Atomjégtörõvel az Északi-sarkra

Oroszország last minute utazás

Atomjégtörõvel az Északi-sarkra
Atomjégtörõvel az Északi-sarkra Atomjégtörõvel az Északi-sarkra Atomjégtörõvel az Északi-sarkra Atomjégtörõvel az Északi-sarkra Atomjégtörõvel az Északi-sarkra Atomjégtörõvel az Északi-sarkra Atomjégtörõvel az Északi-sarkra Atomjégtörõvel az Északi-sarkra Atomjégtörõvel az Északi-sarkra Atomjégtörõvel az Északi-sarkra Atomjégtörõvel az Északi-sarkra Atomjégtörõvel az Északi-sarkra Atomjégtörõvel az Északi-sarkra Atomjégtörõvel az Északi-sarkra Atomjégtörõvel az Északi-sarkra
Legolcsóbb utazás:
Last minute utazás:8 100 000 Ft/fő (06.25)
Utazás azonosító:8300022
Utazás típus:Hajóutak
Szállás:Program szerint
Utazás módja:Egyénileg
Ellátás:Teljes panzió
Az utazás ára tartalmazza:* elhelyezés
* megadott ellátás
* idegenvezetõ (leírás szerint)
Az utazás ára nem tartalmazza:* útlemondási biztosítás
* helyszínen fizetendõ költségek, belépõk
* fakultatív BBP biztosítás
* fakultatív programok
* repülõtéri illeték
* vízum
Ajánlatot kérek (kötelezettség nélkül)
Ingyenes visszahívást kérek
Hasonló utazások:
Oroszország Hajóutak Kereső

Oroszország Hajóutak, Atomjégtörõvel az Északi-sarkra

Info:
Az Északi-sark a legkülönlegesebb helyek egyike bolygónkon, hiszen itt nincs négy égtáj. Akármerre nézel, csak Dél van, a csillagok sohasem tûnnek el az égboltról, az Északi-félteke utazóinak iránytûje, a Sarkcsillag pedig mintha megmerevedett volna a láthatáron.

Leiras:

1. nap: Érkezés Murmanskba

Murmanskba történõ érkezés után transzfer a szállodába.

2. nap: Beszállás az atomjégtörõ hajóba - Irány az Északi-sark

Beszállás a világ legerõsebb, "50 Éves Gyõzelem" nevû hajóra. Rövidesen elhagyjuk a kontinenst és felkészülünk a sarkvidéki kalandokra, irány az Északi-sark!

3. nap: Barents-tenger

Az expedíciós legénység részletes beszámolót tart a partraszállás sajátosságairól és az atomjégtörõ illetve a helikopter biztonsági elõírásairól. Miután már a legénység minden részletes tudnivalóba beavatott minket, úgy érezhetjük elérkezett a nap fénypontja, megmutatják a hajó szívét: az atommeghajtású motort.

4–6. nap: Hajózás az Északi-sark felé

Nehéz megfogalmazni, hogy mi az, ami jobban ámulatba ejt: a cél elérése vagy az utazás izgalmai a cél felé. 75 ezer lóerõ segítségével töri szét maga elõtt az atomjégtörõ a több méter vastagságú jégtakarót, ez az, ami az utazásunk egyik legemlékezetesebb élményei közé fog tartozni. Amint az idõjárási viszonyok engedik, kiszállunk a hatalmas jégtakarón vagy teszünk egy helikopter kirándulást az arktikus szigetvilágban. Képzeljék csak el, milyen különleges fotókat készíthetünk! A sarkvidék minden egyes részletét igyekszünk megismerni a rendelkezésre álló idõ alatt.

7. nap: Északi-sark: a Világ tetején!

Az Északi-sark az a pont a Világon, ahol nincsenek égtájak, ahol az idõ fogalma átértékelõdik. A kapitány pontosan a 90. szélességi kör fölé kormányozza a hajót, ezzel megérkeztünk a földrajzi Északi-sarkra. Megáll a hajónk, kiszállunk a jégre, ezzel utazásunk kiteljesedéséhez érkeztünk. Valószínûleg már mindenki elképzelte, hogy mi az amit, feltétlenül meg tennie kell az Északi-sarkon. Itt az idõ, az Önök órája, az egész világ tetején, problémák és minden egyéb földi halandóság felett. Mi hagyományosan ajánljuk minden kedves utasunknak felírni a saját kívánságait egy kis cetlire, amelyet beleteszünk egy olyan speciális fémbõl készült kapszulába, amelybõl az atomjégtörõ is készült. Ezt a kapszulát expedíciós vezetõnk beledobja az óceánba, rábízzuk óhajainkat az óceánra, ezáltal Istenre, a jövõ nemzedékére, vagy éppen, ahogy mi gondoljuk. A nap legizgalmasabb eseményei az északi-sarki barbecue, illetve a legbátrabbak pedig csobbanhatnak a Jeges-tengerben!
 

8–10. nap: Az orosz arktika szigetvilága

Félretéve, hogy utazásunk célját már teljesítettük, még sok érdekesség vár ránk. A megjelenõ fehér sarki sirályok azt sugallják, hogy szárazföld felé közeledünk. Valószínûleg az errefelé járt régi felfedezõknek is hasonlóképpen mutatták a sirályok Ferenc József-föld közeledtét. Geometriailag szabályok jéghelyek, Holdon található kráterekre emlékeztetõ alakzatok kísérik utunkat. A Ferenc József-föld kiváló alkalmat nyújt természetfotózásra is, sziklaszirtek között röpködõ madarak ezreit, vagy akár partokon lustálkodó fókákat és rozmárokat csodálhatunk meg. Hajóutunk során a természet jegesmedvék társaságával is megajándékozhat bennünket.

11 – 13. nap: Barents-tenger - Murmanszk

Az atomjégtörõ hajónk Murmanszk felé veszi az irányt. A hajó bárja az utazás utolsó napjaiban általában tele van, az utasok egymásnak tartanak élménybeszámolókat, fényképeket mutogatnak, kérdéseket tesznek fel a szakértõknek. Ha eddig kihagyták volna a lehetõséget, akkor itt az alkalom, hogy megmártózzanak a medencében, szaunázzanak vagy felkeressék az edzõtermet. A 13. napon kikötés Murmanszkban, majd transzfer a reptérre, repülés Moszkvába, éjszaka a szállodában.

14. nap: Elutazás Moszkvából

Utazás egyénileg Moszkvából repülõvel.

A programleírás tájékoztató jellegû, ugyanis sok tényezõ befolyásolhatja az utazás menetrendjét (pl. idõjárás, jégviszonyok). A programot szervezõ iroda a változtatás, és módosítás jogát fenntartja. 
90 Degrees North, 100 times: élménybeszámoló (angol)
További Hasonló utazásainkat ide kattintva találja!

Programok:

 

A csomagban foglaltakon kívüli helikopteres túrák.

Az ár tartalmazza:
 

két éjszaka szállás: elsõ éjszaka Murmanskban,  utolsó éjszaka Moszkvában reggelivel
transzfer Murmanskban a repülõtér és a szálloda között
transzfer Murmanszkban a hajó és a reptér között
elhelyezés a hajón teljes ellátással (reggeli, ebéd, vacsora)
helikopteres és zodiac csónakokkal történõ partra szállások
kikötõi illetékek
speciális utasbiztosítás a hajóút idõtartamára
elõadásokon való részvétel
programok a leírtak szerint
expedíciós parka kabát
a hajózás idõtartamára vízálló bakancs
hajszárító és fürdõköpeny minden kabinban
ajándék dvd az utazásról készült fotókkal
kávé, tea és kakaó bármikor a nap folyamán


Az ár nem tartalmazza:
 

repülõjegy Budapest - Moszkva - Murmansk -Moszkva - Budapest útvonalon (kb.: 180 000 Ft, illetékkel együtt)
fakultatív helikopteres programok
orosz vízum díja (21.000 Ft)
távközlési szolgáltatások, mosoda, bárban történõ fogyasztás
betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
borravalók

 
Fizetési és lemondási feltételek
A részvételi díj 20%-a a foglaló, 90 nappal az indulás elõtt a teljes részvételi díj fizetendõ.
Kötbér: 120 nappal az indulás elõtt: 5% kezelési költség térítendõ 119 - 91 napon belül: 20% (vagyis a foglaló teljes értéke) kötbér fizetendõ 90 napon belül: 100% kötbér és a charter repülõjegy 100%-a fizetendõ, mint kötbér
Oroszországba való belépés vízumköteles. A vízumügyintézést irodánk végzi el. A vízumhoz szükséges: a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél, 1 db színes igazolványkép, illetve Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. Ügyintézési idõ: 1,5 hét. A vízumoztatásról bõvebben utazása lefoglalásakor tájékoztatjuk.

Oroszország leírás

Fizetés Oroszországban

Hivatalos fizetõeszkör a Rubel. Javasoljuk dollár vagy euro bevitelét Oroszországba. A nagyobb orosz városokban egymást követik a bankok és a pénzváltók, sok közülük éjjel-nappal nyitva tart. Fizetni legtöbb esetben nemzetközileg elismert bankkártyával is lehet a városközponti boltokban, éttermekben.

Idõeltolódás

11 idõzónára van Oroszország felosztva, a legfontosabbak: Moszkva és Szentpétervár: + 2 óra, Novoszibirszk: + 6 óra, Irkutszk: +7 óra, Vlagyivosztok: + 9 óra

Külképviseletek

Magyarország Nagykövetsége Moszkvában
ul. Moszfilmovszkaja 62.
Tel.: +7 (495) 796 9370

Magyarország Nagykövetségének Konzuli Hivatala
ul. Moszfilmovszkaja 62.
Tel.: +7 (495) 796 9377

Szentpétervári Fõkonzulátus
ul. Marata 15.
Tel.: +7 (812) 312 6458; +7 (812) 312 6753

Elõhívószámok

* Oroszország: +7
* Moszkva: +7 495
* Szentpétervár: +7 812
* Jekatyerinburg: +7 343
* Irkutszk: +7 395
* Vlagyivosztok: +7 423
* Oroszország - Combellga: +7 502
* Oroszország - Comstar: +7 503
* Oroszország - Sovintel: +7 501

Földrajz

Oroszország északon végignyúlik az Eurázsiai kontinens legnagyobb részén, ezenkívül sarki területet is tartozik hozzá. A kedvezõtlen idõjárási viszonyok miatt kis népsûrûséggel, viszonylag kis gazdasági szereppel rendelkezik, de nagy méretei miatt hihetetlen éghajlati változékonysággal rendelkezik. Területének nagy részét óriási síkságok borítják, az északi síkságot Szibériának nevezik. Délen hatalmas pusztaságok, északon sûrû erdõk, még északabbra tundra a jellemzõ látkép. Délrõl a Kaukázus hegység határolja (itt található az Elbrusz, Oroszország legmagasabb pontja (5633 m), keleten az Altaj-hegység és Kamcsatka. Közepén észak-déli irányban húzódik az Ural-hegység, amely elválaszja Európát Ázsiától.

Oroszországnak hatalmas 37.000 kilométeres partvonala van a Jeges-tengerrel és a Csendes-óceánnal. Kisebb szigetei vannak a Balti-, Fekete- és a Kaszpi-tengeren. Néhány vízterület, mellyel határos, valójában nem külön tenger, de saját neve van: Barents-tenger, Fehér-tenger, Kara-tenger, Laptyev-tenger és a Kelet-szibériai-tenger, ezek Jeges-tengerhez tartoznak. A Bering-tenger, Ohotszki-tenger és a Japán-tenger pedig a Csendes-óceánhoz tartozik.

Legnagyobb orosz szigetek: Novaja Zemlja (Új-Föld), Ferenc József-föld, Új-Szibériai-szigetek, Vrangel-sziget, a Kuril-szigetek és Szahalin. Legfontosabb tavai : Bajkál-tó, Ladoga-tó, Onyega-tó.

Oroszország határai

A következõ országokkal határos szárazföldön: Azerbajdzsán, Észak-Korea, Észtország, Finnország, Fehéroroszország, Grúzia, Kazahsztán, Kína, Lettország, Mongólia, Norvégia, Ukrajna. Kiterjedés: Oroszország legtávolabbi pontjai 8.000 km-re vannak egymástól(a föld felszínén mérve). Ezek a pontok: a Lengyelországgal közös határ(60km) földnyelv, amely elválasztja a Gdanski-öblöt a Visztulától; és a legmesszebbi délkeleti Kuril-szigetek, néhány kilométerre a Japán Hokkaido szigettõl. Oroszországban 11 idõzóna is használatban van.

Különleges pontok

Legészakibb pontja: Fligeli-fok, Rudolf-sziget, Ferenc József-föld, Nenetsia (81°52"N). Legdélibb pontja: Bazardüzü Dag, Dagesztán. Legnyugatibb pontja: Narmel"n, Visztula-földnyelv, Kalinyingrádi Terület (19°38"E). Legkeletibb pontja: Diomida-szigetek, Bering-szoros. Legmagasabb pontja: Elbrusz, Kaukázus (5633m)
Utazás megosztása: