Utazás ID: 4100086Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

Plitvicei-tavak és monarchiai emlékek

Horvátország | Zágráb utazás

Plitvicei-tavak és monarchiai emlékek
Plitvicei-tavak és monarchiai emlékek
Sajnos ez az utunk inaktív, nem rendelkezik egyetlen aktív indulási időponttal, árral sem!
Kérjük, válasszon egy másik utazást, vagy kérjen irodánktól ajánlatot!
Barangolás és hajózás a Plitvicei-tavaknálFiume, Zágráb és Varasd városnézésekTengerparti fürdési lehetőség Opatijában

1. nap: Szeged (Debrecen, Pécs) – Budapest – Varasd - Zagreb - Bihaè (520 km)

Kora reggel indulás. Letenyei határátlépés után rövid kitérőt teszünk az egykori horvát fővárosba, Varasdra. A település a Dráva-völgy barokk gyöngyszemeként lett ismert. Sétálunk a hangulatos városközpontban érintve a várat, a főteret, a csodaszép templomokat és a barokk palotákat. Rövid szabadidő, majd továbbutazást követően a kora délutáni órákban érkezünk meg a jelenlegi fővárosba, Zágrábba. Gyalogos városnézést tartunk a Száva folyó partjára épült városban. Megtekintjük a Gradecet, a Kaptolt és a Donji Gradot (Alsóváros), amelyek így együtt alkotják Zágráb óvárosát. Városnézésünk után szabadprogram alatt emléktárgyak vásárlására is lesz lehetőségünk, vagy éppen beülhetünk a hangulatos kávézók egyikébe. Ezt követően utazunk szállásunkra, a Plitvicei-tavaktól 30 km-re lévő Bihaèra.

2. nap: Plitvicei-tavak – Rijeka (200 km)

Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz buszozunk. A tórendszert, melyet 16 többnyire összefüggő tó alkot a szintkülönbségek miatt szinte megszámlálhatatlan vízesés köti össze. A nemzeti parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. Nézelődésünk során pallókon, vizes köveken is sétálunk, ezért túracipő szükséges. Lesz olyan alkalom is, hogy kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Több mint 5 órás gyalogtúrás kirándulásunk - melyet természetesen pihenőkkel szakítunk meg-, ugyan fárasztó lesz, de a csodás látvány ezt feledteti velünk. A délutáni órákban indulunk Rijekába, mely a Monarchia idején a legnagyobb tengeri kikötő város volt Fiume néven. Most is Horvátország 3. legnépesebb települése. Séta az ókori alapítású belvárosban és a Korzón. A várostorony és a körötte lévő barokk épületek kellemes összhatást nyújtanak. Sétánk után elfoglaljuk szálláshelyünket.

3. nap: Rijeka – Opatija – Budapest (530 km)

Reggeli után átmegyünk a közelben lévő Opatijába, mely a Monarchia idején az egyik legkedveltebb üdülőhely volt Abbazia néven. Itt séta a szépen kialakított tengerparton, miközben gyönyörködhetünk a több mint 100 éves elegáns szállodák során. Aki akar, egy kellemeset fürödhet és napozhat a tengerparton. A déli órákban indulunk haza. Budapestre érkezést követően utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

Min. létszám: 35 fő.

Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?

Árinformációk

Az utazás ára tartalmazza:

* utazás
* a leírásban felsorolt programok
* megadott ellátás
* útlemondási biztosítás

Az utazás ára nem tartalmazza:

* BBP biztosítás
* vízum (vízumköteles ország esetén)
* fakultatív kirándulások
* belépõk
* a leírásban felsorolt azon díjak, melyeket az alapár nem tartalmaz
Utazás megosztása: