2018. április 21-én, szombati munkanapon budapesti irodánk zárva tart! Megértésüket köszönjük!
Utazás ID: 4100112Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

Szlovénia legszebb tájain

Szlovénia utazás

Szlovénia legszebb tájain
Szlovénia legszebb tájain
Jelenleg ehhez az utazáshoz nincs weboldalunkon aktuális indulási időpont, kérjen rá ajánlatot munkatársainktól:

Ajánlatkérés / Érdeklődés

Magyar emlékek SzlovéniábanCseppkőbarlang és két ámulatba ejtő szurdokVárosnézés a magával ragadó LjubljanabanSziklába ágyazott vár és káprázatos vízesés

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Nagykanizsa – Lendva – Ljubljana (500 km)

Reggel indulás. Tornyiszentmiklósnál határátlépés. Déli órákban érkezés Lendvára. Itt felkeressük a magyar emlékeket, Szt. István szobrát és a magyar iskolát. Folytatjuk utunkat Ljubljanaba. A fővárosba érve városnézést tartunk. Az egyetem reprezentatív épülete a szlovén történelemnek is fontos helyszíne volt. A Ferences templom barokk stílusú XVII. sz-i épületének megtekintése után átmegyünk a Hármas hídon az Óvárosba. A szépen felújított főutcája mindenki tetszését elnyeri. Lesz ajándékvásárlásra is idő. Szállás egy nagyon szép szállodában, vacsora (3 éj).

2. nap: Savica – Bohinj – Bled – Vintgar-szoros (120 km)

Ezen a napon, aki akar, önállóan sétál a környéken, de arra is van lehetőség, hogy eljöjjenek velünk egy kellemes fakultatív kirándulásra. A Triglavi Nemzeti Park leghíresebb térségét keressük fel. Először a Savica vízesést tekintjük meg. Kis túrázás után érjük el a szép vízesést. A kirándulás költsége tartalmazza a szurdok és a vízesés belépőköltségét. A túránk után a megemlékezés pillanatai következnek. Az ukanci temetőben az I. világháborús magyar hősökre emlékezünk. Ezt követően a varázslatos Bohinji-tóhoz megyünk. Megkapó a magas hegyek és a türkizkék tó harmóniája. Érintetlen természet, pompás erdők, meredek hegyek övezik a tavat. Továbbutazunk a Bledi-tóhoz. Megcsodáljuk a híres monarchiabeli üdülővárost és a tóparton található szép parkot. Ezt követően csónakázási lehetőség a tó közepén lévő kegytemplomhoz. A kirándulás ára nem tartalmazza a bledi hajózás költségét. Ezután a Vintgar-szurdokában teszünk egy gyalogos kirándulást. A másfél km-es szurdok kényelmesen járható. Többször átmegyünk a Radovna gyors folyású patakja fölött kialakított fahidakon. Este érünk vissza szállásunkra. Fakultatív kirándulás, 2 belépővel (jelentkezés a helyszínen): Savica - Bohinj – Bled – Vintgar-szoros: 20 €

3. nap: Postojna – Predjama – Adria – Piran (300 km)

Reggelit követően a postojnai-barlangrendszerhez utazunk. Ez nemcsak Szlovénia több mint 7000 barlangjának része, hanem Európa egyik leglátogatottabb barlangja is. A földalatti "csoda" egymáshoz kapcsolódó termekkel, cseppkövekkel kápráztat el bennünket. A fantasztikus túra időtartama kb. 1,5 óra. (Túraöltözet szükséges.) Programunk után elmegyünk egy hangulatos vár megtekintésére. A Predjama vár egy sziklába ágyazott monumentális épület. A várban középkori berendezési tárgyak és múzeum található. Ezt követően irány az Adriai-tenger. A szlovén tengerpart leghangulatosabb városkájába, Piranba látogatunk. Óvárosa csak gyalog járható be. Megtekinthetjük a belső kikötőt, a központi teret, melyet számos érdekes, szép épület és szűk utca ölel körbe. A középkori városfal kapuin belül rendkívül kellemes olaszos hangulatú belvárost találunk. A Szt. György-templom teraszáról csodás panoráma tárul elénk. Szabadidő alatt sétálhatnak a tengerparton a barátságos kis üzletek és éttermek között. Este visszatérünk szállásunkra.

4. nap: Skofja Loka – Ptuj – Nagykanizsa – Budapest (660 km)

Reggeli után Szlovénia legrégebbi városát, Skofja Lokat keressük fel, amely már a XIII. sz-ban városi rangot kapott. Gyalogos sétánk során láthatjuk a XVI. sz-i magtár épületét, majd a főteret, melyet csupa műemlékház szegélyez. Az ódon hangulatú épületek sora a gótikus Szent Jakab-templommal zárul. Ezután érjük el a több évszázada épült kőhídat, a Kapucinus-hidat. Ezt követően Ptujba buszozunk, mely szintén több száz éves település. A hangulatos Dráva-parti város római kori emlékei közül az Orfeus-oszlop a legszebb. Érdekes még a Szt. György-templom, a Városi-torony és a Fő utca is. Hazaindulás és az esti órákban érünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?

Árinformációk

Az utazás ára tartalmazza:

* utazás
* a leírásban felsorolt programok
* megadott ellátás
* útlemondási biztosítás

Az utazás ára nem tartalmazza:

* BBP biztosítás
* vízum (vízumköteles ország esetén)
* fakultatív kirándulások
* belépõk
* a leírásban felsorolt azon díjak, melyeket az alapár nem tartalmaz
Visszalépés ide:
Utazás megosztása: