Baltikum, Szentpétervár

Oroszország utazás

Sajnos ez az utunk inaktív, nem rendelkezik egyetlen aktív indulási időponttal, árral sem!
Kérjük, válasszon egy másik utazást, vagy kérjen irodánktól ajánlatot!
Baltikum, Szentpétervár
Baltikum, Szentpétervár
Utazás azonosító:4100038
Utazás típus:Körutazás
Szállás:Szálloda * * *
Utazás módja:Repülővel
Ellátás:Reggeli
Az utazás ára tartalmazza:* utazás
* a leírásban felsorolt programok
* megadott ellátás
* útlemondási biztosítás
Az utazás ára nem tartalmazza:* BBP biztosítás
* vízum (vízumköteles ország esetén)
* fakultatív kirándulások
* belépõk
* a leírásban felsorolt azon díjak, melyeket az alapár nem tartalmaz
Ajánlatot kérek (kötelezettség nélkül)
Ingyenes visszahívást kérek
Hasonló utazások:
Oroszország Körutazás Kereső

Oroszország Körutazás, Baltikum, Szentpétervár

Hanza-városok építészeti remekmûveiFényûzõ cári paloták, rezidenciákSzentpétervár városnézés helyi magyar id. vezzel.Mindhárom balti fõváros megtekintése

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Bp. – Parassapuszta – Szlovákia – Varsó (870 km)

Reggel indulás. Szlovákián keresztül utazás Lengyelországba. Varsóban esti belvárosi séta és nézelõdés. Barokk házak, fõtér, dóm környéke… Szállás Varsóban. A késõ esti érkezés miatt itt nincs vacsora.

2. nap: Varsó – Trakai – Vilnius (460 km) Repülõsöknek: Budapest - Vilnius

Litvániába érkezve kis kitérõt teszünk Trakai felé. Gyönyörködünk a tájban, melyet 61 tó színesít, látjuk Vytautas várát is. A repülõs utasok menetrend függvényében, átszállással utaznak Vilniusba és csatlakoznak a csoporthoz. A litván fõvárosban városnézés; a hangulatos óváros mellett a gótikus Szent Anna-templomot, a barokk Péter Pál-templomot, és más látnivalókat is megcsodálunk. Szállás Vilniusban.

3. nap: Vilnius – Riga (300 km)

Reggeli után, amennyiben valami még kimaradt az elõzõ napi vilniusi városnézésbõl, akkor azt még indulás elõtt megtekintjük. Ezt követõen Lettországba utazunk. A Balti-tengerhez tartozó Rigai-öböl partján lévõ festõi fõvárosban városnézés. A régi kereskedõvárost, a most 1 millió lakosú Rigát a Hansa idõkben városfal védte. Ennek a lõportornyát, a dómot (XIII. sz-i), a Szt. Péter-templomot, a Fekete fejek házát és sok egyéb középkori emléket tekintünk meg. Ezt követõen szabadprogram vagy múzeumlátogatási lehetõség az óvárosban. Szállás Rigában.

4. nap: Riga – Szentpétervár (575 km)

Korán reggel indulunk tovább Oroszországba, Szentpétervárra. A határátlépések idõtartamának függvényében alakul az esti sétalehetõség az orosz metropoliszban. Szállás Szentpéterváron.

5. nap: Szentpétervár – Carszkoe Szelo (45 km)

Reggel kezdjük az oroszországi programunkat. Buszos városnézés (helyi, magyar nyelvû idegenvezetõvel) a Néva-parti gyöngyszemben. Ízelítõként a látnivalókból: Palota tér, Téli Palota, Nagy Péter-lovasszobor, Admiralitás. Ezt követõen az Ermitázs megtekintésével (belépõ) folytatódik programunk. Délután fakultatív program keretében Carszkoe Szeloba megyünk, mely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt. Mesés a barokk Katalin-palota, világhírû a felújított Borostyánterem és a Trónterem. Fakultatív program: Carszkoe Szelo megtekintése belépõvel:15.000,-Ft Estére érkezünk vissza Szentpétervárra, majd szállásunkra. Idegenvezetõnk ezen az éjszakán fakultatív programot szervez, mely során akik szeretnék, meg tudják tekinteni a hidak éjszakai nyitását. Jelentkezés a helyszínen, ár a jelentkezõk számától függ. Visszaérkezés a szállodába kb. 01:30 – 02 órára.

6. nap: Szentpétervár – Petrodvorec (90 km)

Délelõtt fakultatív program keretében a csodaszép régi cári kastélyt, az orosz Versailles-t, Petrodvorecet és annak gondozott parkját, szökõkútjait tekinthetjük meg. I. Péter alakította ki a palotát és a nagyon hangulatos díszparkot. Fakultatív Petrodvorec kirándulás belépõvel: 17.000,- Ft Kora délután érkezünk vissza Szentpétervárra, ahol folytatjuk a városnézést (Izsák-székesegyház, Kazányi-székesegyház, Mûvészetek tere, Nyevszkij Proszpekt), majd szabadprogram. Aki nem szeretne jönni a fakultatív programokra, annak önálló séta Szentpéterváron.

7. nap: Szentpétervár – Tallinn (440 km)

Délelõtt elõször Nagy Péter házát és az Auróra cirkálót tudjuk lefényképezni a Néva-parton. Ezt követõen megnézzük a Vérzõ Megváltó Székesegyházat, melynek sokszínû hagymakupolái meseszépek. Szentpétervári programunkat a Péter Pál erõd és székesegyház megtekintésével fejezzük be. Kora délután hagyjuk el a várost és Tallinn felé indulunk. Szállás az észt fõvárosban.

8. nap: Tallinn – Lettország (710 km) Repülõs utasoknak: Tallinn - Budapest

Délelõtt városnézés az észt fõvárosban, Tallinnban. A várost a Hansa idõkben várfal védte, melybõl a mai napig maradtak fenn tornyok, várfalak, körbástyák. A hangulatos óvárosban sétálunk, ahol éttermek, emléktárgyak is utalnak a gazdag Hansa idõkre. A szépen renovált épületek mellett megtekintjük a Nyevszkij-székesegyházat, a városházát és több régi céhházat is. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. Repülõs utasoknak kora délután transzfer a reptérre és átszállással hazautaznak. (Számukra Budapestre érkezés a késõ esti órákban.) Buszos utasainkkal Észtországot és Lettországot elhagyva érkezünk vissza Litvániába. Útközben gyönyörködhetünk a táj nyújtotta látványosságokban. Késõ délután kitérõt teszünk a Keresztek hegyéhez. Ez egy érdekes, különleges zarándokhely, ahol sokféle anyagból (fa, fém, kõ…) állítottak fel különbözõ méretû kereszteket. A keresztek száma már több 100.000 db. Szállásunk Litvániában lesz.

9. nap: Litvánia – Kaunas – Lengyelország (710 km)

Reggeli után folytatjuk utunkat az ország második legnagyobb városába, Kaunasba. A város egy idõben ideiglenes fõváros is volt. Gyalogos sétánk során megtekintjük többek között a "Fehér hattyú"-nak nevezett régi városházát, a jellegzetes téglagótika stílusában épített Perkunas-házat, valamint a Vytautas-templomot. Továbbutazunk és az esti órákban érkezünk Kielcébe, szállásunkra.

10. nap: Kielce – Szlovákia – Magyarország (520 km)

Reggeli után rövid séta Kielce központjában: XII. sz-i katedrális, Püspöki palota, fõutca... Ezt követõen folyamatos hazautazás. Parassapusztai határátlépéssel érkezés az esti órákban Budapestre. Ezt követõen mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Oroszországba vízum szükséges. Igény esetén a vízumot irodánk intézi.

Ilyen esetben, jelentkezéskor az útlevél fénymásolatát kérjük elküldeni.

Az útlevélnek a hazaérkezéstõl min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie!!

Min. létszám: 35 fõ

Oroszország leírás

Fizetés Oroszországban

Hivatalos fizetõeszkör a Rubel. Javasoljuk dollár vagy euro bevitelét Oroszországba. A nagyobb orosz városokban egymást követik a bankok és a pénzváltók, sok közülük éjjel-nappal nyitva tart. Fizetni legtöbb esetben nemzetközileg elismert bankkártyával is lehet a városközponti boltokban, éttermekben.

Idõeltolódás

11 idõzónára van Oroszország felosztva, a legfontosabbak: Moszkva és Szentpétervár: + 2 óra, Novoszibirszk: + 6 óra, Irkutszk: +7 óra, Vlagyivosztok: + 9 óra

Külképviseletek

Magyarország Nagykövetsége Moszkvában
ul. Moszfilmovszkaja 62.
Tel.: +7 (495) 796 9370

Magyarország Nagykövetségének Konzuli Hivatala
ul. Moszfilmovszkaja 62.
Tel.: +7 (495) 796 9377

Szentpétervári Fõkonzulátus
ul. Marata 15.
Tel.: +7 (812) 312 6458; +7 (812) 312 6753

Elõhívószámok

* Oroszország: +7
* Moszkva: +7 495
* Szentpétervár: +7 812
* Jekatyerinburg: +7 343
* Irkutszk: +7 395
* Vlagyivosztok: +7 423
* Oroszország - Combellga: +7 502
* Oroszország - Comstar: +7 503
* Oroszország - Sovintel: +7 501

Földrajz

Oroszország északon végignyúlik az Eurázsiai kontinens legnagyobb részén, ezenkívül sarki területet is tartozik hozzá. A kedvezõtlen idõjárási viszonyok miatt kis népsûrûséggel, viszonylag kis gazdasági szereppel rendelkezik, de nagy méretei miatt hihetetlen éghajlati változékonysággal rendelkezik. Területének nagy részét óriási síkságok borítják, az északi síkságot Szibériának nevezik. Délen hatalmas pusztaságok, északon sûrû erdõk, még északabbra tundra a jellemzõ látkép. Délrõl a Kaukázus hegység határolja (itt található az Elbrusz, Oroszország legmagasabb pontja (5633 m), keleten az Altaj-hegység és Kamcsatka. Közepén észak-déli irányban húzódik az Ural-hegység, amely elválaszja Európát Ázsiától.

Oroszországnak hatalmas 37.000 kilométeres partvonala van a Jeges-tengerrel és a Csendes-óceánnal. Kisebb szigetei vannak a Balti-, Fekete- és a Kaszpi-tengeren. Néhány vízterület, mellyel határos, valójában nem külön tenger, de saját neve van: Barents-tenger, Fehér-tenger, Kara-tenger, Laptyev-tenger és a Kelet-szibériai-tenger, ezek Jeges-tengerhez tartoznak. A Bering-tenger, Ohotszki-tenger és a Japán-tenger pedig a Csendes-óceánhoz tartozik.

Legnagyobb orosz szigetek: Novaja Zemlja (Új-Föld), Ferenc József-föld, Új-Szibériai-szigetek, Vrangel-sziget, a Kuril-szigetek és Szahalin. Legfontosabb tavai : Bajkál-tó, Ladoga-tó, Onyega-tó.

Oroszország határai

A következõ országokkal határos szárazföldön: Azerbajdzsán, Észak-Korea, Észtország, Finnország, Fehéroroszország, Grúzia, Kazahsztán, Kína, Lettország, Mongólia, Norvégia, Ukrajna. Kiterjedés: Oroszország legtávolabbi pontjai 8.000 km-re vannak egymástól(a föld felszínén mérve). Ezek a pontok: a Lengyelországgal közös határ(60km) földnyelv, amely elválasztja a Gdanski-öblöt a Visztulától; és a legmesszebbi délkeleti Kuril-szigetek, néhány kilométerre a Japán Hokkaido szigettõl. Oroszországban 11 idõzóna is használatban van.

Különleges pontok

Legészakibb pontja: Fligeli-fok, Rudolf-sziget, Ferenc József-föld, Nenetsia (81°52"N). Legdélibb pontja: Bazardüzü Dag, Dagesztán. Legnyugatibb pontja: Narmel"n, Visztula-földnyelv, Kalinyingrádi Terület (19°38"E). Legkeletibb pontja: Diomida-szigetek, Bering-szoros. Legmagasabb pontja: Elbrusz, Kaukázus (5633m)
Utazás megosztása: