2018. április 21-én, szombati munkanapon budapesti irodánk zárva tart! Megértésüket köszönjük!
Utazás ID: 4100701Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

Hegyek vonzásában

Szlovénia utazás

Hegyek vonzásában
Hegyek vonzásában
Jelenleg ehhez az utazáshoz nincs weboldalunkon aktuális indulási időpont, kérjen rá ajánlatot munkatársainktól:

Ajánlatkérés / Érdeklődés

A világ legnagyobb belül járható keresztjeA világ leghosszabb gyalogos függőhídjaAusztria leghosszabb vízeséseA téli olimpiai helyszínen, St. Moritzban túrázás

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Pillersee – Tirol (640 km)

Reggeli indulás és hegyeshalmi határátlépést követően az uticél a tiroli Pillersee. Autópálya menti pihenők után érjük el a világ legnagyobb belül járható hegycsúcskeresztjét. Ezt a kilátóként is funkcionáló különleges építményét 1456 m magasra építették. Négyüléses libegővel jutunk fel a Szt. Jakab kereszthez, mely 29,6 m magas. Innen jó idő esetén, gyönyörű panoráma tárul elénk a közeli hegyekre. Alpesi virágbemutató is van a kilátó szomszédságában. Csodás tiroli tájon folytatjuk utunkat szálláshelyünkig, ahol vacsorával zárjuk a napot.

2. nap: Krimmli-vízesés – Gerlos hágó – Reutte(330 km)

Programunkat Ausztria legmagasabb vízesésével, a Krimmlivel kezdjük. A folyó 3 lépcsőben zuhan 380 m-t. A vízesést egy gleccserből eredő folyó táplálja, így nyáron is nagyon bőséges a vízhozama. A túrázni vágyók felgyalogolhatnak a zuhatag mellett jól kiépített, de igen meredek úton, a többiek pedig az alsó ösvényen juthatnak el a vízesés aljához. Séta közben jó fotók készülhetnek. Ezt követően a Gerlos-hágón folytatjuk utunkat. Fotószünetet beiktatunk, mivel a hágóról a Krimmli-vízesés teljes hosszában látható. Panoráma úton haladunk tovább, melyet meseszép táj, csinos alpesi falvak tesznek változatossá. Délután érkezünk a világ leghosszabb gyalogos függőhídjához. Az egy éve megnyitott 408 m hosszú, drótkötelekkel biztosított hídon végiggyalogolni fantasztikusélmény. A híd 110 m magasan ível át a völgy felett, gyalogosan túrázva jutunk fel a fém építmény hídfőjéhez. Hídról a látvány leírhatatlan, a hegyek és a völgyek mellett 2 várrom teszi még változatosabbá apanorámát. A felejthetetlen élmény után megyünk tiroli szállásunkra, ahol vacsora (2 éj).

3. nap: St. Moritz – Bernina-hágó (300 km)

A mai napot Svájcban töltjük, az Alpok havas csúcsihoz buszozunk. Az Inn völgyében jutunk el a folyó eredéséhez, St. Moritz tavához. Téli olimpiát is rendeztek már itt, de nyáron is kiváló túralehetőségekkel vonzza az idelátogatókat a 3 – 4000 m-es csúcsok lábainál, közel 1800 m magasan fekvő alpesi település, St Moritz. A faluból kabinos felvonók, hegyi vonatok szállítják a kirándulókat a környező hegyekre. Mi is ezeken jutunk fel először a Corviglia 2486 m-en lévő hegyi állomására. Itt élvezhetjük a csodás panorámát, majd a kijelölt túraútvonalakon lehet kisebb-nagyobb gyalogtúrákat tenni. Aki akar, innen még tovább is emelkedhet egy nagykabinos felvonóval, egészen 3057 m-re, ahonnan - tiszta időben - fantasztikus élményt nyújtanak a havas hegycsúcsok, zöldellő völgyek és a tengerszemek látványa. Délután fogaskerekű vonattal jutunk vissza St. Moritz faluba. A végállomástól gyalog jövünk le a tóhoz, közben élvezzük a híres település hangulatát, lefényképezhetjük elegáns szállodáit. Szabadidő alatt lehet emléktárgyakat is vásárolni, vagy a tó körül sétálni. Nem marad ki a Bernina-hágó sem.A 2330 m magasságra autóbuszunk visz fel bennünket. Pazar hegyi úton indulunk vissza szálláshelyünkre, ahol vacsora vár bennünket.

4. nap: Serfaus – Farkas-szurdok (230 km)

Alig egy órás buszozással érjük el a híres síparadicsomot, Sefaust. A tengerszint felett 1427 m-en fekvő falu tipikus tiroli hangulattal várja nyáron is a kirándulókat. A település legnagyobb része csak gyalogosan járható, de ingyenesen használhatjuk a helyi metrót. Ezzel jutunk el a buszparkolótól a felvonóig. Kabinos liftek röpítenek bennünket 2091 m-re, ahonnan csodás panorámaúton sétálunk át a szomszédos hegyre. Itt van a szabadidőparkjáról is híres Komperdell fennsík. Megérkezésünk után pihenő, ebédelési lehetőség, de túrázni is lehet még a környéken. Kabinos felvonóval jutunk vissza Serfausba. Rövid szabadprogram, majd felszállunk buszunkra és indulunk Innsbruck irányába. Délután egy híres szurdokot járunk be. A Farkas-szurdok vízeséssekkel tarkított soklépcsős szoros, igazi csemege és kihívás a keményebb túrázást kedvelők számára. Kellemesen elfáradva érkezünk este szállásunkra, ahol vacsorával zárul a látványos, sportos napunk.

5. nap: Zell am See – Semmering – Budapest (650 km)

Reggeli után indulunk a térség híres kiránduló városkájába, Zell am Seebe. Az Alpok igen jelentős turista- és síközpontja többszáz éves emlékekkel is rendelkezik. Mi többek közt megnézzük a román és gótikus részekkel is rendelkező plébániatemplomot, a bájos díszkutas főteret és lesétálunk a hangulatos tópartra. Szabadprogram is lesz, mely után indulunk Semmering irányába, majd hegyeshalmi határátlépéssel érkezünk Budapestre az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?

Árinformációk

Az utazás ára tartalmazza:

* utazás
* a leírásban felsorolt programok
* megadott ellátás
* útlemondási biztosítás

Az utazás ára nem tartalmazza:

* BBP biztosítás
* vízum (vízumköteles ország esetén)
* fakultatív kirándulások
* belépõk
* a leírásban felsorolt azon díjak, melyeket az alapár nem tartalmaz
Visszalépés ide:
Utazás megosztása: