Utazás ID: 4100272Erre az azonosítóra hivatkozhat ügyintézőnkkel folytatott beszélgetése során!

Látványosságok az Egyenlítõ mentén

Kolumbia utazás

Látványosságok az Egyenlítõ mentén
Látványosságok az Egyenlítõ mentén Látványosságok az Egyenlítõ mentén Látványosságok az Egyenlítõ mentén
Jelenleg ehhez az utazáshoz nincs weboldalunkon aktuális indulási időpont, kérjen rá ajánlatot munkatársainktól:

Ajánlatkérés / Érdeklődés

Galapagos védett kincseiKét főváros látványosságaiÁllhatunk pont az EgyenlítőnKözel 6000 m magas vulkánok

1. NAP : BUDAPEST – BOGOTA

Reggeli indulás Budapestről. Átszállással utazás Kolumbia fővárosába, Bogotába. Érkezés, majd ranszfer a szállodába. Szállás elfoglalása után vacsoráig szabadprogram.

2. NAP: BOGOTA

Első állomásunk a Bogota szívében lévő híres piac. Aki szeretne, bele is kóstolhat a helyi pecialitásokba. Majd 3.048 m magasra megyünk fel, ahonnan lepillantunk Bogota zsúfolt városára. Ezt követően ellátogatunk La Candelariaba, a történelmi belvárosba. A barokk épületek között sétálva érjük el a Simon Bolivar főteret. Megtekintjük az Arany Múzeumot majd a Botero Múzeumot, melyekben aranytárgyakat, illetve a híres kolumbiai festő és szobrász műveit láthatjuk. Szállás Bogotában.

3. NAP: BOGOTA – CARTAGENA

Repülés Cartagenába. A várost 1533-ban alapította a spanyol Pedro de Heredia. Cartagenaban seréltek gazdát hosszú ideig a termények és rabszolgák mivel ez volt a régió legfontosabb kikötője. Manapság Cartagena óvárosa és a vár környéke egy gyöngyszem, Világörökség. A város körüli tengerparti szállodák sokasága pedig mutatja, hogy a terület népszerű nyaralóhely is.

4. NAP: CARTAGENA

Reggeli után elsőként a La Popa monostort látogatjuk meg, amely a város legmagasabb hegyén fekszik. Innen élvezhetjük a városra és az öbölre nyíló lenyűgöző panorámát. Ezután utunk Fort San Felipébe vezet, és a város hatalmas erődjét nézzük meg. Innen a gyarmati óvárosába érkezünk, ahol a pompás palotákat, szűk sikátorokat csodálhatjuk. A városnézés végén a Jezsuita templomot és a San Pedro Claver monostort keressük fel, majd szabadprogram.

5. NAP: CARTAGENA – BOGOTA – QUITO

Menetrend függvényében, de várhatóan a déli órákban utazás Cartagenaból bogotai átszállással Ecuador fővárosába, Quitóba. Transzfer a szállodába.

6. NAP: QUITO

Reggeli után a 2850 méter magasan fekvő főváros felfedezésére indulunk. Quito csupán 22 kilométerre fekszik az Egyenlítő vonalától. Hegyvonulatok övezik a várost körös-körül. Quito egyedülálló koloniális kincsekkel rendelkezik, méltán Világörökség. Városnézésünk során láthatjuk a Függetlenség teret, az Elnöki és a Püspöki Palotával. Itt található Quito legnagyobb katedrálisa, valamint a híres La Compania (az Aranytemplom), amely a legszebb barokk templom Dél-Amerikában. Délután az Egyenlítő-vonal Emlékműhöz megyünk, amelyet a "Világ Közepének" is neveznek. Itt valóban átélhetjük azt a nem mindennapi élményt, hogy egyszerre állunk Földünk északi és a déli féltekéjén. Lesz lehetőség az emlékmű mellett az Etnográfiai Múzeum megtekintésére is.

7. NAP: QUITO – RIOBAMBA

Reggeli után a híres Cotopaxi Nemzeti Parkba indulunk, amely Ecuador legismertebb természetvédelmi területe. A Cotopaxi vulkán hófödte, 5987 m magas csúcsával Ecuador második legmagasabb hegye, és a legnagyobb a működő vulkánok között. Délután folytatjuk utunkat Riobamba városába, amely Chimborazo provinciájának fővárosa. Itt rengeteg bennszülött közösség él a mai napig. Szállásunkról a tájra elképesztő látvány tárul.

8. NAP: RIOBAMBA – CUENCA

Kora reggel Alausí városába megyünk, ahol felszállunk a híres "Ördög Orra" vonatra és egy lélegzetelállító utazásra indulunk az Andok vonulatai közé. Káprázatos a látvány. Ezt követően egy kb. 2 órás utazással Cuenca városába érünk. Útközben megállunk Ingapirca romjainál. A 3100 m magasan lévő inka emlékek között sétálva láthatjuk, hogy hol éltek az őslakosok, milyen szertartásaik és rituáléik voltak. Szállás Cuencaban.

9. NAP: CUENCA – GUAYAQUIL

Ezen a napon városnézés Ecuador harmadik legnagyobb városában, Cuenca-ban. Sokak szerint Cuenca az ország legszebb városa, igazi művészeti központ, amely az ezüst és az arany tárgyak készítésének központja. Cuenca is Világörökség. Láthatjuk a történelmi épületeket a Tomebamba folyó mentén, a "Todos los Santos" romjait, a főteret a régi és az új katedrálissal és betekintést nyerhetünk egy Panama-kalap gyárba. Ezután Ecuador legnagyobb városába, Guayaquil-be indulunk, amely az ország fontos gazdasági és kereskedelmi központja. Kb. két órás városnézésünk során felkeressük a szépséges Simon Bolívar parkot, a neogótikus katedrálist, végigsétálunk a város büszkeségén, a Malecó nevezetű gyönyörű promenádon. Szállás.

10. NAP: GUAYAQUIL – GALAPAGOS

Reggel transzfer a repülőtérre és elutazás a Galapagos-szigetekre. Transzfer Santa Cruz szigetre. Szállás elfoglalása (3 éjszaka). Ezt követően, délután a Darwin Intézet felkeresése, ahol beszámolnak az ott folyó természetvédelemről, ahol láthatunk védett, különleges madarakat, sok fajta teknőst és egyéb állatot. Vacsora.

11. NAP: GALAPAGOSON SZIGETLÁTOGATÁS HAJÓVAL

Galapagoson 3 nagyobb sziget van (Északi-Seymour, Plazas, Bartolomé), ebből egyik nap az egyik másik nap egy másik szigetet mutatnak meg. Hogy melyiket, az akkor derül ki, amikor megérkezik a csoport. Szigeteken iguánák, fókák, madárkolóniák, rákok, óriásteknősök és sok egyéb állat él. Szakértő vezetővel megyünk körbe a szigeten. Galapagoson (2 napon) ebéd és vacsora is lesz.

12. NAP: GALAPAGOSON SZIGETLÁTOGATÁS HAJÓVAL

Ezen a napon egy másik sziget flóráját és faunáját ismerjük meg. Mivel vulkanikus mindegyik sziget a felszín is különleges és érdekes a vegetáció is. Ezek a szigetek a világ egyik legféltettebb és legjobban óvott természeti területei. Erről magunk is meggyőződhetünk.

13. NAP: GALAPAGOS – ECUADOR – REPÜLÉS

Visszarepülés Guayaquilbe, majd átszállással Európába. Éjszaka a repülőn.

14. NAP: EURÓPA – BUDAPEST

Európai átszállással utazás Budapestre. Várható érkezés a délutáni órákban.

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem!
Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál.
A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 15 főben maximáljuk.

Kérdése van az úttal kapcsolatban?
Ajánlatot kérne?

Árinformációk

Az utazás ára tartalmazza:

* utazás
* a leírásban felsorolt programok
* megadott ellátás
* útlemondási biztosítás

Az utazás ára nem tartalmazza:

* BBP biztosítás
* vízum (vízumköteles ország esetén)
* fakultatív kirándulások
* belépõk
* a leírásban felsorolt azon díjak, melyeket az alapár nem tartalmaz
Visszalépés ide:
Utazás megosztása: