2018. április 21-én, szombati munkanapon budapesti irodánk zárva tart! Megértésüket köszönjük!
Utazás ID: 4100038Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

Baltikum, Szentpétervár

Oroszország utazás

Baltikum, Szentpétervár
Baltikum, Szentpétervár
Jelenleg ehhez az utazáshoz nincs weboldalunkon aktuális indulási időpont, kérjen rá ajánlatot munkatársainktól:

Ajánlatkérés / Érdeklődés

Hanza-városok építészeti remekműveiFényűző cári paloták, rezidenciákSzentpétervár városnézés helyi magyar id. vezzel.Mindhárom balti főváros megtekintése

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Bp. – Parassapuszta – Szlovákia – Varsó (870 km)

Reggel indulás. Szlovákián keresztül utazás Lengyelországba. Varsóban esti belvárosi séta és nézelődés. Barokk házak, főtér, dóm környéke… Szállás Varsóban. A késő esti érkezés miatt itt nincs vacsora.

2. nap: Varsó – Trakai – Vilnius (460 km) Repülősöknek: Budapest - Vilnius

Litvániába érkezve kis kitérőt teszünk Trakai felé. Gyönyörködünk a tájban, melyet 61 tó színesít, látjuk Vytautas várát is. A repülős utasok menetrend függvényében, átszállással utaznak Vilniusba és csatlakoznak a csoporthoz. A litván fővárosban városnézés; a hangulatos óváros mellett a gótikus Szent Anna-templomot, a barokk Péter Pál-templomot, és más látnivalókat is megcsodálunk. Szállás Vilniusban.

3. nap: Vilnius – Riga (300 km)

Reggeli után, amennyiben valami még kimaradt az előző napi vilniusi városnézésből, akkor azt még indulás előtt megtekintjük. Ezt követően Lettországba utazunk. A Balti-tengerhez tartozó Rigai-öböl partján lévő festői fővárosban városnézés. A régi kereskedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát a Hansa időkben városfal védte. Ennek a lőportornyát, a dómot (XIII. sz-i), a Szt. Péter-templomot, a Fekete fejek házát és sok egyéb középkori emléket tekintünk meg. Ezt követően szabadprogram vagy múzeumlátogatási lehetőség az óvárosban. Szállás Rigában.

4. nap: Riga – Szentpétervár (575 km)

Korán reggel indulunk tovább Oroszországba, Szentpétervárra. A határátlépések időtartamának függvényében alakul az esti sétalehetőség az orosz metropoliszban. Szállás Szentpéterváron.

5. nap: Szentpétervár – Carszkoe Szelo (45 km)

Reggel kezdjük az oroszországi programunkat. Buszos városnézés (helyi, magyar nyelvű idegenvezetővel) a Néva-parti gyöngyszemben. Ízelítőként a látnivalókból: Palota tér, Téli Palota, Nagy Péter-lovasszobor, Admiralitás. Ezt követően az Ermitázs megtekintésével (belépő) folytatódik programunk. Délután fakultatív program keretében Carszkoe Szeloba megyünk, mely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt. Mesés a barokk Katalin-palota, világhírű a felújított Borostyánterem és a Trónterem. Fakultatív program: Carszkoe Szelo megtekintése belépővel:15.000,-Ft Estére érkezünk vissza Szentpétervárra, majd szállásunkra. Idegenvezetőnk ezen az éjszakán fakultatív programot szervez, mely során akik szeretnék, meg tudják tekinteni a hidak éjszakai nyitását. Jelentkezés a helyszínen, ár a jelentkezők számától függ. Visszaérkezés a szállodába kb. 01:30 – 02 órára.

6. nap: Szentpétervár – Petrodvorec (90 km)

Délelőtt fakultatív program keretében a csodaszép régi cári kastélyt, az orosz Versailles-t, Petrodvorecet és annak gondozott parkját, szökőkútjait tekinthetjük meg. I. Péter alakította ki a palotát és a nagyon hangulatos díszparkot. Fakultatív Petrodvorec kirándulás belépővel: 17.000,- Ft Kora délután érkezünk vissza Szentpétervárra, ahol folytatjuk a városnézést (Izsák-székesegyház, Kazányi-székesegyház, Művészetek tere, Nyevszkij Proszpekt), majd szabadprogram. Aki nem szeretne jönni a fakultatív programokra, annak önálló séta Szentpéterváron.

7. nap: Szentpétervár – Tallinn (440 km)

Délelőtt először Nagy Péter házát és az Auróra cirkálót tudjuk lefényképezni a Néva-parton. Ezt követően megnézzük a Vérző Megváltó Székesegyházat, melynek sokszínű hagymakupolái meseszépek. Szentpétervári programunkat a Péter Pál erőd és székesegyház megtekintésével fejezzük be. Kora délután hagyjuk el a várost és Tallinn felé indulunk. Szállás az észt fővárosban.

8. nap: Tallinn – Lettország (710 km) Repülős utasoknak: Tallinn - Budapest

Délelőtt városnézés az észt fővárosban, Tallinnban. A várost a Hansa időkben várfal védte, melyből a mai napig maradtak fenn tornyok, várfalak, körbástyák. A hangulatos óvárosban sétálunk, ahol éttermek, emléktárgyak is utalnak a gazdag Hansa időkre. A szépen renovált épületek mellett megtekintjük a Nyevszkij-székesegyházat, a városházát és több régi céhházat is. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. Repülős utasoknak kora délután transzfer a reptérre és átszállással hazautaznak. (Számukra Budapestre érkezés a késő esti órákban.) Buszos utasainkkal Észtországot és Lettországot elhagyva érkezünk vissza Litvániába. Útközben gyönyörködhetünk a táj nyújtotta látványosságokban. Késő délután kitérőt teszünk a Keresztek hegyéhez. Ez egy érdekes, különleges zarándokhely, ahol sokféle anyagból (fa, fém, kő…) állítottak fel különböző méretű kereszteket. A keresztek száma már több 100.000 db. Szállásunk Litvániában lesz.

9. nap: Litvánia – Kaunas – Lengyelország (710 km)

Reggeli után folytatjuk utunkat az ország második legnagyobb városába, Kaunasba. A város egy időben ideiglenes főváros is volt. Gyalogos sétánk során megtekintjük többek között a "Fehér hattyú"-nak nevezett régi városházát, a jellegzetes téglagótika stílusában épített Perkunas-házat, valamint a Vytautas-templomot. Továbbutazunk és az esti órákban érkezünk Kielcébe, szállásunkra.

10. nap: Kielce – Szlovákia – Magyarország (520 km)

Reggeli után rövid séta Kielce központjában: XII. sz-i katedrális, Püspöki palota, főutca... Ezt követően folyamatos hazautazás. Parassapusztai határátlépéssel érkezés az esti órákban Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Oroszországba vízum szükséges. Igény esetén a vízumot irodánk intézi.

Ilyen esetben, jelentkezéskor az útlevél fénymásolatát kérjük elküldeni.

Az útlevélnek a hazaérkezéstől min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie!!

Min. létszám: 35 fő

Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?

Árinformációk

Az utazás ára tartalmazza:

* utazás
* a leírásban felsorolt programok
* megadott ellátás
* útlemondási biztosítás

Az utazás ára nem tartalmazza:

* BBP biztosítás
* vízum (vízumköteles ország esetén)
* fakultatív kirándulások
* belépõk
* a leírásban felsorolt azon díjak, melyeket az alapár nem tartalmaz
Visszalépés ide:
Utazás megosztása: