Utazás ID: 4100038Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

Baltikum, Szentpétervár

Oroszország utazás

Baltikum, Szentpétervár
Baltikum, Szentpétervár
Sajnos ez az utunk inaktív, nem rendelkezik egyetlen aktív indulási időponttal, árral sem!
Kérjük, válasszon egy másik utazást, vagy kérjen irodánktól ajánlatot!
Hanza-városok építészeti remekműveiFényűző cári paloták, rezidenciákSzentpétervár városnézés helyi magyar id. vezzel.Mindhárom balti főváros megtekintése

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Bp. – Parassapuszta – Szlovákia – Varsó (870 km)

Reggel indulás. Szlovákián keresztül utazás Lengyelországba. Varsóban esti belvárosi séta és nézelődés. Barokk házak, főtér, dóm környéke… Szállás Varsóban. A késő esti érkezés miatt itt nincs vacsora.

2. nap: Varsó – Trakai – Vilnius (460 km) Repülősöknek: Budapest - Vilnius

Litvániába érkezve kis kitérőt teszünk Trakai felé. Gyönyörködünk a tájban, melyet 61 tó színesít, látjuk Vytautas várát is. A repülős utasok menetrend függvényében, átszállással utaznak Vilniusba és csatlakoznak a csoporthoz. A litván fővárosban városnézés; a hangulatos óváros mellett a gótikus Szent Anna-templomot, a barokk Péter Pál-templomot, és más látnivalókat is megcsodálunk. Szállás Vilniusban.

3. nap: Vilnius – Riga (300 km)

Reggeli után, amennyiben valami még kimaradt az előző napi vilniusi városnézésből, akkor azt még indulás előtt megtekintjük. Ezt követően Lettországba utazunk. A Balti-tengerhez tartozó Rigai-öböl partján lévő festői fővárosban városnézés. A régi kereskedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát a Hansa időkben városfal védte. Ennek a lőportornyát, a dómot (XIII. sz-i), a Szt. Péter-templomot, a Fekete fejek házát és sok egyéb középkori emléket tekintünk meg. Ezt követően szabadprogram vagy múzeumlátogatási lehetőség az óvárosban. Szállás Rigában.

4. nap: Riga – Szentpétervár (575 km)

Korán reggel indulunk tovább Oroszországba, Szentpétervárra. A határátlépések időtartamának függvényében alakul az esti sétalehetőség az orosz metropoliszban. Szállás Szentpéterváron.

5. nap: Szentpétervár – Carszkoe Szelo (45 km)

Reggel kezdjük az oroszországi programunkat. Buszos városnézés (helyi, magyar nyelvű idegenvezetővel) a Néva-parti gyöngyszemben. Ízelítőként a látnivalókból: Palota tér, Téli Palota, Nagy Péter-lovasszobor, Admiralitás. Ezt követően az Ermitázs megtekintésével (belépő) folytatódik programunk. Délután fakultatív program keretében Carszkoe Szeloba megyünk, mely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt. Mesés a barokk Katalin-palota, világhírű a felújított Borostyánterem és a Trónterem. Fakultatív program: Carszkoe Szelo megtekintése belépővel:15.000,-Ft Estére érkezünk vissza Szentpétervárra, majd szállásunkra. Idegenvezetőnk ezen az éjszakán fakultatív programot szervez, mely során akik szeretnék, meg tudják tekinteni a hidak éjszakai nyitását. Jelentkezés a helyszínen, ár a jelentkezők számától függ. Visszaérkezés a szállodába kb. 01:30 – 02 órára.

6. nap: Szentpétervár – Petrodvorec (90 km)

Délelőtt fakultatív program keretében a csodaszép régi cári kastélyt, az orosz Versailles-t, Petrodvorecet és annak gondozott parkját, szökőkútjait tekinthetjük meg. I. Péter alakította ki a palotát és a nagyon hangulatos díszparkot. Fakultatív Petrodvorec kirándulás belépővel: 17.000,- Ft Kora délután érkezünk vissza Szentpétervárra, ahol folytatjuk a városnézést (Izsák-székesegyház, Kazányi-székesegyház, Művészetek tere, Nyevszkij Proszpekt), majd szabadprogram. Aki nem szeretne jönni a fakultatív programokra, annak önálló séta Szentpéterváron.

7. nap: Szentpétervár – Tallinn (440 km)

Délelőtt először Nagy Péter házát és az Auróra cirkálót tudjuk lefényképezni a Néva-parton. Ezt követően megnézzük a Vérző Megváltó Székesegyházat, melynek sokszínű hagymakupolái meseszépek. Szentpétervári programunkat a Péter Pál erőd és székesegyház megtekintésével fejezzük be. Kora délután hagyjuk el a várost és Tallinn felé indulunk. Szállás az észt fővárosban.

8. nap: Tallinn – Lettország (710 km) Repülős utasoknak: Tallinn - Budapest

Délelőtt városnézés az észt fővárosban, Tallinnban. A várost a Hansa időkben várfal védte, melyből a mai napig maradtak fenn tornyok, várfalak, körbástyák. A hangulatos óvárosban sétálunk, ahol éttermek, emléktárgyak is utalnak a gazdag Hansa időkre. A szépen renovált épületek mellett megtekintjük a Nyevszkij-székesegyházat, a városházát és több régi céhházat is. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. Repülős utasoknak kora délután transzfer a reptérre és átszállással hazautaznak. (Számukra Budapestre érkezés a késő esti órákban.) Buszos utasainkkal Észtországot és Lettországot elhagyva érkezünk vissza Litvániába. Útközben gyönyörködhetünk a táj nyújtotta látványosságokban. Késő délután kitérőt teszünk a Keresztek hegyéhez. Ez egy érdekes, különleges zarándokhely, ahol sokféle anyagból (fa, fém, kő…) állítottak fel különböző méretű kereszteket. A keresztek száma már több 100.000 db. Szállásunk Litvániában lesz.

9. nap: Litvánia – Kaunas – Lengyelország (710 km)

Reggeli után folytatjuk utunkat az ország második legnagyobb városába, Kaunasba. A város egy időben ideiglenes főváros is volt. Gyalogos sétánk során megtekintjük többek között a "Fehér hattyú"-nak nevezett régi városházát, a jellegzetes téglagótika stílusában épített Perkunas-házat, valamint a Vytautas-templomot. Továbbutazunk és az esti órákban érkezünk Kielcébe, szállásunkra.

10. nap: Kielce – Szlovákia – Magyarország (520 km)

Reggeli után rövid séta Kielce központjában: XII. sz-i katedrális, Püspöki palota, főutca... Ezt követően folyamatos hazautazás. Parassapusztai határátlépéssel érkezés az esti órákban Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Oroszországba vízum szükséges. Igény esetén a vízumot irodánk intézi.

Ilyen esetben, jelentkezéskor az útlevél fénymásolatát kérjük elküldeni.

Az útlevélnek a hazaérkezéstől min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie!!

Min. létszám: 35 fő

Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?

Árinformációk

Az utazás ára tartalmazza:

* utazás
* a leírásban felsorolt programok
* megadott ellátás
* útlemondási biztosítás

Az utazás ára nem tartalmazza:

* BBP biztosítás
* vízum (vízumköteles ország esetén)
* fakultatív kirándulások
* belépõk
* a leírásban felsorolt azon díjak, melyeket az alapár nem tartalmaz
Visszalépés ide:
Utazás megosztása: