Utazás ID: 11234753Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

Firenze - A reneszánsz bölcsõje

Olaszország | Firenze last minute utazás

Firenze - A reneszánsz bölcsõje
Firenze - A reneszánsz bölcsõje Firenze - A reneszánsz bölcsõje Firenze - A reneszánsz bölcsõje Firenze - A reneszánsz bölcsõje Firenze - A reneszánsz bölcsõje Firenze - A reneszánsz bölcsõje Firenze - A reneszánsz bölcsõje Firenze - A reneszánsz bölcsõje Firenze - A reneszánsz bölcsõje Firenze - A reneszánsz bölcsõje Firenze - A reneszánsz bölcsõje Firenze - A reneszánsz bölcsõje Firenze - A reneszánsz bölcsõje Firenze - A reneszánsz bölcsõje Firenze - A reneszánsz bölcsõje

Kiemelt ajánlatunk

3 éjszaka
Reggeli
Autóbusszal
Szálloda * * *
2 ágyas szoba
2017. okt 27. péntek
2017. okt 30. hétfő
Részvételi díj:
64 900 Ft
Teljes ár 2 főre:
131 747 Ft
További időpontok / Foglalás
1. nap: Budapest-Pistoia-Montecatini Terme
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül. Látogatás Pistoia falakkal körülölelt, középkori hangulatú belvárosában. A pistoiai Dóm teret nem véletlenül, az ország egyik legszebb terének tartják számon, hiszen itt találhatóak a város legfontosabb épületei, a Katedrális, a Harangtorony, a Keresztelő kápolna, a Városháza és a Palazzo Pretorio. Érkezés a Montecatini Terme városában található szálláshelyre.

2. nap: Prato-Firenze
Reggeli a szállodában, majd utazás toszkána második legnagyobb városába, a Monte Retaia lábánál fekvő Prato-ba. Rövid városnézés a hangulatos belvárosban, ahol vásárolhatunk a város és egyben toszkána jellegzetes édességéből a híres cantucci-ból is. Utunkat Toszkána tartomány fővárosába, az Arno folyó partján fekvő festői Firenzébe folytatjuk. Gyalogos városnézés a történelmi városközpontban, mely a Világörökség része. Programunkat a Dóm téren kezdjük, majd a város politikai központja a 'Piazza Signoria' következik. A délutáni órákban az Uffizi Képtár remekműveit csodálhatjuk meg részletes magyar tárlatvezetéssel (Ár: 9.000,-Ft/fő*-jelentkezéskor fizetendő!), majd a Szent Kereszt templom következik. A város pantheonjának is nevezett Santa Croce templomban a legjelentősebb sírok között találjuk Michelangelo sírját is. Visszautazás a szálláshelyre.

3. nap: Firenze
Reggeli után elutazás Firenzébe. A város nevének eredetével kapcsolatban számos legenda ismert, a mai napon mi is megismerkedünk ezekkel a történetekkel. Délelőtt szabadidő a belvárosban, vásárlási lehetőség illetve a városnézés folytatása egyénileg vagy fakultatív városnézés helyi idegenvezetővel. Először az Akadémia épületét keressük fel, ahol megcsodálhatjuk a híres Dávid szobrot is részletes magyar nyelvű tárlatvezetéssel. Ezt követően megtekintjük a Medici Palotát kívülről, a San Lorenzo templomot (Michelangelo tervezte pompás lépcsősorral), majd a Medici kápolna következik, ahol Michelangelo leghíresebb művei közül a Medici sírokat díszítő szimbolikus szobrok fogadnak. Városnézésünket a Santa Maria Novella Bazilikánál fejezzük be. (A program ára: 9.900,-Ft/fő*-jelentkezéskor fizetendő!). A várostól a 'Piazzale Michelangelo' teréről nyíló fantasztikus panorámával búcsúzunk, majd visszautazás Montecatini Terme városába.

4. nap: Vinci-Budapest
Reggeli után elutazás a reneszánsz polihisztorának, Leonardo da Vinci-nek a szülővárosába. Látogatás a toszkán dombvidék által körül ölelt  Vinci festői kisvárosában. A múzeum és a lakóház megtekintése után hazautazás. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.


Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?

Árinformációk

Az utazás ára tartalmazza:

- Utazás busszal
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezetõ
- Szállás

Az utazás ára nem tartalmazza:

- belépõk és helyszínen fizetendõ díjak

Hasonló utazások (Firenze):

Toszkána csodái

Toszkána csodái

Már 79 900 Ft-tól
Utazás megosztása: