Utazás ID: 5300309Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény

Lengyelország | Zakopane utazás

Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény
Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény

Kiemelt ajánlatunk

3 éjszaka
Reggeli
Autóbusszal
Panzió
2 ágyas szoba
Indulás: Autóbusszal
2022. sze 08. csütörtök
Visszaút: Zakopane
2022. sze 11. vasárnap
Részvételi díj:
53 910 Ft
Teljes ár 2 főre:
109 437 Ft
További időpontok / Foglalás

Leírás


Igazi feltöltõdés és kikapcsolódás... "Látni kell" helyek, amelyek szinte egy karnyújtásnyira vannak tõlünk és az élményfaktor mindenképpen garantált.
Az utazást mindenkinek ajánljuk:
- Aki szívesen húz bakancsot és aktívan szereti eltölteni a szabadságát, mindenképpen jó helyen jár. 
- Aki csak kikapcsolódni szeretne, sétálni egy hangulatos, hegyekkel körülölelt városban, nézelõdni a helyi piacon a kézmûves termékek között, jókat enni és lazulni egy wellnessben, ez az út lesz a megfelelõ számára. Programunk 2-3. napján ez esetben Zakoapneban lehet eltölteni az idõt.
Bakancslistás helyek, nem csak bakancsosoknak...
Az aktuális beutazási feltételekrõl kérjük foglalás és elutazás elõtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján: 
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?lengyelorszag
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a belépéshez szükséges egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelõsségi körébe tartozik, az utazási iroda nem jogosult ezek ellenõrzésére.
Tudnivalók az autóbuszos utazásról :
- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben elõírt higiéniai szabályok betratásával közlekedtetjük, 
- november 1-tõl az autóbuszon a maszk viselése ismét mindenki számára kötelezõ visszavonásig,
- az autóbuszok szakszerû fertõtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történõ áttörlését, fertõtlenítését jelenti,
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek. 
A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi elõírások betartása szerint lehetséges.
1. nap: Budapest - Ótátrafüred - Tarajka - Tar-pataki-vízesés - Rainer kunyhó - Zakopane
Indulás 06:00 órakor Budapestrõl, a Mûcsarnok mellõl. Folyamatos utazás Szlovákián keresztül egy technikai szünettel, érkezés Ótátrafüredre a délelõtti órákban. A Magas-Tátra legismertebb településérõl siklóvasúttal jutunk fel a Tarajkára, ahol a könnyebb túrát választók rövid, kényelmes sétát tesznek a Tarpataki-vízesések felé. Ezen a részen a Tar-patak egymás után több elragadó vízesést képez, mint a Hosszú-, a Nagy- és a Kis-vízesés. A Nagy-vízesés hídjáról megcsodálhatjuk a víz hihetetlen ereje által szabályos formára csiszolt kádakat, majd megpihenve a Rainer-kunyhónál – amely a Tátra legrégebben épült menedékháza – a Felsõ turistaúton érkezünk vissza a Tarajkára, onnan pedig siklóval Ótátrafüredre.
A nehezebb túrát választók a Tarajkáról a Felsõ turistaúton lassan, egyenletesen emelkedve –útközben elhaladva az Óriás-vízesés mellett – érkeznek meg a Zamkovszky menedékházhoz. A hangulatos, barátságos menedékháznál eltöltött hosszabb pihenõt követõen a felfelé megtett úton indulunk vissza, majd rövid kitérõt teszünk a Rainer-kunyhó és a Tarpataki-vízesések felé. A vízeséseket magunk mögött hagyva a Bilík menedékház mellett elhaladva érkezünk meg a Tarajkára, majd siklóval Ótátrafüredre, ahol csatlakozunk a csoport másik, könnyebb túrát választó részéhez. Ezután tovább utazunk Zakopanéba és elfoglaljuk szállásunkat. Szállás Zakopanéban, este fakultatív vacsora.
Könnyû túra Tarajka – Tarpataki-vízesések – Tarajka: Táv 3,0 km, szintkülönbség 110 méter fel és le.
Nehezebb túra Tarajka – Zamkovszky menedékház – Tarajka: Táv 6,0 km, szintkülönbség méter 250 méter fel és le.
2. nap: Mosrkie Oko - Rysy 
Egész napos túra a Halastóhoz (Morskie Oko), a Tátra legnagyobb tavához. Autóbusszal jutunk el túránk kiindulópontjához, ahonnan háromnegyed órás séta után érjük el a Mickiewicz-vízeséseket, majd további egy óra elteltével a Hajfû-tisztáson (Włosenica) található lovaskocsi végállomást. A túra utolsó szakaszán láthatóvá válnak a Halastavat övezõ hatalmas hegycsúcsok, pl. a legendákkal övezett Barát, a Menguszfalvi-csúcsok csoportja, valamint Lengyelország legmagasabb csúcsa, a Tengerszem-csúcs (Rysy).
Akik ennyi túrát elégnek gondolnak, a Halastó partjáról nyíló csodás panorámában gyönyörködve, a menedékház nyújtotta helyi specialitásokat megkóstolva tölthetik az idõt, majd visszaindulnak a parkolóba az autóbuszhoz.
Akik még ennyit sem szeretnének gyalogolni, azok választhatják a völgyben közlekedõ lovaskocsik szolgáltatásait is, akik a Hajfû-tisztásig közlekednek, onnan azonban már mindenkinek gyalogolnia kell.
A vállalkozó kedvûek egyénileg körbejárhatják a tavat, akik pedig nem ijednek meg egy igényes, rövid, de meglehetõsen fárasztó kapaszkodótól, azokkal felmegyünk a Halastó felett megbújó Tengerszemhez (5-ös besorolású túra), a Tátra egyik legszebb fekvésû tavához. Ezt követõen a felfelé megtett úton érkezünk vissza az autóbuszunkhoz, majd Zakopanéba, a szállásunkra.
Ezt követõen szabad program, majd az esti órákban fakultatív programként fáklyás lovas-kocsis kirándulást ajánlunk Zakopanéban. A program vacsorát is tartalmaz, melyet egy helyi specialitásokat kínáló étteremben fogyasztunk el.
Szállás ugyanott, ahol az elõzõ éjjel.
Könnyû túra: Bialkai-szénégetõ parkoló – Halastó: Táv 15,5 km oda-vissza, szintkülönbség 423 méter fel és le.
Nehezebb túra: Tó körüli séta: Táv 2,6 km oda-vissza, szintkülönbség 70 méter fel és le.
Halastó – Tengerszem: Táv 1,5 km oda-vissza, szintkülönbség 175 méter fel és le. 5-ös nehézségû túra!
3. nap: Kasprowy Wierch - Palánkos-völgy
Ezt a napot Zakopane és környéke látnivalóinak felfedezésével töltjük. Fakultatív program keretében kabinos felvonóval felmegyünk a Lengyel-Tátra egyik emblematikus csúcsára, a csaknem 2000 m magas Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch). Szállásunkról helyi kisbuszokkal jutunk el a felvonó alsó állomásához, ahonnan kabinos felvonóval indulunk a csúcsra. A népszerû kilátócsúcsról nyíló, szemet gyönyörködtetõ panoráma megtekintése, valamint a friss hegyi levegõvel történõ feltöltõdést követõen ugyancsak felvonóval jutunk vissza Kuźnicéba. Akik nem tartanak velünk a csúcsra, azoknak szabad program Zakopanéban.
A városba visszaérkezve meglátogatjuk a II. János Pál pápának az ellene elkövetett merényletbõl történt felépülése emlékére felépített Fatimai Szûzanya templomot, valamint az egyik legszebb zakopanei épületet, a város jelképének számító, tervezõje után csak "Witkiewicz gyöngyszemének" nevezett jaszczurówkai Jézus Szent Szíve kápolnát.
Ezt követõen könnyû völgytúrára indulunk a Zakopane látképét uraló legendás Giewont északi lábánál található Palánkos-völgybe. A szép fenyvesben kellemesen emelkedõ széles turistaúton kb. 45 perces sétával érjük el a Palánkos-rétet (1025-1060 m), ahol a "Teaház" nevû hangulatos kis házikóban frissítõket és meleg ételt tudunk vásárolni. Pár perces kitérõvel megnézzük a közelben található Siklawica-vízesést (1100 m), majd a felfelé megtett úton jutunk vissza autóbuszunkhoz.
A túra adatai: oda-vissza kb. 2,5 óra, kb. 4,5 km oda vissza, szintkülönbség 200 méter fel és le.
Ezután szabad program keretében lehetõség nyílik Zakopane felfedezésére. Siklóvasúttal lehet felmenni a Gubalówkára, ahonnan szép idõ esetén gyönyörû panoráma tárul elénk a Tátra teljes vonulatára és Zakopanéra is. A piacon megkóstolhatjuk és meg is vásárolhatjuk az itt élõk saját készítésû sajtjait, de ezen kívül helyi kézmûves termékeket, így pl. szépen kidolgozott bõrárut, valamint fából készült dísz- és használati tárgyakat is vásárolhatunk. Vacsora egyénileg, szállás ugyanott, ahol elõzõ éjjel.
4. nap: Zakopane - Dunajeci tutajozás - Nedec vára - Budapest
A reggelit követõen elhagyjuk szállásunkat, meglátogatjuk a történelmi Magyarország legészakabbra fekvõ erõsségét, a legendás Nedec várát. Megismerkedünk a quipu legendájával, a vár bástyáiról megcsodáljuk a Dunajec felduzzasztásával kialakított czorsztyni-víztározóra, majd a vár bejárása után megnézzük a kocsimúzeumot. Ezt követõen tovább utazunk a Dunajec szlovák oldalán található Alsólehnicre, ahol a Vörös-kolostor közelében tutajra szállunk. Az ide-oda kanyargó, legendákkal övezett Dunajec áttörésben vezetõ tutajozás végén rövid szabadidõ az Erdõs település melletti turistaházban, majd visszautazunk Alsólehnicre, ahol fakultatív ebéd következik egy szlovák góral étteremben.
Feltöltõdve testileg és lelkileg, búcsúzunk ettõl a csodás vidéktõl és a délutáni órákban hazaindulunk, érkezés Budapestre várhatóan a késõ esti órákban (22 óra körül).
Túrák nehézsége:
A túrák 3-as nehézségûek, vagyis olyan túra, ahol lehetõség van a könnyítésre.
Ezen belül az elsõ napi könnyebb túra 2-es nehézségû, vagyis könnyû túra, míg a második napon a Tengerszemhez való felmenetel 5-ös nehézségû, vagyis jó kondíciót és megfelelõ tempót igénylõ túra.
A könnyû túrák átlagos erõnléttel könnyen teljesíthetõk, nem tartalmaznak jelentõs szintkülönbséget, sem jelentõs távot, talán csak a második napi túra hossza jelentõsebb, de ennek nagy részét aszfaltozott úton tesszük meg.
A nehezebb túrákat magashegyi, sziklás terepen – melyek az elsõ napon rövid, kissé kitett részeket is tartalmazhatnak – biztonsággal mozgó, sportos erõnléttel rendelkezõ utasainknak ajánljuk. Az ilyen terepen való túrázás megfelelõ felszerelést (hátizsák, túrabakancs vagy túracipõ, esetleg edzõcipõ, de utcai cipõ nem megfelelõ), koncentrációt és odafigyelést igényel, ezeknél a túráknál a túrabotok segítséget jelenthetnek. Felhívjuk a figyelmet, hogy nem megfelelõ öltözet esetén túravezetõnk eltanácsolja Önöket a kirándulástól és alternatív útvonalat/programot javasol.
Bővebben Kevesebb
Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?
Utazás megosztása:
Weboldalunk sütiket (cookie) használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez, továbbá azért, hogy weboldalunkon minél relevánsabb utazási ajánlatokat nyújtsunk Önnek. Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónk