Top 10 úti cél Európában, 2013

Nem minden a méret, hiszen Európa egynegyede Ázsiának, egyharmada Afrikának, mégis a világ minden tájáról vonzza a turistákat. Íme, a top tízes lista arról, hogy mely desztinációkat érdemes meglátogatni ebben az évben. Legnagyobb örömünkre pedig, Budapestet is beválogatták!

1.) Porto & Douro-völgy

Ez a fantasztikus portugál borvidék lenyûgözõ látnivalókat tartogat magában: hatalmas szõlõ ültetvények, történelmi várak és kastélyok, hagyományos portugál udvarházak, és lenyûgözõ szín kavalkád. A helyiek vendégszeretete messze földön híres, aminél talán csak finom ételeik és boraik ismertebbek. Akit egyszer magával ragadt Toszkána szépsége, az biztos lehet abban, hogy Porto & Douro –völgyében sem fog csalódni.

2.) Budapest


3.) Észak-Izland

Izland, a víz és jég országa. Természetesen a középpontban Reykjavik , Golden Circle, a lenyûgözõ látványt nyújtó gejzírek, lávamezõk, és hatalmas vízesések találhatók, de nem szabad elfeledkezni. a második legnagyobb városról Akureyri-rõl, és a vad Észak-Izland tájairól sem.

4.) Cinque Terre, Olaszország

A Ligur-tengerpart mentén található, Észak-Olaszországban, ez a csodás kis olasz városka. Melynek neve annyit tesz, hogy „öt föld”, amely mögött valójában 5 apró, autótól mentes település és egy nemzeti park húzódik.


5.) Moravia, Csehország


6.) Bern, Svájc

Bern, Svájc fõvárosa, mely az ország közepén található, és ami egyben Bern kanton székhelye. Ez az ország negyedik legnépesebb városa.

7.) Marseille, France

Marseille, Cote d’Azur régió központja és Franciaország legnagyobb kikötõje. Fõbb nevezetességei: székesegyház, régi kikötõ, If vár, Szent Viktor apátság.

8.) Horvátország

Horvátország csodás tengerpartjaival, üdülõvárosaival, melyek közül a legkedveltebbek: Porec, Split, Dubrovnik, Rabac, a magyar turisták nagy kedvence is, és természetesen nem lehet elmenni szó nélkül a világhírû Plitvicei-tavak, nemzeti park mellett sem.

9.) Észak-Írország

Írországot, a zöld országként szokás emlegetni fantasztikus természeti szépségei miatt, de mindemelett nem szabad elfeletkezni történelmi és kultúrális látnivalóiról sem.

10.) Koppenhága, Dánia

Koppenhága, Dánia fõvárosa. Számtalanszor elnyerte már a világ legboldogabb és legélhetõsbb városa címet. Érdemes végighajózni Koppenhága csatornáin, és így felfedezni a várost.

 


2013. június 28. péntek
Bejegyzés megosztása: