Ahol még Ön sem járt – Albánia

Albánia utazás

Sajnos ez az utunk inaktív, nem rendelkezik egyetlen aktív indulási időponttal, árral sem!
Kérjük, válasszon egy másik utazást, vagy kérjen irodánktól ajánlatot!
Ahol még Ön sem járt – Albánia
Ahol még Ön sem járt – Albánia
Utazás azonosító:4100035
Utazás típus:Körutazás üdüléssel
Szállás:Szálloda * * *
Utazás módja:Egyénileg + hajó
Ellátás:Félpanzió
Az utazás ára tartalmazza:* utazás
* a leírásban felsorolt programok
* megadott ellátás
* útlemondási biztosítás
Az utazás ára nem tartalmazza:* BBP biztosítás
* vízum (vízumköteles ország esetén)
* fakultatív kirándulások
* belépõk
* a leírásban felsorolt azon díjak, melyeket az alapár nem tartalmaz
Ajánlatot kérek (kötelezettség nélkül)
Ingyenes visszahívást kérek

Albánia Körutazás üdüléssel, Ahol még Ön sem járt – Albánia

5 város és világörökségi mecsetek AlbániábanRészletes országjárás Közép-AlbániáigTörténelmi városok: Szarajevó, MostarFürdés a homokos albán tengerparton

1. nap: Pécs (Debrecen) – Budapest – Szeged – Belgrád (510 km)

Reggeli indulás után Röszkénél határátlépés, majd a gazdag termõföldjérõl híres Vajdaságon keresztül érkezünk a szerb fõvárosba, Belgrádba. Itt városnézés (Nemzeti Színház, királyi palota, óváros), valamint megtekintjük Nándorfehérvár várát, mely 1829-ig jelentõs erõdítmény volt. Itt aratott világraszóló gyõzelmet Hunyadi János a török csapatok felett 1456-ban. Továbbutazás, este érkezés a szálláshelyre. Vacsora.

2. nap: Moraca – Montenegro - Albánia (470 km)

Utazás Szerbián keresztül Montenegróba. Festõi tájakon haladunk keresztül, (Jahorina, Zlatibor, Jelica, Pester) hegyek között suhan autóbuszunk. Útközben rövid nézelõdés a Moraca-kolostornál, mely a maga nemében páratlan bájjal és gazdagsággal bír. Csörgedezõ patak, meredek hegyoldal és hangulatos völgy veszi körbe a kolostort. Nagyon idilli hely. Montenegró fõvárosán áthaladva az albán határ felé vesszük az irányt, és Han-i Hotit-nál lépünk be az országba. A határátkelést követõen 45 perces út után érkezünk elsõ albán szállásunkra: Shkodrába.

3. nap: Shkodra – Rozafa – Tirana - Vlore (250 km)

Reggel városnézés Shkodrában, mely során egy szép muzulmán mecsetet és egy katolikus templomot is láthatunk. A város Albánia 5. legnagyobb települése. Ezután Rozafa várát keressük fel, ahonnan szép kilátás nyílik a környékre (kis túrázással lehet a várhoz feljutni). Folytatjuk utunkat Tiranába, ahol városnézést tartunk. A Szkander bég téren csoportosulnak a látnivalók. Et'hem Bey-mecset, Óratorony, a tér névadójának szobra, Nemzeti Könyvtár, Nemzeti Történeti Múzeum és végül az egyetemi negyed. Látni fogjuk, hogy még nagy fejlesztés elõtt áll a népességét tekintve sokarcú fõváros. A fõváros után Dürres érintésével haladunk tovább, egészen Vlore városáig, ahol megtekintjük a Zászlók terét (függetlenségi emlékmû) és a Függetlenségi Múzeum (kívülrõl) épületét, hol 1912. november 28-án Ismail Kemál kikiáltotta az ország függetlenségét. Ezt követõen megyünk szállásunkra (2 éj).

4. nap: Vlore – Berat – Vlore (195 km)

Délelõtt egy fakultatív program keretében folytatjuk Albánia megismerését. Beratot, az "ezerablakos várost" keressük fel. Ez a múzeumváros 2008-ban felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. Fõ látnivalók: Kala, a fellegvár, Ikon Múzeum, katolikus templomok és iszlám mecsetek, Osum folyóparti épületek, mûemlékek. Programunk után utazunk vissza szállásunkra. Berat fakultatív kirándulás (belépõvel): 20 €. Aki nem szeretne jönni a fakultatív kirándulásra, annak egész nap a többieknek visszaérkezés után, délután fürdés, napozás a homokos tengerparton.

5. nap: Vlore – Durres – Kruja – Lezha - Shkodra (250 km)

Reggeli után észak felé vesszük az irányt, és Durresban, az ország második legnagyobb városában teszünk gyalogos sétát. Megtekintjük az érdekes módon felfedezett amfiteátrumot, és a belváros tengerparti szakaszát. Ezt követõen továbbindulunk Szkander bég szülõvárosába, Krujaba. A hegytetõn álló várban, ahol egykoron Szkander bég a törökök ellen harcolt, jelenleg a nemzeti hõsnek szentelt múzeum várja a látogatót. Az épület mellõl mesés kilátás tárul elénk (túracipõ). Ezt követõen a csodás etnográfiai múzeumot tekintjük meg, mely Albánia leggazdagabb ilyen jellegû emlékhelye. Emléktárgy vásárlási lehetõség is lesz a hegyoldalon található boltokban. Délután folytatjuk utunkat Lezhaba, ahol Szkander bég látványos mauzóleumát fényképezhetjük le. Estére érkezünk szálláshelyünkre: Shkodrába.

6. nap: Shkodra – Montenegró – Bosznia (270km)

Ez a napunk a tengerrõl fog szólni: Montenegrón keresztül érkezünk meg a Kotori-öbölbe, ahol meglátogatjuk a világörökségi listán is szereplõ gyönyörû várost. Szabadidõt követõen folytatjuk utunkat, és Dubrovnik mellett elhaladva panorámaúton érkezünk meg Bosznia-Hercegovina tengeri kijáratához és egyetlen part menti településéhez Neumhoz. Ezt követõen elfoglaljuk szállásunkat.

7. nap: Montenegró – Mostar – Szarajevó (200 km)

Reggel vadregényes úton, a Neretva folyó völgyében kanyarog buszunk észak felé és megállunk Mostar festõi városában. Megcsodáljuk az újjáépített hidat, melynek helyreállításában magyar mérnökök is segédkeztek. A híd körül ajándéktárgyakat árusítók sorát láthatjuk. Este az 1697-ben Savoyai Jenõ által is kifosztott városba, Szarajevóba érkezünk. Ezt a várost – a hároméves délszláv háborút követõen – soknemzetiségû lakói építették újjá, és varázsolták pezsgõ életûvé. Szállás, vacsora.

8. nap: Szarajevó – Horvátország – Magyarország (560 km)

Reggeli után kb. 2 órás gyalogos séta Szarajevó belvárosában. Török mûemléképületek, fõtér, Nemzeti Könyvtár, óváros és látjuk Gavrilov Princip merényletének helyszínét is. Elhagyva a várost megannyi szép erdõvel, hegyekkel és kis fehér mecsetekkel tarkított úton haladunk. A szép táj mellett több helyen, sajnos a háború okozta nyomokat is láthatjuk még. Az esti órákban érkezés Budapestre. Ezt követõen mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Albánia leírás

Az Albán Köztársaság vagy Albánia (albánul Republika e Shqipërisë vagy Shqipëria, feltételezett jelentése ’sasok földje’) Délkelet-Európában, a Balkán-félszigeten fekvõ független állam. Északon Montenegró (172 km), északkeleten Koszovó (112 km), keleten Macedónia (151 km), délkeleten és délen Görögország (282 km), délnyugaton a Jón-tenger, nyugaton pedig az Adriai-tenger határolja. Partvonalának teljes hossza 362 km.
Utazás megosztása: