Madeirai vakáció és Lisszabon

Portugália, Madeira, Funchal akciós utazás

Madeirai vakáció és Lisszabon
Madeirai vakáció és Lisszabon Madeirai vakáció és Lisszabon Madeirai vakáció és Lisszabon
Legolcsóbb utazás:
Legolcsóbb akciós ár:210 000 Ft/fő (09.30)
Utazás azonosító:4100110
Utazás típus:Körutazás üdüléssel
Szállás:Szálloda * * * *
Utazás módja:Repülővel
Ellátás:Reggeli
Az utazás ára tartalmazza:* utazás
* a leírásban felsorolt programok
* megadott ellátás
* útlemondási biztosítás
Az utazás ára nem tartalmazza:* BBP biztosítás
* vízum (vízumköteles ország esetén)
* fakultatív kirándulások
* belépõk
* a leírásban felsorolt azon díjak, melyeket az alapár nem tartalmaz
Ajánlatot kérek (kötelezettség nélkül)
Ingyenes visszahívást kérek

Portugália Körutazás üdüléssel, Madeirai vakáció és Lisszabon

Kirándulás és fürdés az "Örök tavasz" szigeténDelfin-, és bálnales az Atlanti-óceánbanVulkanikus csúcsok és lélegzetelállító völgyekLisszabon világörökségeinek felfedezése

1. NAP: BUDAPEST – (BÉCS) – FUNCHAL

A repülõgép menetrendjének megfelelõen, várhatóan a reggeli órákban indulás Budapestrõl autóbusszal Bécsbe ahonnan repü­lünk Madeirára. A csoporttal Budapestrõl indul az idegenvezetõ, aki végig a csoporttal marad. Transzfer a szállodába. Szállásunk Funchal üdülõkörzetében lesz, mely a központtól kb. 2 km-re lesz. Lehet választani a Dorisol *** és a Raga **** szállodák közül. A Dorisol *** szálloda szobái balkonnal, telefonnal, kábel TV-vel, minibárral, a fürdõszobák hajszárítóval felszereltek. A szálloda több medencével is rendelkezik. A Raga **** szálloda elegáns szobái légkondicionáltak, balkonnal, telefonnal, kábel TV-vel, minibárral felszereltek, és itt is van medence. Felár ellenében ten­gerre nézõ szoba is rendelhetõ. A hotelektõl rövid sétával elérhetõ a tengerpart, a Lido (kb. 400 m). Madeira az Atlanti-óceánban, Afrika partjaival egyvonalban található. Az óceán mérséklõ hatása miatt az átlaghõmérséklet már tavasszal is 25 °C körül várható. Ezért a "virágok szigeteként" is szokták emlegetni.

2. NAP: FUNCHAL VÁROSNÉZÉS – DÉLUTÁN FÜRDÉS, PIHENÉS A TENGERPARTON

Reggeli után lehet pihenni, fürdeni, vagy megtekinthetik velünk Funchalt, a fõvárost egy fakultatív program keretében. Autóbusszal transzfer a belvárosába, gyalogos városnézésünket a II. János Pál pápa által is meglátogatott katedrálissal kezdjük, majd a meseszép Botanikus kertben sétálunk, ahol megcsodál­hatjuk a sziget fantasztikus flóragyûjteményét. Programunk folytatásaként Madeira különlegességeit, hímzéseket és a madeirai borokat tekintjük meg, ill. kóstoljuk meg, majd a helyi piacon, a Marcado dos Lavradoresnél állunk meg. Itt számtalan virágot, egzotikus gyümölcsöt, zöldséget, halat, szuveníreket vásárolhatunk a helyi kereskedõktõl. A fakultatív program befe­jezéseként a kora délutáni órákban transzfer vissza a szállodába. Fakultatív Funchal városnézés botanikus kerttel (fél napos, jelentkezés a helyszínen): 25 €. Természetesen, akinek van kedve, azok maradhatnak a városban, õk önállóan mennek vissza a szállodába (pl. taxival). Ha bent maradnak a városban, akkor libegõvel felmehetnek a központ fölé maga­sodó hegyre, a Montéra, ahol egy kápolnában megtalálható az utolsó magyar király, IV. Károly síremléke is. Innen mesés a kilá­tás a városra és az óceánra. A kalandvágyók egy speciális helyi szánkóval jöhetnek lefelé a hegyrõl.

3. NAP: PIHENÉS VAGY NYUGAT-MADEIRA, PORTO MONIZ (FAKULTATÍV KIRÁNDULÁS) (100 km)

Reggelit követõen vagy napoznak, pihennek, fürdenek, vagy elin­dulnak velünk egy egész napos fakultatív túrára, mely során a szi­get déli és nyugati részét tekintjük meg. Elsõ állomásunk Camara de Lobos lesz, a híres halászfalu, majd a világ második legma­gasabb sziklafalát, a Cabo Giraot nézzük meg. A nemrég felújí­tott csodálatos, egyben félelmetes üvegpadlójú teraszról lenézve lábunk alatt 580 méteres mélység tátong. Halljuk és látjuk, ahogy dübörögve csapódnak a sziklához az óceán hullámai. A következõ állomásunk Ribeira Brava lesz, mely megõrizte a helyi tradíciókat. A városkában számtalan utcai kávézó található. A sziget észak­nyugati pontjához, Porto Moniz-hoz a déli órákban érünk. Ebéd a tengerparti városkában. A településen a lávakövek közt található természetes fürdõk nyújtanak lenyûgözõ látványt. A fürdõhelye­ket az óceán tölti fel kristálytiszta vízzel. Aki gondolja, rövid ideig ki is próbálhatja ezen érdekes vulkáni medencéket. Visszautunkat a hegyekben található Paul da Serra fennsíkon folytatjuk, ahon­nan jó idõ esetén, csodálatos panoráma tárul elénk. Az óceán­parti szakaszon haladva 17 óra felé érkezünk vissza szállodánkba. Fakultatív Nyugat-Madeira túra ebéddel (jelentkezés a helyszínen): 45 €.

4. NAP: PIHENÉS VAGY HAJÓKIRÁNDULÁS

Egész nap fürdés, pihenés, vagy 3 órás hajókirándulás a sziget déli partszakaszán. Vitorlásunkkal a sziget környéki óceáni élõvi­lág felkutatására indulunk. Tavalyi csoportjainknak mindegyike látott természetes élõhelyükön delfin csapatokat, bálnákat vagy tengeri teknõsöket. (A hajókirándulás idõjárás függõ.) Jelentkezés a helyszínen.

5. NAP: FÜRDÉS VAGY É-K MADEIRAI KIRÁNDULÁS (75 km)

Egész napos pihenés a szállodában és a tengerparton, vagy kirándulás Madeira ÉK-i részére. Kirándulásunk elsõ megállója Camachanál lesz, ahol egy vesszõfonó mûhely érdekességeit néz­zük meg. A vesszõfonás a sziget hagyományos iparága. Folytatjuk utunkat a sziget egyik legmagasabb pontjára, a Pico do Arrierora (1818 m). Szép idõben mesés kilátás nyílik a közeli hegyekre, völ­gyekre. Hegyoldalak mentén érjük el Faialát, ahol egy könnyed "levada túrát" teszünk, majd ebéd. Folytatjuk utunkat Santanába. Itt a csak Madeirára jellemzõ tradicionális építésû házacská­kat tekintünk meg. Ezt követõen érkezünk el túránk csúcspont­jára, a sziget ÉK-i csücskére a Szt. Lõrinc-félszigetre. Leírhatatlan a látvány. Meredek sziklaszirtek, holdbéli táj, alattunk a morajló, hömpölygõ óceán. Élményekkel gazdagon érkezünk vissza kb. 17 órakor a szállodánkhoz. Fakultatív É-K madeirai túra ebéddel (jelentkezés a helyszínen): 45 €.

6. NAP: PIHENÉS

Egész napos fürdés vagy pihenés a szállodában.

7. NAP: FUNCHAL – LISSZABON – BUDAPEST

Kora reggel transzfer a reptérre és Lisszabonba utazunk. Megérkezésünk után autóbuszos és gyalogos városnézés a fõvá­rosban: Belém-torony, a Tejo folyóban álló több száz éves erõd. A Felfedezõk Emlékmûvénél a leghíresebb portugál tengeré­szek, tudósok szobrait láthatjuk. Következõ állomásunknál, a Szt. Jeromos kolostornál, indulás elõtt sok tengerész mondta el utolsó imáját, és kért segítséget az óceáni útjához. A bel­városba érve megtekintjük a fõteret, a Praca do Comérciot. Szabadprogram után sétálunk az Alfama negyed szûk utcáin és szép rálátásunk lesz a Tejo-partra valamint a belvárosra. Megtekintjük a Szt. Antal szülõhelyére emelt templomot és a Katedrálist. (Szt. Antal nem Paduában, hanem Lisszabonban szü­letett.) Ezt követõen kimegyünk a Világkiállításra épített tengeri akváriumhoz. Cápák mellett sok különlegesebbnél különlegesebb halat láthatunk itt. Azt követõen transzfer a reptérre és hazaindu­lás. Érkezés éjfél körül Budapestre.

Min. létszám: 20 fõ

Madeira leírás

A Portugáliától körülbelül kilencszáz kilométerre fekvõ, mindössze tizenkilenc kilométer széles és ötvenhat kilométer hosszú sziget csupán egy apró pont az óceánban, mégis a meglepetések egész sorát kínálja az odalátogatóknak. A helyi emberek vendégszeretetével, amelyet nemcsak akkor érzünk, amikor az elmaradhatatlan és fenséges ízû boraikkal kínálnak bennünket, hanem ehhez azok a történelmi látványosságok is párosulnak, melyek azóta születtek, hogy az Afrika nyugati partjait feltérképezni szándékozó Zarco kapitányt egy heves vihar az Atlanti-óceán közepére sodorta. Így akadt a hajós kapitány egy sûrû erdõk borította szigetre (a madeira szó fát jelent), amelyre azonnal kitûzte a portugál zászlót. A sziget a híres felfedezõk számára a késõbbiekben is egy olyan kihagyhatatlan állomást jelentett, ahol megpihenhettek kalandozásaik során. Ez a földrész ma is elsõsorban a nyugalom szigete a pihenést és szépséget keresõ utazóknak. Gyõzõdjön meg errõl Ön is! Látogassa meg velünk Madeira lenyûgözúõ, egész évben csodálatos szigetét, és hajózzon át a szomszédos Porto Santora, valamint az Azori-szigetek egyikére!

Portugália leírás

Finom borok, kék-fehér csempeképek, történelem. Portugália a magyarok által még kevésbé ismert európai ország, bár népszerûsége egyre nõ a turisták körében.

Portugál tengerpart Lisszabon Trolibusz Portugáliában Portugália, Coimra Portugál panoráma tengerparttal

Portugália északi részén még inkább óceáni az éghajlat. A napsütéses hegyoldalaknak köszönhetik azonban a helyiek a kiváló portói bort. A déli partvidék viszont már igazi mediterrán paradicsom. A tengerpart gyönyörû, a napsütéses órák száma pedig eléri az évi háromezer órát.

Portugália hazánkkal csaknem azonos területû ország, az Ibériai-félsziget délnyugati részén található. Egyetlen szomszédja Spanyolország. Az országot Porto kikötõvárosról nevezték el. Portugália területéhez tartoznak az Atlanti-óceánban fekvõ Azori-szigetek és Madeira. A portugál fennhatóság alá tartozó Makaó 1999-ben került vissza Kínához.
Látnivalók

Portugália sematikus térképeLisszabon, a fõváros rengeteg érdekességet tartogat a látogatók számára. Itt van például a Mosteiro dos Jerónimos, amelyet 1502-ben építettek, és amely Lisszabon legszebb épülete. A közelben található a Torre de Belém torony, mely a legjobban fényképezhetõ mûemlék és egyben a legérdekesebb egész Portugáliában.

Sintra Lisszabontól északnyugati irányban helyezkedik el. Sok palotája és romja közül kiemelkedoen szép a Palácio Nacional de Sintra, és a gótikus stílusban Palácio National de Pena.

Évora Portugália legszebb építészeti emlékeit rejti magában. Központjában található a Pracado és a Sé Katedrális, a festõien szép római katolikus templom és az Igreja de Sao Francisco kápolna.

Lagos az ország legnépszerubb üdülõhelye. Itt a napon és a homok kívül találunk azért múzeumokat is, hogy a tengerparti nyaralásnál sem feledkezzünk meg a kultúráról.
Sagres

Ez a kis halászfalu lenyûgözõ, szélfújta sziklákon nyugszik Portugália dél-nyugati részén. A falu szomszédos Lagossal, és ez azt jelenti, hogy nem teljesen mentes a turistáktól, bár a kikötõ még mindig a csónaképítés és a rákászat központja.
Madeira-a zöld sziget

A marokkói partoktól nyugatra található szigetcsoport. Elsõsorban természeti szépségei, kellemes fekete fövenye, pompás csúcsai miatt vált az idegenforgalom fellegvárává. Egy vulkánkitörés alkalmával keletkezett. A part egy része homokos, de jobbára meredek sziklafal éri el az óceánt. Üdülést, kellemes pihenést ajánlunk elsõsorban a fõvárosban, Funchalban. Akik a csendes, eldugodt helyeket keresik, azok is válogathatnak a sziget többi részén kínált szállodákból, residentálokból, privát házakból.

A portugál fennhatóság alá tartozó Madeira régóta készteti álmodozásra az utazókat. Meglehetõsen nagy elszigeteltsége révén – 1000 km-re fekszik Lisszabontól és közel 550-re Marokkótól – sokáig az önkéntes számûzetést keresõk helye volt (itt talált menedéket például IV. Károly a Monarchia bukása után), és ma is úgy érezzük: a nagyvilág zajától elvonulva paradicsom-közeli állapotba kerültünk. Elég a botanikus kertbõl letekinteni a városra, sétálni a kiskertekben növõ banánfák között vagy a sziget belsejének a hegyei között, és rájövünk: megérte ekkora távolságra eljönni.
Vízrajza

Portugália legnagyobb folyói: a Tejo és a Douro.
Beutazási feltételek:

Legalább 6 hónapig érvényes útlevél.

Vízum: Portugáliába utazó magyar túristák részére három hónapnál rövidebb idõre nem szükséges vízum.
Idõeltolódás:

Portugáliában és Madeirán egy órával, az Azori szigeteken két órával kell hátra igazítani az órát Magyarországhoz képest
Nyelv:

portugál.
Fizetõeszköz:

1 euró = 200.482 escudo
Idõjárás:

Éghajlata mérsékelt óceáni, északon hüvös és csapadékos, délen forró és száraz.
Elektromos áram:

220 V / 50 Hz váltóáram, az európai szárazföldön szokásos áramcsatlakozás.
Autóbérlés - Közlekedés:

Vonat összeköttetés

Párizs-Lisszabon (Sud Express), Lisszabon-Madrid (Lusitania), Portó/Vigo.

Fontosabb autópályák, autó utak

Észak-Déli irányban: A1/IP1, A2/IP1, IP2, IP3

Kelet-Nyugati irányban: A4/IP4, IP5, IP6, A6/IPIP7, IP8

Autópálya díjat fizetni kell, a tarifa a távolságtól függõen változik.

Buszjáratok

Jól kiépült helyi, helyközi gyors illetve express buszhálózat. A nagyobb városokban jól kiépített tömegközlekedési hálózat van.

Autókölcsönzés

Soförrel vagy soför nélkül nemzetközi repülõtereken és minden fontosabb városban. Feltételei: érvényes útlevél, nemzetközi jogosítvány, 21 betöltött életév, kétévesnél régebbi jogosítvány és kaució (ha nincs hitelkártya).

Külképviselet:

Calcada de Santo Amara 85. (1349-042- Lisboa)

Elõhívó: 351-21

Telefon: 363-03-95, 364-59-28, 364-59-29

Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Balla János

Turisztikai felvilágosítás

ICEP/Portugál Nagykövetség Kereskedelmi és Idegenforgalmi Hivatala

1056 Budapest, Belgrád rkp. 26. Tel.: 266-5210, Fax: 266-0730

Tudta…?

-… hogy a Tejo folyó árterén tenyésztik a bikaviadalok fajtiszta bikáit és a világhírû Lusitán lovat, amely annyira gyors, hogy egy helyi szólás szerint a "szélvész nemzette"?

-… hogy a portugálok a híres csempemûvészetet, az azulejot, a Sevillából származó kerámiacsempék révén ismerték meg?

-… hogy a portói Feitoria Inglesa , azaz az "Angol Gyár", a portói borkereskedõk központja? Ebbe az 1790-ben épült, "férfiak uralta" házba csak meghívóval lehet belépni. Hölgyvendéget 1843-ig nem is hívtak ide.

Utazás megosztása: