X

Weboldalunkat jelenleg
107 látogató böngészi

orangearrowTörökország előfoglalási akció június 4. és 11.
orangearrowIndia Arany Háromszög körutazás akciós 2017-es nyári és őszi indulások már 199.000 Ft/fő-től

Bejelentkezés

Amennyiben rendelkezik már Télen-Nyáron fiókkal, írja be e-mail címét és jelszavát. Vagy jelentkezzen be Google (Gmail), vagy Facebook fiókjával!

E-mail:
Jelszó:
Szövegrészlet:
Ország:
Úttípus:
Szállástípus:
Utazási mód:
Ellátás:
Ár:
Indulási idő:Naptár - Összes
ÖsszesAkciós
NyaralásEgzotikus utazásKörutakAkciós utakSíelés
Oldalunkon jelenleg 25.204 utazás és 1.391.937 indulási időpont szerepel
Úttípusok
orangearrowElőfoglalás 2017 nyár
orangearrowKörutazás
orangearrowVároslátogatás
orangearrowEgzotikus utazás
orangearrowHajóutak
orangearrowRepülőjegy
orangearrowBibione apartmanok
orangearrowSíelés 2017
orangearrowAutóbérlés
orangearrowSzilveszteri utak 2017
orangearrowAkciós olasz apartmanok
orangearrowNémet és osztrák utazási irodák ajánlatai
Aktuális
orangearrowTörökország előfoglalási akciók
orangearrowEgzotikus utak 2016-2017
orangearrowLast Minute
orangearrowAkciós utak lapozó
orangearrowAkciós nyaralás
orangearrowAkciók egy helyen
orangearrowEgyiptom nyaralás
orangearrowTörökország nyaralás
orangearrowMárcius 15. utazások
orangearrowHúsvéti utak
orangearrowMaldív-szigetek akció
orangearrowKarnevál
orangearrowSíbérlet az árban
orangearrowGörögország last minute utak
orangearrowAkciós síutak 2017
orangearrowPünkösd
orangearrowBlog
orangearrowFutball jegyek
orangearrowAdvent 2017
orangearrowKarácsonyi utazások 2017
orangearrowSzilveszteri síutak 2017-2018
orangearrowKenya utazás
orangearrowKoncertek
Partnereink
Partnereink
Információk
orangearrowNAV közlemény
orangearrowÁltalános információk
orangearrowFoglalási információk
orangearrowAdatvédelmi nyilatkozat
orangearrowOrszáginfók
orangearrowRólunk
orangearrowKapcsolat
orangearrowGyakran ismételt kérdések
orangearrowUtasbiztosítás
orangearrowReptéri parkolás
Utazás előtt
orangearrowPartnereink
orangearrowTérkép
orangearrowÚtvonal tervezők
orangearrowValuta árfolyamok
orangearrowIdőzónák
orangearrowEgészségügyi tanácsok
orangearrowMit csomagoljunk?
orangearrowHójelentés
orangearrowSítérkép és síbérlet 2016 - 2017
orangearrowAutóbérlés
orangearrowSípályák és felvonók
Valuták
KHB valuta eladási árfolyamok
ValutaEgys.Ft.
GBP1368.7
CHF1297.2
USD1293.43
CZK112.09
EUR1316.99
HRK144.13
TRY179.57
Frissítve: 2017.03.22. 09:10

Forrás: K&H Bank
További árfolyamok


További ajánlataink: orangearrow Pozsony  orangearrow Szlovákia  

Megosztás a Facebook-on
Megosztás a Twitteren

Pozsonyi séták

?


Értékelés:0 / 6      Értékelje Ön is!
Vélemények:Véleményezze Ön először!
Utazás azonosítója:5300012
Úttípus:Körutazás
Szállás:Program szerint
Utazási mód:Autóbusz
Időtartam:1 nap
Ellátás:Önellátás
Az ár tartalmazza:* elhelyezés
* megadott ellátás
* idegenvezető (leírás szerint)
Az ár nem tartalmazza:* útlemondási biztosítás
* helyszínen fizetendő költségek, belépők
* fakultatív BBP biztosítás
* fakultatív programok

Sajnos ehhez a programhoz jelenleg nincs indulási időpontunk!
Munkatársaink szívesen segítenek Önnek megtalálni a megfelelő utazást, kérjen tőlünk ajánlatot most:

Név: *
E-mail: *
Telefon: *
Indulás: *-tól éjszakára
Utasok: * felnőtt és gyermek
Az alábbi mezőbe írhatja megjegyzését (elhelyezési igény, ellátás, stb.):
Írja be a képen látható karaktereket! Mi ez?


Leírás

Ez az inaktív utazás indulási időpontok hiányában egy ideje nem frissült, ezért a leírásban szereplő információk elavultak lehetnek!

Elindulás Budapestről, a Hősök teréről reggel 7.00 órakor, folyamatos utazás után érkezés a szlovák fővárostól nem messze található dévényi várhoz, mely az egyik legrégibb vár Szlovákiában, hiszen a történelmi források már 864-ben említést tesznek róla. Dévény vára a Duna és a Morva folyók összefolyásánál, egy hatalmas sziklaszirten áll. Lenyűgöző látványt nyújt a tájból kiemelkedve. A kilátóteraszról a Dunára, a Morva folyóra és az osztrák Braunsberg hegycsúcsra nyílik csodálatos panoráma.
A várlátogatást követően Pozsonyba, a szlovák fővárosba utazunk. Első megállónk a Slavín hegy tetején, a 39 méter magas Slavín háborús emlékműnél lesz, melynek belseje 6845 elhunyt szovjet katonát őriz, akik Pozsony felszabadításában vettek részt. Az emlékművet park veszi körül, amelyben a volt Szovjetúnió különböző vidékeiről származó növények vannak elültetve. A keleti teraszról csodálatos kilátás a nyílik a városra.
Folytatjuk utunkat a pozsonyi vár felé. A busz rövid időre megáll a vár mellett. Besétálunk a vár udvarába, és persze gyönyörködhetünk az óváros panorámájában, a Régi- és az Új Hídban, a Szlovák Rádió fordított piramis épületében, láthatjuk Pozsony legmagasabb épületét, a nemzeti bank felhőkarcolóját, valamint a dómot is.
Ezek után gyalogos séta következik az óvároson keresztül: Szent Márton székesegyház, ahol valaha közel 300 éven keresztül a magyar királyokat koronázták, a Mihály-kapu, Közép-Európa legrégibb egyetemének épülete (Academia Istropolitana), Fő tér, Prímás Palota, templomok, főnemesek palotái és a Szlovák Nemzeti Színház épülete.
A városnézés után szabadprogram a városban, sztrapacskázási lehetőséggel. A késő délutáni órákban hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.Leírás:

Utazás: autóbusszal

A részvételi díjról részletes információkat (felárak, kedvezmények, fakultatív programok, belépőjegy árak) a programleírás alatt találnak.Az ár tartalmazza:


Az ár nem tartalmazza:
A Télen-Nyáron.hu utazási iroda Magyarország legnagyobb utazási adatbázisával várja látogatóit, több mint 10.000 utazás között válogathatnak a nap 24 órájában. Amennyiben nincs pontos elképzelése, hogy Szlovákia mely régiójába utazna lépjen kapcsolatba kollégáinkkal ajánlatkérés, vagy új szolgáltatásunkkal a chat segítségével. Utazásszervező partnereink legfrissebb Szlovákia last minute ajánlataival a lehető legolcsóbban juthat el Szlovákia legszebb tájaira.

További ajánlataink: orangearrow Pozsony  orangearrow Szlovákia  


Ország leírás

A történelmi városok és a sípályák országa. A közép-európai ország (szlovákul Slovensko) a Kárpát-medence északi részén helyezkedik el Magyarország egyik szomszédjaként. Ezen kívül közös határa van még Ausztriával, Csehországgal, Lengyelországgal, Ukrajnával. Legjelentősebb folyója a Duna, összeköti a fővárost Béccsel és Budapesttel. Az ország északi részén a Kárpátok miatt, döntően hegyvidékeket láthatunk. Az ország déli része sík, de találhatunk még hosszanti völgyeket és dombokat is.

Államforma:
köztársaság
Pénznem:
szlovák korona (Sk), 1Sk=100 fillér
Hivatalos nyelv:
szlovák
Főváros:
Pozsony (Bratislava)
Főbb városai:
Kassa (Kosice), Eperjes (Presov), Nyitra (Nitra), Zsolna (Zilina), Besztercebánya (Banská Bystrica), Nagyszombat, Zólyom, Érsekújvár, Révkomárom

Egy kis történelem

Szlovákia a Magyar Királysághoz tartozott a X. századtól egészen 1918-ig. Ezen idő alatt történelme teljesen a magyar történelem része. Az I. világháborús vereség, az egyre erősödő elszakadási törekvések, és maga a Trianoni békeszerződés, egy független Csehszlovák állam létrejöttéhez vezettek. Az országban a csehek akarata érvényesült jobban, ezért a szlovákok önállósodási törekvése továbbra is megmaradt. 1938-ban a müncheni-egyezmény és az I. bécsi döntés miatt feldarabolták az országot. Még ugyanebben az évben Tiso, a fasiszta németek segítségével, kikiáltotta a Szlovák Köztársaságot, mely miatt Hitler, a II. világháborúban csatlósállamként kezelte a területet. A háború befejeződésével és a határok módosulásával újra létrejött Csehszlovákia. Prágai tavasz és a bársonyos forradalom után végül 1993. január 1-jétől független állam. 2004. május 1-je óta pedig, Európai Uniós ország.
Látnivalók

Szlovákia területén rengeteg különleges látnivaló, egyedi történelmi vonatkozású nevezetesség és kulturális program fogad bennünket. Gyönyörű kastélyok, hatalmas várkastélyok és múltidéző várak várják a turistákat. Ezek közül párat szeretnénk megemlíteni:

Dévény Vára: az ország csücskében helyezkedik el a Duna és a Morva folyó találkozásánál. Az egyik legrégebbi vár, már 900 körül megemlítik létezését, tehát feltehetőleg kelták, rómaiak építhették fából. A XIII: században építettek helyére egy igazi kővárat. Ezt, 1809-ben francia seregek felrobbantották, azóta, mint Várrom Múzeum működik.

Pozsonyi Vár: a Duna bal partján található várat, a XVII. századig építették, csinosították. A török hódoltság idején a magyar királyok koronázási székhelye. 1811-ben a vár leégett, de a precíz felújítási munkálatok miatt úgy néz ki, mint Mária Terézia korában. Állandó történelmi kiállítások fogadják a kedves látogatókat, például a Szlovák Nemzeti Múzum bútorkiállítása, a felvidék régmúltjának kincsei A Luginsland-bástyában viszont a zene történetét kedvelők nézelődjenek, hiszen itt hangszerkiállítás tekinthető meg.

Trencséni Vár: egy római felirat bizonyítja azt, hogy a vár már a római birodalom korában is létezett. Később a történelemből is ismert Csák Máténak a székhelye, erre ma a Máté-torony emlékeztet. A várból a kilátás csodálatos. Itt tekinthető meg a Trencséni Múzeum kiállítása is, mely múlt századi tárgyakkal beszél a vár igazi történetéről, mint például korabeli bútorokkal, régi fegyverekkel, gyönyörű festményekkel és szobrokkal. Egyéb megtekinthető tárlatok például Várkút, Lapidárium (kőtár), Várurak és várkapitányok címerei.

Zólyomi Várkastély: eredetileg vadászkastélynak építette I. Nagy Lajos királyunk a XIV. század végén. Az eredeti gótikus épületet a XVI. században átépítették, egy szinttel megemelték és reneszánsz stílust kapott. Az ezt követő átépítéskor, barokk stílusúvá vált. Ezeket a stílusváltásokat, a Szlovák Nemzeti Galéria mutatja be kiállított műveinek segítségével. A várkastély a nemzeti kulturális örökség része. Hagyományőrzés gyanánt minden évben rendeznek várjátékokat.

Szepesi Vár: Európa egyik legnagyobb vára, mely egy volt kelta erődítményre épült a XII. században. A tatárjárás idején, mivel jó szolgálatot tett IV.Béla várépítésekbe kezdett. De nem csak a vár miatt érdemes ellátogatni ide, hanem csodálatos környéke miatt is, hiszen az ott talált műemlékek a várral együtt (Szepeshely, Szepesváralja, Zsigra és a Dobsinai-jégbarlang) az UNESCO világörökségi listáján szerepelnek.

Kastélyok: Mosóc, Brogyán, Nagymihályi, vagy a Nagyőr kastély.

Természetesen ez csak egy kis ízelítő volt a kastélyokból, várakból, melyeket szerte-szét megtalálhatunk az országban. De, akik természeti csodákat szeretnének látni, azoknak sem lesz egyszerű dolga, hiszen 12 barlangja közül, azért is nehéz választani, mert három típusú barlang (cseppkő-,jég-,aragonitbarlang) is megtalálható az ország területén, melyek szépsége és egyedülállósága bárkit lenyűgöz. Mindemellett, igen jelentős mennyiségű gyógy-és termálvízforrásainak köszönhetően különböző fürdők, üdülőközpontok várják a kedves látogatókat, pihenés és gyógyulás céljából. Ha még mindig nem lenne elég a vízből, két ásványi sókban gazdag hideg gejzíre és számtalan vízesése nyújt igazi látványt számunkra. Az ország területén még számos turistaközpontot is találunk, melyeket a vízi sportok kedvelőinek pl.: a szörfözés, alakítottak ki (vizekben elég gazdag az ország). Szlovákia legnagyobb és legszebb természetvédelmi területe a Tátrai Nemzeti Park (Alacsony-és Magas-Tátrai), de vannak még más parkok is, például a Szlovák Karszt Nemzeti Park, vagy a Murányi-fennsík Nemzeti Park, melyek ámulatba ejtenek bennünket. Akik a népi hagyományok, és a szlovák népművészet iránt érdeklődnek, több régió skanzenjei közül válogathatnak. A legszebbek Jahodníkyben, az Árva-és Liptói régióban vannak.
Tudta?

A Liptói táj még mind a mai napig megőrizte múlt századi képét, hiszen festői szépségű táj és apró, hagyományos szlovák falvak (pl.: Vlkolínec község) tárulnak a szemünk elé. Nem is csoda, hogy az UNESCO a világ kincstárának kincsei közé sorolta.

Szlovákia térképét tekintve nem is csoda, hogy ennyi látnivalót kínál a természet számunkra. Nyilvánvalóan találhatunk még templomokat, zsinagógákat is, melyek közül a legértékesebbek a még mai napig fennálló evangélikus és katolikus egyházak fatemplomai (ezek építéséhez nem használtak szögeket). Ismerős lehet a kassai Szent Erzsébet Dóm, Nagyszombat vagy Nyitra templomai, vagy a darázsi településen található román kori templom, a Sasvári Bazilika, a jánoshegyi Szent János Templom, a Vöröskolostori Karthauzi Kolostor. Múzeumok, színházak és képtárak várják a művészet szerelmeseit.

Leghíresebb városok: Pöstyén (Piestany), Trencsénfürdő (Trencianske Teplice), Gyűgy (Dudince), Bisztra (Bystrá).
Magyar emlékek

Pozsony és környéke: Pozsony Szlovákia fővárosa, egyben kulturális és kereskedelmi központ is. Látnivalók: Pozsonyi Vár, Szlovák Nemzeti Múzeum, Szent-Miklós Templom, préposti palota, Prímási Palota, vagy a Grassalkovich-palota.

Csallóköz legnépesebb települése Komárom.

Párkány és vidéke: Esztergommal köti össze a várost a Mária-Valéria híd, melyet 1944-ben a németek felrobbantottak, majd később újjáépítették. Itt található Szlovákia legnagyobb termálfürdője, a Vadas Termálfürdő. De említhető a bényi rotunda (körtemplom) is.

Léva: talán a leghíresebb maga a vár, melyet a XII. században építettek, s melyet várkapitánya, Dobó István reneszánsz stílusúvá tett. A várban egy múzeum működik, de ezen kívül megtekinthetünk egy körtemplomot, ágyúkat és az 1848-as magyar katonai kellékeket.

Trencsén: a felvidék legnagyobb vára a Trencséni Vár, a piarista templom, a bencés apátság romjai és még számost egyéb látnivaló és program vár bennünket Csák Máté kedvenc jó városában. Jó tudni, hogy 1622-ben egy rövid ideig itt őrizték a Szent Koronát.

Losonc és környéke: Római katolikus templom, Kármán József emlékmű, a Szűz tiszteletére épített Református Templom és Főtér. A környéken pedig megtalálhatjuk a Madách-kastélyt és a Mikszáth Kálmán-emlékházat.

Kassa és környéke: Szlovákia második legnagyobb városa, katolikus érseki és evangélikus püspöki székhely. Régen szabad királyi városi címet kapott, de a történelem során rengeteg király és történelmünket alakító személy fordult meg itt például Károly Róbert, Nagy Lajos, Bocskai István, I. Rákóczi György. Testvérvárosa Miskolcnak és Budapestnek. Főbb látnivalói, például az Árpádházi, Szent Erzsébet tiszteletére építetett gótikus székesegyház, a Szent Erzsébet-dóm, mely már a XV. század óta Európa egyik legszebb gótikus emlékműve. A dómban nyugszik II. Rákóczi Ferenc, Zrínyi Ilona és a Rákóczi-szabadságharc több vezetője. Megtekinthető még a Domonkos templom, Ferences templom, Kelet-szlovákiai Múzeum és állandó kiállító helye a Rodostói-ház (Rákóczi utolsó házának pontos képmása), az Orbán-torony, vagy éppen a Kassafürdő. A közelben található a romos Torna vár, és a reneszánsz Keglevich-várkastély.

Lőcse: történelmileg szintén jelentős város volt, mára már emlékművek emlékeztetnek erre. Szent Jakab Templom, mely Magyarország egyik legszebb temploma volt, míg a várost Szlovákiának nem adták. Itt található a világ egyik legszebb és legnagyobb szárnyasoltára és itt nyugszik a Thurzó-család is. De megnézhetjük még a minorita Szent Lélek templom- és kolostort, a Szűz Mária Templomot, a Mária hegyet. A város környékében találjuk meg a világörökség részeit, Szepesváralját, Szepeshelyet, Zsigrát, ahol a Szepesi vár nyújt majd nekünk érdekes programokat. A város neve több magyar író művében is fellelhető. Ki ne emlékezne Jókai Mór: A lőcsi fehér asszony, vagy Mikszáth Kálmán: A fekete város című regényre.
Az UNESCO természeti- és kulturális örökségei Szlovákiában

Szlovákia területén már évek óta több kulturális örökséget láthatunk. A kulturális műemlékek kategóriájába tartozik: a Szepesi Vár és környéke, Selmecbánya, Vlkolínec és Bártfa városa. A természeti műemlékek közé sorolják a Szlovák-karszthegységben találahtó barlangokat és szakadékokat, a Dobsina-jégbarlangot, a Bukovi és Vihorlati hegységek őserdőit. De Szlovákia, a jegyzékbe még szeretnék felvetetni a Tátra Nemzeti Parkot, a Szlovák Paradicsom Nemzeti Parkot és a Kis-Fátra Nemzeti Parkot is, melyek természeti értéke és jelentősége szintén nagy. Az UNESCO anyagtalan műemlékei közé tartozik, a világon alig ismert, de Szlovákiára annál is inkább jellemző hangszer, a furulya. A leghosszabb ilyen hangszer a 6 méter hosszú trombita furulya.

Ezeken kívül még számos más területet, épületet találhatunk majd a listán, hiszen Szlovákia szeretné, ha Európa elismerné védett és igen ritka környezetét.

Kapcsolódó utazási ajánlatok

orangearrow Advent Pozsonyban + Schlosshof és Kittsee7.500 Ft / 1 nap
orangearrow Pozsony, Dévény és Vörösko vára8.500 Ft / 1 nap
Bejelentkezés
Zárva
Call Center
Ajánlatkérés
Nem találta ajánlataink között álmai útját? Kérjen egyedi ajánlatot! Ehhez csupán néhány adatra van szükségünk, hogy kollégáink elkészítsék a kívánságainak leginkább megfelelő ajánlatokat.
orangearrowRólunk
orangearrowAsszisztencia
orangearrowGY.I.K
orangearrowTravel Guard utasbiztosítási feltételek
Kapcsolat
Hírlevél feliratkozás
E-mail cím:
Megerősítő kód
Biztonsági kód:
Üzenetküldés
Autóbérlés
Országok
bulgaria_icon.pngBulgária
ciprus_icon.pngCiprus
egyiptom_icon.pngEgyiptom
gorogo_icon.pngGörögország
horvato_icon.pngHorvátország
malta_icon.pngMálta
olaszo_icon.pngOlaszország
spanyolo_icon.pngSpanyolország
tunezia_icon.pngTunézia
toroko_icon.pngTörökország
Az oldalt készítette: Creator X Studio - www.creatorx.hu
megKERESŐ

Kollégáink megKERESIK Ön helyett a legkedvezőbb árat a kért utazásra és emailben elküldik ajánlatunkat!

Név: *E-mail: *
Telefon: *Indulás: *