Utazás ID: 8500506Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

Spirituális körút + üdülés

Sri Lanka utazás

Spirituális körút + üdülés
Spirituális körút + üdülés Spirituális körút + üdülés Spirituális körút + üdülés Spirituális körút + üdülés Spirituális körút + üdülés Spirituális körút + üdülés
Jelenleg ehhez az utazáshoz nincs weboldalunkon aktuális indulási időpont, kérjen rá ajánlatot munkatársainktól:

Ajánlatkérés / Érdeklődés

Leírás

Ha szeretnél elmélyedni a meditáció és a jóga mûvészetében, vagy egyszerûen csak szeretnél pihenni és élvezni az életet, Srí Lanka az egyik legjobb választás lehet. 


Srí Lanka hosszú múltra tekint vissza, és gazdag buddhista örökséggel rendelkezik, amelynek a meditáció fontos része. A buddhista kolostorokban a meditáció az elmélyült csend és béke megteremtésének eszköze, amely lehetõvé teszi a gyakorlók számára, hogy tisztábban lássanak és jobban megértsék az életüket. A meditáció azonban nem csak a vallási közösségekre korlátozódik, hanem egyre népszerûbb a világi követõk és a buddhizmussal szimpatizálók körében is.

Srí Lanka nemcsak a meditáció, hanem a jógázás kedvelt helyszíne is. Az ország lenyûgözõ tájai, ideális klímája és tiszta levegõje tökéletes környezetet teremtenek a jógázásra és a meditációra. Srí Lanka azonban nem csak a meditáció és a jógázás miatt érdekes. A gazdag történelme és kultúrája, valamint a trópusi erdõk, a gyönyörû strandok és a dús növényzet miatt is vonzó ország.

A körutazás állomásai: COLOMBO | DAMBULLA | SIGIRIYA | ANURADHAPURA | MATALE | KANDY | ELLA | TISSAMAHARAMA | GALLE | DIKWELLA

1. NAP: INDULÁS BUDAPESTRŐL

Az utazáshoz minimum 180 napig érvényes útlevél szükséges. Magyar állampolgárok vízum birtokában utazhatnak Srí Lankára. Az ügyintézést irodánk végzi, kötelezõ védõoltás nincs (Covid ellen sem), a higiénés viszonyok jók. Az Emirates Airlines menetrendszerinti járataival utazunk, 2024. február 29-én, 12:00-kor találkozunk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtéren.

2. NAP: DAMBULLA - SRÍ LANKA MISZTIKUS BARLANGTEMPLOMA

A reggeli órákban érkezünk Srí Lankára és a csomagok átvétele után az ország belseje felé vesszük az irányt. Az út mentén változatos kép tárul elénk - rizsföldeket, kókuszligeteket, ananászkerteket, gumifa ültetvényeket és falvakat csodálhatunk meg.

Dambulla egy varázslatos hely Srí Lanka középsõ részén, amely híres az õsi sziklatemplomáról, Az 1991 óta az UNESCO Világörökség részét képezõ templom a Kr. e. 1. században uralkodó Vatta-Gamani Abhája nevéhez fûzõdik, aki menekülni kényszerült a Csóla dinasztia támadása elõl, és elsõ menedékhelye a dambullai barlang volt. A sziklafal alatti hasadékban öt barlangszentélyt találunk, melyeknek falait vallási és történelmi témájú festmények díszítik. Ez a történelmi város több évezredes múltra tekint vissza, az utazók számára számos kulturális és vallási látványosságot kínál. Ezek a templomok gazdag buddhista örökséggel rendelkeznek, több ezer éves történelmüket a turisták ma is csodálják.

Dambulla gyönyörû helyszín a meditációra és a jógázásra is, ahol nyugodt környezetben találhatunk magukra, és elmélyülhetünk a belsõ béke és harmónia megtalálásában. Egy igazán varázslatos helyen fogunk pihenni és felfedezni a srí lankai kultúra és történelem gazdagságát. Vacsoránk és szállásunk a Jetwing Lake Dambullában lesz.

3. NAP: SIGIRIYA - SRÍ LANKA SZIKLAVÁRÁNAK FELFEDEZÉSE

Ebéd után Srí Lanka történelmének kis darabjával ismerkedünk Sigiriya "oroszlán-sziklájának" meghódításával. Sigiriya Srí Lanka egyik legismertebb és leglátványosabb turisztikai célpontja, amelyet sokan a világ nyolcadik csodájának neveznek. Ez a hatalmas szikla az ország középsõ részén található, az UNESCO Világörökség részét képezi. A Sigiriya szikla csúcsán egykor egy hatalmas palota állt, amelyet a híres srí lankai király, Kasyapa építtetett. A palota romjai ma is láthatóak; lenyûgözõ kilátást nyújtanak a környezõ tájra.

Sigiriya nem csak a történelmi és kulturális látnivalóiról híres, hanem a környezõ táj lenyûgözõ szépségérõl is. A szikla lábánál elterülõ trópusi erdõ rengeteg vadállatnak ad otthont, ahol látni fogunk elefántokat, majmokat és számos más állatfajt. Sigiriya ideális hely a meditációra és a jógázásra, gyakorlásunk alatt meg fogjuk tapasztalni a csendes és nyugodt környezet energiáját, melyet a szikla körül érezhetünk. Ezt az éjszakát is a Jetwing Lake Dambullában töltjük, ahol finom vacsorával várnak bennünket.

4. NAP: ANURADHAPURA - SRÍ LANKA ŐSI FŐVÁROSÁNAK LENYŰGÖZŐ ROMJAI

Ezen a napon Anuradhapurába, Srí Lanka egyik legõsibb városába utazunk, amelynek történelme több mint 2500 évre nyúlik vissza. Az ókori királyi város az ország és a buddhizmus központja volt, ma is fontos szerepet játszik a srí lankai buddhista vallási életben. Anuradhapura sok látnivalója közül talán a legismertebb a Sri Maha Bodhi fa. Ennek a fának a hajtását Asóka, a Maurja dinasztia császárának lánya hozta a szigetre Kr. e. 246-ban, és annak a fának a hajtásából származik, amely alatt Buddha Bodhgajaban megvilágosodott.

Az anuradhapurai romváros sok más látványossággal is büszkélkedik; az óriási sztúpák és buddhista szobrok, melyek mellett elsétálva felfedezzük a régi királyi paloták és a templomok romjait. Az anuradhapurai város a buddhizmus szellemi központja volt, és ideális hely a meditációra, a spirituális gyakorlásra. Élvezhetjük a szent helyszínek nyugalmát és békéjét, megpihenhetünk a város csendes kertjeiben, parkjaiban. Visszaérkezésünk után az éjszakát ismét a Jetwing Lake, Dambullában töltjük, s vacsoránkat is itt költjük el.

5. NAP: MATALE ÉS KANDY - SRÍ LANKA VARÁZSLATOS FŰSZERKERTJEI ÉS KULTURÁLIS KINCSEI

Reggeli után tovább utazunk a Központi-hegyvidék erdõvel borított tájai felé. A délelõtt folyamán betérünk Matale fûszerkertjeinek egyikébe, ahol rácsodálkozunk a helyben termesztett - köztük az õshonos - fûszer-és gyógynövényekre. A kertben tett séta és interaktív vezetés során érdekes információkkal fogunk gazdagodni. A helyi munkatársak kóstolóval és masszázzsal is kedveskednek a csoportnak. Természetesen lehetõség nyílik vásárlásra, majd finom ebédet fogyasztunk el egy autentikus kis étteremben az országút mentén.

Matale középkori királyi város, amelynek területén számos fontos történelmi esemény zajlott le. A nap hátralevõ részében szellemi, lelki táplálékkal fog szolgálni látogatásunk Aluvihara jelenleg is mûködõ kolostorában. I.e. elsõ században itt keletkezett az ország elsõ írásmûve, mely Buddha tanításának gyûjteménye. Itt jelenleg is folyik a buddhista tanok oktatása. Ez az ország egyik legrégebbi szentélye; kiváló hely a meditációra és a spirituális gyakorlatokra.

Kandy Srí Lanka második legnagyobb városa és az ország kulturális központja. A város gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik, és az UNESCO Világörökség része. A városban található a híres Fog-templom, amely az ország legfontosabb buddhista szentélye. Az épület nem csak a buddhizmus történelmének jelentõségét õrzi, hanem egy lenyûgözõ építészeti remekmû is. A városban megtapasztalhatjuk a srí lankai hagyományok varázsát, a srí lankai táncokat, ételeket és kézmûves termékeket. Szállásunk és vacsoránk a Radisson Kandy Hotelben lesz.

6. NAP: PERADENIYA ÉS ELLA - SRÍ LANKA TERMÉSZETI CSODÁINAK FELFEDEZÉSE

Reggeli után elsétálunk az impozáns Peradeniya Botanikus Kertbe. Létrejötte, mint az akkori uralkodó pihenõhelye, a 14. századra tehetõ, ma a világ leghíresebbjei között tartanak számon. Látogatást teszünk egy teagyárban, ahol végigkísérjük az illatos levelek feldolgozásának folyamatát és meghallgatjuk a ceyloni tea sikertörténetét, mely a valamikor régen itt termesztett kávécserjék kipusztulásával vette kezdetét. A Peradeniya Botanikus Kertek területe közel 60 hektár, és több mint 4,000 növényfajtát mutat be. A kertekben különleges növény- és fafajokat, tavakat, pavilonokat és kerti szobrokat találunk.

Ella egy békés hegyvidéki városka, amely a srí lankai teaültetvényeirõl is híres. Az Ella városát körülvevõ hegyvidéki környezet a legvonzóbb turisztikai célpontok közé tartozik, ahol élvezhetjük a varázslatos tájat és vízeséseket. A város a híres Ella Gap nevû kilátópontjáról is ismert, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a környezõ dombokra és távoli hegyekre. Majd tovább utazunk, vacsoránk és szállásunk Ellában az Oak Ray Ella Gap Hotelben lesz.

7. NAP: LITTLE ADAM'S PEAK - SRÍ LANKA VARÁZSLATOS KILÁTÓPONTJA

Reggeli után idõjárás függvényében könnyû túra a Little Adam's Peakre, mely az Ella-hegységben található, és lenyûgözõ panorámát nyújt a környezõ hegyekre. A hegy csúcsára vezetõ út kb. 45 percet vesz igénybe, és könnyû, enyhe túrázást kínál nekünk.

A Little Adam's Peak lábánál található egy kis falu, ahol megismerkedhetünk a helyi kultúrával, a srí lankai ételekkel. A faluban található egy kis teaház, ahol megkóstolhatjuk a ceyloni teát, amely az ország legismertebb exportcikke. A hegytetõrõl csodálatos panoráma nyílik a környezõ tájra, beleértve a Ravana Falls vízesést és a környezõ hegyeket. A hegy tetejérõl egyedülálló lehetõségünk lesz arra, hogy csodálatos fotókat készítsünk a szépséges környezetrõl. Vacsoránk és szállásunk az Elephant Reach Deluxe Hotelben lesz, Tissamaharamában.

8. NAP: YALA NEMZETI PARK ÉS SITHULPAWWA - ŐSI SZIKLAKOLOSTOR ÉS BUDDHISTA SZENTÉLY

A Yala Nemzeti Park Srí Lanka egyik legkedveltebb természetvédelmi területe, amely híres vadon élõ állatokról, gyönyörû tájakról és lenyûgözõ tájképekrõl. A park területe több mint 900 négyzetkilométer, és a dél-srí lankai régióban található. A látogatók számos vadon élõ állatot láthatnak, például elefántokat, leopárdokat, medvéket, krokodilokat, majmokat. A parkban található tavak és patakok otthont adnak a színpompás madaraknak is. A Yala Nemzeti Park egyedülálló élményt nyújt a természet szerelmeseinek, akik élvezni szeretnék a vadon élõ állatokat és a lenyûgözõ tájakat. A park számos lehetõséget kínál a látogatók számára, beleértve a szafaritúrákat, az állatok megfigyelését és a fotózási lehetõségeket.

Tovább utazunk, Sithulpawwa környékének fölfedezésére. Vallási-kulturális látnivalókban bõvelkedik ez az országrész. Sithulpawwa temploma Srí Lanka középsõ részén, Hambantota város közelében található, és a srí lankai buddhista kultúra és történelem egyik szent helye. A templomot az õsi idõkben építették, és azóta is a buddhista vallás fontos központja. A Sithulpawwa templom a természeti szépség és a kulturális örökség egyedülálló kombinációját kínálja a látogatóknak. Az õsi templom lenyûgözõ látványt nyújt a környezõ dombokra és erdõkre, és rengeteg érdekes mûvészeti és történelmi jelentõséggel rendelkezõ buddhista szentély található itt. A Sithulpawwa templom kiváló hely az elmélkedésre és a lelki feltöltõdésre, amelyet mindenkinek érdemes megtapasztalnia. Szállásunk ezután már a tengerparton, a Dikwella Bech Hotelben lesz.

9-10. NAP: DIKWELLA, GALLE - SRÍ LANKA PÁLMAFÁS, HOMOKOS PARTJAI

Tengerparti felüdülés, a körút fáradalmainak kipihenése. Lehetõség lesz élvezni az Indiai-óceán homokos partját, a 27 c° fokos tengervizet, de további, fakultatív kirándulásra is sort kerítünk, mint például Galle ókori kikötõvárosa a hangulatos óvárossal, a gyarmatosítás idejébõl nagyon jó állapotban maradt Holland Erõddel, a póznán ülõ horgászokkal. Galle egy varázslatos történelmi város, amely a holland koloniális idõszakból maradt fenn. A városközpontot egy hatalmas várfal veszi körül, amelyet a hollandok építettek az 1700-as években. A városközpontban gyönyörû koloniális épületek találhatók, és számos múzeumot, mûvészeti galériát és érdekes helyszínt is felfedezhetünk. A Galle Nemzeti Múzeumban például megismerhetjük a város történetét és kultúráját bemutató tárlatokat és a holland koloniális építészet csodáit.

Dikwella egy békés kis halászfalu a déli parton, amely szintén számos érdekes látnivalót kínál. Az egyik legjobb hely, ahová látogathatunk, a Hiriketiya Beach, amely egy gyönyörû öböl és egy kivételes szépségû homokos strand. Itt a látogatók számos vízi sportot kipróbálhatnak, például szörfözést, búvárkodást vagy akár kajakozást is.

A felfedezés során a látogatóknak érdemes felkeresniük a dikwellai sziklatemplomot, amely az egyik legfontosabb buddhista szentély a régióban. A templom nagyon szép, lenyûgözõ kilátást nyújt a tengerre és a környezõ tájra. Szállásunk a tengerparti Dikwella Bech Hotelben lesz.

11. NAP: COLOMBO

Reggel búcsút veszünk az Indiai-óceántól és utazunk a fõvárosba, megtekintjük Colombo nevezetességeit. Colombo Srí Lanka fõvárosa, és az ország legnagyobb városa, amely az ország kereskedelmi és gazdasági központja is. A város gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik, és számos érdekes látnivalóval vár bennünket. A nap végén vacsora után, indulunk a repülõtérre.

12. NAP: ÉRKEZÉS BUDAPESTRE

2024. március 11-én érkezés Budapestre a délutáni órákban.

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA:
Repülõjegyet és illetéket. | Körutazást és transzfereket (a program szerint). | 9 éjszaka szállást kétágyas elhelyezéssel. Félpanziós ellátást (reggeli, vacsora). | Belépõjegyeket. | Helyi idegenvezetést és magyar csoportkísérõt.

A RÉSZVÉTELI NEM DÍJ TARTALMAZZA:
Vízumot: 22.000 Ft | Teljes panzió felára: 30.000 Ft | Útlemondási biztosítást: 2,8% | BBP biztosítást: min. 10.920 Ft | melyek igény szerint köthetõk!

HELYSZÍNEN FIZETENDŐ KÖLTSÉGEK:
+ 390 USD


Bővebben Kevesebb
Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?
Visszalépés ide:
Utazás megosztása:
Weboldalunk sütiket (cookie) használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez, továbbá azért, hogy weboldalunkon minél relevánsabb utazási ajánlatokat nyújtsunk Önnek. Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónk