Utazás ID: 4100923Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

Szafari körutazás Namíbiában

Namíbia utazás

Szafari körutazás Namíbiában
Szafari körutazás Namíbiában Szafari körutazás Namíbiában Szafari körutazás Namíbiában
Jelenleg ehhez az utazáshoz nincs weboldalunkon aktuális indulási időpont, kérjen rá ajánlatot munkatársainktól:

Ajánlatkérés / Érdeklődés

A Namíb-sivatag felejthetetlen látványaTúra a Sesriem-kanyonbanVadles az Etosha Nemzeti parkban

1. NAP: BUDAPEST – WINDHOEK

Elutazás Budapestről menetrendszerinti repülőjárattal, átszállás­sal Windhoekba.

2. NAP: WINDHOEK

Megérkezés a délelőtti órákban, transzfer a szállodába. Délután városnézés a namíbiai fővárosban a főbb látnivalók megtekinté­sével: a gyarmati időkből fennmaradt Christuskirche, a parlament épülete (Tintenpalast), és a városi erőd (Alte Feste). Séta a főut­cán, ahol számtalan érdekes üzletet, könyvesboltot, kézműves piacot fedezhet fel az érdeklődő. Vacsora és szállás Windhoekban.

3. NAP: WINDHOEK – NAMÍB-SIVATAG

Reggeli után elutazás a Namíb-sivatagban található szálláshelyre. Az Atlanti-óceán partvidékén húzódó sivatag a Föld legrégebbi pusztasága, 1600 km hosszan, és mintegy 50–160 km széles­ségben terül el Namíbia dél-nyugati részén. A Magyarországnyi méretű sivatag belső része igazi homoksivatag, ahol a szél gyak­ran óriási homokdűnéket alkot. Késő délután, naplemente idején érkezés a dűnék lábainál fekvő sivatagi lodge-ba, ahol vacsora és szállás.

4. NAP: SOSSUSVLEI – SESRIEM KANYON

Reggeli után kirándulás a Namíb-sivatag egyedülálló természeti látnivalójához, Sossusvlei gigantikus homokdűnéihez (egyikük több, mint 300 méter magas), melyek a világ legmagasabb ilyen jellegű képződményei. Lehetőség nyílik az egyik dűne megmá­szására, a sivatagi táj végtelen nyugalmának megtapasztalására. Ezt követően a túra a Sesriem kanyonban folytatódik, melynek szabálytalan formáját, 30–40 méter magas falait évszázadok eró­ziója formálta. Vacsora és szállás a sivatagi lodge-ban.

5. NAP: SOLITARE – GAUB – KUSIEB – SWAKOPMUND

Továbbutazás az óceánpart irányába, a Solitaire, a Gaub és a Kuiseb kanyonok érintésével. Az út a namíbiai kősivatag kiet­len holdbéli tájra emlékeztető vidékén halad át. A területen él a botanikai szempontból egyedülálló velvícsia (welwitschia mirabilis) különleges, szárazságtűrő növény. Nevét felfede­zőjéről, Dr. Friedrich Welwitschia osztrák botanikusról kapta. Megérkezés Swakopmundba a délutáni órákban. Séta és rövid városnézés Namíbia egyik kedvelt üdülőhelyén. Vacsora és szál­lás Swakopmundban.

6. NAP: WALVIS-ÖBÖL

Délelőtt félnapos (kb. 3 órás) hajókirándulás során ismerkedés a Walvis-öböl gazdag élővilágával. Az óceánparti öblök számtalan madárfajnak adnak otthont. A hajó mellett kis szerencsével del­finrajok, fókák is láthatók. A hajón osztrigát és frissítőket szol­gálnak fel. A program után visszautazás Swakopmundba, ahol szabadprogram. Vacsora és szállás Swakopmundban.

7. NAP: SWAKOPMUND – TWYFELFONTEIN

Korán reggel elutazás az ország északi részére, Twyfelfonteinbe. Útközben a vulkáni eredetű "Burnt Mountain" és a vidék több ezer éves ősi sziklarajzainak megtekintése. A területen, amely ma az UNESCO Világörökségének része, közel 2500, vadászjeleneteket, különböző rituálékat ábrázoló sziklarajzot tártak fel a kutatók. Vacsora és szállás Twyfelfontein közelében.

8. NAP: TWYFELFONTEIN – ETOSHA

Délelőtt a "megkövült erdő", azaz a több, mint 200 millió éves fatör­zsek maradványait tartalmazó folyómeder megtekintése, majd továbbutazás az Etosha Nemzeti Parkba, mely a világ egyik legré­gibb vadrezervátuma. A több, mint negyed Magyarországnyi terület több száz emlős- és madárfaj otthona. Egy rövid vadles után beje­lentkezés a nemzeti park melletti lodge-ba, ahol vacsora és szállás.

9. NAP: ETOSHA

Egész napos vadles az Etosha Nemzeti Parkban. A több, mint 22 ezer km2-es park jelentős részét kitevő mocsár az esős évszak­ban (novembertől áprilisig) szinte egy hatalmas tóvá alakul. A sűrű, bozótos területeken nagy számban élnek oroszlánok, orr­szarvúk, zsiráfok, antilopfélék és elefántok, valamint rengeteg madárfaj. Köztük számos, mára már veszélyeztetett faj is megta­lálható. Vacsora és szállás a nemzeti park melletti lodge-ban.

10. NAP: ETOSHA X WINDHOEK

Reggel visszautazás Windhoekba, útközben látogatás egy fafara­gásokat áruló piacon. Vacsora és szállás Windhoekben.

11. NAP:WINDHOEK – BUDAPEST

Transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapestre.

12. NAP: BUDAPEST

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

Az ár a helyi borravalókat nem tartalmazza, de tartalmazza a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást és az útlemondási biztosítást.

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon találják.

Min. létszám: 10 fő.

Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?

Árinformációk

Az utazás ára tartalmazza:

* utazás
* a leírásban felsorolt programok
* megadott ellátás
* útlemondási biztosítás

Az utazás ára nem tartalmazza:

* BBP biztosítás
* vízum (vízumköteles ország esetén)
* fakultatív kirándulások
* belépõk
* a leírásban felsorolt azon díjak, melyeket az alapár nem tartalmaz
Visszalépés ide:
Utazás megosztása: