2018. április 21-én, szombati munkanapon budapesti irodánk zárva tart! Megértésüket köszönjük!
Utazás ID: 4100113Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

Svájc és Olaszország bûvöletében

Olaszország utazás

Svájc és Olaszország bûvöletében
Svájc és Olaszország bûvöletében
Jelenleg ehhez az utazáshoz nincs weboldalunkon aktuális indulási időpont, kérjen rá ajánlatot munkatársainktól:

Ajánlatkérés / Érdeklődés

Milánóban a dóm és az "Utolsó vacsora" megtekintéseSvájci hágók, szurdokok és csokoládégyárHangulatos olasz városokLátogatás az egyedülálló "Mini Svájc" parkban

1. nap: Szeged – Budapest – Verona (810 km)

Reggel indulunk. Szlovéniát érintve érkezünk Olaszországba. Folytatjuk utunkat Veronáig. Városnézés Rómeó és Júlia városában, ahol a híres erkély mellett megtekintjük az ókori Arénát, mely most a híres Veronai Ünnepi Játékok helyszíne. Ezt követően a hangulatos Erbe teret, a Scaligeri család palotáit és a várost körbeölelő Adige folyót láthatjuk. Szállásunk ****-os hotel a városnál.

2. nap: Verona – Milánó (220 km)

Reggelit követően Milanóba utazunk. Városnézés Lombardia fővárosában. Mindenkit elkápráztat a dóm gótikus csúcsívei. Aki akar a templom ismertetése után felmehet a kupolába és kitekinthet az erkélyről az alattunk hömpölygő tömegre. Városnézésünk folytatásaként láthatjuk a Galériát majd a világhírű operaházat, a Scalát. Ezt követően egy különleges programra invitáljuk Önöket. A Santa Maria delle Grazie templomban található Leonardo da Vinci talán leghíresebb alkotása az Utolsó vacsora. Ennek megtekintésére van lehetőség. A templom látogatása csak előzetes jegyrendeléssel lehetséges, ezért aki nem rendeli meg előre ezt a programot, annak belépését nem tudjuk garantálni. Fakultatív: "Utolsó vacsora" freskó megtekintése: 5.500,- Ft belépővel. Ezt követően szabadprogram, majd a kora esti órákban szállásunkra - mely ezúttal is **** szálloda -, utazunk.

3. nap: Como – Lugano – Csokoládégyár – Locarno (225 km)

Reggeli után Como felé vesszük az irányt, ahol délelőtt séta a főutcán és a szépen kialakított tóparton. Ez a legmélyebb alpesi tó, több mint 400 m mélységgel. A főutcánál található a dóm, mely román és gótikus alapokra épült sok márvány felhasználásával. Szép egységet képez a városháza és az óratorony is. A kellemes comói séta után Svájcba utazunk. Először Melidében a "Mini Svájc" kiállítást tekintjük meg, ahol Svájc több mint 120 nevezetességét mutatják be kicsinyítve egy szépen kialakított parkban. Délután két tóparti városban gyönyörködünk. Luganóban a tóparti séta mellett a szép városházát, főteret és az egykori ferences templomot is megtekintjük. Meggyőződünk róla, hogy milyen hangulatos város Lugano. Ezt követően ellátogatunk egy csokoládégyárba. Itt megtekintjük a csokoládégyártás menetét, kóstolhatunk a cég termékeiből és a végén természetesen lesz vásárlási lehetőség is. Folytatjuk utunkat a filmfesztiválok városába, Locarnóba. A mediterrán hangulatú belvárosi séta után a Madonna del Sasso kegytemplomhoz és annak kilátójához megyünk fel. Innen mesés rálátás van a Lago Maggiore-tóra, a városra és a környező hegyekre. Városnézés után szálláshelyünkre utazunk a hegyek közé, Közép-Svájcba.

4. nap: Oberalppass – Via Mala – Chur – Tirol (350 km)

Ez a nap a hegyekről és a különleges természeti látványosságokról szól. Délelőtt Svájc magas hegyei közt az Oberalppasson indulunk kelet felé. Több mint 2000 m magasságból tekintünk le a völgyekre, és látjuk a bennünket körülölelő csúcsokat. Így érjük el a Via Mala fenséges szurdokát. Ez a hegyszoros nem véletlenül lett irodalmárok témája. Lenyűgöző a gyorsfolyású patak által kialakított keskeny hasadékban sétálni és a természet nagyságán és erején gondolkodni. Továbbhaladva Svájc egyik legrégebbi, (kb. 5000 éves) városában Churban sétálunk. Kevesen ismerik ezt a várost, ezért is lesz kellemes meglepetés mindenki számára a látvány. A belváros hangulatos főtere szép házakkal körbeölelt. A Münster környéke és a céhes háza méltán vívja ki a látogatók elismerését. Az országút hangulatosabb tájon megy keresztül, először a Rajna, majd az Inn völgyében kanyarog autóbuszunk. Több fotószünetet beiktatva haladunk e mesés tájon. Szállás Innsbrucknál **** szállodában.

5. nap: Tirol – Liechtensteinklamm – Hegyeshalom – Budapest (840 km)

Folytatjuk a különleges természeti látványosságok megtekintését. Salzburg tartományban a híres Liechtenstein-szurdokot keressük fel. Lépcsőkkel tarkított terepen túrázunk. A fáradságot kárpótolja a mesés látvány. Ez Ausztria egyik leglátogatottabb szurdoka. Láthatjuk, ahogy a meredek sziklahasadékban, alattunk hömpölyög a gyorsfolyású patak. Folytatjuk utunkat hazafelé. Hegyeshalomnál lépünk át a határon. Budapestre érkezés az esti órákban. Budapest után Szeged, Pécs, Miskolc–Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.

Min. létszám: 35 fő.

Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?

Árinformációk

Az utazás ára tartalmazza:

* utazás
* a leírásban felsorolt programok
* megadott ellátás
* útlemondási biztosítás

Az utazás ára nem tartalmazza:

* BBP biztosítás
* vízum (vízumköteles ország esetén)
* fakultatív kirándulások
* belépõk
* a leírásban felsorolt azon díjak, melyeket az alapár nem tartalmaz
Visszalépés ide:
Utazás megosztása: