Nyaralás Zeusz földjén

Szerbia utazás

Sajnos ez az utunk inaktív, nem rendelkezik egyetlen aktív indulási időponttal, árral sem!
Kérjük, válasszon egy másik utazást, vagy kérjen irodánktól ajánlatot!
Nyaralás Zeusz földjén
Nyaralás Zeusz földjén
Utazás azonosító:4100079
Utazás típus:Körutazás üdüléssel
Szállás:Szálloda * * *
Utazás módja:Egyénileg + hajó
Ellátás:Program szerint
Az utazás ára tartalmazza:* utazás
* a leírásban felsorolt programok
* megadott ellátás
* útlemondási biztosítás
Az utazás ára nem tartalmazza:* BBP biztosítás
* vízum (vízumköteles ország esetén)
* fakultatív kirándulások
* belépõk
* a leírásban felsorolt azon díjak, melyeket az alapár nem tartalmaz
Ajánlatot kérek (kötelezettség nélkül)
Ingyenes visszahívást kérek

Szerbia Körutazás üdüléssel, Nyaralás Zeusz földjén

Nyaralás a görög tengerparton ParaliánMeteorák, a sziklaszirtre épített kolostorokMitológiai kalandok: Olümposz, Aphrodité forrásMacedónia különleges fõvárosa: Szkopje

1. nap: Pécs (Debrecen) – Budapest – Szeged – Szabadka – Belgrád – Nis (715 km)

Reggeli indulás után Szeged, Röszke útvonalon érkezés Szerbiába. Szabadkán séta, nézelõdés. Ez a város Paliccsal együtt a Monarchia idején kedvelt üdülõhely volt. Fõ látnivalók: szecessziós városháza, Korzó, klasszicista színház… Városnézésünk után keresztülutazunk a Vajdaságon és Belgrád érintésével érkezünk Nis környékére. Szállás, vacsora.

2. nap: Macedónia – Görögország – Thesszaloniki - Paralia (420 km)

Reggeli után folytatjuk utunkat és a kora délutáni órákban érkezünk Tesszalonikibe. Buszos városnézés, majd rövid gyalogos séta Észak-Görögország legnagyobb városában. A Fehér torony a város legismertebb látványossága, A XVIII. század óta sok célt szolgált, jelenleg múzeum. A környéke a város egyik legpezsgõbb hangulatú központja. Paraliára estére érkezünk. Szállodánk *** belvárosi, a homokos tengerpart közelében található. Étteremmel, bárral, lifttel ellátott. Van vacsorázási lehetõség a szállodában, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján elõzetesen nem foglaljuk le, mert sokan szerették volna kipróbálni a helyi tavernákat, specialitásokat. Akik igénylik a szállodai vacsorát azoknak az idegenvezetõ, (aki végig Önökkel van), minden napra leszervez csoportos vacsorát. Ennek összege kb: 10 € /vacsora/ fõ. Fizetés a helyszínen. A belvárosi szállodák kiebbek, ezért elõfordulhat, hogy a csoport nem egy szállodában, hanem két egymáshoz nagyon közeli, azonos kategóriájú szállodában kerül elhelyezésre.

3. nap: Paralia

Egész nap fürdés, pihenés a homokos tengerparton.

4. nap: Paralia – Meteorák – Paralia

Reggeli után aki akar, fürdik, napozik a aranysárga színû homokos tengerparton, de van egy fakultatív programjavaslatunk is. Jöjjenek, tekintsék meg velünk az UNESCO Világörökség Listáján is szereplõ Meteorákat. A sziklaszirtekre épített kolostorok a világ egyedülálló látványosságai. A két kolostor megtekintése szerepel programunkban. Ezt követõen egy ikonfestõ mûhelyt keresünk fel, ahol emléktárgyak vásárlásásra is lesz lehetõség. Délután Kalambakában séta, nézelõdés. Visszaúton megállunk a Tembé-völgyében. Itt az Aphrodithe forrásnál megszépülhetünk. Késõ délutáni órákban érkezünk vissza Paraliára. Garantált fakultatív kirándulás (jelentkezés a helyszínen): Meteorák (belépõvel): 25 €

5. nap: Paralia

Egész napos fürdés, pihenés a tengerparton.

6. nap: Paralia – Olimposz-hegy – Skopje (420 km)

Reggeli után bepakolunk az autóbuszba és elmegyünk a görög mitológiából is ismert Olimposz-hegy megtekintésére. A tengerparttól több mint 1000 m-t emelkedünk a kilátóig, ahol gyönyörködünk a tájban. A déli órákban északnak indulunk és elhagyjuk Görögországot. Macedónia fõvárosába, Skopjéba érve elfoglaljuk szállásunkat, majd gyalogos séta a központban. Láthatjuk a Vardar folyót átszelõ öreg hidat, török idõkbõl származó mecseteket, és a Millenniumi keresztet mely 66 méterével a világ egyik legnagyobb keresztje. Városi sétánk után vacsora.

7. nap: Szkopje – Budapest (810 km)

Reggeli után Szerbián keresztül hazautazunk. Határátlépés. Szeged után Budapestre érkezés – határátlépések idõtartamának függvényében - az esti órákban. Ezt követõen mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Utazás megosztása: