Herb apartmanház ****

Ausztria, Alsó-Ausztria, Hochkar - Göstling utazás

Sajnos ez az utunk inaktív, nem rendelkezik egyetlen aktív indulási időponttal, árral sem!
Kérjük, válasszon egy másik utazást, vagy kérjen irodánktól ajánlatot!
Herb apartmanház ****
Utazás azonosító:731223
Utazás típus:Síelés
Szállás:Apartman
Utazás módja:Egyénileg
Ellátás:Önellátás
Az utazás ára tartalmazza:- a szállást apartmanban önellátással
- az áram- és vízfogyasztást, a fûtés költségeit
- az ágynemû- és törölközõhasználatót
- a parkolást
Az utazás ára nem tartalmazza:- BBP és Sztonóbiztosítás
Ajánlatot kérek (kötelezettség nélkül)
Ingyenes visszahívást kérek

Ausztria Síelés, Herb apartmanház ****

Fekvés: Az apartmanház kb. 50 m-re fekszik Göstling centrumától, 8 km-re a hochkari alpesi úttól, a hochkari síiftektõl kb. 15 –km-re fekszik.

Elhelyezés: 2-4 fõs, két légteres, jól felszerelt, erkélyes, fõzõsarokkal rendelkezõ apartmanok, melyek egy hálószobával (egy francia- valamint egy különálló ágy), nappalival (kihúzható kanapé egy fõ részére), konyhával (mikrohullámú sütõ, hûtõ, elektromos tûzhely) felszereltek.

Szállás szolgáltatások: Parkoló, térítés ellenében szauna áll a vendégek rendelkezésére.

Ellátás: Önellátás

Kedvezmény/felár: Gyermek 10 éves korig harmadik és negyedik fõként ingyenes.

Alsó-Ausztria leírás

Niederösterreich déli része hegyvidék. A Schneeberg, a Rax és a Semmering környéke már a múlt század közepétõl a bécsiek kedvelt nyári üdülõhelye volt. Különösen két helység említendõ, a Piesting völgyének felsõ részén fekvõ Gutenstein és Reichenau, ahol még mai is elegáns villák és szállodák érzékeltetik „a varázshegyek csodavilágát“. A Reichenau melletti Kaiserbrunnban azt az impozáns forrást érdemes felkeresni (a hozzá tartozó múzeummal együtt), amely több, mint 100 éve látja el hegyi vízzel a távoli Bécset. A 19. század közepén úttörõ teljesítményre vállalkozott Karl Ritter von Ghega lovag, amikor megépítette a világ elsõ hegyi vasútját a Semmeringre. A vadromantikus tájba rendkívül harmónikusan illeszkedõ viaduktok, hidak és alagutak együttesét az UNESCO 1999-ben a világörökség részévé nyilvánította. A térségben több hegyivasút is a magasabb régiók megismerésére invitál: például Puchbergben a Schneebergre vezetõ fogaskerekû vasút, Reichenauban a Rax kötélpályás vasút és Semmeringben a Hirschenkogelbahn.
Túrázók és síelõk egyaránt csodálatos és érintetlen természetet találnak a Schwarza és Pitten nevû folyók között elterülõ Wechsel térségben. Itt a Mönichkirchenben és St. Coronaban található roller ill. nyári szánkópálya ígér fiataloknak és idõseknek egyaránt jó szórakozást. Mûvészettörténeti szempontból jelentõs a gótikus St. Wolfgangskirche templom Kirchberg am Wechselben. A közelben a Hermannshöhle, Ausztria legnagyobb cseppkõbarlangja várja az érdeklõdõket.
A keleten határos Bucklige Weltben vezet az ún. védõtemplomok útja, amelyet bejárva megismerhetjük az erõdítményre emlékeztetõ templomokat, amelyeket a közeledõ oszmán csapatok ellen a lakosság védelmében emeltek 1500 körül. A legszebbeket az alábbi helységekben találhatjuk: Edlitz, Krumbach, Bad Schönau, Kirchschlag, Lichtenegg, Hollenthon, Wiesmath, Hochwolkersdorf, Bromberg és Pitten. Az erõsen dombos, sûrû erdõkkel borított, szinte érintetlen táj különösen hegyi kerékpározásra alkalmas. Bad Schönauban egy Európa legintenzívebb szénsavas szárazgáz fürdõjével rendelkezõ gyógyüdülõ ígér javulást szív-, keringési- és vérkeringési problémáknál.
A térség történelmi központja Wiener Neustadt. Itt a városi múzeum kiválóan megrendezett kiállítása nyújt betekintést a tartomány korai történetébe. Egy ”kultúrális mérföld” vezet az óvároson keresztül a dómtól a hajdani Babenberger várig a legfontosabb történelmi épületek érintésével. Festõi szépségû túrázásra alkalmas terület vár az alig 20 km-re nyugatra található Hohe Wand Természeti parkban.
Utazás megosztása: