Utazás ID: 4100050Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

Fehér éjszakák

Svédország utazás

Fehér éjszakák
Fehér éjszakák
Jelenleg ehhez az utazáshoz nincs weboldalunkon aktuális indulási időpont, kérjen rá ajánlatot munkatársainktól:

Ajánlatkérés / Érdeklődés

Skandináv és Balti államok megtekintése9 ország 6 fővárosKülönleges északi táj, erdőkkel, tavakkalHajóutak a fehér éjszakákban

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Szlovákia – Csehország (680 km)

Reggeli indulás, majd utazás Szlovákián és Csehországon keresztül. Este szállásfoglalás.

2. nap: Drezda – Berlin – Rostock – Trelleborg (680 km)

Reggeli után Szászország fővárosát, Drezdát tekintjük meg. Sétánk során a II. Világháború után gyönyörűen újjáépített város épületeit csodálhatjuk meg: a Semperopert, a Miasszonyunk-templomát, a Brühl-teraszt, melyet Európa erkélyeként is emlegetnek. Érdekes, hogy az Elba partjánál végzett modernizálások – egy autópályahíd építése – miatt az UNESCO elvette a várostól a világörökség kitüntető címet. Továbbindulunk, és útközben betérünk egy buszos városnézésre Berlinbe. TV torony, városháza, Brandenburgi kapu, Arany angyal. Folytatjuk utunkat Rostockba. Egy esti séta keretében ismerkedünk az egykori Hanza-város nevezetességeivel, majd kimegyünk a kikötőbe, ahol hajóra szállunk és elhagyjuk Németországot. Éjszaka kompátkelés a Balti-tengeren. Szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusolós/WC-s kabinokban.

3.nap: Malmö – Gränna – Stockholm (620 km)

Kb. 6 órakor érkezés Svédországba. Korai, egyszerű reggeli a hajón. Kikötés után az ország harmadik legnépesebb településének, Malmönek a megtekintése szerepel programunkban. Láthatjuk a Malmöhus egykori erődítményét, a Szent Péter-templomot, valamint Svédország legmagasabb épületét. Ezt követően folytatjuk utunkat a főváros felé. Útközben egy rövid sétát teszünk a cukorkák városában: Grännában. Itt megtekintünk egy cukorkakészítő műhelyt (vásárlási lehetőség) és sétálunk a városkában. Szállás Stockholmban.

4. nap: Stockholm – Turku (310 km)

Reggeli után egész napos városnézés Stockholmban. Megcsodáljuk többek között a királyi palotát, melynek udvarán van a királyi őrségváltás is. A palota szobái díszítésükben méltóak a királyi családhoz. A palota mellett van a koronázási templom és az érdekes finn templom. Az óváros, a Gramla Stan egy szigeten található, épületei több száz évesek. Közelükben található a parlament is. A stockholmi városháza Észak-Európa egyik legszebb épülete. Délután sétálunk a modern belvárosban. Ezt követően egy különleges látványosságot, a Wasa múzeumot keressük fel. Itt egy csodaszép régi vitorlás hadihajó tekinthető meg, mely első útján elsüllyedt. Kiemelték a vízből, renoválták és kiállították. Este ismét hajóra szállunk és elindulunk Finnország felé. Szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusoló/WC-s kabinokban. A hajó fedélzetén vannak székek is, és ekkor van lehetőség megcsodálni, hogy a napkorong milyen későn bukik le a tengerbe, továbbá azt, hogy éjfél után nem sokkal már ismét megjelenik a keleti horizonton. Erre a napra a vacsorát külön lehet rendelni.

5. nap: Turku – Helsinki (170 km)

Reggel érkezés Turkuba. Kezdjük is egyből a városnézést Finnország egyik legjelentősebb történelmi városában. Az ország első egyetemét, a Turkui Királyi Egyetemet itt alapították. Ezt követően folytatjuk utunkat a finn fővárosba, Helsinkibe. A déli órákban érkezés Helsinkibe. Buszos és gyalogos városnézésünk során megcsodáljuk többek között a híres Olimpiai stadiont, a magyar olimpikonok legsikeresebb olimpiájának központi épületét. A Sibelius-emlékmű egy női szobrászművész különleges alkotása. A Szenátus téren található a város legnagyobb temploma. További érdekességek: kikötő nagy forgatagú piaccal, illetve a Sziklatemplom, mely a modern építészet egyik legszebb alkotása. Szállás Helsinkiben.

6. nap: Helsinki – Tallinn (90 km)

Reggel szabadprogram és ajándékvásárlási lehetőség Helsinkiben. Ezt követően ismét hajóra szállunk és elhagyjuk a skandináv térséget és a Baltikum felé vesszük az irányt. Két és fél órás kompátkelés Észtországba, mely során gyönyörködhetünk a sok szigetben és a Balti-tengerben. A koradélutáni órákban érkezünk Tallinnba. Kikötés után városnézés. Az óváros várfallal volt körbevéve, ennek több emléke látszik mai napig is: ágyútorony, városfal, körbástyák… A Nyevszkij-székesegyház, a városháza és a belváros, mind-mind megkapó látványosság. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. Rövid szabadprogram után elfoglaljuk szállásunkat.

7. nap: Tallinn – Riga – Vilnius (600 km)

A reggelit követően továbbutazunk Lettországba. Megismerhetjük a Balti-tengerhez tartozó Rigai-öböl partján lévő festői fővárost. A régi kereskedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát a Hansa-időkben városfal védte. Városnézésünk során ennek lőportornyát, a dómot (XIII. századi), a Szt. Péter-templomot és sok egyéb középkori emléket tekintünk meg. A történelmi belváros az UNESCO Világörökség Listáján is megtalálható egyedi szépségének köszönhetően. Utunkat Litvániában folytatjuk. Az esti órákban érkezés a szállásra, Vilniusba.

8. nap: Vilnius – Lengyelország (640 km)

Reggel városnézés a litván fővárosban. A gyalogos sétánk során megtekintjük a hangulatos óváros mellett a gótikus Szent Anna-templomot, a barokk Péter Pál-templomot. Az ezt követő szabadprogram alatt lehet emléktárgyakat is vásárolni. Délután elhagyjuk Litvániát és továbbutazunk Lengyelországba. Az esti órákban szállásfoglalás.

9. nap: Lengyelország – Selmecbánya – Budapest (530 km)

Elhagyjuk Lengyelországot és Szlovákián keresztül hazautazunk. Útközben rövid sétára megállunk a világörökség listán is szereplő Selmecbányán és a belvárosban nézelődünk: Óvár, plébánia templom, városháza. Folytatjuk utunkat, Parassapusztánál lépünk be hazánk területére. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezután utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?

Árinformációk

Az utazás ára tartalmazza:

* utazás
* a leírásban felsorolt programok
* megadott ellátás
* útlemondási biztosítás

Az utazás ára nem tartalmazza:

* BBP biztosítás
* vízum (vízumköteles ország esetén)
* fakultatív kirándulások
* belépõk
* a leírásban felsorolt azon díjak, melyeket az alapár nem tartalmaz
Visszalépés ide:
Utazás megosztása: