Nyaralás Zeusz földjén

Szerbia last minute utazás

Legolcsóbb utazás:
Last minute utazás:107 500 Ft/fő (07.18)
Legolcsóbb akciós ár:97 500 Ft/fő (09.07)
Utazás azonosító:4100079
Utazás típus:Körutazás üdüléssel
Szállás:Szálloda * * *
Utazás módja:Egyénileg + hajó
Ellátás:Program szerint
Az utazás ára tartalmazza:* utazás
* a leírásban felsorolt programok
* megadott ellátás
* útlemondási biztosítás
Az utazás ára nem tartalmazza:* BBP biztosítás
* vízum (vízumköteles ország esetén)
* fakultatív kirándulások
* belépõk
* a leírásban felsorolt azon díjak, melyeket az alapár nem tartalmaz
Ajánlatot kérek (kötelezettség nélkül)
Ingyenes visszahívást kérek

Szerbia Körutazás üdüléssel, Nyaralás Zeusz földjén

Nyaralás a görög tengerparton ParaliánMeteorák, a sziklaszirtre épített kolostorokMitológiai kalandok: Olümposz, Aphrodité forrásMacedónia különleges fõvárosa: Szkopje

1. nap: Pécs (Debrecen) – Budapest – Szeged – Szabadka – Belgrád – Nis (715 km)

Reggeli indulás után Szeged, Röszke útvonalon érkezés Szerbiába. Szabadkán séta, nézelõdés. Ez a város Paliccsal együtt a Monarchia idején kedvelt üdülõhely volt. Fõ látnivalók: szecessziós városháza, Korzó, klasszicista színház… Városnézésünk után keresztülutazunk a Vajdaságon és Belgrád érintésével érkezünk Nis környékére. Szállás, vacsora.

2. nap: Macedónia – Görögország – Thesszaloniki - Paralia (420 km)

Reggeli után folytatjuk utunkat és a kora délutáni órákban érkezünk Tesszalonikibe. Buszos városnézés, majd rövid gyalogos séta Észak-Görögország legnagyobb városában. A Fehér torony a város legismertebb látványossága, A XVIII. század óta sok célt szolgált, jelenleg múzeum. A környéke a város egyik legpezsgõbb hangulatú központja. Paraliára estére érkezünk. Szállodánk *** belvárosi, a homokos tengerpart közelében található. Étteremmel, bárral, lifttel ellátott. Van vacsorázási lehetõség a szállodában, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján elõzetesen nem foglaljuk le, mert sokan szerették volna kipróbálni a helyi tavernákat, specialitásokat. Akik igénylik a szállodai vacsorát azoknak az idegenvezetõ, (aki végig Önökkel van), minden napra leszervez csoportos vacsorát. Ennek összege kb: 10 € /vacsora/ fõ. Fizetés a helyszínen. A belvárosi szállodák kiebbek, ezért elõfordulhat, hogy a csoport nem egy szállodában, hanem két egymáshoz nagyon közeli, azonos kategóriájú szállodában kerül elhelyezésre.

3. nap: Paralia

Egész nap fürdés, pihenés a homokos tengerparton.

4. nap: Paralia – Meteorák – Paralia

Reggeli után aki akar, fürdik, napozik a aranysárga színû homokos tengerparton, de van egy fakultatív programjavaslatunk is. Jöjjenek, tekintsék meg velünk az UNESCO Világörökség Listáján is szereplõ Meteorákat. A sziklaszirtekre épített kolostorok a világ egyedülálló látványosságai. A két kolostor megtekintése szerepel programunkban. Ezt követõen egy ikonfestõ mûhelyt keresünk fel, ahol emléktárgyak vásárlásásra is lesz lehetõség. Délután Kalambakában séta, nézelõdés. Visszaúton megállunk a Tembé-völgyében. Itt az Aphrodithe forrásnál megszépülhetünk. Késõ délutáni órákban érkezünk vissza Paraliára. Garantált fakultatív kirándulás (jelentkezés a helyszínen): Meteorák (belépõvel): 25 €

5. nap: Paralia

Egész napos fürdés, pihenés a tengerparton.

6. nap: Paralia – Olimposz-hegy – Skopje (420 km)

Reggeli után bepakolunk az autóbuszba és elmegyünk a görög mitológiából is ismert Olimposz-hegy megtekintésére. A tengerparttól több mint 1000 m-t emelkedünk a kilátóig, ahol gyönyörködünk a tájban. A déli órákban északnak indulunk és elhagyjuk Görögországot. Macedónia fõvárosába, Skopjéba érve elfoglaljuk szállásunkat, majd gyalogos séta a központban. Láthatjuk a Vardar folyót átszelõ öreg hidat, török idõkbõl származó mecseteket, és a Millenniumi keresztet mely 66 méterével a világ egyik legnagyobb keresztje. Városi sétánk után vacsora.

7. nap: Szkopje – Budapest (810 km)

Reggeli után Szerbián keresztül hazautazunk. Határátlépés. Szeged után Budapestre érkezés – határátlépések idõtartamának függvényében - az esti órákban. Ezt követõen mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Utazás megosztása: