Moszkva-Asztrahány hajóút

Oroszország, Moszkva utazás

Moszkva-Asztrahány hajóút
Moszkva-Asztrahány hajóút Moszkva-Asztrahány hajóút Moszkva-Asztrahány hajóút Moszkva-Asztrahány hajóút Moszkva-Asztrahány hajóút Moszkva-Asztrahány hajóút Moszkva-Asztrahány hajóút Moszkva-Asztrahány hajóút Moszkva-Asztrahány hajóút Moszkva-Asztrahány hajóút Moszkva-Asztrahány hajóút Moszkva-Asztrahány hajóút Moszkva-Asztrahány hajóút Moszkva-Asztrahány hajóút Moszkva-Asztrahány hajóút
Legolcsóbb utazás:
Utazás azonosító:8300023
Utazás típus:Hajóutak
Szállás:Program szerint
Utazás módja:Repülővel
Ellátás:Teljes panzió
Az utazás ára tartalmazza:* elhelyezés
* megadott ellátás
* idegenvezetõ (leírás szerint)
Az utazás ára nem tartalmazza:* útlemondási biztosítás
* helyszínen fizetendõ költségek, belépõk
* fakultatív BBP biztosítás
* fakultatív programok
* repülõtéri illeték
* vízum
Ajánlatot kérek (kötelezettség nélkül)
Ingyenes visszahívást kérek
Hasonló utazások:
Oroszország Moszkva Hajóutak Kereső

Oroszország Hajóutak, Moszkva-Asztrahány hajóút

Info:
Moszkva-Asztrahány hajóút magyar idegenvezetéssel.

Leiras:

Utazás: repülõvel, menetrend szerinti járattal Moszkváig, visszafelé moszkvai átszállással, az Aeroflot járatával
Elhelyezés: 2 éjszaka Moszkvában 4*-os szállodában, 10 éjszaka a hajón kétszemélyes, komfortos, ablakos kabinokban (fürdõ, wc, klíma, hûtõ).
Ellátás: teljes panzió

 

 

1. nap: Budapest - Moszkva

Indulás Budapestrõl. Érkezés Moszkvába, transzfer a repülõtérrõl a szállodába, majd vacsora a szállodában.

2. nap: Moszkva

Autóbuszos városnézés Moszkvában, melynek során megtekintjük a Kreml területét egy székesegyházzal. Ebéd a városban, majd a Tretyakov képtárat keressük fel. A XIX. században élt Tretyakov fivérek magángyûjteményébõl alakult képtár a legfontosabb orosz mûvészet kulturális létesítménye, amelyben világhírû ikonok mellett nem kevésbé ismert orosz festõk leghíresebb alkotási találhatók meg. Vacsora a szállodában. Este fakultatív programként autóbusszal bejárjuk az esti Moszkvát, melynek során az esti megvilágításban is megcsodálhatjuk a nevezetességeket, amelyek teljesen más képet festenek, mint nappal. Ezt követõen a moszkvai metrót keressük fel. A moszkvai metró a világ egyik legkiterjedtebb metróhálózata. A teljes hosszúsága 300 km. Páratlan élményt nyújt a méretével és impozáns látványával. Építésekor hatalmas tágas tereket alakítottak ki a föld alatt, azokat gyakran márvánnyal burkolták, szobrokkal és más díszítõelemekkel ékesítették. A metro Moszkva fõ közlekedési eszköze, naponta emberek millióit szállítja.

3. nap: Moszkva - Vlagyimir - Nyizsnij Novgorod

A reggelit követõen autóbusszal Vlagyimir városába utazunk. A várost 1108-ban II. Vlagyimir kijevi nagyfejedelem alapította. A város középkori fehér mûemlékei az UNESCO világörökségének részét képezik. Autóbuszos városnézés, majd ebéd. Ezt követõen továbbutazás Nyizsnij Novgorodba, az ötödik legnagyobb orosz városba, amely a Volga menti szövetségi körzet központja. A város 1932-1990 között a város a Gorkij nevet viselte Makszim Gorkij író neve után. Elsõ számú látnivalója a város történelmi központjában fekvõ, 16. században épült Kreml, 2 km hosszú falaival és 13 bástyájával. A Kreml legrégibb épülete a Mihajlo-Arhangelszij székesegyház. A város fontos ipari központ is, itt mûködik többek között a Gorkij autógyár (GAZ terepjárókat, illetve korábban a Volga gépkocsikat is itt gyártották) és a Szokol repülõgépgyár. A hajón a szállás elfoglalása, majd vacsora a hajó fedélzetén.4. nap: Nyizsnij Novgorod

Napi programunk autóbuszos városnézéssel indul, melynek során megtekintjük a Kremlt. Ebéd a hajó fedélzetén. Fakultatív programlént a város mûvészeti múzeumának megtekintését kínáljuk. A múzeumot 1896-ban alapították. A kiállítás antik mûemlékeket és festményeket mutat be. Vacsora a hajó fedélzetén.5. nap: Nyizsnij Novgorod - Gorodetsz


A reggelit követõen Gorodetsz városába utazunk. A Volga folyó mentén a Moszkvát is alapító Jurij Dolgorukij 1152-ben egy erõdöt hozott létre, ezzel megteremtve a város alapjait. A településen több múzeum is található, a városnézést követõen a Szamovár múzeumot keressük fel. Ebéd a hajó fedélzetén, délután szabadidõ, majd este kihajózás Asztrahány irányába.

6. nap: Csebokszári

Megérkezünk Cheboksaryba, amely Oroszország egy történelmi városa és a Csuvas Köztársaság fõvárosa. A régió fontos kereskedelmi, kulturális, gazdasági, politikai, oktatási központja. Legfontosabb látnivalója és történelmi emléke a Vvegyenszkij katedrális. A templom építésére 1555-ben Rettegett Iván cár adott utasítást, az idõk folyamán többször felújították, de ma is hûen õrzi 17. századi formáját. Buszos városnézés.

7. nap: Kazany

Érkezés Kazanyba, amely Oroszország egyik legrégebbi települése, a Tatár Köztársaság fõvárosa. A várost 1005-ben alapították, mely a késõbbi idõkben az Arany Horda fontos településévé vált. Kazany lakosságának egyik fele orosz, másik fele pedig tatár, e kettõség a muszlim és keresztény kultúra harmonikus keveredését adja. A város leghíresebb szülöttje Rudolf Nurejev balett táncos. A legfontosabb látnivaló a Kreml, ahol az orosz építészeti emlékek szinte érintetlenül maradtak fenn. Városnézõ programunk alkalmával megtekintjük a létesítményt. A Kreml építészeti együttese egymástól eltérõ kultúrák találkozásából született. A védett történelmi épületegyüttes 2000-ben került fel az UNESCO világörökségi listájára.

8. nap: Szamara

Érkezés Szamarába, Oroszország hatodik legnépesebb városába. Történelmi város, a középsõ-volgai régió fontos központja. A települést a 16. században alapították, jelentõs fejlõdést a 19. században ért el, ennek nyomát õrzi ma is a város, sok kulturális létesítményt ekkor alapítottak. 1935-1991 között Kujbisev volt a neve. Városnézõ körútra invitáljuk Önöket, amely keretében meglátogatjuk a Mûvészeti Gallériát.9. nap: Szaratov

Autóbuszos városnézés Szaratovban, a szovjet korban elzárt városban. A települést külföldiek nem látogathatták, ugyanis fontos hadiipari központ volt. A települést 1590-ben Rettegett Iván cár alapította. Jurij Gagarin asztronauta a helyi egyetemen tanult, melyet késõbb róla neveztek el. A város bájos hangulatát épületei és parkjai adják, többek között a moszkvai barokk stílusban épült Szentháromság katedrális (17. század).

10. nap: Volgograd

Megérkezünk Volgográdba, amely Oroszország délkelet-európai részének egyik legfontosabb városa. A város 80 km hosszan terül el a Volga mentén, itt kezdõdik a folyam deltája. A várost sokáig Sztálingrádnak hívták, amely név ismerõsen cseng a második világháborúban zajlott nagy sztálingrádi csatáról (1942). A súlyosabb harcok színhelyei (Pavlov-ház, a gabonasiló, egyes gyártelepek) múzeumként ma is látogathatók. A város egyik legfõbb látványossága a Mamayev-domb, amelyen megcsodálhatjuk a Haza anyácska szobor monumentalitását. Ez az emlékmû, építésekor a Föld legmagasabb szobra volt.

11. nap: Hajózás Asztrahány felé

Utazással töltjük a napot, menet közben különbözõ szórakozási lehetõségek a fedélzeten.

12. nap: Asztrahány

Megérkezünk Asztrahányba, hosszú hajóutunk utolsó állomására. A város, a Kaszpi-tenger menti alföldön, a Volga folyó deltájának 11 szigetén, a folyó Kaszpi-tengeri torkolatához közel, Európa és Ázsia határán fekszik. A 13. században tatárok által alapított város egyik legfõbb nevezetessége az asztrahányi vár, a Kreml az 1580-as évektõl az 1620-as évekig épült. Két hatalmas székesegyházát 1700-ban és 1710-ben szentelték fel. Az épületek megõrizték a hagyományos orosz építészet jellegzetességeit, de külsõ díszítésükben barokk hatás érzõdik. A városban található még a Fehér mecset is, valamint a Kirovszkij Piac, ami nevét a várostól mintegy 50 km-re délre található Kirovszkij községrõl kapta. Városnézõ programunk során a Kremlt látogatjuk meg.13. nap: Asztrahány - Budapest

Menetrend függvényében transzfer a reptérre, majd elutazás az Aeroflot menetrendszerinti járatával, moszkvai átszállással Budapestre.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

Moszkva - Kreml és a Vörös tér

Kazany - Kreml

Vlagyimir - Fehér mûemlékek

 

 

Az út idegenvezetõje: Daria Nikiphorova

Gyerekkorom óta szeretem a nyelveket, az egyetemen magyarul és finnül tanultam. Szentpéterváron, Oroszország egyik legszebb városában születtem. Idegenvezetõi szakmám a nyelveket és a szülõvárosom szépségét kötötte össze. Már egyetemistaként a Szentpétervárt és Moszkvát összekötõ hajóúton kezdtem kísérni a magyar csoportokat. Mindmáig nagyon kedvelem ezt az utat, amely egyidejûleg Oroszország történelmével és Oroszország északi részének változatos tájképeivel ismerteti meg az utazókat. De mindig örömmel indulok új utakra is. Szabadidõmben utazom, szeretem a természetjárást, biciklitúrákat, fotózást, sportolást, Szentpéterváron gyakran járok színházi elõadásokra és koncertekre.

Kedvenc városok: Szentpétervár-Budapest-Granada-Istanbul

Kedvenc szálloda: tengerparti bungaló

Kedvenc ital: borok királya Tokaji, tea

Programok:

Moszkva - Esti Moszkva és metró (min. 10 fõ): 12.500 Ft


Nyizsnij Novgorod - Mûvészeti múzeum (min. 10 fõ): 5.500 Ft

 

Csebokszári - Sörmúzeum (min. 10 fõ): 11.000 Ft

A múzeumban a sörkészítés történetével ismerkedhetnek meg a suméroktól a napjainkig. A program során kétféle sört kóstolhatnak meg, illetve a csuvas nép öltözékével, tradícióival és zenéjével ismerkedhetnek meg.

Szamara - Sztálin bunker (min. 15 fõ): 5.500 Ft

A Szamarában található Sztálin bunker az egyik leglátványosabb, hiszen 37 méter mélységû, mely 12 emelet magasságnak felel meg. A hatalmas létesítményt 9 hónap alatt ásták ki, saját áramellátó és levegõztetõ rendszerrel ellátott, melyek a mai napig mûködõképesek. A legalsó szinten egy 115 fõs tanácskozó terem került kialakításra.

Volgográd - Sztálingrádi csata múzeuma (min. 10 fõ): 9.000 Ft

A múzeum a Nagy Honvédõ Háborúnak, azon belül a Sztálingrádi csatának állít emléket. A kiállításon fotók, dokumentumok, hadászati eszközök és ruházatok kerülnek bemutatásra.

 

A fakultatív programok díjai tartalmazzák a szükséges belépõket, a transzfert és a magyar nyelvû idegenvezetést.
A programok a megadott minimum létszám elérésekor indulnak.
Jelentkezés és befizetés: legkésõbb 1 hónappal az indulás elõtt, a programok itthon forintban fizetendõk

Az ár tartalmazza:
Az elhelyezést kétszemélyes kabinokban, a teljes panziós ellátást, kirándulásokat a program szerint, a szükséges transzfereket, animációs, illetve változatos szórakoztató programokat végig a hajóúton orosz, angol, vagy német nyelven, magyar idegenvezetés (az idegenvezetés Moszkvába érkezesünktõl a budapesti gép Asztrahányban való felszállásig).

Az ár nem tartalmazza:
repülõjegy (kb. 80.000 Ft), repülõtéri illeték (kb. 50.000 Ft), vízumdíj (19.000 Ft), útlemondási biztosítás (1,5%). A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (BBP) (részletes tájékoztatást kérjenek a kollegáinktól)
 
Egyágyas felár: 78.000 Ft

Oroszország leírás

Fizetés Oroszországban

Hivatalos fizetõeszkör a Rubel. Javasoljuk dollár vagy euro bevitelét Oroszországba. A nagyobb orosz városokban egymást követik a bankok és a pénzváltók, sok közülük éjjel-nappal nyitva tart. Fizetni legtöbb esetben nemzetközileg elismert bankkártyával is lehet a városközponti boltokban, éttermekben.

Idõeltolódás

11 idõzónára van Oroszország felosztva, a legfontosabbak: Moszkva és Szentpétervár: + 2 óra, Novoszibirszk: + 6 óra, Irkutszk: +7 óra, Vlagyivosztok: + 9 óra

Külképviseletek

Magyarország Nagykövetsége Moszkvában
ul. Moszfilmovszkaja 62.
Tel.: +7 (495) 796 9370

Magyarország Nagykövetségének Konzuli Hivatala
ul. Moszfilmovszkaja 62.
Tel.: +7 (495) 796 9377

Szentpétervári Fõkonzulátus
ul. Marata 15.
Tel.: +7 (812) 312 6458; +7 (812) 312 6753

Elõhívószámok

* Oroszország: +7
* Moszkva: +7 495
* Szentpétervár: +7 812
* Jekatyerinburg: +7 343
* Irkutszk: +7 395
* Vlagyivosztok: +7 423
* Oroszország - Combellga: +7 502
* Oroszország - Comstar: +7 503
* Oroszország - Sovintel: +7 501

Földrajz

Oroszország északon végignyúlik az Eurázsiai kontinens legnagyobb részén, ezenkívül sarki területet is tartozik hozzá. A kedvezõtlen idõjárási viszonyok miatt kis népsûrûséggel, viszonylag kis gazdasági szereppel rendelkezik, de nagy méretei miatt hihetetlen éghajlati változékonysággal rendelkezik. Területének nagy részét óriási síkságok borítják, az északi síkságot Szibériának nevezik. Délen hatalmas pusztaságok, északon sûrû erdõk, még északabbra tundra a jellemzõ látkép. Délrõl a Kaukázus hegység határolja (itt található az Elbrusz, Oroszország legmagasabb pontja (5633 m), keleten az Altaj-hegység és Kamcsatka. Közepén észak-déli irányban húzódik az Ural-hegység, amely elválaszja Európát Ázsiától.

Oroszországnak hatalmas 37.000 kilométeres partvonala van a Jeges-tengerrel és a Csendes-óceánnal. Kisebb szigetei vannak a Balti-, Fekete- és a Kaszpi-tengeren. Néhány vízterület, mellyel határos, valójában nem külön tenger, de saját neve van: Barents-tenger, Fehér-tenger, Kara-tenger, Laptyev-tenger és a Kelet-szibériai-tenger, ezek Jeges-tengerhez tartoznak. A Bering-tenger, Ohotszki-tenger és a Japán-tenger pedig a Csendes-óceánhoz tartozik.

Legnagyobb orosz szigetek: Novaja Zemlja (Új-Föld), Ferenc József-föld, Új-Szibériai-szigetek, Vrangel-sziget, a Kuril-szigetek és Szahalin. Legfontosabb tavai : Bajkál-tó, Ladoga-tó, Onyega-tó.

Oroszország határai

A következõ országokkal határos szárazföldön: Azerbajdzsán, Észak-Korea, Észtország, Finnország, Fehéroroszország, Grúzia, Kazahsztán, Kína, Lettország, Mongólia, Norvégia, Ukrajna. Kiterjedés: Oroszország legtávolabbi pontjai 8.000 km-re vannak egymástól(a föld felszínén mérve). Ezek a pontok: a Lengyelországgal közös határ(60km) földnyelv, amely elválasztja a Gdanski-öblöt a Visztulától; és a legmesszebbi délkeleti Kuril-szigetek, néhány kilométerre a Japán Hokkaido szigettõl. Oroszországban 11 idõzóna is használatban van.

Különleges pontok

Legészakibb pontja: Fligeli-fok, Rudolf-sziget, Ferenc József-föld, Nenetsia (81°52"N). Legdélibb pontja: Bazardüzü Dag, Dagesztán. Legnyugatibb pontja: Narmel"n, Visztula-földnyelv, Kalinyingrádi Terület (19°38"E). Legkeletibb pontja: Diomida-szigetek, Bering-szoros. Legmagasabb pontja: Elbrusz, Kaukázus (5633m)
Utazás megosztása: