2018. április 21-én, szombati munkanapon budapesti irodánk zárva tart! Megértésüket köszönjük!
Utazás ID: 4100079Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

Nyaralás Zeusz földjén

Szerbia utazás

Nyaralás Zeusz földjén
Nyaralás Zeusz földjén
Jelenleg ehhez az utazáshoz nincs weboldalunkon aktuális indulási időpont, kérjen rá ajánlatot munkatársainktól:

Ajánlatkérés / Érdeklődés

Nyaralás a görög tengerparton ParaliánMeteorák, a sziklaszirtre épített kolostorokMitológiai kalandok: Olümposz, Aphrodité forrásMacedónia különleges fővárosa: Szkopje

1. nap: Pécs (Debrecen) – Budapest – Szeged – Szabadka – Belgrád – Nis (715 km)

Reggeli indulás után Szeged, Röszke útvonalon érkezés Szerbiába. Szabadkán séta, nézelődés. Ez a város Paliccsal együtt a Monarchia idején kedvelt üdülőhely volt. Fő látnivalók: szecessziós városháza, Korzó, klasszicista színház… Városnézésünk után keresztülutazunk a Vajdaságon és Belgrád érintésével érkezünk Nis környékére. Szállás, vacsora.

2. nap: Macedónia – Görögország – Thesszaloniki - Paralia (420 km)

Reggeli után folytatjuk utunkat és a kora délutáni órákban érkezünk Tesszalonikibe. Buszos városnézés, majd rövid gyalogos séta Észak-Görögország legnagyobb városában. A Fehér torony a város legismertebb látványossága, A XVIII. század óta sok célt szolgált, jelenleg múzeum. A környéke a város egyik legpezsgőbb hangulatú központja. Paraliára estére érkezünk. Szállodánk *** belvárosi, a homokos tengerpart közelében található. Étteremmel, bárral, lifttel ellátott. Van vacsorázási lehetőség a szállodában, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján előzetesen nem foglaljuk le, mert sokan szerették volna kipróbálni a helyi tavernákat, specialitásokat. Akik igénylik a szállodai vacsorát azoknak az idegenvezető, (aki végig Önökkel van), minden napra leszervez csoportos vacsorát. Ennek összege kb: 10 € /vacsora/ fő. Fizetés a helyszínen. A belvárosi szállodák kiebbek, ezért előfordulhat, hogy a csoport nem egy szállodában, hanem két egymáshoz nagyon közeli, azonos kategóriájú szállodában kerül elhelyezésre.

3. nap: Paralia

Egész nap fürdés, pihenés a homokos tengerparton.

4. nap: Paralia – Meteorák – Paralia

Reggeli után aki akar, fürdik, napozik a aranysárga színű homokos tengerparton, de van egy fakultatív programjavaslatunk is. Jöjjenek, tekintsék meg velünk az UNESCO Világörökség Listáján is szereplő Meteorákat. A sziklaszirtekre épített kolostorok a világ egyedülálló látványosságai. A két kolostor megtekintése szerepel programunkban. Ezt követően egy ikonfestő műhelyt keresünk fel, ahol emléktárgyak vásárlásásra is lesz lehetőség. Délután Kalambakában séta, nézelődés. Visszaúton megállunk a Tembé-völgyében. Itt az Aphrodithe forrásnál megszépülhetünk. Késő délutáni órákban érkezünk vissza Paraliára. Garantált fakultatív kirándulás (jelentkezés a helyszínen): Meteorák (belépővel): 25 €

5. nap: Paralia

Egész napos fürdés, pihenés a tengerparton.

6. nap: Paralia – Olimposz-hegy – Skopje (420 km)

Reggeli után bepakolunk az autóbuszba és elmegyünk a görög mitológiából is ismert Olimposz-hegy megtekintésére. A tengerparttól több mint 1000 m-t emelkedünk a kilátóig, ahol gyönyörködünk a tájban. A déli órákban északnak indulunk és elhagyjuk Görögországot. Macedónia fővárosába, Skopjéba érve elfoglaljuk szállásunkat, majd gyalogos séta a központban. Láthatjuk a Vardar folyót átszelő öreg hidat, török időkből származó mecseteket, és a Millenniumi keresztet mely 66 méterével a világ egyik legnagyobb keresztje. Városi sétánk után vacsora.

7. nap: Szkopje – Budapest (810 km)

Reggeli után Szerbián keresztül hazautazunk. Határátlépés. Szeged után Budapestre érkezés – határátlépések időtartamának függvényében - az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?

Árinformációk

Az utazás ára tartalmazza:

* utazás
* a leírásban felsorolt programok
* megadott ellátás
* útlemondási biztosítás

Az utazás ára nem tartalmazza:

* BBP biztosítás
* vízum (vízumköteles ország esetén)
* fakultatív kirándulások
* belépõk
* a leírásban felsorolt azon díjak, melyeket az alapár nem tartalmaz
Utazás megosztása: