X

Weboldalunkat jelenleg
101 látogató böngészi

orangearrowTunézia akciós utazás - júliusi indulások

Bejelentkezés

Amennyiben rendelkezik már Télen-Nyáron fiókkal, írja be e-mail címét és jelszavát. Vagy jelentkezzen be Google (Gmail), vagy Facebook fiókjával!

E-mail:
Jelszó:

Kérjen tőlünk ingyen visszahívást!

Telefonszám:
Megerősítés:
Szövegrészlet:
Ország:
Úttípus:
Szállástípus:
Utazási mód:
Ellátás:
Ár:
Indulási idő:Naptár - Összes
ÖsszesAkciós
NyaralásEgzotikus utazásKörutakAkciós utakSíelés
Oldalunkon jelenleg 25.882 utazás és 1.667.176 indulási időpont szerepel
Úttípusok
orangearrowElőfoglalás 2017 nyár
orangearrowKörutazás
orangearrowVároslátogatás
orangearrowEgzotikus utazás
orangearrowHajóutak
orangearrowRepülőjegy
orangearrowBibione apartmanok
orangearrowSíelés 2017
orangearrowAutóbérlés
orangearrowSzilveszteri utak 2017
orangearrowAkciós olasz apartmanok
orangearrowNémet és osztrák utazási irodák ajánlatai
Aktuális
orangearrowTörökország előfoglalási akciók
orangearrowEgzotikus utak 2016-2017
orangearrowLast Minute
orangearrowAkciós utak lapozó
orangearrowAkciós nyaralás
orangearrowAkciók egy helyen
orangearrowEgyiptom nyaralás
orangearrowTörökország nyaralás
orangearrowMárcius 15. utazások
orangearrowHúsvéti utak
orangearrowMaldív-szigetek akció
orangearrowKarnevál
orangearrowSíbérlet az árban
orangearrowGörögország last minute utak
orangearrowAkciós síutak 2017
orangearrowPünkösd
orangearrowBlog
orangearrowFutball jegyek
orangearrowAdvent 2017
orangearrowKarácsonyi utazások 2017
orangearrowSzilveszteri síutak 2017-2018
orangearrowKenya utazás
orangearrowKoncertek
Partnereink
Partnereink
Információk
orangearrowNAV közlemény
orangearrowÁltalános információk
orangearrowFoglalási információk
orangearrowAdatvédelmi nyilatkozat
orangearrowOrszáginfók
orangearrowRólunk
orangearrowKapcsolat
orangearrowGyakran ismételt kérdések
orangearrowUtasbiztosítás
orangearrowReptéri parkolás
Utazás előtt
orangearrowPartnereink
orangearrowTérkép
orangearrowÚtvonal tervezők
orangearrowValuta árfolyamok
orangearrowIdőzónák
orangearrowEgészségügyi tanácsok
orangearrowMit csomagoljunk?
orangearrowHójelentés
orangearrowSítérkép és síbérlet 2016 - 2017
orangearrowAutóbérlés
orangearrowSípályák és felvonók
Valuták
KHB valuta eladási árfolyamok
ValutaEgys.Ft.
GBP1373.96
CHF1294.51
USD1286.68
CZK112.36
EUR1318.57
HRK144.07
TRY178.86
Frissítve: 2017.05.18. 09:10

Forrás: K&H Bank
További árfolyamok


További ajánlataink: orangearrow Prága  orangearrow Csehország  

Megosztás a Facebook-on
Megosztás a Twitteren

Prága és Csehország Világörökségei

?


Értékelés:0 / 6      Értékelje Ön is!
Vélemények:Véleményezze Ön először!
Utazás azonosítója:5300002
Úttípus:Körutazás
Szállás:Szálloda * * *
Utazási mód:Autóbusz
Időtartam:4 nap/ 3 éj
Ellátás:Reggeli
Az ár tartalmazza:* elhelyezés
* megadott ellátás
* idegenvezet? (leírás szerint)
Az ár nem tartalmazza:* útlemondási biztosítás
* helyszínen fizetend? költségek, belép?k
* fakultatív BBP biztosítás
* fakultatív programok


Leírás

1. nap:

Indulás 06.00 órakor Budapest, Hõsök terérõl. Folyamatos utazás Csehország felé. Kora délután érkezés Prágába. Ismerkedés a 14. században alapított Újvárossal, megtekintjük a Lõportornyot és a szecessziós stílusban épült Reprezentációs Házat. Sétánkat az Óváros valamikori városfalát körülvevõ árkon épült utcán folytatjuk az Újvárosban, melyet az Óvárosban, a Vencel téren fejezünk be. A délután további részében szabadprogram, ez idõre javasoljuk a prágai zsidónegyed megtekintését. Este fakultatív vacsorázási lehetõség a belvárosban, majd a szállás elfoglalása.

2. nap:

Mai programunkat a Prágai Várban kezdjük. Itt található a gótikus Szt. Vitus-székesegyház, a Szt. György-szobor, a Régi Királyi palota és a Szt. György-bazilika. A várfalnál található Prága legfestõibb utcája, az Arany utcácska. A programunkat a világhírû kõhídon, a Károly hídon áthaladva az Óvárosban, az Óváros téren, a Városházánál fejezzük be. A Városháza tornyán megtekintjük a középkori csillagászati óramûvet, az Orlojt, amely immár ötszáz éve minden kerek órában bábjátékkal szórakoztatja a nézõket.

Délután fakultatív sörgyár látogatási lehetõség Velke Popoviceben

Prágához közel, az autópályától néhány kilométernyire található Velké Popovice, a közismert Kozel sör eredeti hazája. Az itteni sörgyár már közel sem csak házi fõzde, Csehország nagyobb sörgyárai közé tartozik. A gyárlátogatás keretében betekintést nyerhetünk a sörfõzés rejtelmeibe és természetesen vásárlásra is nyílik lehetõség.
Este fakultatív vacsora, majd visszautazás a szállásra.

3. nap:

Egésznapos fakultatív kirándulási lehetõség: Karlovy Vary-Loket vára

Egész napos fakultatív kirándulási lehetõség. Reggeli után elutazás Karlovy Varyba, a híres fürdõvárosba, mely az Osztrák-Magyar monarchia idején az arisztokrácia egyik fõ találkozóhelye volt. A fürdõvárosi séta után továbbutazás a varázslatos Oh?e folyó völgyében fekvõ Loket várához. A vár egyike Csehország legrégebbi építményeinek, története több mint 800 évvel ezelõtt kezdõdött el. Kezdetben a határvédelmen túl, a Prágába vezetõ kereskedelmi útvonalak védelmét szolgálta. Késõbb IV. Károly is sok idõt töltött itt. A várból páratlan panoráma nyílik az Oh?e folyó völgyére
Este visszaérkezés Prágába, fakultatív vacsora moldvai hajókázással egybekötve. Akik nem vesznek részt a fakultatív programon, azoknak egész napos szabadprogram Prágában.

4. nap:

Reggel hazaindulás. Útközben megállunk Kutná Horaban, a középkori ezüstbányászat csehországi központjában. Elõször az emberi élet mulandóságára figyelmeztetõ, lélegzetelállító Csontkápolnát nézzük meg. Ezután az UNESCO Világörökség listáján szereplõ belvárosba megyünk, ahol a gótikus építészet remekmûvét, a Szt. Borbála Katedrálist tekintjük meg. Sétánk során megismerkedünk a város legszebb mûemlékeivel. Az egykori jezsuita kollégiummal, az Olasz udvarral, melyben a Cseh királyság pénzverdéje mûködött, a 18. század elején emelt Szentháromság szoborral, valamint az egyedülálló díszítésû Kõházzal. Utána rövid szabadprogram. Hazaérkezés Budapestre a késõ esti órákban.

Leírás:

Utazás: autóbusszal
Szállás: 3 éjszaka Prága külvárosában vagy Prágától északra 10 km-re, 3*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdõszobás szobákban
Ellátás: reggeli

Az ár tartalmazza:

Utazás autóbusszal, 3 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés.
Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérõ idegenvezetõ díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezõen elõírja a helyi idegenvezetõ alkalmazását, az külön, a belépõjeggyel együtt fizetendõ a programokon való részvétel arányában.

Az ár nem tartalmazza:

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségeiVOX készülék (városnézéshez)1.600 Ft/fõ  Fakultatív vacsora kb. 300 CZK/fõ/alkalom (helyszínen fizetndõ)  Fakultatív program Vacsora Moldvai hajókázással:kb. 550 CZK/fõ (helyszínen fizetendõ)Karlovy Vary - Loket vára:5.500 Ft/fõ+belépõjegy költség (helyszínen fizetendõ)Velke Popovice kirándulás:1.000 Ft/fõ+belépõjegy költség (helyszínen fizetendõ)  Várható költségek Loket vára:kb. 110 CZK/fõPrágai vár: kb. 250 CZK/fõKutna Hora (Szent Barbara Katedrális és Csontkápolna):kb. 175 CZK/fõVelke Popovice sörgyár:kb. 150 CZK/fõ
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépõjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezetõ, szervezési költség)
A fakultatív programok min. 20 fõ részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fõ részvételével indul.

A Télen-Nyáron.hu utazási iroda Magyarország legnagyobb utazási adatbázisával várja látogatóit, több mint 10.000 utazás között válogathatnak a nap 24 órájában. Amennyiben nincs pontos elképzelése, hogy Csehország mely régiójába utazna lépjen kapcsolatba kollégáinkkal ajánlatkérés, vagy új szolgáltatásunkkal a chat segítségével. Utazásszervező partnereink legfrissebb Csehország last minute ajánlataival a lehető legolcsóbban juthat el Csehország legszebb tájaira.

További ajánlataink: orangearrow Prága  orangearrow Csehország  


Ország leírás

A történelmi emlékek gazdagsága, a kedvező árszínvonal és a könnyű megközelíthetőség jellemzi északi szomszédainkat. Prágán és Karlovy Vary-n kívül is számtalan látnivalóval büszkélkedhet az ország.

Országnév: Cseh Köztársaság
Népesség: 10 326 000 fõ
Kiterjedés: 78 864 km2
Főváros: Prága
Lakosság: cseh (81,2%), morva (13,2%), szlovák (3,1%), lengyel (0,6%), német (0,5%), sziléziai (0,4%), cigány (0,3%), magyar (0,2%), egyéb (0,5%).
Hivatalos nyelv: cseh.
Vallás: római katolikus.
Időeltolódás: nincs.
Pénznem: cseh korona. 1 CZK = 100 heller. Nemzetközi hitelkártyák hotelekben és éttermekben általában elfogadottak. A külföldi fizetőeszközök be- és kivitele nem korlátozott.
Vízum: vízum nem szükséges. Az útlevélnek a hazautazástól számított további 3 hónapig érvényesnek kell lennie.
Egészségügyi előírások: kötelező védőoltás nincs.

Időjárás: kontinentális.
Az ország nagy részére a nedves kontinentális éghajlat jellemző. A nyár meleg, gyakoriak a nyári záporok. A tél csapadékos és hideg. Legmelegebb hónap a július, leghidegebb a január. Decembertől februárig a hőmérséklet fagypont alá süllyed még az alföldeken is, a hegyekben pedig kifejezetten zord az idő. Nincs száraz évszak. A hosszú, forró nyáron jellemzőek a záporok, zivatarok, a tél 40-100 hóeséses nappal jár (hegyekben 130), valamint az alföldeken köddel.

Étkezés:
A tipikus prágai vagy tipikus cseh étel a knédli sült hússal és savanyú káposztával - és persze az elmaradhatatlan sörrel. Knédli van többféle is: a klasszikusnak számító zsemlyés - apróra vágott zsemlyét tesznek a tésztájába, a krumplis - a legközkedveltebb, továbbá a füstölt apróra vágott sertéshúst tartalmazó. A desszertek közül sok helyen kínálják a gyümölcsös knédlit, ami nem más, mint a szilvás vagy sárgabarackos gombóc cseh megfelelője, nem cukros zsemlyemorzsába görgetik, mint Magyarországon sok helyütt, hanem túróval és porcukorral szórva szolgálják fel. Az almás rétes ugyanolyan közkedvelt, mint Magyarországon. A cseh konyha sok lisztet használ, a levesek is sűrű levesek, viszont ha a legfinomabbat akarjuk megkóstolni válasszuk a Kulajdát, a vumavai savanyú gombalevest, sok gombával.
Sör - Csehországban az egy főre eső évi sörfogyasztás eléri a 157 litert, és ebben a csehek világelsők.

Közlekedés:
Prágában három metróvonal hivatott megoldani a tömegközlekedés legszámottevőbb részét. A villamosok, autóbuszok is hozzájárulnak ennek megoldásához. A Petoin-hegyre közlekedő fogaskerekű is ide tartozik.

Elektromosság: 220 V.

Ünnepek, rendezvények:
Január 1. - Újév, a független Cseh Köztársaság megalakulása.
Húsvét
Július 5. - A szláv apostolok Szent Ciril és Metód
Július 6. - Husz János /1415/
Szeptember 28. - Szent Vencel
December 24. - Karácsony

Sportolási lehetőségek:
A hegyek ideális lehetőséget biztosítanak a túrázás és a hegymászás szerelmeseinek. Csónakázásra is van mód a Sazava folyóban. A síelés népszerű és aránylag olcsó itt.

Főbb látnivalók:

Prága:

Prága elsődleges vonzereje sajátos arculata. A belváros maga 900 év építészetét bemutató múzeum- román, gótikus, reneszánsz, barokk stílusú épületeivel-, melyeken nem fedezhetők fel a XX. század nyomai. A történelmi városrész négy kisebb részegysége: az Óváros, az Újváros, a Kisoldal, és a Vár.
A belvárosi utcahálózat központja a Staromestske nám estí (Óvárosi tér). A teret gótikus házak, reneszánsz, barokk paloták, csodás templomok szegélyezik.
Az Óvárost délről és keletről a tőle nagyobb Újváros fogja körül. Eredete a középkorra nyúlik vissza. Itt főként kávézók, múzeumok, üzletek találhatók.
Prága fontos szórakoztató központ is.

Karlovy Vary

Meleg gyógyforrásaival világhírű fürdőhely. 12 hasznosított (a város ui. több mint 83 forrással dicsekedhet) melegvizű forrásában 40 féle kémiai anyag található, melyeket gyógyászati célokra használnak.
A városban Viktória korabeli a légkör. Elegáns oszlopsorok és körutak egészítik ki a rengeteg békés sétálóutcát és parkot.

Marienbad

Az itteni - egyébként a 16. századtól ismert és a 17. századtól rendszeresen felhasznált - gyógyforrások vizei elsősorban a vesebántalmakat, anyagcsere-zavarokat, borbetegségeket és a légutak megbetegedéseit enyhítik, illetve gyógyítják. A gyógyvizek tömeges felhasználására azonban csak a 19. század legelejétől nyílt lehetőség, amikor felépültek az első, pácienseket szolgáló faházak, Dr. J.J. Nehr-nek és a teplá-i kolostor főapátjának K. K. Reitenbergernek ösztönzésére. A Marienbad, azaz Máriafürdő nevet a fürdőhely 1812-tol viseli, és egy Mária-kép volt hozzá az inspiráció, mely egy 1755-ben felfedezett kénes tartalmú forrás közelében állt.
Marienbádtól csupán 4 km-re található Teplá kolostora a hasonló nevű folyó mellett.

Krivoklat

Természeti szépségekben gazdag út vezet Krivoklatba.
A Vár a 13. században épült királyi vadász szálláshelynek. Találunk itt egy késő gótikus kápolnát, börtönt és kínzókamrát is. A vadászat megszűnt, a terület védett. Túrázók figyelmébe ajánljuk azt a 18km-es túraútvonalat, ennek mentén láthatjuk Nezabudice Sziklát, Nezabudice falut, és Tyrov-ot, a 13. századból származó francia stílusú várat.

Kutna Hora

1996 óta a világörökség része. Valamikor - Prága után - Bohémia második legfontosabb városa volt. Ennek oka, hogy a város alatt gazdag ezüstbányát fedeztek fel. Találunk itt kávézókat, katedrálisokat, s nem csoda, ha magunkban Prágával hasonlítjuk össze. Festői szépségében vetekszik Prágával, de lakói barátságosabbak, árai pedig alacsonyabbak. A történelmi központ kis területre koncentrálódik, gyalogosan bejárható. A gótikus Nagyboldogasszony Templom, a Szt. Barbara Katedrális a város legszebb épületei. Kutna Hora bányászata iránt érdeklődők ellátogathatnak a bányász múzeumba is.

Kapcsolódó utazási ajánlatok

orangearrow Advent Prágában30.510 Ft / 3 nap
orangearrow Prága, és Dél-Csehország kincsei42.990 Ft / 4 nap
orangearrow Arany Prága2.990 Ft / 3 nap
orangearrow Hétvége Prágában30.849 Ft / 3 nap
orangearrow Cseh világörökségek és a száztornyú Prága52.000 Ft / 3 nap
orangearrow Világörökségek CsehországbanVálasztott indulás szerint
orangearrow Pozsony-Prága-BécsVálasztott indulás szerint
orangearrow Szilveszter Prágában58.410 Ft / 4 nap
orangearrow Hétvégi kiruccanás Prágába26.490 Ft / 2 nap
orangearrow Prága Városnézés29.900 Ft / 4 nap
Bejelentkezés
Zárva
Call Center
Ajánlatkérés
Nem találta ajánlataink között álmai útját? Kérjen egyedi ajánlatot! Ehhez csupán néhány adatra van szükségünk, hogy kollégáink elkészítsék a kívánságainak leginkább megfelelő ajánlatokat.
orangearrowRólunk
orangearrowAsszisztencia
orangearrowGY.I.K
orangearrowTravel Guard utasbiztosítási feltételek
Kapcsolat
Hírlevél feliratkozás
E-mail cím:
Megerősítő kód
Biztonsági kód:
Üzenetküldés
Autóbérlés
Országok
bulgaria_icon.pngBulgária
ciprus_icon.pngCiprus
egyiptom_icon.pngEgyiptom
gorogo_icon.pngGörögország
horvato_icon.pngHorvátország
malta_icon.pngMálta
olaszo_icon.pngOlaszország
spanyolo_icon.pngSpanyolország
tunezia_icon.pngTunézia
toroko_icon.pngTörökország
Az oldalt készítette: Creator X Studio - www.creatorx.hu
megKERESŐ

Kollégáink megKERESIK Ön helyett a legkedvezőbb árat a kért utazásra és emailben elküldik ajánlatunkat!

Név: *E-mail: *
Telefon: *Indulás: *