Utazás ID: 4100066Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

Kastélyok a Loire-völgyében és Párizs mûremekei

Franciaország | Párizs utazás

Kastélyok a Loire-völgyében és Párizs mûremekei
Kastélyok a Loire-völgyében és Párizs mûremekei
Jelenleg ehhez az utazáshoz nincs weboldalunkon aktuális indulási időpont, kérjen rá ajánlatot munkatársainktól:

Ajánlatkérés / Érdeklődés

Versailles és 5 Loire-menti kastélyPárizsi körpanoráma az Eiffel-toronybólKáprázatos aranyozott barokk , kastélyszobákHajózási lehetőség a Szajnán

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Ausztria – Németország (950 km)

Reggeli indulás után Hegyeshalomnál lépünk át Ausztriába, majd folytatjuk utunkat Németországba. Este érkezünk szálláshelyünkre.

2. nap: Németország – Párizs (580 km) Repülős utasoknak Bp. - Párizs

Irány Franciaország. Repülős utasaink Párizsba történő megérkezésük után csatlakoznak a buszos csoporthoz. Közös buszos városnézés Párizsban: Bastille tér, Városháza, Concorde tér, Opera, Champ-Elysées, Diadalív, Trocadero tér, Montmartre és séta a Sacre Coeur környékén. Innen mesés a rálátás Párizsra. A hegyről lejőve látjuk a híres Pigallet a Moulin Rouge-zsal… Késő este érkezünk szállodánkra.

3. nap: Párizs – Chartes – Chambord – Blois (670 km)

Reggel elhagyjuk Párizst és a Loire-völgyébe indulunk. Útközben megállunk és Franciaország talán legszebb gótikus katedrálisát tekintjük meg Chartresben. A Loire-völgyében az első kastély, melyet felkeresünk, a Chambord. Számtalan tornyával és 440 termével az egyik legimpozánsabb kastély a Loire-völgyében. Az erdőből előtűnő szép parkkal körbevett épülettömb az ember csodálatát váltja ki. Blois-ba folytatjuk utunkat. Blois régi királyi város volt, ahol szintén található egy szép kastély. Ez olyan szempontból különbözik a többitől, hogy a belvárosban található. XII. Lajos és I. Ferenc volt a két fő építtető. Szállásunkra az esti órákban érkezünk (2 éj). Ezen a szálláson nincs szervezett vacsoránk, de a helyszínen egyénileg van lehetőség étkezni.

4. nap: Chenonceaux - Chaumont – Amboise - Tours (100 km)

Ezen a napon egyéni döntés alapján vagy önállóan sétálnak és pihennek a szálloda környékén, vagy egy fakultatív kiránduláson vesznek részt, mely során a környék kastélyait látogatjuk meg. Kevés utazással sok látványosságot tudunk megtekinteni és szebbnél szebb építészeti remekművekben gyönyörködhetünk. Először a Chenonceaux kastélyt keressük fel, ami azért is különleges, mert ez a legnagyobb vízikastély az országban. Következő kastélyunk a Chaumont, melynek nem csak szobái, hanem kertje is meseszép. Délután az Amboise reneszánsz kastélyt tekintjük meg, Leonardo da Vinci is élt ebben a palotában. A mai kirándulásunk végén Tours-ban sétálunk, katedrálisa és belvárosa különösen szép. Koraesti órákban fejezzük be kastélykörutunkat, és érkezünk vissza szállásunkra.

Fakultatív kastélytúra (belépő nélkül): 20 €

5. nap: Orleans – Versailles – Párizs (280 km)

Reggel Párizs felé indulunk. Először a régió egyik központját, Orleanst keressük fel. Katedrálisának alapjai a XII. sz-ból valók. Szép főterének közepén az Orleansi-szűz szobra áll. Továbbutazás, és Versaillesban Franciaország leghíresebb kastélyának és parkjának megtekintése. Azért is jó ezzel befejezni programunkat, mert ezt követően össze tudjuk hasonlítani a loire-völgyi kastélyokat a francia királyok legismertebb palotájával. Párizsba visszaérve az Eiffel-toronynál lesz szabadidő, és aki akar, lifttel vagy gyalog felmehet a híres acéltoronyba. Ezt követően még egy érdekességet kínálunk: hajózás a Szajnán. Kiváló fotókat lehet készíteni a város műremekeiről. Szállás Párizsban.

6. nap: Párizs – Reims – Németország (540 km) Repülős utasoknak: Párizs – Bp.

A délelőttöt még Párizsban töltjük. Aki akarja, ekkor a Louvre gazdag gyűjteményét tekintheti meg, de lehetőség van a Tuileriák-kertjében, ill. a Szajna-part mentén kiállított emléktárgyak között is nézelődni. A déli órákban elhagyjuk Párizst. A közös program után a repülősöknek transzfer a reptérre és hazarepülnek Budapestre. Buszos utasainkkal Reimsben a híres katedrálisnál állunk meg legközelebb. Megtekintjük a lenyűgöző alkotást. Lesz rövid szabadprogram ajándéktárgy vásárlási lehetőséggel. Franciaországot elhagyva késő délután érünk Németországba, ahol a szállásunk lesz.

7. nap: Németország – Ausztria – Magyarország (950 km)

Reggeli után hazaindulás. Utazás Németországon és Ausztrián keresztül rendszeres pihenőkkel. Hegyeshalomnál lépjük át a határt, a fővárosba az esti órákban érkezünk. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?

Árinformációk

Az utazás ára tartalmazza:

* utazás
* a leírásban felsorolt programok
* megadott ellátás
* útlemondási biztosítás

Az utazás ára nem tartalmazza:

* BBP biztosítás
* vízum (vízumköteles ország esetén)
* fakultatív kirándulások
* belépõk
* a leírásban felsorolt azon díjak, melyeket az alapár nem tartalmaz
Utazás megosztása: