Utazás ID: 4100035Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

Ahol még Ön sem járt - Albánia

Albánia utazás

Ahol még Ön sem járt - Albánia
Ahol még Ön sem járt - Albánia Ahol még Ön sem járt - Albánia Ahol még Ön sem járt - Albánia
Jelenleg ehhez az utazáshoz nincs weboldalunkon aktuális indulási időpont, kérjen rá ajánlatot munkatársainktól:

Ajánlatkérés / Érdeklődés

5 albán város nevezetességeiSéta a homokos albán tengerpartonKotor városának és az öbölnek megtekintéseSzarajevó és Mostar; Bosznia híres városai

1. NAP: PÉCS (DEBRECEN) – BUDAPEST – SZEGED – BELGRÁD (510 km)

Reggeli indulás után Röszkénél határátlépés Szerbiába, majd a gazdag termőföldjéről híres Vajdaságon keresztül érkezünk a szerb fővárosba, Belgrádba. Itt városnézés (Nemzeti Színház, Királyi Palota, óváros), valamint megtekintjük Nándorfehérvár várát, mely 1829-ig jelentős erődítmény volt. Itt aratott világraszóló győzelmet Hunyadi János a török csapatok felett 1456-ban. Továbbutazás, este érkezés a szálláshelyre. Vacsora.

2. NAP: MORACA – MONTENEGRO – ALBÁNIA (470 km)

Utazás Szerbián keresztül Montenegróba. Festői tájakon, (Jahorina, Zlatibor, Jelica, Pester) a hegyek között lévő völgyben suhan autóbuszunk. Útközben rövid nézelődés a Moraca-kolostornál, mely a maga nemében páratlan bájjal és gazdagsággal bír. Csörgedező patak, meredek hegyoldal és hangulatos völgy veszi körbe a kolostort. Nagyon idilli hely. Montenegró fővárosán áthaladva az albán határ felé vesszük az irányt, és Han-i Hotit-nál lépünk be az országba. A határátkelést követően 45 perces út után érkezünk első albán szállásunkra Shkodrába, mely észak Albánia legjelentősebb városa.

3. NAP: SHKODRA – ROZAFA – TIRANA – DURRES (250 km)

Délelőtt városnézés Shkodrában, mely során a belvároson kívül egy szép muzulmán mecsetet és egy katolikus templomot is láthatunk. A város Albánia 5. legnagyobb települése. Ezután a közelben lévő Rozafa várát keressük fel, ahonnan szép kilátás nyílik a környékre (kis túrázással lehet a várhoz feljutni). Folytatjuk utunkat Tiranába, ahol városnézés szerepel programunkban. A Szkander bég téren csoportosulnak a látnivalók. Et'hem Beymecset, Óratorony, a tér névadójának szobra, Nemzeti Könyvtár, Nemzeti Történeti Múzeum és végül az egyetemi negyed. Látni fogjuk, hogy még nagy fejlesztés előtt áll a népességét tekintve sokarcú főváros. Tirana után Durresbe megyünk, ahol a tengerpart közelében lesz a szállásunk.

4. NAP: DURRES – KRUJA – LEZHA – SHKODRA (250 km)

Reggeli után Durresban, az ország második legnagyobb városában teszünk gyalogos sétát. Megtekintjük az érdekes módon felfedezett amfiteátrumot, és a belváros tengerparti szakaszát. Ezt követően elmegyünk a Szkander bégről elnevezett konyakgyárba. Itt bemutató és kóstoló is lesz. Sőt a végén, akinek ízlik a brandy, akkor vásárolhat is belőle. A bemutató shopjában más fajta helyi italok közt is válogathatnak, vásárolhatnak utasaink. Programunk után továbbindulunk Szkander bég szülővárosába, Krujaba. A hegytetőn álló várban, ahol egykoron Szkander bég a törökök ellen harcolt, jelenleg a nemzeti hősnek szentelt múzeum várja a látogatót. Az épület mellől mesés kilátás tárul elénk (túracipő). Ezt követően a csodás etnográfiai múzeumot tekintjük meg, mely Albánia leggazdagabb ilyen jellegű emlékhelye. A hegyről legyalogolva helyi termékeket árusító butikosok üzletei mellett haladunk el. Emléktárgy vásárlási lehetőség is lesz. Délután folytatjuk utunkat Lezhaba, ahol Szkander bég látványos mauzóleumát fényképezhetjük le. Estére érkezünk szálláshelyünkre, Shkodrába.

5. NAP: SHKODRA – MONTENEGRÓ – HORVÁTORSZÁG – BOSZNIA (270 km)

Ez a napunk a tengerről fog szólni: Montenegróban haladva érkezünk meg a Kotori-öbölbe, ahol meglátogatjuk a világörökségi listán is szereplő gyönyörű várost. Sétálunk a belvárosban és közben megtekintünk egy látványos katedrálist is. Szabadidőt követően folytatjuk utunkat a tengerpart mentén Montenegróban, majd Horvátországban. Dubrovnik mellett elhaladva egy látványos panorámaúton érkezünk meg Bosznia-Hercegovina tengeri kijáratához, az ország egyetlen tengerparti településéhez Neumhoz. Elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: MONTENEGRÓ – MOSTAR – SZARAJEVÓ (200 km)

Reggel vadregényes úton, a Neretva folyó völgyében kanyarog buszunk észak felé. Megállunk Mostar festői városában. Megcsodáljuk az újjáépített hidat, melynek helyreállításában magyar mérnökök is segédkeztek. A híd körül ajándéktárgyakat árusítók sorát láthatjuk. Este az 1697-ben Savoyai Jenő által is kifosztott városba, Szarajevóba érkezünk. Ezt a várost – a hároméves délszláv háborút követően – soknemzetiségű lakói építették újjá, és varázsolták pezsgő életűvé. Szállás, vacsora.

7. NAP: SZARAJEVÓ – HORVÁTORSZÁG – BUDAPEST (560 km)

Reggeli után kb. 2 órás gyalogos séta Szarajevó belvárosában. Török műemléképületek, Főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros és látjuk Gavrilov Princip merényletének helyszínét is. Elhagyva a várost megannyi szép erdővel, hegyekkel és kis fehér mecsetekkel tarkított úton megy autóbuszunk. A szép táj mellett több helyen, sajnos a háború okozta nyomokat is láthatjuk még. Határátlépést követően az M6-os úton haladva, az esti órákban érkezés Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?

Árinformációk

Az utazás ára tartalmazza:

* utazás
* a leírásban felsorolt programok
* megadott ellátás
* útlemondási biztosítás

Az utazás ára nem tartalmazza:

* BBP biztosítás
* vízum (vízumköteles ország esetén)
* fakultatív kirándulások
* belépõk
* a leírásban felsorolt azon díjak, melyeket az alapár nem tartalmaz
Utazás megosztása: