Marina ***

Görögország, Korfu, Arillas akciós utazás

Marina ***
Marina *** Marina *** Marina *** Marina *** Marina *** Marina *** Marina ***
Legolcsóbb utazás:
Legolcsóbb akciós ár:69 900 Ft/fő (09.26)
Utazás azonosító:8100081
Utazás típus:Nyaralás
Szállás:Szálloda * * * *
Utazás módja:Repülővel
Ellátás:Reggeli
Az utazás ára tartalmazza:* elhelyezés
* megadott ellátás
* idegenvezetõ (leírás szerint)
Az utazás ára nem tartalmazza:* útlemondási biztosítás
* helyszínen fizetendõ költségek
* fakultatív BBP biztosítás
Ajánlatot kérek (kötelezettség nélkül)
Ingyenes visszahívást kérek

Görögország Nyaralás, Marina ***

Fekvés:
Arillas központjában, közvetlenül a strand mellett található ez a teljesen felújított, családi vezetésû kis szálloda.

Strand:


aranysárga finomhomokos, hosszú föveny az Arillas-i öbölben végig, a hotel elõtt húzódik!
Elhelyezés:
kényelmes, újszerû szobák hûtõvel, TV, kávé/tea gép, erkély; igényes fürdõszoba; légkondicionálás feláras; irodánk 1 tengerre nézõ és 2 szomszédos házra nézõ szobával rendelkezik
Ellátás:
kontinentális reggeli árban (italok, péksüti, jam, méz, müzli, gyümöcssaláta). Bõvített meleg reggeli 2 euro felárral. Választható vacsorával (minõségi háromfogásos).
Pihenés/sport:
színvonalas tengerparti beach club (díjmentes). Formatervezett úszómedencével, gyerekmed.; gondozott, füves napozóterület napozóágyakkal, pool bár
Családok részére:
2 ágyas tengerre nézõ szoba pótágyazható egy gyerek részére 12 évig
Tipp:
az idilli tengerparti nyaralás szerelmeseinek ajánljuk
Egyéb:
kellemes lugasos étterem, bár kilátással, széf felár ellenében igényelhetõ a recepción, ingyenes Wifi a szobákban és a recepción!

Korfu fakultatív programok

Albánia

A sziget fõvárosából indulva, kb. 2 órás hajózás után érjük el Albánia egyik déli városának – a valaha Görögországhoz tartozó – Agia Saranda kikötõjét. Rövid beléptetés után helyi idegenvezetõ kíséretében a város szívében, gyönyörû étteremben tartunk egy rövid kévészünetet, és felkészülünk a butrinti kirándulásra. Butrinti – amely a világörökség része – kb. 22 km-re található
Sarandától; ide helyi buszokkal visznek minket vadregényes tájakon és albán falvakon keresztül. Butrinti archeológiai gyöngyszem, hiszen több ezer év különbözõ kultúráinak, gazdag és – az ezeket évszázadokig takaró iszaprétegnek köszönhetõen – épen maradt leleteit ásták ki a századelõn, ezen a helyen.Ókori görög, római, majd bizánci városok maradványai között vezet a kb. kétórás gyalogtúra, és közben alapos tudásra tehetünk szert a minket kísérõ idegenvezetõk jóvoltából. A kora délutáni órákban visszatérünk Agia Sarandába, ahol az étteremben svédasztalos ebédet fogyaszthatunk el. Hajónk 17 órakor indul vissza Korfura, ahol kb. este 7-kor kötünk ki.

Ára: kb. 70 euro

Csúszdapark - Korfu

A korfui Aqualand Európa egyik legnagyobb vízi vidámparkja, itt található a világ harmadik legnagyobb h u l l á m m e d e n c é j e . Kamikaze és extrém csúszdák, úszómedence, jacuzzi, kalandmedence, 350 méteres sodrófolyó, gyermekcsúszdák és medencék várják a látogatókat.
Ára: kb. 28 euro


Hajókirándulás (kalózhajó) - Korfu

"„Navigare necesse est"”  hajózni kell! – mondták a rómaiak, és nagyon igazuk volt. Görögörszág, Korfu a tenger felõl, a tengerrõl, a tengeren is szeretné megmutatni utolérhetetlen szépségeit. Kirándulásunkat egy közeli kis halászfalu – Kassiopi, kb. fél óra busszal Sidariból – kikötõjébõl indítjuk, ahonnan a kora délelõtti órákban fut ki velünk a kétszintes, hamisíthatatlan görög „kaiki”. Fedélzetén a vidám és mindig kedvesen mosolygó kapitány és legénysége máris déli irányba fordítja a hajót, és megmutatják nekünk a sziget keleti partjának ámulatba ejtõ, hangulatos öbleit, partjait, hegyeit, miközben elhaladunk a közeli Albánia mellett is. Kb. egy óra hajókázás után lehorgonyzunk egy zárt, kristálytiszta vizû öbölben, ahol vendégeink kedvükre fürödhetnek a hûs habokban és ugrálhatnak a hajó fedélzetérõl. A kapitány „pezsgõvadászatra” invitálja a csapatot: aki megtalálja a víz alatt, az kedvére el is fogyaszthatja. Az utasok többi részének sem kell aggódnia, hiszen a hajón és a parton – indulástól érkezésig – üdítõ, fehér- és vörösbor iható, korlátlan mennyiségben. Innen újabb, kb. egyórás tengeri utazás vár ránk a szépséges Jóntengeren, majd megérkezünk „táborhelyünkre”, Kalamaki-Apraou hatalmas, homokos tengerpartjára. A víz tiszta, átlátszó és lassan mélyülõ, ideális mindenki számára. Miközben vígan lubickolunk a napfényben és a finom habokban, a legénység már szorgosan készíti számunkra az ebédet! Fenséges illatok szállnak fel a grillezõ felõl, és már alig várjuk, hogy elfogyasszuk a tálcánkra rakott finomságokat! Ebéd után, egy kis pihenõ és fagylalt – ez is a menü része – elfogyasztása után pedig jöhet a játék. A hajó legénysége vidám, játékos „sportvetélkedõt” rendez vállalkozó kedvû vendégeknek, amiben óriási derültség közepette vehetünk részt, vagy szurkolunk a családtagjainknak. A kora délutáni órákban szállunk ismét hajóra, és egy rövid ringatózás után újra megérkezünk a festõi kis halászfalunkba, ahonnan a buszok hazaröpítik a kellemesen elfáradt csapatot Sidariba. Tengerre, magyar!

Ára: kb. 28 euro


Korfu - Görög est

Egy országot nemcsak a természeti szépségei jellemeznek, hanem az ételei és – legfõképpen – a zenéje és táncai is. Nosza, ismerjük meg ezeket, és látogassunk el egy hangulatos közeli görög tavernába, és mulassunk a görögökkel! Menjünk görög estre! Elõször is jól kell laknunk… erre jó lesz a kb. háromfogásos vacsora és a hozzá felszolgált fehér-, ill. vörösborok vagy éppen üdítõk. Miután elfogyasztottuk vacsoránkat, hátradõlünk székeinken, és jöhet a program. Táncosaink – a kb. 2 órás mûsorban – bemutatják nekünk Görögország számos tájegységének fantasztikus táncait. Láthatjuk a gyönyörû népviseleteket és csodálhatjuk a sirtaki, a zembekiko – tûztánc – vagy a zorba virtuóz lépéseit, közben hallhatjuk a legismertebb görög zenéket, és – természetesen – mi sem maradunk ki: a táncosok többször is a parkettre invitálnak minket, és megtanulhatjuk ezen néptáncok alapjait. Az est végén egy kis „hazai” és világslágerek egyvelegeire ropott táncokkal pörgethetjük meg párunkat. Menjünk mulatni és „ugorjunk be páros lábbal” a nagybõgõbe – mondjuk itthon – a bouzoukiba pedig Korfun!                                 
Ára:
kb. 30 euro


Korfu-szigettúra

Az egész napos buszkirándulás keretében meglátogatjuk e gyönyörû, örökzöld sziget természeti szépségeit és történelmi nevezetességeit. A kora reggeli órákban indulunk Sidariból, és elõször a sziget északi, majd keleti partja mentén haladuk Korfu város felé. Elsõ állomásunk a Kouloura-kilátó, ahonnan az albániai hegyek mögül felkelõ Nap fényében gyönyörködhetünk az alattunk csillogó Jón-tengerben. Utunkat továbbra is a keleti part mentén futó úton folytatjuk, és kb. 1 órás buszozás után érkezünk meg az Achilleonhoz, Erzsébet királyné palotájához (belépõ kb. 4 euró). Elõször a kertben, majd az épületben vezetjük körbe önöket, és eközben megismerkedünk Sissy életével és a palota történetével. Kb. másfél óra itt-tartózkodás után utunkat a sziget fõvárosa felé folytatjuk, közben rövid idõre megállunk a Kanoni-félsziget kilátójában, ahonnan festõi látványban lesz részünk, és gyönyörû fényképeket készíthetünk mind az Egér-szigetrõl, mind a hófehér Vlahernatemplomról és, ha szerencsénk van, a közeli reptérre leszálló hatalmas repülõkrõl.
Innen Korfu városába megyünk tovább, ahol egy rövid séta és egy kb. másfél órás szabadprogram keretén belül fedezhetjük fel ezt a fantasztikus – 2004 óta a világörökség részének nyilvánított – hangulatos, nyüzsgõ mediterrán városkát. A kávézók, tavernák, sütödék, boltocskák, a zegzugos kis utcák igazi hamisíthatatlan görög hangulatot árasztanak.
A kora délutáni órákban „átszeljük” a szigetet, és Paleokastritsa felfedezésével folytatjuk a sziget megismerését. Paleo a sziget egyik méltán legszebbnek titulált természeti adottságaival rendelkezõ tengerparti kis falucska, amelynek a 13. században alapított monostora, az onnan alattunk hullámzó Földközi-tenger látványa és a fakultatív programként igénybe vehetõ (kb. 6 euró) tengeralattjárós sétahajókázás mindenkit csodálatba ejt.
A nap fénypontja, ahogy buszunkkal – tengerszintrõl – felkapaszkodunk a kb. 500 m magasan található Belle Vista-kilátóba, ahonnan Európa egyik legszebb panorámáját örökíthetjük meg kameráinkkal, mi közben délutáni kávénkat vagy üdítõnket kortyolgatjuk egy finom sütemény mellett. Innen „tízezer lemenõ nap fényében” látni a tengert.
Végezetül a Pantokratoras-hegyvonulat gerincén végighaladva, a kora esti órákban érkezünk vissza Sidariba, ahol csodálkozva vesszük észre, hogy kb. 230 km-t kirándultunk és már el is telt ez a gyönyörû, tartalmas nap. Mindezt látni kell!                                
Ára: kb. 28 euro

Paxos-Antipaxos

Festõi szépségû hajókirándulás a Jón-szi get világ két gyöngyszemére. A Korfu városábol induló, kb. 300 fõs hajó elõször Paxos-szigetének nyugati oldalán található hatalmas és lenyûgözõ szépségû barlangjait járja körbe, van olyan, amelyikbe be is megy. Ezek az úgynevezett kék barlangok. Ezután újabb káprázat vár ránk, hiszen kb. félórás hajókázással elérjük Antipaxos szigetének partjait, amely közelében a lehorgonyzott hajóról lehetõségünk van megmártózni az igazán azúrkék, kristálytiszta tengerben. Következõ állomásunk ismét Paxos szigete, ahol a sziget keleti oldalán található „fõvárost”, Gaiost fedezhetjük fel. Ez a többszáz éves kis halászfalu kicsinyke, de annál hangulatosabb kikötõjével, a rejtelmes utcákon található kis tavernákkal és kedves görög lakóival igyekszik elcsábítani mindenkit. A kb. két és fél órás varázslat végén visszaszállunk a hajóra, és lágy ringatózás és napfürdõzés közepette, a kora esti órákban érjük el Korfu város kikötõjét.
Ára: kb. 30 euro

Shopping Korfu

Vásárlási lehetõség Korfun és emellett egy kellemes séta, melynek keretében lehetõség nyílik megismerni a velencei stílusú város szépségeit.
Ára: kb. 6 euro

Korfu leírás

A SZIGET
A Jón-tenger kis, zöld szigete az elsõk között volt a Földközi-tenger térségében, amely bekapcsolódott az idegenforgalomba. Korfu, amely elsõsorban kellemes éghajlatáról ismert, a nyár derekán is viszonylag kellemes hõmérsékletû. A többi szigethez viszonyítva a gyakori, tavaszi esõzések miatt buja a növényzet. A szárazföld felé esõ, keleti részt jobban kedveli a turizmus, itt csodálatos öblök találhatók. A nyugati oldalon meredek partok és homokos strandszakaszok váltják egymást, a turizmus nem minden részét fedezte fel. A sziget belseje számtalan, olajfaligetben álló villának és palotának ad otthont, hiszen mindenki, aki Európa történelmében szerepet játszott, jellemzõ módon rendelkezett Korfun egy rezidenciával. Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné is itt lelt felüdülést, majd megépíttette a csodaszép Achilleon kastélyt. Minden stílusjegy hátrahagyta itt nyomait. A sziget belseje kimondottan falusias jellegû, míg a fõváros büszke olaszos hangulatára.

NYARALÓHELYEK
ACHARAVI
A sziget zöldellõ északi részén található ez az üdülõhely, amelyet különösen családok, illetve a független nyaralást elõnybe részesítõk kedvelnek mintegy 8 km hosszú homokos/kavicsos strandja és lassan mélyülõ tengerpartja miatt. A faluban jellegzetes korfui tavernák, valamint bárok, ajándékboltok és szupermarketek várják vendégeiket.
Transzferidõ: kb. 1,5 óra.

BENITSES
Korfu dél-keleti részén található élénk település. A hangulatos sétálóutcában bárok, tavernák sorakoznak, ahol vásárlási-, ill. szórakozási lehetõségek is adódnak, továbbá nagyon szép, jellegzetes korfui házakra bukkanhatunk.
Transzferidõ: kb. 40 perc.

DASSIA
A vidám üdülõhely a sziget keleti partján fekszik és nemzetközi hangulatú, élénk nyaralóközpont. A finomkavicsos, de keskeny strandok mentén számos szálloda, ill. sport- és szórakozási lehetõség található.
Transzferidõ: kb. 30 perc.

MESSONGHI
Kis település a sziget déli részén, hangulatos tavernákkal, diszkókkal és üzletekkel. Vízisportlehetõségek a hosszú, keskeny, kavicsos strandon.
Transzferidõ: kb. 45 perc.

MORAITIKA
A kedvelt üdülõközpont, Moraitika és a festõi Messonghi falucska homokos/kavicsos stranddal, bevásárlási lehetõségekkel, tavernákkal és vendéglõkkel, valamint diszkókkal várja a vendégeket.
Transzferidõ: kb. 45 perc.

NISSAKI
Kis település Korfu legmagasabb hegyének, a Pantokratornak lábánál, olíva ligetekkel, tavernákkal és kis, fürdõzésre alkalmas, kavicsos strandokat rejtõ, tiszta vizû öblökkel.
Transzferidõ: kb. 1 óra.

CORFU GOLF CLUB
Európa egyik legszebb golfklubja a szép Ropa völgyben, Ermones mellett bújik meg. Korfu város mintegy 14 km, Gouvia kb. 11 km, Dassia kb. 14 km távolságra. A 18-lyukú pálya tapasztaltak és kezdõk számára egyaránt érdekes. Májusban és októberben a handicap a hölgyek számára 36, az urak számára 28 (versenyek idején korlátozott játéklehetõség), a többi hónapban elegendõ a pályaérettség is. Alapfelszerelés letét ellenében, ill. igény esetén golfoktató (térítés ellenében) is rendelkezésre áll.

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK ÉS KIRÁNDULÁSI ÖTLETEK
ÉTELEK ÉS ITALOK
Az olívabogyó és az olívaolaj fontos részét képezik az étkezésnek, ezek nélkül nem készül étel. A jellegzetes görög saláta csak körítése az abban található olívabogyónak, mondogatják a tavernákban. Görög szokás, hogy az ételeket langyosan szolgálják fel. Ennek oka egyszerûen magyarázható és elfogadható: magasabb hõmérsékleten az olívaolaj elveszti ízét - a görögök számára ez katasztrófa! Az étlapok általában háromnyelvûek (görög, angol, német), sok vendéglõben viszont az ember egyszerûen csak benéz a fedõk alá, hogy meghozza a döntését. Felfújtak és egytálételek legkülönbözõbb fajtái jellemzik a görög konyhát és természetesen a tzatziki sem hiányozhat. A Jón szigetek kitûnõ borai közismertek, legfõképpen a retsina, ami nem kénezett, hanem gyantás, és így azokat is megkíméli a másnaposságtól, akik túl mélyen néztek a pohár fenekére. A nemzeti ital, az ouzo pedig biztosan nem igényel hozzáfûznivalót.

NAGY SZIGET KÖRÚT
Egész napos autóbuszos kirándulás a sziget legcsodálatosabb helyeinek megtekintésével, mint a Sissi-kastély (a kert és a palota belseje). Paleokastrica, ahol megnézünk egy férfi szerzetesmonostort, majd csónakázásra nyílik lehetõség a hely csodálatos öbleiben, közben kis barlangokat is láthatunk. Az utolsó állomás a Bella Vista kilátó, Európa egyik legcsodálatosabb panorámájával.

FÜRDÉS EGY KICSIT MÁSKÉPP
Vidám hangulatú hajókirándulás a Jón-tengeren. Görög zene, tánc, fürdés, napozás. Lehorgonyzunk egy szép partszakaszon, ahol a legénység sültet, görög salátát, tzazikit, üdítõt, bort szolgál fel. Ezután kikötünk egy kis halászfalunál, és zsupsz a hajóról a tengerbe...

KORFU A LÁMPÁK FÉNYÉBEN
Séta Korfu városban és vásárlás után sétahajózás egy kis görög halászhajón. Egy pohár bor és snack mellett gyönyörködhetünk az esti fényekben pompázó fõváros látványában.

GÖRÖG EST
Felejthetetlen táncos est egy igazi görög tavernában a sziget belsejében. Jón-szigeti táncbemutató, gazdag vacsora helyi ételkülönlegességekkel, borfogyasztással. A táncos lábú vendégek jellegzetes görög táncokat tanulhatnak (sirtaki, zorba stb.)

PARGA / PAXOS
Hajókirándulás kalandoroknak a mesésen szép görög szárazföldre, Pargába, majd a Jón-tenger gyöngyszemének nevezett szigetre, Paxosra. A kis, helyenként érintetlen szigetet, annak barlangjait és magányos öbleit mindenki saját maga fedezheti fel.

Görögország leírás

Beutazási feltételek


Beutazáshoz érvényes útlevél, vagy Uniós tagságunk révén új típusú kártyás személyi igazolvány is elegendõ. Az útlevélnek a visszaúttól számítva még 3 hónapig érvényesnek kell lennie. Görögországot, amely a nyugati kultúra bölcsõjeként mindig is az igényes, kultúra iránt érdeklõdõ utazók klasszikus célpontja volt, az utóbbi idõben már mint igen vonzó nyaralóhelyet is felfedezték a turisták. Már nemcsak az európai kulturális és szellemi élet gyökereihez visszavezetõ ókori helyszínek vonzzák a külföldieket, hanem a fantasztikus táj, a szigetvilág mediterrán bája, a görög emberek vendégszerete, valamint a számos kiváló strand is.


Országnév: Görögország


Népesség: 10 300 000 fõ


Kiterjedés: 131 957 km2


Fõváros: Athén


Lakosság: görög (98%), török (1%), albán, macedón, aromun, egyéb (1%).


Hivatalos nyelv: görög.


Vallás: görög ortodox.


Idõeltolódás: +1 óra.


Pénznem: euró. 1 EUR =100 cent.


Nemzetközi hitelkártyák a legtöbb helyen elfogadottak, de éttermeknél és üzleteknél csak az elegánsabb helyeken lehet vele fizetni. A belföldi és külföldi fizetõeszközök be- és kivitele nem korlátozott.


Vízum: vízum nem szükséges.


Az útlevélnek a hazautazástól számított további 3 hónapig még érvényesnek kell lennie.


Egészségügyi elõírások: kötelezõ védõoltás nincs.


A vezetékes ivóvíz iható, de az érzékenyebb gyomrú utasoknak inkább a palackozott víz fogyasztása javasolt. Idõjárás, éghajlat: Általában a tipikus mediterrán éghajlat uralkodik: száraz forró nyárral és nedves, hûvös téllel. A Földközi-tenger nyugati felén lévõ üdülõhelyekkel ellentétben Görögországban sokkal erõsebbek a kontinentális hatások, itt lényegesen nagyobbak a napi és az évi hõmérséklet-ingadozások. A görögök csak három évszakot ismernek: a kizöldülés, virágzás és érés idejét, (március-június), a száraz idõszakot (június-október) és az esõs idõszakot (október -március).


Öltözködés: Nyáron lenge, természetes anyagból készült ruházatot, a hûvösebb estéken, tavasszal és õsszel egy könnyû kabátkát vagy dzsekit, illetve átmeneti öltözéket javasolunk. A vacsorához sok szálloda alkalomhoz illõ öltözködést ír elõ (hosszú nadrág, takart vállak). Templomok és kolostorok látogatásakor ügyeljünk a megfelelõ öltözékre (hosszú nadrág vagy szoknya, takart vállak)!


Étkezés: A görög konyhára nagy hatással volt a négyszáz éves török uralom, s ma ez különösen az elõételekben érezhetõ (ilyen a tzatziki és a citromlében és olivaolajban pácolt polip). Olcsóbb harapnivalókat, mint például a szuvlaki és spanikopita bárhol találunk. Népszerû fõétel a pastitsio (makaróni darált hússal sütve, bechamel mártással), a töltött paradicsom és a frissen grillezett tengeri finomságok. A görög ételek fõ velejárója a görög saláta.


Közlekedés: Az Olympic Airlines és Aegean légitársaságok sok város és sziget között indítanak járatokat. A legnépszerûbb közlekedési eszköz az autóbusz, mivel a vasút csupán kevés területen jár. Sokan kerékpároznak, de ehhez rendkívül izmos lábak szükségesek, mivel hegyvidéki a terület. Kiterjedt hajójárat-rendszer köti össze a szigeteket és a szárazföldet.


Elektromosság: 220 V.


Ünnepek, rendezvények: Az állami ünnepeken kívül sok egyházi és egyéb ünnepet ülnek. Január 8. az ország északi részén fordított nap. A nõk töltik napjukat kávézóban, élnek társasági életet és a férfiak maradnak otthon, hogy elvégezzék a házimunkát. A görög karneváli idõszak három hétig tart februárban, vagy márciusban. Legjelentõsebb ünnepük a Húsvét, amikor díszmeneteket rendeznek, és tûzijátékok szórakoztatják az oda látogatókat. Mivel a hangsúlyt nem a keresztre feszítésre, hanem a feltámadásra helyezik, ez örömteli ünnepnek számít. Leghíresebb fesztiváljuk az Athéni Fesztivál (júniustól szeptemberig), amikor drámai és zenei elõadások szórakoztatják a résztvevõket.


Sportolási lehetõségek: Hegyvidékes tájai tökéletesek a hegyi túrákhoz. A tájat csapások, kitaposott ösvények szelik keresztül-kasul, s a falvakat bizánci kövezett ösvények kötik össze. A szörfözés kedvelõi is bõven találnak a sportjukhoz megfelelõ körülményeket. Habár a búvárpalack nélküli merülés, pipás természetfigyelés lehetõségei tágak, a palackos búvárkodás tiltott (csak egyes területeken engedélyezett). Európa egyik legolcsóbb síelésre alkalmas helye. Megközelítõleg 20 kiépült síterülete van pl. Olympos Parnassos stb. Fõbb látnivalók: Athén Az ország fõvárosa. Érdekes múltjának köszönhetõen Athén Rómával és Jeruzsálemmel vetekszik. Különös egyvelege keletnek és nyugatnak. Rekedt utcai árusaival, színes piacaival helyenként kavargó bazárra emlékeztet. Az Akropolisz csodás Parthenónjával, mint vigyázó õr magasodik a város fölé, s annak szinte bármely pontjáról látható. Épületei valaha páratlan színeikkel, arany díszítéseikkel, márvány szobraikkal kápráztatták el látogatóit. Ma, romjaiban még mindig páratlan látványosság. A Parthenón a szûzies Athéné temploma. Mellette találjuk az Erektheiont, ahol Erektheiusz király sírja található. Oldalán hat nõalak szobra helyettesíti az oszlopokat. A Dionüsszosz Színház az Akropolisz déli lejtõjén épült, ma is rendeznek benne elõadásokat. A domb északkeleti oldalán találjuk az egykori kis falut, amelynek neve Plaka. Keskeny, labirintusszerû utcácskái kellemes, barátságos hangulatot árasztanak rengeteg ""beülõs"" étteremmel. Az agora volt az ókori Athén társadalmi központja, ám ma már az eseti zsibvásár helyszíne. A Nemzeti Régészeti Múzeumban Mükénébõl származó csodás tárgyakat, s az ország különbözõ tájairól, szigeteirõl idekerült leleteket láthatunk. Peloponnészosz A görög szárazföld legdélibb része és eljutni a Korinthoszi csatornát átszelõ hídon keresztül lehet, amelyet egy magyar katona-mérnök tervezett. A félsziget keleti részén található Epidaurosz, Korinthosz és Mükéné, mind könnyen megközelíthetõ Nafplionból. A bizánci Misztrasz a Taigetosz oldalába épült. Délebbre találjuk Manit, amely érintetlen tájaival kitûnõ helyszíne lehet egy kirándulásnak. Ellátogathatunk az ókori Olümpiába, ahol megtekinthetjük Zeusz templomának romjait, mely az olimpiai láng meggyújtásának helyszíne. Meteora-kolostorok Thesszália északnyugati részén 300 méteres sziklák emelkednek, tetejükön kolostorok állnak. Különleges látvány, a látogató fel nem foghatja, hogyan tudták a sziklák csúcsira felépíteni ezeket az épületeket. Kikládok-szigetcsoport A szigetek legtöbbje már frekventált turista célpont: Mikonosz, Szantorini, Párosz, Iosz, míg néhány kevésbé zsúfolt: Androsz, Kea, Kithnosz, Szerifosz és Szifnosz. Mikonosz a leglátogatottabb és egyben a legdrágább sziget. Festõk, nudisták, millomosok, újgazdagok, prominens személyiségek mind megtalálhatók a szigeten. Szantorini egyedi, megkapó és gyönyörû. Alakját a közel 3500 évvel ezelõtti vulkánkitörésnek köszönheti. Ha nem kívánunk a fõszezoni turisták tömegével tartani, menjünk inkább Szikinoszra, Anafira, vagy Naxoszba. Kréta Görögország legnagyobb szigete, s az országba látogatók egynegyedét látja vendégül. Ennek ellenére lehet nyugodtabb partszakaszokat és településeket találni. A mínoszi kultúra központja volt, így ennek a kornak számtalan emlékét találjuk itt. A Knosszoszi Palota Kréta legnagyobb városától, Irakliontól mindössze 5 kilométerre található. Haniában, Rethimnonban csodálatos velencei épületeket találunk. Élvezetes túralehetõségeket rejt magában a sziget, amelyek révén megismerhetjük a természeti és a kultúrális értékeket. A déli fekvésének és éghajlatának köszönhetõen áprilistól novemberig fürödhetünk a tengerben. Dodekaniszosz-szigetek Rodoszt kivéve a kultúrtörténetileg Görögországhoz, geológiailag az anatóliai szárazföldhöz tartozó szigetek édes vízben szegények és többnyire kopárak.


Legjelentõsebb szigetek: Kósz, Lipszi, Szimi, Patmosz, Tilosz, Kasztellorizon, Kasszosz. Jón-szigetek Hét fõ szigete: Korfu, Paxi, Kefallónia, Zakinthosz, Ithaki, Lefkada és Kithira. Itt sok olyan emlék található, amely az olasz kultúra nyomait viseli. A legszebb szigetnek sokan Korfut tartják, ami nem alaptalan, hiszen déli részének lankás zöld dombjai, északi részének sziklás meredélyei lenyûgözõ látványt nyújtanak. Északkeleti Égei-szigetek Nagyobb szigetek: Szamosz, Chíosz, Ikaria, Leszbosz, Límnosz, Szamothráki és Thászosz. Hatalmas távolságra vannak egymástól, nem könnyû rövid idõ alatt több szigetet is bejárni. Minden szigetnek sajátos arculata van. Szporádok Az ókorban kapták ezt a nevet azok a szigetek, amelyek a Kükládok körül szétszórtan helyezkednek el (a név jelentése: szétszórt). Ma megkülönböztetjük egymástól az Északi- Szporádokat és a Déli-Szporádokat. Fontosabb északi szigetek: Szkopelosz, Alonnisszosz és Szkirosz. Drága, zsúfolt helyek ezek. Néhány szigeten a pezsgõ éjszakai életen kívül nincs is más különlegesség. Szaróni-szigetek A Szaróni-öbölben található szigeteket nevezik így. Szalamisz, Aegina, Poroszt, valamint még számtalan kisebb sziget és sziklazátony tartozik ide. Legnagyobb sziget Szalamisz, amelynek partja igen tagolt.

Utazás megosztása: