Utazás ID: 4100701Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

Hegyek vonzásában

Szlovénia utazás

Hegyek vonzásában
Hegyek vonzásában
Sajnos ez az utunk inaktív, nem rendelkezik egyetlen aktív indulási időponttal, árral sem!
Kérjük, válasszon egy másik utazást, vagy kérjen irodánktól ajánlatot!
A világ legnagyobb belül járható keresztjeA világ leghosszabb gyalogos függőhídjaAusztria leghosszabb vízeséseA téli olimpiai helyszínen, St. Moritzban túrázás

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Pillersee – Tirol (640 km)

Reggeli indulás és hegyeshalmi határátlépést követően az uticél a tiroli Pillersee. Autópálya menti pihenők után érjük el a világ legnagyobb belül járható hegycsúcskeresztjét. Ezt a kilátóként is funkcionáló különleges építményét 1456 m magasra építették. Négyüléses libegővel jutunk fel a Szt. Jakab kereszthez, mely 29,6 m magas. Innen jó idő esetén, gyönyörű panoráma tárul elénk a közeli hegyekre. Alpesi virágbemutató is van a kilátó szomszédságában. Csodás tiroli tájon folytatjuk utunkat szálláshelyünkig, ahol vacsorával zárjuk a napot.

2. nap: Krimmli-vízesés – Gerlos hágó – Reutte(330 km)

Programunkat Ausztria legmagasabb vízesésével, a Krimmlivel kezdjük. A folyó 3 lépcsőben zuhan 380 m-t. A vízesést egy gleccserből eredő folyó táplálja, így nyáron is nagyon bőséges a vízhozama. A túrázni vágyók felgyalogolhatnak a zuhatag mellett jól kiépített, de igen meredek úton, a többiek pedig az alsó ösvényen juthatnak el a vízesés aljához. Séta közben jó fotók készülhetnek. Ezt követően a Gerlos-hágón folytatjuk utunkat. Fotószünetet beiktatunk, mivel a hágóról a Krimmli-vízesés teljes hosszában látható. Panoráma úton haladunk tovább, melyet meseszép táj, csinos alpesi falvak tesznek változatossá. Délután érkezünk a világ leghosszabb gyalogos függőhídjához. Az egy éve megnyitott 408 m hosszú, drótkötelekkel biztosított hídon végiggyalogolni fantasztikusélmény. A híd 110 m magasan ível át a völgy felett, gyalogosan túrázva jutunk fel a fém építmény hídfőjéhez. Hídról a látvány leírhatatlan, a hegyek és a völgyek mellett 2 várrom teszi még változatosabbá apanorámát. A felejthetetlen élmény után megyünk tiroli szállásunkra, ahol vacsora (2 éj).

3. nap: St. Moritz – Bernina-hágó (300 km)

A mai napot Svájcban töltjük, az Alpok havas csúcsihoz buszozunk. Az Inn völgyében jutunk el a folyó eredéséhez, St. Moritz tavához. Téli olimpiát is rendeztek már itt, de nyáron is kiváló túralehetőségekkel vonzza az idelátogatókat a 3 – 4000 m-es csúcsok lábainál, közel 1800 m magasan fekvő alpesi település, St Moritz. A faluból kabinos felvonók, hegyi vonatok szállítják a kirándulókat a környező hegyekre. Mi is ezeken jutunk fel először a Corviglia 2486 m-en lévő hegyi állomására. Itt élvezhetjük a csodás panorámát, majd a kijelölt túraútvonalakon lehet kisebb-nagyobb gyalogtúrákat tenni. Aki akar, innen még tovább is emelkedhet egy nagykabinos felvonóval, egészen 3057 m-re, ahonnan - tiszta időben - fantasztikus élményt nyújtanak a havas hegycsúcsok, zöldellő völgyek és a tengerszemek látványa. Délután fogaskerekű vonattal jutunk vissza St. Moritz faluba. A végállomástól gyalog jövünk le a tóhoz, közben élvezzük a híres település hangulatát, lefényképezhetjük elegáns szállodáit. Szabadidő alatt lehet emléktárgyakat is vásárolni, vagy a tó körül sétálni. Nem marad ki a Bernina-hágó sem.A 2330 m magasságra autóbuszunk visz fel bennünket. Pazar hegyi úton indulunk vissza szálláshelyünkre, ahol vacsora vár bennünket.

4. nap: Serfaus – Farkas-szurdok (230 km)

Alig egy órás buszozással érjük el a híres síparadicsomot, Sefaust. A tengerszint felett 1427 m-en fekvő falu tipikus tiroli hangulattal várja nyáron is a kirándulókat. A település legnagyobb része csak gyalogosan járható, de ingyenesen használhatjuk a helyi metrót. Ezzel jutunk el a buszparkolótól a felvonóig. Kabinos liftek röpítenek bennünket 2091 m-re, ahonnan csodás panorámaúton sétálunk át a szomszédos hegyre. Itt van a szabadidőparkjáról is híres Komperdell fennsík. Megérkezésünk után pihenő, ebédelési lehetőség, de túrázni is lehet még a környéken. Kabinos felvonóval jutunk vissza Serfausba. Rövid szabadprogram, majd felszállunk buszunkra és indulunk Innsbruck irányába. Délután egy híres szurdokot járunk be. A Farkas-szurdok vízeséssekkel tarkított soklépcsős szoros, igazi csemege és kihívás a keményebb túrázást kedvelők számára. Kellemesen elfáradva érkezünk este szállásunkra, ahol vacsorával zárul a látványos, sportos napunk.

5. nap: Zell am See – Semmering – Budapest (650 km)

Reggeli után indulunk a térség híres kiránduló városkájába, Zell am Seebe. Az Alpok igen jelentős turista- és síközpontja többszáz éves emlékekkel is rendelkezik. Mi többek közt megnézzük a román és gótikus részekkel is rendelkező plébániatemplomot, a bájos díszkutas főteret és lesétálunk a hangulatos tópartra. Szabadprogram is lesz, mely után indulunk Semmering irányába, majd hegyeshalmi határátlépéssel érkezünk Budapestre az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?

Árinformációk

Az utazás ára tartalmazza:

* utazás
* a leírásban felsorolt programok
* megadott ellátás
* útlemondási biztosítás

Az utazás ára nem tartalmazza:

* BBP biztosítás
* vízum (vízumköteles ország esetén)
* fakultatív kirándulások
* belépõk
* a leírásban felsorolt azon díjak, melyeket az alapár nem tartalmaz
Visszalépés ide:
Utazás megosztása: