Raymondos studios ***

Görögország, Kefalonia, Lassi akciós utazás

Raymondos studios ***
Raymondos studios *** Raymondos studios *** Raymondos studios *** Raymondos studios *** Raymondos studios *** Raymondos studios ***
Legolcsóbb utazás:
Legolcsóbb akciós ár:65 900 Ft/fő (09.22)
Utazás azonosító:8102206
Utazás típus:Nyaralás
Szállás:Apartman
Utazás módja:Repülővel
Ellátás:Önellátás
Az utazás ára tartalmazza:* elhelyezés
* megadott ellátás
* idegenvezetõ (leírás szerint)
Az utazás ára nem tartalmazza:* útlemondási biztosítás
* helyszínen fizetendõ költségek
* fakultatív BBP biztosítás
Ajánlatot kérek (kötelezettség nélkül)
Ingyenes visszahívást kérek

Görögország Nyaralás, Raymondos studios ***

Fekvés:
A zöldellõ növényzettel és olajfákkal körülvett Raymondos Apartments Lassi nyugodt részén épült gyönyörû panorámával, kicsit a domboldalon.

Strand:


Lassi festõi és kiváló minõségû homokos strandjai közül 3 is gyalogjárásnyira található; a Gradakia Beach csak 300 m!
Elhelyezés:
A tengerre nézõ erkélyes apartmanokban (hûtõ/fõzõ, vízforraló és konyhai eszközök) felszerelt konyhasarok, valamint zuhanyzós fürdõszoba található; légkondi (feláras).
Ellátás:
Önellátás, a közelben szupermarket (200 m)
Egyéb:
Az épülettõl 5 perc sétára üzletek, tavernák és bárok találhatók; buszmegálló Argostoliba

Kefalonia fakultatív programok

A kefalonia szigettúra

Egész napos felfedzõ körutunk alkalmával meg ismertetjük Önökkel Kefalonia történelmét és egyedülálló geológiai jelenségeit, pl. drogarati cseppkõbarlangot, a melissani földalatti barlangi tavat, víznyelõket. Utunk során láthatunk és fényképezhetünk vízimalmokat, világítótornyot. Lehetõségük nyílik a csodálatos Myrtos Beach fotózására is. Sétát teszünk Assoson, Kefalonia legfestõibb falujában, ami egy földnyelvre épült, és csúcsát egy 16. sz.-i velencei erõd uralja. Ezután megállunk a fõvárosban, Argostoliban, ahol átsétálunk a városba vezetõ gáton, majd megcsodáljuk a "Katavothres" víznyelõket és még néhány környékbeli érdekességet. Következõ állomásunk Makri Gialoson lesz, ahol fürdõzünk egyet, utána pedig ellátogatunk a sziget védõszentjérõl elnevezett Szent Gierasimos kolostor-templomhoz. Utunk utolsó állomásaként részt veszünk egy borkóstolón, ahol nemcsak Kefalonia nemes borát, a Robolát kóstolhatjuk meg, de a borkészítés menetét is megismerhetjük. Érkezés Skalába a kora esti órákban.  


Ára: kb. 28/18 euro 


Ainos-hegyi túra
Késõ délután indulunk Skalából autóbusszal Ainos Nemzeti Parkhoz. 3 km-es gyalog túra után /megfelelõ cipõ ajánlott/ érjük el a Jón szigetek és egyben Kefalonia legmagasabb pontját az 1628-m-es csúcsot. Letekintve eltörpülõ települések és szigetek látványa nyûgöz le bennünket. Az egyedülálló látványt fokozza a Görögországban csak itt a hegy tetején található kefaloniai fenyõ. A program befejezéseként feledhetetlen naplementét fotózhatunk a hegyrõl ...majd indulunk haza autóbuszunkkal Skalába.

Ára: kb. 15 euro

BBQ üvegaljú hajóval - Kefalonia
Ez biztosan a legjobb napja lesz a szabadságának! Csodálja meg a tenger élõvilágát a  speciális üvegaljú hajón!
A délutáni órákban indulunk Skalából egy 130 fõs üvegaljú hajóval. Egy fantasztikus parton, a Mini Myrtos beachon kötünk ki ahol strandolási, napozási lehetõség nyílik, valamint aki kíváncsi a korallos vízalatti élõvilágra, az búvárszemüveggel merülhet is. A parton grillezett kolbászkákkal és görög salátával lát vendégül bennünket a hajó személyzete. A jókedvrõl  egy finom fehér borral (gyerekeknek üdítõ) gondoskodunk. Végül részt vehet mindenki a kapitány által szervezett ügyességi játékokban. A hazafelé úton  pedig a görög zenére mindenki táncra perdülhet a hajó fedélzetén. 
 


Ára: kb. 30/20 euro


Esti séta Argostoliban vásárlással egybekötve

A séta közben megcsodálhatják a kivilágított fõvárost és hangulatos  utcáiban  kedvükre  vásárolgathatnak, vacsorázhatnak. 3 és fél óra szabad idõvel.

Ára: kb. 18 euro


Fiskardo-hajókirándulás

A reggeli órákban indulunk fantasztikus, és csak a tenger felõl látható partok mellett elhaladva üveg aljú hajónkkal, a sziget szinte legfestõibb kisvárosába, Fiscardóba. Párhuzamosan haladunk el a mindössze 5 km távolságra fekvõ Ithaka szigete mellett. Fiscardóba érkezve meglátogathatjuk a tengerészeti múzeumot, a római temetõ ásatását is, sétálhatunk és fotózhatjuk a színes és nyüzsgõ utcákat, üzleteket, jahtokat, világító tornyot, hangulatos öblöket. Tovább hajózunk az Ag. Sofia öbölig, ahol nyílt vízi fürdõzésen veszünk részt, majd Saminál kikötve egy finom ebéd elfogyasztására nyílik lehetõség, egyénileg. Hazafelé még a Mini Myrtosnál fürdünk egyet, ugrálhatunk a hajónkról, üveg alján keresztül megcsodálhatjuk a tenger élõvilágát majd kora délután érkezés haza Skalába.

Ára: kb. 30/20 € + belépõk

Hajókirándulás Zakynthosra - Kefaloniáról
A  Kefalonián nyaralóknak lehetõségük egy egész napos kirándulás keretén belül az üveg aljú hajóval átlátogatni és megcsodálni Zakynthos  híres partjait. A reggeli órákban indulunk és utunk célirányosan Zakynthos, legszebb  és legfotózottabb  öbléhez, a Navaggióhoz  vezet. Itt rövid idõt töltünk, fotózhatunk,megmászhatjuk az öbölben lévõ hajóroncsot. Hajóutunk következõ állomása a Szent András kolostor leomlott falainál lesz. Történetét megismerve hajózunk  tovább az 1897-ben felfedezett  Kék-barlangokhoz. Itt nem csak szebbnél szebb képeket készíthetünk a természet által alkotott fantázia formájú barlangoknál, hanem fél óra áll rendelkezésünkre hogy  ugrálhassunk és csúzdázhassunk a kristálytiszta, türkizkék vízbe. Felfrissülve folytatódik utunk egészen a régi só lepárlókig, Alykes-Alykanas kikötõjébe, ahol  szabadidõnket helyi tavernákban elfogyasztott ebéddel vagy akár strandolással ,vízi sportolással, napozással tölthetjük. A part itt finom homokos , sekély,  így mindenki lubickolhat kedvére indulásig. Hazafelé vesszük az irányt, de még befejezésként  egy utolsó félórás  csobbanás a partjainkhoz közel esõ Mounda beach-nél, majd kora délutáni órákban érkezés Skála partjához.
Ára: kb. 30/20 euro


Ithaka
Egész napos hajós kirándulás keretein belül ellátogatunk Odüsszeusz hazájaként ismert varázslatos kis szigetre, Ithakára, mely híven õrzi eredeti szépségét. A fõvárosban (Vathi) érezni fogja a nosztalgikus hangulatú, múzeumokat és élvezheti a sétányok közt egy hagyományos Jón város hangulatát. Következõ kikötõnk a festõi Kioni falucska, ahol szabad program keretében akár meg is ebédelhet. Egyedülálló élményt fog nyújtani  egy kis úszás a félreesõ strandokon. Miközben utunk visszavezet Skalaba elõfordulhat, hogy sirályokkal és  delfinekkel is találkozunk. A kirándulás során lehetõségük nyílik a fürdõzésre is: odafelé a Gidaki beachnél ,visszafelé a Filiato beachnél állunk meg félórára strandolni.

Ára: kb. 30/20 euro

Kefalonia-Görög est

Az Ainos hegy oldalára épült, gyönyörû kilátással rendelkezõ étteremben várnak bennünket a görögestre. Élõzene ,svédasztalos vacsorára helyi borokkal   és a vacsora utáni florklór show gondoskodik a garantált jó hangulatról. A görög specialitások után nemcsak gyönyörködhetünk a helyi és görögország különbözõ vidékeirõl származó táncok bemutatójában, de be is vonják vendégeinket a táncba és késõ estig rophatjuk a táncosokkal.

Ára: kb. 28/20 euro

Myrtos Beach

Reggeli indulás Kefalonia leghíresebb partjára ahol fél napot strandolunk, napozunk, búvárkodunk kedvünkre. Hófehér homokos és köves parton napozhatunk és élvezhetjük a hullámok habjait, a türkízkék vízben lubickolva. Visszafelé a Skalába vezetõ útvonalon még megállunk Ag. Ephemiánál fél órára ahol módunkban áll vásárolni vagy fotózni a falut és a kikötõt.


Ára: kb. 15 euro


Kefalonia leírás

Az Ion-tenger legnagyobb szigete, lakosainak száma alig több mint 40.000. A patrasi öböl bejáratánál fekszik Zakinthos és Lefkada között. Mellette található Ithaka melynek neve szorosan kapcsolódik a bolyongó Odysseus-éhoz. Kefalonia fõvárosa Argostoli. A sziget hegyvidékes, csipkézett öblökkel, kavicsos és homokos strandok választékával. Itt nõ a világon egyedülálló Kefalóniai fenyõ, és itt élnek a kistestû vadlovak, melyeket ,,Aino lovai,,-nak is neveznek. A ritkaságok nemcsak a sziget növény és állatvilágában találhatók meg, különleges geológiai jelenségek is hozzájárulnak a sziget szépségéhez. Katavotres ,,víznyelõ,, ahol a tenger vize eltûnik a szigeten, majd két hétig bolyong, míg végül a sziget túloldalán Sami közelében kerül felszínre. Itt található a fantasztikus Melissani tengeri barlang is. A sziget, bõvelkedik látnivalókban. Találunk itt, cseppkõbarlangot: Drogarati ,,gyönyörû világítótornyot: St. Theodoros,,elbûvölõ templomot: Agios Gerasimos,, Jó tanács: ha valaki e szigetre utazik, érdemes térképet vásárolni, és autót bérelni! A sziget ugyanis, nagy és rengeteg a látnivaló. Szinte minden méteren találunk valami szépet, és érdekeset, amit fotózhatunk. Persze ezt csak az tudja meg, aki nemcsak a strandon tölti az idejét. Érdekesség: a szigeten nincs turista áradat! Többség angol turista, de vannak svédek és olaszok is. A sziget egyébként népszerû a görögök között is! Gyakran nászútra jönnek ide, ami nem is csoda, hiszen akár saját kis strandot is találhatunk, ahol rajtunk kívül más nincs! Ha valaki azonban a nyüzsgést szereti, az esténként megtalálja Argostoli sétáló utcájában, vagy a discoban. De találkozhatunk jókedvû angolokkal a tavernákban is!

Görögország leírás

Beutazási feltételek


Beutazáshoz érvényes útlevél, vagy Uniós tagságunk révén új típusú kártyás személyi igazolvány is elegendõ. Az útlevélnek a visszaúttól számítva még 3 hónapig érvényesnek kell lennie. Görögországot, amely a nyugati kultúra bölcsõjeként mindig is az igényes, kultúra iránt érdeklõdõ utazók klasszikus célpontja volt, az utóbbi idõben már mint igen vonzó nyaralóhelyet is felfedezték a turisták. Már nemcsak az európai kulturális és szellemi élet gyökereihez visszavezetõ ókori helyszínek vonzzák a külföldieket, hanem a fantasztikus táj, a szigetvilág mediterrán bája, a görög emberek vendégszerete, valamint a számos kiváló strand is.


Országnév: Görögország


Népesség: 10 300 000 fõ


Kiterjedés: 131 957 km2


Fõváros: Athén


Lakosság: görög (98%), török (1%), albán, macedón, aromun, egyéb (1%).


Hivatalos nyelv: görög.


Vallás: görög ortodox.


Idõeltolódás: +1 óra.


Pénznem: euró. 1 EUR =100 cent.


Nemzetközi hitelkártyák a legtöbb helyen elfogadottak, de éttermeknél és üzleteknél csak az elegánsabb helyeken lehet vele fizetni. A belföldi és külföldi fizetõeszközök be- és kivitele nem korlátozott.


Vízum: vízum nem szükséges.


Az útlevélnek a hazautazástól számított további 3 hónapig még érvényesnek kell lennie.


Egészségügyi elõírások: kötelezõ védõoltás nincs.


A vezetékes ivóvíz iható, de az érzékenyebb gyomrú utasoknak inkább a palackozott víz fogyasztása javasolt. Idõjárás, éghajlat: Általában a tipikus mediterrán éghajlat uralkodik: száraz forró nyárral és nedves, hûvös téllel. A Földközi-tenger nyugati felén lévõ üdülõhelyekkel ellentétben Görögországban sokkal erõsebbek a kontinentális hatások, itt lényegesen nagyobbak a napi és az évi hõmérséklet-ingadozások. A görögök csak három évszakot ismernek: a kizöldülés, virágzás és érés idejét, (március-június), a száraz idõszakot (június-október) és az esõs idõszakot (október -március).


Öltözködés: Nyáron lenge, természetes anyagból készült ruházatot, a hûvösebb estéken, tavasszal és õsszel egy könnyû kabátkát vagy dzsekit, illetve átmeneti öltözéket javasolunk. A vacsorához sok szálloda alkalomhoz illõ öltözködést ír elõ (hosszú nadrág, takart vállak). Templomok és kolostorok látogatásakor ügyeljünk a megfelelõ öltözékre (hosszú nadrág vagy szoknya, takart vállak)!


Étkezés: A görög konyhára nagy hatással volt a négyszáz éves török uralom, s ma ez különösen az elõételekben érezhetõ (ilyen a tzatziki és a citromlében és olivaolajban pácolt polip). Olcsóbb harapnivalókat, mint például a szuvlaki és spanikopita bárhol találunk. Népszerû fõétel a pastitsio (makaróni darált hússal sütve, bechamel mártással), a töltött paradicsom és a frissen grillezett tengeri finomságok. A görög ételek fõ velejárója a görög saláta.


Közlekedés: Az Olympic Airlines és Aegean légitársaságok sok város és sziget között indítanak járatokat. A legnépszerûbb közlekedési eszköz az autóbusz, mivel a vasút csupán kevés területen jár. Sokan kerékpároznak, de ehhez rendkívül izmos lábak szükségesek, mivel hegyvidéki a terület. Kiterjedt hajójárat-rendszer köti össze a szigeteket és a szárazföldet.


Elektromosság: 220 V.


Ünnepek, rendezvények: Az állami ünnepeken kívül sok egyházi és egyéb ünnepet ülnek. Január 8. az ország északi részén fordított nap. A nõk töltik napjukat kávézóban, élnek társasági életet és a férfiak maradnak otthon, hogy elvégezzék a házimunkát. A görög karneváli idõszak három hétig tart februárban, vagy márciusban. Legjelentõsebb ünnepük a Húsvét, amikor díszmeneteket rendeznek, és tûzijátékok szórakoztatják az oda látogatókat. Mivel a hangsúlyt nem a keresztre feszítésre, hanem a feltámadásra helyezik, ez örömteli ünnepnek számít. Leghíresebb fesztiváljuk az Athéni Fesztivál (júniustól szeptemberig), amikor drámai és zenei elõadások szórakoztatják a résztvevõket.


Sportolási lehetõségek: Hegyvidékes tájai tökéletesek a hegyi túrákhoz. A tájat csapások, kitaposott ösvények szelik keresztül-kasul, s a falvakat bizánci kövezett ösvények kötik össze. A szörfözés kedvelõi is bõven találnak a sportjukhoz megfelelõ körülményeket. Habár a búvárpalack nélküli merülés, pipás természetfigyelés lehetõségei tágak, a palackos búvárkodás tiltott (csak egyes területeken engedélyezett). Európa egyik legolcsóbb síelésre alkalmas helye. Megközelítõleg 20 kiépült síterülete van pl. Olympos Parnassos stb. Fõbb látnivalók: Athén Az ország fõvárosa. Érdekes múltjának köszönhetõen Athén Rómával és Jeruzsálemmel vetekszik. Különös egyvelege keletnek és nyugatnak. Rekedt utcai árusaival, színes piacaival helyenként kavargó bazárra emlékeztet. Az Akropolisz csodás Parthenónjával, mint vigyázó õr magasodik a város fölé, s annak szinte bármely pontjáról látható. Épületei valaha páratlan színeikkel, arany díszítéseikkel, márvány szobraikkal kápráztatták el látogatóit. Ma, romjaiban még mindig páratlan látványosság. A Parthenón a szûzies Athéné temploma. Mellette találjuk az Erektheiont, ahol Erektheiusz király sírja található. Oldalán hat nõalak szobra helyettesíti az oszlopokat. A Dionüsszosz Színház az Akropolisz déli lejtõjén épült, ma is rendeznek benne elõadásokat. A domb északkeleti oldalán találjuk az egykori kis falut, amelynek neve Plaka. Keskeny, labirintusszerû utcácskái kellemes, barátságos hangulatot árasztanak rengeteg ""beülõs"" étteremmel. Az agora volt az ókori Athén társadalmi központja, ám ma már az eseti zsibvásár helyszíne. A Nemzeti Régészeti Múzeumban Mükénébõl származó csodás tárgyakat, s az ország különbözõ tájairól, szigeteirõl idekerült leleteket láthatunk. Peloponnészosz A görög szárazföld legdélibb része és eljutni a Korinthoszi csatornát átszelõ hídon keresztül lehet, amelyet egy magyar katona-mérnök tervezett. A félsziget keleti részén található Epidaurosz, Korinthosz és Mükéné, mind könnyen megközelíthetõ Nafplionból. A bizánci Misztrasz a Taigetosz oldalába épült. Délebbre találjuk Manit, amely érintetlen tájaival kitûnõ helyszíne lehet egy kirándulásnak. Ellátogathatunk az ókori Olümpiába, ahol megtekinthetjük Zeusz templomának romjait, mely az olimpiai láng meggyújtásának helyszíne. Meteora-kolostorok Thesszália északnyugati részén 300 méteres sziklák emelkednek, tetejükön kolostorok állnak. Különleges látvány, a látogató fel nem foghatja, hogyan tudták a sziklák csúcsira felépíteni ezeket az épületeket. Kikládok-szigetcsoport A szigetek legtöbbje már frekventált turista célpont: Mikonosz, Szantorini, Párosz, Iosz, míg néhány kevésbé zsúfolt: Androsz, Kea, Kithnosz, Szerifosz és Szifnosz. Mikonosz a leglátogatottabb és egyben a legdrágább sziget. Festõk, nudisták, millomosok, újgazdagok, prominens személyiségek mind megtalálhatók a szigeten. Szantorini egyedi, megkapó és gyönyörû. Alakját a közel 3500 évvel ezelõtti vulkánkitörésnek köszönheti. Ha nem kívánunk a fõszezoni turisták tömegével tartani, menjünk inkább Szikinoszra, Anafira, vagy Naxoszba. Kréta Görögország legnagyobb szigete, s az országba látogatók egynegyedét látja vendégül. Ennek ellenére lehet nyugodtabb partszakaszokat és településeket találni. A mínoszi kultúra központja volt, így ennek a kornak számtalan emlékét találjuk itt. A Knosszoszi Palota Kréta legnagyobb városától, Irakliontól mindössze 5 kilométerre található. Haniában, Rethimnonban csodálatos velencei épületeket találunk. Élvezetes túralehetõségeket rejt magában a sziget, amelyek révén megismerhetjük a természeti és a kultúrális értékeket. A déli fekvésének és éghajlatának köszönhetõen áprilistól novemberig fürödhetünk a tengerben. Dodekaniszosz-szigetek Rodoszt kivéve a kultúrtörténetileg Görögországhoz, geológiailag az anatóliai szárazföldhöz tartozó szigetek édes vízben szegények és többnyire kopárak.


Legjelentõsebb szigetek: Kósz, Lipszi, Szimi, Patmosz, Tilosz, Kasztellorizon, Kasszosz. Jón-szigetek Hét fõ szigete: Korfu, Paxi, Kefallónia, Zakinthosz, Ithaki, Lefkada és Kithira. Itt sok olyan emlék található, amely az olasz kultúra nyomait viseli. A legszebb szigetnek sokan Korfut tartják, ami nem alaptalan, hiszen déli részének lankás zöld dombjai, északi részének sziklás meredélyei lenyûgözõ látványt nyújtanak. Északkeleti Égei-szigetek Nagyobb szigetek: Szamosz, Chíosz, Ikaria, Leszbosz, Límnosz, Szamothráki és Thászosz. Hatalmas távolságra vannak egymástól, nem könnyû rövid idõ alatt több szigetet is bejárni. Minden szigetnek sajátos arculata van. Szporádok Az ókorban kapták ezt a nevet azok a szigetek, amelyek a Kükládok körül szétszórtan helyezkednek el (a név jelentése: szétszórt). Ma megkülönböztetjük egymástól az Északi- Szporádokat és a Déli-Szporádokat. Fontosabb északi szigetek: Szkopelosz, Alonnisszosz és Szkirosz. Drága, zsúfolt helyek ezek. Néhány szigeten a pezsgõ éjszakai életen kívül nincs is más különlegesség. Szaróni-szigetek A Szaróni-öbölben található szigeteket nevezik így. Szalamisz, Aegina, Poroszt, valamint még számtalan kisebb sziget és sziklazátony tartozik ide. Legnagyobb sziget Szalamisz, amelynek partja igen tagolt.

Utazás megosztása: