2018. április 21-én, szombati munkanapon budapesti irodánk zárva tart! Megértésüket köszönjük!
Utazás ID: 4100707Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

Észak-erdélyi körutazás

Szlovénia utazás

Észak-erdélyi körutazás
Észak-erdélyi körutazás
Jelenleg ehhez az utazáshoz nincs weboldalunkon aktuális indulási időpont, kérjen rá ajánlatot munkatársainktól:

Ajánlatkérés / Érdeklődés

Festett fatemplomok, kolostorokSzatmárnémeti városnézésKoltón Teleki-kastély látogatás

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Szatmárnémeti – Szaplonca – Máramarossziget (440 km)

Reggel indulás, határátkelés, majd Szatmárnémetiben tartunk egy rövid városnézést. Látni fogjuk többek között a római katolikus Székesegyházat, a patinás Színházat, a szépséges szecessziós Pannonia Szállót és a Tűzoltó-tornyot. Ezt követően Avasnagyfalun keresztül Szaploncába megyünk. A hely érdekessége a Vidám temető, mely nevét a színesre festett fakeresztjeiről és humoros sírfeliratairól kapta. Majd Máramarosszigetre utazunk, ahol egy belvárosi séta keretében ismerkedünk a város nevezetességeivel és bepillantást nyerhetünk a kommunista államterrornak fájdalmas emléket állító Börtönmúzeumba is. Vacsora, szállás.

2. nap:Máramaros (50 km)

Reggeli után félnapos kirándulás a keskenyvágányú "Mokanica" kisvonattal. Ez kb. 5-5,5 órás utazás egy kis túrázással egybekötve. Aki szeretne, az egy különleges grill ebédet is elfogyaszthat (ára: kb.80 RON, csak vonatjegy 50 RON). A délutáni órákban 1-2 szépséges Máramarosi Fatemplomot látogatunk meg a Visó és az Iza folyó mentén. Vacsora, szállás Felsővisón.

3. nap: Borsafüred – Bukovina (200 km)

Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk. Első megállónk Borsafüred, ahol egy különleges programban veszünk részt: székes felvonóval kirándulás majd túrázás a festői Lóhavas vízeséshez. Továbbutazás Bukovinába, majd Hosszúmezőt érintve érkezünk Moldovicába. Itt található az első, külső - belső freskókkal díszített kolostor. A templom a Világörökség része, ráadásul itt van UNESCO által adományozott "Arany-Alma" díj is. Az esti órákban szálláshelyünkre utazunk, majd vacsora.

4. nap: Szucsevica - Gura-Humorului – Voronet – Dornavátra (110 km)

Reggeli után a helyi Szucsevucai festett kolostort látogatjuk meg. Romániában a legtöbb vallásos témát ábrázoló kép ennek az épületnek a külső falain található, valós hagyatéka ez a korabeli moldvai művészetnek. Ezt követően továbbutazás Gura-Humoruluira. Itt láthatjuk a csodás Szűz Mária mennybemenetele templom, mely az UNESCO Világörökség része. Ezt a megtisztelő címet lenyűgöző falfestményei és történelmi környezete révén érdemelte ki. Majd egy újabb világörökséget fedezünk fel a közelben, Voroneti kolostort. XV. századi gyönyörű festett kolostor a legrégebbi a környék 5 Világörökség részét képező templom közül. Ezt követően Dornavátra utazunk, mely a Monarchia idejében megépített híres magaslati üdülő település. Az esti órákban a Tihuca-szoroson keresztül érjük el szállásunkat, majd vacsora.

5. nap: Beszterce – Koltó – Csengersima – Nyíregyháza – Budapest (620 km)

Reggeli után hazaindulás. Első megállónk Beszterce lesz, ahol egy kellemes belvárosi sétát teszünk. A főtéren áll az impozáns Szász-evangélikus templom, melynek 76 méteres tornya a harmadik legmagasabb templomtornya Erdélynek. A következő megállónk Koltó, ahol meglátogatjuk a híres Teleki-kastélyt. A kastély arról nevezetes, hogy Petőfi Sándor itt töltötte mézesheteit Szendrei Júliával. Ebben az időben született számos híres verse Petőfinek. A délutáni órákban Csengersimánál lépünk határt és Nyíregyháza érintésével utazunk Budapestre. Útközben a Kelet-Magyarországon (Miskolc, Debrecen…) felszállt utasainkat visszatranszferáljuk felszállási helyükre. Budapest után a többi utasunkat is a felszállási helyére szállítjuk.

Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?

Árinformációk

Az utazás ára tartalmazza:

* utazás
* a leírásban felsorolt programok
* megadott ellátás
* útlemondási biztosítás

Az utazás ára nem tartalmazza:

* BBP biztosítás
* vízum (vízumköteles ország esetén)
* fakultatív kirándulások
* belépõk
* a leírásban felsorolt azon díjak, melyeket az alapár nem tartalmaz
Visszalépés ide:
Utazás megosztása: