Madeirai vakáció és Lisszabon

Portugália, Madeira, Funchal utazás

Sajnos ez az utunk inaktív, nem rendelkezik egyetlen aktív indulási időponttal, árral sem!
Kérjük, válasszon egy másik utazást, vagy kérjen irodánktól ajánlatot!
Madeirai vakáció és Lisszabon
Madeirai vakáció és Lisszabon Madeirai vakáció és Lisszabon Madeirai vakáció és Lisszabon
Utazás azonosító:4100110
Utazás típus:Körutazás üdüléssel
Szállás:Szálloda * * * *
Utazás módja:Repülővel
Ellátás:Reggeli
Az utazás ára tartalmazza:* utazás
* a leírásban felsorolt programok
* megadott ellátás
* útlemondási biztosítás
Az utazás ára nem tartalmazza:* BBP biztosítás
* vízum (vízumköteles ország esetén)
* fakultatív kirándulások
* belépõk
* a leírásban felsorolt azon díjak, melyeket az alapár nem tartalmaz
Ajánlatot kérek (kötelezettség nélkül)
Ingyenes visszahívást kérek

Portugália Körutazás üdüléssel, Madeirai vakáció és Lisszabon

Kirándulás és fürdés az "Örök tavasz" szigeténDelfin-, és bálnales az Atlanti-óceánbanVulkanikus csúcsok és lélegzetelállító völgyekLisszabon világörökségeinek felfedezése

1. NAP: BUDAPEST – (BÉCS) – FUNCHAL

A repülõgép menetrendjének megfelelõen, várhatóan a reggeli órákban indulás Budapestrõl autóbusszal Bécsbe ahonnan repü­lünk Madeirára. A csoporttal Budapestrõl indul az idegenvezetõ, aki végig a csoporttal marad. Transzfer a szállodába. Szállásunk Funchal üdülõkörzetében lesz, mely a központtól kb. 2 km-re lesz. Lehet választani a Dorisol *** és a Raga **** szállodák közül. A Dorisol *** szálloda szobái balkonnal, telefonnal, kábel TV-vel, minibárral, a fürdõszobák hajszárítóval felszereltek. A szálloda több medencével is rendelkezik. A Raga **** szálloda elegáns szobái légkondicionáltak, balkonnal, telefonnal, kábel TV-vel, minibárral felszereltek, és itt is van medence. Felár ellenében ten­gerre nézõ szoba is rendelhetõ. A hotelektõl rövid sétával elérhetõ a tengerpart, a Lido (kb. 400 m). Madeira az Atlanti-óceánban, Afrika partjaival egyvonalban található. Az óceán mérséklõ hatása miatt az átlaghõmérséklet már tavasszal is 25 °C körül várható. Ezért a "virágok szigeteként" is szokták emlegetni.

2. NAP: FUNCHAL VÁROSNÉZÉS – DÉLUTÁN FÜRDÉS, PIHENÉS A TENGERPARTON

Reggeli után lehet pihenni, fürdeni, vagy megtekinthetik velünk Funchalt, a fõvárost egy fakultatív program keretében. Autóbusszal transzfer a belvárosába, gyalogos városnézésünket a II. János Pál pápa által is meglátogatott katedrálissal kezdjük, majd a meseszép Botanikus kertben sétálunk, ahol megcsodál­hatjuk a sziget fantasztikus flóragyûjteményét. Programunk folytatásaként Madeira különlegességeit, hímzéseket és a madeirai borokat tekintjük meg, ill. kóstoljuk meg, majd a helyi piacon, a Marcado dos Lavradoresnél állunk meg. Itt számtalan virágot, egzotikus gyümölcsöt, zöldséget, halat, szuveníreket vásárolhatunk a helyi kereskedõktõl. A fakultatív program befe­jezéseként a kora délutáni órákban transzfer vissza a szállodába. Fakultatív Funchal városnézés botanikus kerttel (fél napos, jelentkezés a helyszínen): 25 €. Természetesen, akinek van kedve, azok maradhatnak a városban, õk önállóan mennek vissza a szállodába (pl. taxival). Ha bent maradnak a városban, akkor libegõvel felmehetnek a központ fölé maga­sodó hegyre, a Montéra, ahol egy kápolnában megtalálható az utolsó magyar király, IV. Károly síremléke is. Innen mesés a kilá­tás a városra és az óceánra. A kalandvágyók egy speciális helyi szánkóval jöhetnek lefelé a hegyrõl.

3. NAP: PIHENÉS VAGY NYUGAT-MADEIRA, PORTO MONIZ (FAKULTATÍV KIRÁNDULÁS) (100 km)

Reggelit követõen vagy napoznak, pihennek, fürdenek, vagy elin­dulnak velünk egy egész napos fakultatív túrára, mely során a szi­get déli és nyugati részét tekintjük meg. Elsõ állomásunk Camara de Lobos lesz, a híres halászfalu, majd a világ második legma­gasabb sziklafalát, a Cabo Giraot nézzük meg. A nemrég felújí­tott csodálatos, egyben félelmetes üvegpadlójú teraszról lenézve lábunk alatt 580 méteres mélység tátong. Halljuk és látjuk, ahogy dübörögve csapódnak a sziklához az óceán hullámai. A következõ állomásunk Ribeira Brava lesz, mely megõrizte a helyi tradíciókat. A városkában számtalan utcai kávézó található. A sziget észak­nyugati pontjához, Porto Moniz-hoz a déli órákban érünk. Ebéd a tengerparti városkában. A településen a lávakövek közt található természetes fürdõk nyújtanak lenyûgözõ látványt. A fürdõhelye­ket az óceán tölti fel kristálytiszta vízzel. Aki gondolja, rövid ideig ki is próbálhatja ezen érdekes vulkáni medencéket. Visszautunkat a hegyekben található Paul da Serra fennsíkon folytatjuk, ahon­nan jó idõ esetén, csodálatos panoráma tárul elénk. Az óceán­parti szakaszon haladva 17 óra felé érkezünk vissza szállodánkba. Fakultatív Nyugat-Madeira túra ebéddel (jelentkezés a helyszínen): 45 €.

4. NAP: PIHENÉS VAGY HAJÓKIRÁNDULÁS

Egész nap fürdés, pihenés, vagy 3 órás hajókirándulás a sziget déli partszakaszán. Vitorlásunkkal a sziget környéki óceáni élõvi­lág felkutatására indulunk. Tavalyi csoportjainknak mindegyike látott természetes élõhelyükön delfin csapatokat, bálnákat vagy tengeri teknõsöket. (A hajókirándulás idõjárás függõ.) Jelentkezés a helyszínen.

5. NAP: FÜRDÉS VAGY É-K MADEIRAI KIRÁNDULÁS (75 km)

Egész napos pihenés a szállodában és a tengerparton, vagy kirándulás Madeira ÉK-i részére. Kirándulásunk elsõ megállója Camachanál lesz, ahol egy vesszõfonó mûhely érdekességeit néz­zük meg. A vesszõfonás a sziget hagyományos iparága. Folytatjuk utunkat a sziget egyik legmagasabb pontjára, a Pico do Arrierora (1818 m). Szép idõben mesés kilátás nyílik a közeli hegyekre, völ­gyekre. Hegyoldalak mentén érjük el Faialát, ahol egy könnyed "levada túrát" teszünk, majd ebéd. Folytatjuk utunkat Santanába. Itt a csak Madeirára jellemzõ tradicionális építésû házacská­kat tekintünk meg. Ezt követõen érkezünk el túránk csúcspont­jára, a sziget ÉK-i csücskére a Szt. Lõrinc-félszigetre. Leírhatatlan a látvány. Meredek sziklaszirtek, holdbéli táj, alattunk a morajló, hömpölygõ óceán. Élményekkel gazdagon érkezünk vissza kb. 17 órakor a szállodánkhoz. Fakultatív É-K madeirai túra ebéddel (jelentkezés a helyszínen): 45 €.

6. NAP: PIHENÉS

Egész napos fürdés vagy pihenés a szállodában.

7. NAP: FUNCHAL – LISSZABON – BUDAPEST

Kora reggel transzfer a reptérre és Lisszabonba utazunk. Megérkezésünk után autóbuszos és gyalogos városnézés a fõvá­rosban: Belém-torony, a Tejo folyóban álló több száz éves erõd. A Felfedezõk Emlékmûvénél a leghíresebb portugál tengeré­szek, tudósok szobrait láthatjuk. Következõ állomásunknál, a Szt. Jeromos kolostornál, indulás elõtt sok tengerész mondta el utolsó imáját, és kért segítséget az óceáni útjához. A bel­városba érve megtekintjük a fõteret, a Praca do Comérciot. Szabadprogram után sétálunk az Alfama negyed szûk utcáin és szép rálátásunk lesz a Tejo-partra valamint a belvárosra. Megtekintjük a Szt. Antal szülõhelyére emelt templomot és a Katedrálist. (Szt. Antal nem Paduában, hanem Lisszabonban szü­letett.) Ezt követõen kimegyünk a Világkiállításra épített tengeri akváriumhoz. Cápák mellett sok különlegesebbnél különlegesebb halat láthatunk itt. Azt követõen transzfer a reptérre és hazaindu­lás. Érkezés éjfél körül Budapestre.

Min. létszám: 20 fõ

Madeira leírás

A Portugáliától körülbelül kilencszáz kilométerre fekvõ, mindössze tizenkilenc kilométer széles és ötvenhat kilométer hosszú sziget csupán egy apró pont az óceánban, mégis a meglepetések egész sorát kínálja az odalátogatóknak. A helyi emberek vendégszeretetével, amelyet nemcsak akkor érzünk, amikor az elmaradhatatlan és fenséges ízû boraikkal kínálnak bennünket, hanem ehhez azok a történelmi látványosságok is párosulnak, melyek azóta születtek, hogy az Afrika nyugati partjait feltérképezni szándékozó Zarco kapitányt egy heves vihar az Atlanti-óceán közepére sodorta. Így akadt a hajós kapitány egy sûrû erdõk borította szigetre (a madeira szó fát jelent), amelyre azonnal kitûzte a portugál zászlót. A sziget a híres felfedezõk számára a késõbbiekben is egy olyan kihagyhatatlan állomást jelentett, ahol megpihenhettek kalandozásaik során. Ez a földrész ma is elsõsorban a nyugalom szigete a pihenést és szépséget keresõ utazóknak. Gyõzõdjön meg errõl Ön is! Látogassa meg velünk Madeira lenyûgözúõ, egész évben csodálatos szigetét, és hajózzon át a szomszédos Porto Santora, valamint az Azori-szigetek egyikére!

Portugália leírás

Finom borok, kék-fehér csempeképek, történelem. Portugália a magyarok által még kevésbé ismert európai ország, bár népszerûsége egyre nõ a turisták körében.

Portugál tengerpart Lisszabon Trolibusz Portugáliában Portugália, Coimra Portugál panoráma tengerparttal

Portugália északi részén még inkább óceáni az éghajlat. A napsütéses hegyoldalaknak köszönhetik azonban a helyiek a kiváló portói bort. A déli partvidék viszont már igazi mediterrán paradicsom. A tengerpart gyönyörû, a napsütéses órák száma pedig eléri az évi háromezer órát.

Portugália hazánkkal csaknem azonos területû ország, az Ibériai-félsziget délnyugati részén található. Egyetlen szomszédja Spanyolország. Az országot Porto kikötõvárosról nevezték el. Portugália területéhez tartoznak az Atlanti-óceánban fekvõ Azori-szigetek és Madeira. A portugál fennhatóság alá tartozó Makaó 1999-ben került vissza Kínához.
Látnivalók

Portugália sematikus térképeLisszabon, a fõváros rengeteg érdekességet tartogat a látogatók számára. Itt van például a Mosteiro dos Jerónimos, amelyet 1502-ben építettek, és amely Lisszabon legszebb épülete. A közelben található a Torre de Belém torony, mely a legjobban fényképezhetõ mûemlék és egyben a legérdekesebb egész Portugáliában.

Sintra Lisszabontól északnyugati irányban helyezkedik el. Sok palotája és romja közül kiemelkedoen szép a Palácio Nacional de Sintra, és a gótikus stílusban Palácio National de Pena.

Évora Portugália legszebb építészeti emlékeit rejti magában. Központjában található a Pracado és a Sé Katedrális, a festõien szép római katolikus templom és az Igreja de Sao Francisco kápolna.

Lagos az ország legnépszerubb üdülõhelye. Itt a napon és a homok kívül találunk azért múzeumokat is, hogy a tengerparti nyaralásnál sem feledkezzünk meg a kultúráról.
Sagres

Ez a kis halászfalu lenyûgözõ, szélfújta sziklákon nyugszik Portugália dél-nyugati részén. A falu szomszédos Lagossal, és ez azt jelenti, hogy nem teljesen mentes a turistáktól, bár a kikötõ még mindig a csónaképítés és a rákászat központja.
Madeira-a zöld sziget

A marokkói partoktól nyugatra található szigetcsoport. Elsõsorban természeti szépségei, kellemes fekete fövenye, pompás csúcsai miatt vált az idegenforgalom fellegvárává. Egy vulkánkitörés alkalmával keletkezett. A part egy része homokos, de jobbára meredek sziklafal éri el az óceánt. Üdülést, kellemes pihenést ajánlunk elsõsorban a fõvárosban, Funchalban. Akik a csendes, eldugodt helyeket keresik, azok is válogathatnak a sziget többi részén kínált szállodákból, residentálokból, privát házakból.

A portugál fennhatóság alá tartozó Madeira régóta készteti álmodozásra az utazókat. Meglehetõsen nagy elszigeteltsége révén – 1000 km-re fekszik Lisszabontól és közel 550-re Marokkótól – sokáig az önkéntes számûzetést keresõk helye volt (itt talált menedéket például IV. Károly a Monarchia bukása után), és ma is úgy érezzük: a nagyvilág zajától elvonulva paradicsom-közeli állapotba kerültünk. Elég a botanikus kertbõl letekinteni a városra, sétálni a kiskertekben növõ banánfák között vagy a sziget belsejének a hegyei között, és rájövünk: megérte ekkora távolságra eljönni.
Vízrajza

Portugália legnagyobb folyói: a Tejo és a Douro.
Beutazási feltételek:

Legalább 6 hónapig érvényes útlevél.

Vízum: Portugáliába utazó magyar túristák részére három hónapnál rövidebb idõre nem szükséges vízum.
Idõeltolódás:

Portugáliában és Madeirán egy órával, az Azori szigeteken két órával kell hátra igazítani az órát Magyarországhoz képest
Nyelv:

portugál.
Fizetõeszköz:

1 euró = 200.482 escudo
Idõjárás:

Éghajlata mérsékelt óceáni, északon hüvös és csapadékos, délen forró és száraz.
Elektromos áram:

220 V / 50 Hz váltóáram, az európai szárazföldön szokásos áramcsatlakozás.
Autóbérlés - Közlekedés:

Vonat összeköttetés

Párizs-Lisszabon (Sud Express), Lisszabon-Madrid (Lusitania), Portó/Vigo.

Fontosabb autópályák, autó utak

Észak-Déli irányban: A1/IP1, A2/IP1, IP2, IP3

Kelet-Nyugati irányban: A4/IP4, IP5, IP6, A6/IPIP7, IP8

Autópálya díjat fizetni kell, a tarifa a távolságtól függõen változik.

Buszjáratok

Jól kiépült helyi, helyközi gyors illetve express buszhálózat. A nagyobb városokban jól kiépített tömegközlekedési hálózat van.

Autókölcsönzés

Soförrel vagy soför nélkül nemzetközi repülõtereken és minden fontosabb városban. Feltételei: érvényes útlevél, nemzetközi jogosítvány, 21 betöltött életév, kétévesnél régebbi jogosítvány és kaució (ha nincs hitelkártya).

Külképviselet:

Calcada de Santo Amara 85. (1349-042- Lisboa)

Elõhívó: 351-21

Telefon: 363-03-95, 364-59-28, 364-59-29

Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Balla János

Turisztikai felvilágosítás

ICEP/Portugál Nagykövetség Kereskedelmi és Idegenforgalmi Hivatala

1056 Budapest, Belgrád rkp. 26. Tel.: 266-5210, Fax: 266-0730

Tudta…?

-… hogy a Tejo folyó árterén tenyésztik a bikaviadalok fajtiszta bikáit és a világhírû Lusitán lovat, amely annyira gyors, hogy egy helyi szólás szerint a "szélvész nemzette"?

-… hogy a portugálok a híres csempemûvészetet, az azulejot, a Sevillából származó kerámiacsempék révén ismerték meg?

-… hogy a portói Feitoria Inglesa , azaz az "Angol Gyár", a portói borkereskedõk központja? Ebbe az 1790-ben épült, "férfiak uralta" házba csak meghívóval lehet belépni. Hölgyvendéget 1843-ig nem is hívtak ide.

Utazás megosztása: