Utazás ID: 4100051Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten

Norvégia utazás

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
Sajnos ez az utunk inaktív, nem rendelkezik egyetlen aktív indulási időponttal, árral sem!
Kérjük, válasszon egy másik utazást, vagy kérjen irodánktól ajánlatot!
Tenger ölelésében: Koppenhága, Oslo, StockholmVadregényes fjordok és több száz vízesésHajózás hegyekkel körbeölelt fjordokonÓceánjáró hajóval Norvégia és Dánia közt

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Ausztria – Németország (950 km)

Reggeli indulás, utazás Ausztrián keresztül Németországba. Közben rövid kitérőt teszünk a Walhallához, ahol megtekinthetjük a híres emberek csarnokát, szobrait. Este szállás, aki akar a helyszínen tud vacsorázni is,

2. nap: Fulda – Hamburg – Lübeck (480 km) Repülős utasoknak Bp. – Hamburg

Reggeli után Hamburg felé indulunk. Repülős utasaink reggel Budapestről Hamburgba repülnek. (Menetrend/forgalom függvényében várakozás előfordulhat). Délután csatlakozás a buszos csoporthoz. Már repülős utasainkkal együtt rövid buszos városnézés Hamburgban: kikötői negyed, belváros… Ezt követően Lübeckbe utazunk, ahol gyalogos városnézés. Az óvárosa az UNESCO Világörökség listáján is szerepel. Megtekintjük a Mária-templomot, a Buddenbrook-házat, a különböző stílusokat magán viselő városházát, és a Holstentort. Szállás.

3. nap: Rodby – Koppenhága – Svédország (620 km)

Reggel kompátkelés Puttgarden-Rodby között. Dániai szigeteket érintve haladunk keresztül az országon. A déli órákban Koppenhágába érkezés. A dán fővárosban városnézés: Amalienborg-palota, mely a királyi pár otthona, városháza, Stroget, Nyhavn-kikötő, Christiansborg, és a közismert "Kis hableány" szobor, mely Dánia jelképe. Városnézés után Európa leghosszabb hídján kelünk át Svédországba. Szállás már Svédországban.

4. nap: Stockholm (320 km)

Ezt a napot a svéd főváros megtekintésére szenteljük. Busszal bemegyünk Stockholmba. Programunkat a Gamla Stan-on kezdjük. Ezen a szigeten van többek közt az óváros, a Királyi palota, a Parlament és a Koronázó templom. A királyi palota termei meseszépek. Szabadidő alatt, aki szeretné meg is tekintheti ezeket. Impozáns látvány a tengerpartra épített Városháza is. Folytatva a városnézésünket bemegyünk a modern városrészbe. Lefényképezhetjük a Nobel díj átadásnak helyet adó épületet, a piacteret és a sétálóutcát. Tiszteletünket tesszük a meggyilkolt miniszterelnök, Olof Palme sírhelyénél is. Este foglaljuk el szállásunkat a város közelében.

5. nap: Oslo (530 km)

Reggeli után indulás a norvég fővárosba. Látványos, fenyőerdőkkel és tavakkal színesített tájon halad autóbuszunk. Osloba történő megérkezésünk után gyalogos városnézés. Láthatjuk a Királyi palotát, a Parlamentet, a Nemzeti Színház és az Egyetem épületét. A monumentális városháza belső tere modern freskókkal díszített. Itt szokták átadni a Béke-Nobel-díjat. Az épület előtt láthatjuk a szép Oslo-fjordot. Ezt követően kimegyünk a különleges Vigeland-szoborparkba. Több mint 100 különlegesebbnél-különlegesebb szobor található itt. Napunk zárásaként a híres Skanzent tekintjük meg. A Skanzenben az északi építészet különleges, több száz éves házai láthatóak. Ezt követően elfoglaljuk osloi szállásunkat.

6. nap: Közép-Norvégia – fjordi hajózás – Hardanger-fjord (345 km)

Reggeli után folytatjuk utunkat Közép-Norvégiába. Haladunk a csodaszép Tyri-fjord mentén. Az út során gyönyörködhetünk a panorámában. Szinte megszámlálhatatlan a vízesések száma. Egymást érik a gyorsfolyású patakok, érdekes hegyi tavak. Több fotószünetet is tartunk. A Hallingskarvet-hegység lábánál haladva megérkezünk a Sogne-fjordhoz, amely a leghosszabb és legmélyebb fjord a világon. Fläm faluból lehetőség nyílik fakultatív programként 2 órás csodálatos hajóútra az Aurlands-fjordon. Különleges élmény a meredek sziklafalak közt a keskeny, de nagyon mély fjordon hajózni. A hajózás során láthatjuk a híres Stalheim-kanyont, a különleges, vadregényes tájat, rengeteg vízesést és meredek sziklafalakat. Az út egyik csúcspontja ez a hajókázás. Fakultatív fjordi hajózás: 14.000,- Ft. Visszaszállunk a buszba. A nap további részében is számtalan szép vízesést láthatunk. Szállásunk egy csodás fekvésű településen lesz (2 éj)

7. nap: Bergen – Hardanger-fjord (300 km)

Délelőtt utazás a Hardanger-fjord mentén. Leírhatatlan az a látvány amit utunk során tapasztalunk; a kanyargó patakok, hangulatos zuhatagok, csodálatos hegyvonulatok. Délután városnézés Bergenben: Bryggen – a világörökség része –, halpiac, kikötő. Aki akar a szabadprogram alatt, felmehet a város fölött található kilátóhoz, melyről mesés látvány nyílik a városra és az óceánra. Koraesti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

8. nap: Hardanger- fjord – Stavanger - behajózás (270 km)

Indulás után most is több mint 100 km-en keresztül a fjordok mentén haladunk és gyönyörködünk a tájban. Több alkalommal tartunk fotószünetet. Odda után Nyugat-Norvégia tavakkal és fenyőerdőkkel övezett tájain megyünk keresztül. A nap során ismét meggyőződhetünk arról, hogy Norvégia a legszebb skandináv ország. Itt halad keresztül a Skandináv-hegység és láthatunk hófödte csúcsokat, gleccsert, vízeséseket, fjelleket, erdőkkel övezett tavakat. Délután ismét elérjük a fjordok vidékét. Lesz olyan, amelyiken hajón fogunk átkelni. Egy életre szóló élmény a norvég fjordvidék látványa. Este Stavangerben gyalogos séta. Stavanger Nyugat-Norvégia kereskedelmi és gazdasági központja, az ország negyedik legnagyobb városa. Óvárosában található Európa egyik legnagyobb faházakból álló épületsora. Ha valaki Norvégiába megy, ezt a várost látnia kell. Este bekompolás. Szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusoló/ WC-s belsőkabinokban.

9. nap: Hirtshals (Dánia) – Németország – Magdeburg (780 km)

Repülős utasoknak: Hamburg – Bp.

Éjszaka kompátkelés az Atlanti-óceánon egy kb. 10 szintes tengerjáró hajóval (éttermek, bár, disco, üzletek). Reggeli a hajón. Dániába érkezésünk után, Dél felé haladunk. Este a repülős utasok Hamburgból hazarepülnek Budapestre. A buszos utasokkal folytatjuk utunkat szálláshelyünkre, mely Magdeburgnál lesz.

10. nap: Németország – Prága - Budapest (900 km)

Reggel indulás és folyamatos utazás rövid pihenőkkel Csehországon keresztül Magyarországra. Későesti órákban hazaérkezés. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?

Árinformációk

Az utazás ára tartalmazza:

* utazás
* a leírásban felsorolt programok
* megadott ellátás
* útlemondási biztosítás

Az utazás ára nem tartalmazza:

* BBP biztosítás
* vízum (vízumköteles ország esetén)
* fakultatív kirándulások
* belépõk
* a leírásban felsorolt azon díjak, melyeket az alapár nem tartalmaz
Visszalépés ide:
Utazás megosztása: