Utazás ID: 4100077Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

Napsütötte Itália

Olaszország | Velence utazás

Napsütötte Itália
Napsütötte Itália
Sajnos ez az utunk inaktív, nem rendelkezik egyetlen aktív indulási időponttal, árral sem!
Kérjük, válasszon egy másik utazást, vagy kérjen irodánktól ajánlatot!
Olasz nyaralás fakultatív programokkal4*-os szálloda a homokos tengerparthoz közelEgész napos program Velencében, hajózássalA sziklára épült mesebeli miniállam: San Marino

1. nap. Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Szlovénia – Olaszország – Rimini (950 km)

Reggeli indulás. Utazás Szlovénián keresztül Olaszországba. Az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre mely Rimini tengerparti szakaszán lesz.

2. nap: Fürdés

Pihenés, fürdőzés a tengerparton. (Strandszerviz a helyszínen fizetendő). Szállásunk Riminiben **** hotel, közel a homokos tengerparthoz. A szobák légkondicionálóval, TV-vel, telefonnal, tus/WC-vel felszereltek. A szálloda környékén több étterem, taverna, kisvendéglő található. Vacsorázásra mindenki kiválaszthatja a számára megfelelőt, de arra is van lehetőség, hogy kb. 15 €/fő/nap-ért a szállodában az idegenvezető leszervezi a vacsorát. Ezt lehet igényelni 1-1 napra, de minden napra is. Jelentkezés a helyszínen az idegenvezetőnél. Azért nem rendeltük le fixre az egész csoportnak a szállodában a vacsorát, hogy lehetőséget biztosítsunk azoknak is, akik esténként különböző hangulatos, tipikus olasz éttermeket, kisvendéglőket szeretnének kipróbálni.

3. nap: Napozás vagy Ravenna (130 km)

Egész napos pihenés, fürdés, vagy fakultatív program keretében kirándulás Ravennába. A várost az etruszk időkben alapították és ezért az ország egyik legrégebbi települése. A templomokban gyönyörű, több mint 1500 éves mozaikokkal találkozhatunk, valamint érintjük a legnagyobb olasz költő, Dante síremlékét is. A Piazza del Popolo árkádos házai harmonikussá teszik a teret. A programunk kb. 6 órás és a belépőket is tartalmazza. Kirándulásra jelentkezés a helyszínen, az idegenvezetőnél. Fakultatív félnapos Ravenna kirándulás (belépővel): 20 €. Visszaérkezés után szabadprogram, fürdési lehetőséggel.

4. nap: Fürdés

Fürdés, pihenés a tengerparton.

5. nap: San Marino fakultatív kirándulás – fürdés (40 km)

Délelőtt azokkal, akik új országot akarnak megismerni, fakultatív kirándulásra megyünk. San Marino a legrégebbi, ma is fennálló köztársaság, amelyet 301-ben alapított egy kőfaragó mester. Városnézésünk során láthatjuk a bazilikát, ahol Szent Marinus ereklyéit őrzik, illetve a Kormányzósági Palotát, amely előtt az őrségváltást is megtekinthetjük. Aki kedvet és erőt érez magában, felmehet egészen a fellegvárig, ahonnan mesés kilátás tárul elénk a dimbes-dombos olasz tájra, illetve az Adriai-tengerre. Utána lehetőség nyílik egy kis vásárlásra is, mivel San Marinóban az árak is jóval kedvezőbbek, mint Olaszországban. Várhatóan 14 órára érkezünk vissza a kirándulásról. Fakultatív félnapos San Marino kirándulás: 20 €.(Jelentkezés a helyszínen). Délután fürdés, pihenés.

6. nap: Rimini – Velence (310 km)

Reggeli után elhagyjuk szállodánkat és Velencébe indulunk. Hajóval megyünk a központba. Megtekintjük a Szt. Márk teret a híres templomával, a Harangtornyot és a Sóhajok hídját. A Dozse-palota reneszánsz épülete is a tér egyik ékessége. Ezt követően, aki szeretné, belülről is megtekintheti a palotát, illetve aki pihenni akar, az megkóstolhatja a híres olasz kávét és fagylaltot egy kávéház teraszán. Programunkat folytatva a Rialtóhoz sétálunk a hangulatos hidakkal díszített utcákon keresztül. Este lehetőséget biztosítunk Velence belvárosában egy hangulatos kisvendéglői vacsora elfogyasztására, aki ezt igényli. Jelentkezés a helyszínen. Szabadprogramunk után hajóval megyünk vissza a busz parkolóig és a szállodánk felé vesszük az irányt.

7. nap: Olaszország – Szlovénia – Budapest – Szeged (670 km)

Reggeli után folytatjuk utunkat Szlovéniába. Megállunk Postojnán és megtekintjük a híres cseppkőbarlangot. A nagy melegben felüdülés nézelődni Európa egyik legszebb cseppkőbarlangjában. Kisvonattal megyünk végig a barlangon. Pulóver feltétlenül javaslunk a barlang program idejére. Folytatva utunkat, hazaérkezés Budapestre az esti órákban. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?

Árinformációk

Az utazás ára tartalmazza:

* utazás
* a leírásban felsorolt programok
* megadott ellátás
* útlemondási biztosítás

Az utazás ára nem tartalmazza:

* BBP biztosítás
* vízum (vízumköteles ország esetén)
* fakultatív kirándulások
* belépõk
* a leírásban felsorolt azon díjak, melyeket az alapár nem tartalmaz
Utazás megosztása: