Utazás ID: 5300161Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

Csipetnyi Dolce Vita

Olaszország utazás

Csipetnyi Dolce Vita
Csipetnyi Dolce Vita Csipetnyi Dolce Vita Csipetnyi Dolce Vita Csipetnyi Dolce Vita Csipetnyi Dolce Vita Csipetnyi Dolce Vita Csipetnyi Dolce Vita Csipetnyi Dolce Vita Csipetnyi Dolce Vita Csipetnyi Dolce Vita Csipetnyi Dolce Vita Csipetnyi Dolce Vita Csipetnyi Dolce Vita Csipetnyi Dolce Vita Csipetnyi Dolce Vita
Jelenleg ehhez az utazáshoz nincs weboldalunkon aktuális indulási időpont, kérjen rá ajánlatot munkatársainktól:

Ajánlatkérés / Érdeklődés

Leírás

1. nap:

Indulás 05.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás, útközben rövid szünetekkel Olaszországig. Délután érkezés Ferrarába, mely az Este család uralma alatt élte fénykorát, akik fényűző, de egyben művészetpártoló udvarukba vonzották a kor legnagyobb költőit. A városnézés során megtekintjük a városért oly sokat tett Este család kastélyát, a középkori téglavárat, a Katedrálist, és a Gyémánt Palotát. A különleges épület nevét gyémántszerűen ék alakúra csiszolt burkoló köveiről kapta. Szállás elfoglalása Bologna környékén, az esti órákban.

2. nap:

Reggeli után Ravennával ismerkedünk. A városban páratlan együttese található az ókeresztény és bizánci mozaikoknak és épületeknek. Az UNESCO Világörökség listájára felkerült mind a nyolc épület az 5. és a 6. században épült. A délutánt Bolognában töltjük. Megismerjük a Piazza Maggiorét és az ott található csodálatos épületeket. Itt található a San Petronio Bazilika, mely Olaszország 5. legnagyobb temploma. Érdekessége, hogy a XIV. század végén kezdték építeni, de csak a XX. században szentelték fel, megtalálható benne a világ legnagyobb napórája. Megtekintjük még a város jelképeinek számító tornyokat, majd a Santo Stefano templomot, mely nem is egy templom, hanem egy teljes komplexum: 4, eredetileg 7 templom egymásba építve, melyek 1000 éves időszakot ölelnek fel. Visszautazás a szálláshelyre.

3. nap:

A mai nap az olasz ízek bűvöletében telik: a parmezánnal, a pármai sonkával és a finom borokkal, valamint a "vörös istállóval" ismerkedünk.

Reggeli után egy különleges gasztronómiai kaland vár ránk. Elsőként a "sajtok királyának" is nevezett parmezán készítésének titkaival ismerkedünk, mely az egyik legrégebbi európai sajtfajta. Történelmi dokumentumok bizonyítják, hogy ez a mennyei sajt már a 13-14. században, a maihoz hasonló formában létezett. Kóstolóval egybekötött látogatás egy sajtkészítő műhelyben. Napunk következő gasztro kalandja a pármai sonkához kapcsolódik. Megtudhatjuk, hogy miért csak itt, a Parma környéki dombokon készülhet ez a különlegesség. Útközben fotószünet a Torrechiara kastélynál, amely az egyik leglátványosabb az észak-olasz kastélyok közül. Végül a helyi borokat kóstolhatjuk meg. Olyan gyöngyszemekkel ismerkedünk, mint a Lambrusco vagy a Malvasia. Az ízek birodalmában tett utazás után Parmával ismerkedünk. Városnéző séta, melynek során érintjük a Keresztelőkápolnát és a Dómot, amelyet Correggio nagyszerű falfestményei ékesítik. A kortársak, mint például Tiziano is, dicshimnuszokat zengtek a Correggio-freskókról. Délután látogatás a Maranelloban található Ferrari Múzeumban. Itt megismerhetjük a cég múltját, jelenét és jövőjét. Este visszautazás a szálláshelyre.

4. nap:

Elutazás a kora reggeli órákban Spilambertoba, amely a híres modenai balzsamecet múzeumának ad otthont. Innen hazaindulunk. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Bővebben Kevesebb
Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?
Visszalépés ide:
Utazás megosztása:
Weboldalunk sütiket (cookie) használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez, továbbá azért, hogy weboldalunkon minél relevánsabb utazási ajánlatokat nyújtsunk Önnek. Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónk