmazza:* * utazás repülõvel turista osztályon
* a kirándulások során autóbusszal
* 4 éjszaka szállás kétágyas szobában félpanzióval
* a leírt programok helyi magyarul beszélõ idegenvezetõvel
* betegség-baleset-poggyász- és útlemondási biztosítás.
Az utazás ára nem tartalmazza:a repülõtéri illetékeket és díjakat
* valamint a fakultatív kirándulást és az ajánlott borravalót (kb. 3 EUR/nap).
Ajánlatot kérek (kötelezettség nélkül)
Ingyenes visszahívást kérek
Hasonló utazások:
Málta Körutazás Kereső

Málta Körutazás, Máltai hosszú hétvégék

 

Idõpontok: május 25 29., június 15-19., augusztus 17 21., október 19 23.

Idõtartam: 5 nap / 4 éjszaka. Utazás: menetrend szerinti közvetlen* repülõjárattal Budapest Málta Budapest útvonalon (*az áprilisi, májusi és októberi dátumon hazaúton bécsi átszállással), a kirándulások alatt légkondicionált autóbusszal. 

 

Program:

 

1. nap Elutazás a menetrend szerint Máltára. Transzfer a szállodába. Szállás Qawrában.

2. nap Délelõtt városnézés a sziget fõvárosában, Vallettában a Felsõ Baracca kert, a Szent János Társ Katedrális és a Nagymesterek Palotájának megtekintése. Rövid szabadidõ és vásárlási lehetõség Vallettában. Délután hajókázás a partok mentén, ahonnan lélegzetellálító fotók készíthetõk. Szállás Qawrában.

3. nap Szabadidõ vagy egész napos kirándulás Gozo-szigetre, látogatással Victoriában: 22 000 Ft. A citadella, majd a több ezer éves Ggantija templomok és a Ta"Pinu-Bazilika megtekintése. Délután a program a Xlendi-öbölben folytatódik, látogatás a hangulatos halászfaluban, majd a híres "Azúr-ablak" csodálható meg Dwejrában. Szállás Qawrában.

4. nap Kirándulás Mostába, ahol megtekinthetõ a híres Dóm, majd rövid megálló a kézmûvesiparáról nevezetes Ta"Qali-ban, itt helyi termékek vásárlására is lehetõség nyílik. Málta elsõ fõvárosában, Mdinában folytatódik a sziget nevezetességeinek megismerése a Szent Pál Katedrális megtekintésével, majd látogatás az egykoron földalatti temetkezési helyként szolgáló Szent Pál Katakombákban. Szállás Qawrában.

5. nap Transzfer a repülõtérre, elutazás Budapestre a menetrend szerint.

 

A fakultatív program minimum 6 fõ esetén indul.

akciók

60 napos elõfoglalási kedvezmény -6%

Foglaljon idõben és mi kedvezménnyel járulunk hozzá utazásához!

2017-tõl az elõfoglalási áraknál a már megszokott „indulás elõtti 3 hónapos” elõfoglalás mellett a jövõben „indulás elõtti 2 hónapos” elõfoglalási akciót is biztosítunk. Ez azoknak az utasoknak kedvez, akik nem szeretnek nagyon korán foglalni vagy nem terveznek legalább egy negyedévnyire elõre.

Részletekrõl, és pontos árkalkulácóról érdeklõdjenek utazási irodánkban Kollégáiknál!

 

Málta leírás

Tudnivalók Máltáról

FÕVÁROS
A szigetországot a középkori várak, barokk paloták, katedrálisok, hangulatos, keskeny utcák és a lovagrend élõ legendája lebegi körül. A kristálytiszta tenger, homokos és sziklás partszakaszok és megannyi kirándulási lehetõség teszi vonzóvá. A pezsgõ fõváros, Valetta és St. Julian"s, az üdülõterületek, a városias jellegû Sliema és az ország belsejében levõ városkák nyugodtságának keveredése, változatos ételek és minõségi borok hívogatják a turistákat évrõl évre.
A történelem során a föníciaiak, arabok, karthágóiak, rómaiak, spanyolok, franciák, majd a Johannita Lovagrend kezében volt. Az elmúlt évszázadban pedig 1974-ig az angolok foglalták el. A hódítók a mai napig látható emlékeket hagytak maguk után, ezzel számtalan történelmi látnivalót nyújtva a szigetre érkezõknek.

Országnév: Máltai Köztársaság
Málta testvérszigetei: Gozo és Comino
Népesség: 0.4 millió fõ
Kiterjedés: 320 km2
Fõváros: Valetta
Lakosság: máltai
Hivatalos nyelv: máltai, angol
Vallás: 97% római katolikus,
Idõeltolódás: nincs
Pénznem: máltai líra/font (1 MTL = kb. 2.5 EUR)
Vízum: magyar állampolgároknak vízum nem szükséges a beutazáshoz. Az útleveleknek minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie a visszatérés dátumához képest.
Egészségügyi elõírások: védõoltás nem szükséges, ám a csapvíz fogyasztása kerülendõ. Palackozott ásványvíz fogyasztása javasolt.
Idõjárás: az idõjárás egész évben kellemes, télen sem süllyed 14-16 C fok alá a hõmérséklet, azonban a nyári hónapokban nem ritka, hogy 36 C fok fölé is emelkedik. Februártól májusig kellemesen tavaszias, szellõs az idõjárás.
Öltözködés: a nyári hónapokban könnyû, pamutból készült ruha ajánlott, vászon sapka/kalap és kényelmes túracipõ. Októbertõl decemberig és januártól májusig nem árt, ha egy könnyebb pulóvert és/vagy egy kabátot is visz magával az utazó.
Mobiltelefonok használata: Az egész ország területén használható, kérjük a feltételekrõl és árakról érdeklõdjön szolgáltatójánál!

Történelem és kultúra: az ország történelme idõszámításunk elõtt 3800-ba nyúlik vissza, amikor az elsõ megalitikus templomok megépültek a szigeten, majd késõbb idõszámításunk elõtt 800 körül föníciaiak jelentek meg. Idõszámításunk elõtt 208-ban Málta a Római Birodalom részévé vált, melynek folytán egy valóban változatos kultúra alakult ki a szigeten, melyre késõbb nagy hatással volt a Johannita Lovagrend. Ezen kívül arab befolyás, valamint brit hatás is érzõdik.

Konyhakultúra: Olaszország közelsége nagy hatással volt a máltai konyhára, ám felfedezhetõ benne arab fûszerek használata is. Ezen kívül rengeteg a mediterrán gyümölcs, a citrusfélék és a zöldség.

Sport, szórakozás: a búvárok számára javasolt, hiszen közeli és egyben jelentõs úti cél, mivel a szigeten több búvárközpont is mûködik, illetve a szigetet körülölelõ tenger csodálatos, gazdag élõvilágot rejt. A vízi sportok szerelmesei is megtalálják a számukra megfelelõ lehetõségeket. A szórakozásra vágyóknak elsõsorban javasolt a pezsgõ St. Julian"s szórakozónegyede, Paceville. Szinte minden este, kora reggelig hívogatnak az itt elhelyezkedõ éttermek, bárok, diszkók.

Vásárlás: Málta híres termékei, a mdinai üveg- és az ezüstmûvesek által elõállított darabok, melyeket a szigeten lévõ kézmûveseknél elfogadható áron megvásárolhat mindenki. A neves máltai csipkét Gozo szigetén érdemes megvásárolni. Valettában vasárnaponként a St. John Cathedral-nál, Marsaxlokk halászkikötõnél pedig naponta tartanak piacot, ahol a máltai borokból, sajtokból, csipkébõl is széles a választék.

Fõbb látnivalók:

Valetta, a fõváros kikötõi és óvárosa,
Nagymesterek Palotája, Fort Elmo, Hadtörténeti Múzeum
Ggantija megalitikus temploma
Kék Barlang - lehetõség csónaktúrára tipikus, máltai halászcsónakkal
Mdina - a középkori fõváros mára kihalt
Rabat városa - római mozaikok, Szt. Pál katakombái
Mosta - az óriási méreteirõl ismert dóm
Marsaxlokk - õsrégi halászfalu halpiaccal
Popeye falu - az itt forgatott film díszleteibõl idegenforgalmi nevezetesség lett
Mellieha Bay / Golden Bay - homokos öblök
Gozo szigete - egész napos kirándulás keretében hajóval érhetõ el a hangulatos sziget
Comino - Kék Lagúna: nagyszerû fürdõhely

Fõbb üdülõhelyek: Sliema, St. Julians, Buggiba, Qawra, St. Paul"s Bay, Mellieha Bay, Paradise Bay, Marsascala
Utazás megosztása: